Yaylı , pistonlu ve en isabetli tüfek önerisi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • İsabetinden bahseder misiniz biraz? En fazla kaç metre isabetli ve istikrarlı atış yapıyorsunuz? Dürbün ne kullanıyorsunuz? Örneğin 50 metrede yaptığınız 10 atış ne büyüklükte bir grupman oluşturuyor?

    8)

  • İsabetinden bahseder misiniz biraz? En fazla kaç metre isabetli ve istikrarlı atış yapıyorsunuz? Dürbün ne kullanıyorsunuz? Örneğin 50 metrede yaptığınız 10 atış ne büyüklükte bir grupman oluşturuyor?

    Dürbün kullanmıyorum şuan.İsabetinden memnunum ama dürbün olmadığı için detaylı bir grupman testi yapamadım.En son bir yamaçtan göle doğru atmıştım.Mesafe 75-100 metredir diye tahmin ediyorum.Gez bile ayarlamadan tahmin ederek istediğim noktayı vurup suyu kaldırabiliyodum ki bu beni baya keyiflendirmişti.

  • Dürbün kullanmıyorum şuan.İsabetinden memnunum ama dürbün olmadığı için detaylı bir grupman testi yapamadım.En son bir yamaçtan göle doğru atmıştım.Mesafe 75-100 metredir diye tahmin ediyorum.Gez bile ayarlamadan tahmin ederek istediğim noktayı vurup suyu kaldırabiliyodum ki bu beni baya keyiflendirmişti.

    5.5 bunu yapabiliyorsa 4.5 ile vakit kaybetmeyebilirim. 4x32 bir dürbünü tek parça ayak ve zetax abinin yöntemleri ile bağladık mı 50 metre 75 metre grupmanlerını 20 cm çaplı bir daireye toplarız gibime geliyor. Bu tüfek ve 4x32 dürbünle 100 metre ve üzeri çok zor bence. Zordan kastım grupman. Yoksa A4 vurulur belki.

    8)

  • Jsb 18.13 ve spoton 16 grain ile denemiştim.İkisi arasında bir fark anlayamadım,tabi fark grupmanda ortaya çıkar

  • vakti zamanında 1000s kullanmıştım x'in sentetik olanın 110 metrede pet şişelere atardım dürbün ile bana demezdi çok memnundum isabetinden..

  • vakti zamanında 1000s kullanmıştım x'in sentetik olanın 110 metrede pet şişelere atardım dürbün ile bana demezdi çok memnundum isabetinden..

    5.5 mm miydi? Dürbün marka model neydi? Bir de saçma marka ve grain ini hatırlıyor musunuz?


    Cevap yazdığınıza pişman etmek gibi olmasında sorular :D:D:D:D

    8)

  • bozkurt hsyn hala alamadınmı :D

    Ben 125 i de zor almıştım. Ama bu sefer ki kararsızlığım hanımı ikna etme çalışmaları :D


    Şaka bit yana 7 Nisan da düğünüm var. İş güç fırsat bulur bulmaz alacağım.

    8)

  • 5.5 mm miydi? Dürbün marka model neydi? Bir de saçma marka ve grain ini hatırlıyor musunuz?


    Cevap yazdığınıza pişman etmek gibi olmasında sorular :D:D:D:D

    5.5 idi pellet olarak o zaman jsb ve ona benzeyen gamo atıyordum 16grain şu anda olsa spot on 16grain dome(kubbe) kullanırdım gerçekten güzel ve yerli olması da destek anlamında önemli benim için.Dürbün olarak 3-9x40 kullanıyordum lakin fazla durmadı üzerinde eğer pcp'ye geçmeyeceğim uzun süre yaylı tüfek kullanacağım diyorsan tüfek değişsen bile tek değişmiyeceğin dampa ayak ve dürbündür.Bu yüzden kaliteli bir 10x40,6x40 ya da 3-9x40 işini görür

  • Siparişimi verdim. Dürbün almadım. Hatsan prectetor ayak ta aldım. 3-9x40 multi x dürbünü 400 atıştan sonra bağlayacağım :):):)

    8)

  • Tüfeği bugün sildim , temizledim. Hemen dürbün takmayacagım ama protector ayağı deneyeyim dedim. Saplama vidası olmuyor... Neler neler denedim. Saplama vidasını çıkarıp önce onu takıp ayağı üstüne oturtma saçmalığını bile denedim olmadı... Vidayı çıkarırsam bu kez ayak 2 vidalı olacak. Umarım ben yanlış yapıyorumdur. Yoksa Hatsan marka ayak kendi tüfeğine olmaz mı yav...

    8)

  • Fotoğraf yüklerseniz sıkıntıyı anlayıp yardımcı olabiliriz.

    Hawke 8.5-25x42 Dürbün
    Diana Mod 52

    Airarms TX200HC

  • saplama vidasi ray üstündeki deliklere buyuk geliyor sanirim sizinkide oyle ?

    bende ayni problemi yasadim vidayi raydaki bosluklara denk getirip arkaya dayadim stoperi de taktim sorunsuz kullandim .

  • Arkadaşlar selamlar. İlk havalı tüfeğimi seçebilmek için foruma henüz üye oldum. Tanışma mesajımı yazdım:) . Bu başlık kafamdaki sorular açısından çok açıklayıcı oldu. Bu durumda ben de eğer bulabilirsem 1000x 'i almaya karar verdim. Alışıp öğrenene kadar optik düşünmüyorum. Önceki sayfadaki vida gevşemesi sorunu dikkatimi çekti.

    Dikkat etmemiz gereken kundak vidası dediğiniz vidalar hangileri acaba?

    Bir de bu moderatör denen kısım, bir çeşit susturucu mudur? Tam olarak ne işe yarar acaba?

    Teşekkürler şimdiden.