Wakeme adlı kullanıcının mesajları

    ffp dürbünler dotlardan azami şekide faydalanmak işin üretilmişler. Normalde zoom ayarı belli bir ayardayken üreticinin belirttiği moa ları verir. Ffp dürbünde her zoomda moa sabittir değişmez. Artıkılları özel dizayn edildiği için her zoomda problemsiz kullanabilirsiniz.

    İki kişiye cevap verince karışıklık olmuş. ben ymtiger in tüfeğini düşünmüştüm. Gücü arttırdığınızda titreşim arttığından ve lock time denilen pistonun çarpma süresi kısaldığından sonuç pek iyi olmuyor genelde. Söküm takım işleri biraz uğraştırıcı olabilir. Fakat youtube da baktım sizin tüfek bakımı kendiniz tarafından yapılabileceğini düşündüğüm bir tüfek.

    yapı itibariyle o tüfek fazla güçlendirmeye müsait değil. Biraz daha sert aynı uzunlukla biraz daha fazla güç elde edebilirsiniz. Ama kurması zor olur ve yayın ömrü daha kısa olur. Tüfeğiniz 4.5mm ise görüşelim belki bem almayı düşünebilirim.

    Şu aşağıdaki linkler faydalı olabilir.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
    yandan paralakslı sistem


    http://bulletin.accurateshoote…/09/cutaway-weaver-scope/ önden paralakslı sistem(ikinci resim)

    Evet mukavemet olarak fark vardır diyebiliriz. Aslında dürbünü oluşturan parçaların sağlamlığı, hassasiyeti ve dizaynı bu konuda etkili. Önden paralakslı dürbünlerde paralaks ayarı ön mercek grubu tarafından ayarlanmaktadır veya ön mercek grubuna bağlı bir lens vardır. Yandan paralakslarda ise erektör tübün önünde yeri ayarlanabilir bir mercek vardır. Ön mercek kısmında daha geniş hacim olduğundan bu bölgedeki parçalar daha mukavemetli yapılabilmektedir. Orta kısımda ise erektör tübün varlığından ve orta hacmin azlığılından dolayı parçalar daha küçük tasarlanmış oluyor bu da sağlamlığı etkiliyor. İlerde imkan olur ise aynı markanın 2 farklı paralakslı bozuk dürbününü su jeti ile kesip iç yapıdaki durumu göstersek güzel olur.

    vantage serisi Hawkenin en uygun fiyatlı serisidir. Düzgün çalışır fakat mercek yuvaları çift yönlü harekete dayanacak şekilde tasarlandığını düşünmüyorum. Bu fikir zamanında bayilerden gelen iadelerden edindiğim tecrübelere dayanıyor. Gene de gelen iade sayısının çok az olduğunu size söylemek isterim. Fiyat performans olarak güzel tavsiye edeceğim ürünlerdir. Pcp kullanan arkadaşlarımızdan Vantage serisini tercih eden çok kişi vardır. Kendi magnum sınıfı tüfeğime ve yaylı tabancama 32 mercek bir Endurance LER almaya niyetim var ama bakalım ona sıranın gelmesi lazım önce.

    Koleksiyon silahı, Diana markasında da benzeri var. Alttan kurmalı yaylı bir tüfek. Sıfır alacaksanız üstüne biraz daha koyup pcp alınabilir.