Mahmut Sami adlı kullanıcının mesajları

    eski iphone ve ipadlar sorun olabiliyor.

    mahmut bey benimde ilanım vardı sanırım kaldırılmış. Kaldırma işlemi hangi tarih öncesine uygulandı acaba. Diğer bir sorum mobilden resim eklemek istedim ama başaramadım sadece bilgisayardan mı bu islemleri yapabilirim

    Çok fazla spam ilan vardır arada sizin kaynamış olabilir lütfen yenisi açıp galerii yükleme yapabilirmisiniz


    ayrıca galeri telefon destek var galeri resim yükleyin sonra konu açarken galeri albüm seçerseniz otomatik gelir resimler.

    benzerini daha önce yurtdışında yapmış olanların videolarında görmüştüm. hatsan pompanın orjinalliğini bozmadan yaptım. yani kol kısmı duruyor. 8l tüpü 200bar doldurdum. istenirse daha fazlada doldurur ama bt65 200bar ile çalıştığı için bu şekilde bıraktım. ayrıca cihaza elektronik kontrol kısmı yaptım pompanın dip kısmındaki ısıyı kontrol ediyor belirlediğim ısıda duruyor soğuduğunda tekrar çalışmaya başlıyor. kontrol kısmında küçük bir lcd var ve ısı durumunu gösteriyor. müsait olunca fotolarını yüklemeye çalışayım. şuanda tam olarak bitirdiğimi söyleyemem. biraz daha geliştirmeyi düşünüyorum.

    Yeni konu açarak fotorafları galeri yükleyip paylaşım yaparsanız sevinirm.

    Lütfen ilana resim ekleyiniz.

    aksi taktirde konu silmek zorunda kalıcam

    Dünyada yaşanan savaşlar, terör olayları ve canlı türlerinin azalması, toplumlarda ateşli slahlara karşı tepkilerin oluşmasına, ateşli silah temininde ve kullanımında fişek - mermi fiyatlarının yüksekliği, her yerde atış yapılamaması, bu silahlara sahip olabilmek için uzun bürokratik işlemler ve harçlar, ateşli silahları artık tercih edilmez hale getirmiştir, Ama havalı silahların ucuz pellet - mermi, sınırsız mekan özgürlüğü, Havalı silahların popülerliğini artırmış ve bugün dünyanın her yerinde bu spor dalını, 7 den 70 e herkesin ulaşabileceği yaygın hale getirmiştir, bugün artık gelişen iletişime paralel paylaşım forumları sayesinde yapılan organizasyonlarla sosyal aktivite imkanları da gelişmiştir.


    Havalı silahlarla ilgili Türkiye'nin en geniş içerikli ve aktif üye yapısıyla www.airgunturk.com paylaşım forumunda aradığınız her türlü bilgiye ulaşabilmenin yanında, bölgesel bazda kurulmuş takımlar sayesinde, hafta sonları ailenizle birlikte katılabileceğiniz eğlenceli atış buluşmaları yapılmaktadır, yapmanız gereken sadece Bölgesel Atıcılık Buluşmaları " TEAMS " başlığını takip etmeniz yada sizinde bölgenizde organizasyonlar düzenleyerek sosyal faaliyetler oluşturmanızdır.


    Hafızalarımız bu silahları lunaparklarda balonlara atış yapılan tüfek yada tabanca olarak anımsatsa da, günümüzde teknolojik gelişmeler doğrultusunda PCP olarak adlandırılan Pnömatik Sıkıştırılmış kuru hava, azot yada argon gazı ile çalışan havalı silahlarla av yapmanın serbest olduğu ülkelerde .50 kalibrelere varan çaplarda mermilerle domuz, bizon, geyik avcılığı, küçük kalibre mermilerle 100 - 150 metre mesafelerden tavşan tilki çakal avları yapılabilmektedir, ürettikleri enerjiler ise, 6 - 12 footpound dan 100 - 300 footpound güçlere kadar çıkabilmektedir.


    Havalı silah sistemleri
    Havalı silahlar yiv-set li namlulara sahip olup, pistonlu, (Co2) Karbondioksit gazlı ve pnömatik olmak üzere 3 kategoriye ayrılırlar.


    Pistonlu Silahlar :
    Pistonlu silahlar, kendi içinde 2 sınıfa ayrılırlar, yaylı pistonlular ve GasRam pistonlular, Pistonlu silahların çalışma mantığı bir pistonun silindir içinde havayı sıkıştırması yöntemi ile sıkışan havanın aynı anda mermi çekirdeğini namlu içerisinde itmesi prensibine dayanır.
    a) Yaylı Pistonlu silahlar : Namludan kurma yada levye kurma yöntemi ile piston arkasına yerleştirilen yay'ın enerjisini kulanarak pistonu iten silahlardır.
    b) Gasram Pistonlu silahlar : Namludan kurma yada levye kurma yöntemi ile piston arkasına yerleştirilen kendi içinde pistonlu sıkıştılmış sabit hava ile pistonu iten silahlardır.


    (Co2) Karbondioksit gazlı silahlar :
    Bu sistemlerde Karbondioksit gazının tüpden namlu arkasındaki bir hücreye aktarılması ile çekiç in bu hücre içindeki valf i açıp, buradaki sıkışmış gazın serbest bırakılarak namludaki çekirdeği itmesi prensibine dayanır, günümüzde tabanca ve tüfek uygulamalarında 12gram, 88gram standart dolu satılan kullan at tüplü ve doldurulabilir tüplü olan modelleri mevcuttur, geri tepmesiz olmalarından dolayı oldukça isabetli silahlardır, fakat kullandıkları Co2 gazının 30 - 40 bar gibi basınçlarda sıvı halde olan yapısı güçlerini sınırlı tutar, yakın mesafe antrenman çalışmalarında tercih edilirler.


    Pnömatik silahlar:
    Pnömatik havalı silahlarda kendi aralarında doldurulabilir basınçlı hava tüpü kullananlar ve pompalı sistemler olarak 2 ye ayrılırlar, her ikisindede sıkıştırılarak hapsedilmiş basınçlı havanın, çekiç valf sistemi ile ani boşaltılarak namlu içerisindeki çekirdeğin itilmesi prensibini kullanırlar.


    a) Pompalı pnömatik silahlar :
    Bu sistemde silah üzerinde entegre bir hava pompası sayesinde namlu arkasında bulunan valfli bir hücreye hava sıkıştırılarak ve bu havanın, çekiç valf kombinasyonu ile ani serbest bırakılması namlu arkasındaki çekirdeği harekete geçirir, pompalı silahlarda kendi içlerinde multipump tabir ettiğimiz çok pompalamalı ve tek pompalamalı olarak iki sınıfa ayrılırlar.


    b) PCP pnömatik silahlar :
    Bu silahlar havalı silah severlerin ulaşmak istedikleri son noktadır, yüksek basınçlı kuru hava (200 - 300 bar), azot ve argon gazlarını silah üzerine entegre edilmiş basınçlı tüplerin, scuba tüplerden bir aparat sayesinde doldurulmaları yada bu silahlara özel üretilmiş harici pompalarla manuel olarak doldurulurlar ve kullanıldıkça eksilen bu basınçlı hava tekrar silaha doldurularak kullanılırlar. Yüksek hassasiyete sahip yiv-set li namluları, müsabaka kalite tetik sistemleri, güç ayarlama imkanları, geritepmesiz oluşları, bir dolumdan sonra defalarca atış yapabilmeleri ve dünyada ilk kez isveçli FX airguns tarafından seri üretimi yapılan FX Revolution semi automatic tüfekler ve FX Gladiator gibi yüksek hava hacmine sahip silahlar sayesinde bu kategori tüm kategoriler içinde en tepeyi işgal etmekte ve tercih edilmektedir.
    Bu kategorideki silahlar tüm havalı silahlar içinde en yüksek enerjilerin elde edildiği ve en yüksek kalibrelerin kullanılabildiği kaabiliyetlere sahiptir, basit bir örnekle ; 960 ft/sec namlu çıkış hızında, kaliteli namluya sahip ve yine kaliteli mühimmat ile 5,5mm (.22) kalibre bir PCP silah ile 300 metreden vurulabilen şişeleri kırabilmektedir.


    Havalı silah ve aksesuarları temini:
    Bu konuda da www.airgunturk.com kurucusu Mustafa Serdar, bu hobiye gönül vermiş aynı zamanda meslekleri olarak benimsemiş bir ekip ile Katresu Av ve Doğa Sporları San.Tic.A.Ş. bünyesinde Türkiye'nin ilk ve en geniş içerikli Havalı Silahlar, av ve doğa sporları online alışveriş sitesi olan www.yatagun.com.tr web sitesini faaliyete sokmuşlardır.
    İlk havalı tüfek ithalatlarını isveçli FX airguns dan yapan ve Türkiye Disribütörlüğünü de alan Katresu A.Ş. henüz Ağustos 2008 de açılmış olmasına rağmen, havalı silah severlerin yıllardır ulaşmakta zorlandıkları kaliteli, bol çeşit ve uygun fiyatlarda ürünleri hobi severlerin beğenilerine sunmaya başlamış, zaman içerisinde de gelişimine paralel ürün çeşitliliğini artırarak hizmetlerine devam edecektir, Katresu A.Ş. sadece bir satıcı olmayıp, aynı zamanda ithalatını yaptığı silah ve aksesuarlarının servislik hizmetinide kendi bünyesinde vermektedir.


    Spor ve keyif amaçlı Atıcılık :
    Havalı silahlar ile aylık binlerce atışı düşük maliyetler ile yapabilmemiz, poligonlarda, açık arazide, evinizin bahçesinde hatta evinizin içinde bile pellet kapanı tabir edilen çelikten üretilmiş hedeflere atış yapabilme özgürlüğü sunması olanaklarına sahipsiniz, tüm sporlarda olduğu gibi atıcılık sporunda da pratik yapmak atıcılık melekelerinizin gelişmesi için olmazsa olmazdır, İster spor olarak ister eğlence olarak pratik yapmak size çok şey kazandırır, bunun için Co2 karbondioksit gazlı yada multipump tabanca - tüfeklerle, güçlerinin az olması bu silahları ev ortamında bile kullanma olanağı getirdiği için her yer sizin antrenman alanınız olabilmektedir.
    Havalı silahların aşırı yaygınlaşmasının, yüksek teknolojili havalı silahların dünyanın en hassas atış silahları olmaları tercih edilmelerinde büyük bir etkendir, Bugün gelişmiş avrupa ülkelerinde bu hobi profesyonel spor olarak görülmekle birlikte dernek ve kulüp çatıları altında binlerce atıcının bir araya gelmelerini ve hedef atışından, arazide field target (arazi atışları) müsabakalarına kadar çok çeşitli etkinliklerin organizasyonlarının yapılabilir olmasını sağlamaktadır. Amerika gibi silah kültürünün çocuk yaşta aşılandığı toplumlarda ise çocukların silah alışkanlıklarını edinmeleri için öncelikle havalı silahlar tercih edilmektedir. Ülkemizde bu güne kadar havalı silah müsabakaları 10 metre olimpik tabanca ve tüfek atışları ile sınırlı kalmaktan öteye gidememiştir. www.airgunturk.com gibi paylaşım forumları sayesinde yapılan organizasyonlar, ülkemizin çeşitli illerinde hafta sonları etkinlikleri olarak hobiseverleri bir araya getirmektedir.


    Havalı Silahlar ile Av:
    Havalı silahlar, ateşli silahların kullanılmasının güvenli olmadığı yada yasal olmadığı yerlerde zararlılarla mücadele edilebilmektedir, Yurt dışında Havalı silahlar, tarlalara musallat olan fare ve kuş türlerini kontrol altına almak için kullanılmaktadır. Yine yurt dışında havalı silahlar ile ördek, tavşan ve büyük kalibre olanları ilede domuz, geyik dahil pek çok av hayvanı avlanabilmektedir, ülkemizde ise havalı silahlar ile avlanmak yasaktır, Ülkemiz de de yurtdışında olduğu gibi havalı silah sahibi olmak için özel bir lisansa ihtiyaç duyulmamakla birlikte, 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir, taşınmasında ise yasal bir engel yoktur, Bu da ateşli silah sahibi olmak için gerekli bürokratik işlem ve masrafın havalı silah alımında yapılmaması demektir.


    Mustafa Serdar

    mno , keşke forumu daha dikkatli takip etseydiniz, Bazı konuların silindiğini bu yüzden puanlamada fark olacağı bilinmeyen veya tahmin edilemeyecek bir şey değil ,bazı üyelerimizin puan beğeni göz önüne alınarak rütbe verilebileceği teklifine karşı yaşadığım bu realiteyle adil bir gelişme olmayacağına vurgu yapmaktı , böyle bir durumda eski puanım3500 mü baz alınacak yoksa yeni puan 1900 mü benim gayem buna dikkat çekmekti , keşke bunu anlayabilseydiniz, mamafih yaşınız daha çok genç umarım daha faydalı yaşayacağınız uzun bir ömrünüz olur.

    Sevgiyle kalın.

    Bunu biz değil Siz değerli Üyelerimizin Dışarda link paylaşılımdan kaynaklı ?

    ve o link resimler silinmesinden dolayı konu çöp olmuş ve temizlenmiştir.

    Merhaba,


    Arkadaşlar Maalesef son senelerde çok fazla dolandırma ve hasarlı ürün satışı yapıldı bundan dolayı vip sistemine geçtik.


    Peki bu vip nedir biraz açıklayıp size.


    Öncellikle 90 Gün Üye olmanız şart sonrasında yerine getiren üyeler otomatik olarak vip üye oluyor.


    Bir başka konu ise ilanlar xx sitelerin üzerinden resim paylaşımı.


    Bu konuda lütfen resimlerinizi Galeri yükleyip sonrasında mesaj kısmında en sağdaki galeri butonu basarak ilan resmini konuya ekleyiniz.


    bunlar sız ilanlar sorgusuz şekilde kapatılıp silinecek.


    galeri bir kesim öğrendi öğrenenler arasında büyük ileri yaşlı insanlar bile mevcut herkes bu sitemi öğrencegini düşünüyorum.


    Lütfen izleyin yapamadığınız olursa bana özelden yazın.


    Galeri Kullanma Rehberi



    Tek amacımız Türkiyenin en büyük havalı silah resim arşivi yapmak.


    Anlayışınız için teşekkürler.

    Yeni üyelerden eski üyelere ve aktifliğe göre er, onbaşı , çavuş , astsubay gib gibi rütbeler versek. Bakıyorum herk s ya vip ya yeni üye. Böylece herkes kim daha eski yada tecrübeli kim daha yeni daha kolay görür. Güvenir soru sorar.

    Ewet bende üyelik tarihi ve aktifliğe göre de demiştim. bence böyle bir düzenleme hoş.olur.


    Merhaba,


    Biz onu yerine puanlama sistemi yaptık ,


    Yeni Üye 0 ile 3000 Bin puan arası

    Normal üye 3000 bin ile 15000 bin puan arası.

    Tecrübeli Üye İse 15000 bin üzeri


    Peki bu puanlar nasıl kazanıyorluyor


    Mesaj konu beğenir gibi faktörlere göre değerlendirme yapılıyor yani


    1 kişi çok faydalı bir paylaşım yaparsa 3 bin puan kapar gibi :)


    daha stabil ve daha sade olması için böyle yaptık.