donchilot adlı kullanıcının mesajları

    Silahım normal AT44 güç ayarıda 3 tur acık daha bu gün ayarladım. Basınc 150-120 bar arası yaptım atışlarıda. İnce Mehmedin 25grain lik sacmasıda iyi sonuç vermedi ağır olmasına rağmen 6-7cm gurup yaptı.

    Jsb nin kalitesi elle ve gözle fark edilecek derecede yüksek. Cok muntazam bi yapısı var jsb 18.13 gr nin pürüzsüz ve cok iyi bir işçiliği var. Ama bu gün 20m de oluşan gurup 2-3 cm büyüklüğündeydi. Ts22 ve ince Mehmet 30.25 gr nerdeyse tek delik diyebiliriz. Aralarındaki işçilik farkına bakaraktan jsb hayal kırıklığına uğrattı beni yârin daha uzak mesafelerde deneyip paylaşımını yapacağim bakalım ne olucak bende merak ediyorum 40-50m de ne sonuç çıkacak.

    Gamo TS22 nin oring e zarar vereceğini tahmin etmiyorum. Gamo pro hunter ve magnuma göre eteği cok daha yumuşak ve diğerlerine nazaran gayet pürüzsüz bir yüzeye sahip kurma kolunu kapatınca cok rahat bir şekilde namluya yitiliyor. Aynısını magnum ve hunter modeli için söyleyemem kurma kolunu kapatınca olan sürtünmeyi hissedebiliyorum. Ama ts22 lerinde etekleri ezik çıkıyor o yüzden belki tercih edilmeyebilir. Başka bir kusuru olduğunu düşünmüyorum.

    Bu gün bende gurup denemesi yaptim. 5 farklı pellet denedim. Gamo pro hunter, gamo pro magnum, gamo ts22, jsb exact 18.13 gr, ince mehmet 25gr, ince mehmet 30gr. Oluşan guruplar aciksasi sasirtti beni. Mesafe 20m idi alan dardi biraz ama boyle bir sonuç beklemiyordum.5er atis yaptım İnce mehmet 30 gr nerdeyse tek delik, gamo ts22 tek delik nerdeyse, jsb 2-3 cm, diğerlerini söylemek bile istemiyorum. 6-7 cm diğerlerinin ortalaması. Yarin nasip olursa 50m de deneyip fotolari baylasacagim inşallah bakalim sonuç ne olucak. Bu arada gamo pro huntere gore gayet iyi guruplar 20m de bile o kadar basari elde edemedim.

    Hayirli olsun. Kilo olarak en az 80kg olmak lazim ayrıca kuclu kol ve bel kasi ister pompa. Ben kendimden ornek vereyim 115 kg geliyorum + madenciyim calistigim is ziyadesiyle agir olduğu için kalipta var bisiklet pompasi gibi basiyorum. Ama 67kg gelen bi arkadisima al len az pompalar dedim basinc 170 barda idi çocuğun ayakları yerden kesildi tüfeğe hava geçişi olmadi. Dedim olm önce seni yere çakmak lazim sonra belki basarsin. Baya geyik olmuştu bize. Umarim bi fikir verir sana zayif isen pompa almadan önce mutlaka kilo al. Adamin ayaklarini yerden kesiyor namussuz. :thumbup:

    :thumbup: :thumbup: :thumbup: Ne demiş Napolyon para para para. Aslinda konusacak cok sey varda. Aksam aksam asabiyete gerek yok. Böyle konulari gordukce kendimden geciyorum.

    Günaydın. Benim mantigima gore merminin dönmesi su sebeptendir= mesala elimize bir çubuk alalim toprağa normal bir şekilde batiralim. Sonra ayni çubuğu dondererek batiralim. Dönerek daha rahat girer toprağa. Ayni mantikla mermi dönerek havada daha rahat gider. Havaninda kendine gore bir direnci var. İlaveten bu dönme olayi merminin düz bi rotada gitmesini de sağlar.

    At44 un güç ayari biraz sıkıntılı tüfeği kundaktan ayirmak gerekiyor. Onun için tek bir çeşit pellet ile kullanmak daha mantikli geliyor bana. 5 kutu pro hunter aldim jsb de var elimde 18.13 gr ikisinide denedim aralarında çok bi fark yok gamo yari fiyatina üstelik. Bence daha cazip parasina gore orantilarsak. Jsb den çok daha iyi.

    Benim at44 setiskuru 4 tur acik geldi fabrikadan. Ama ben 2.5 tura dusurdum ayarı. Gamo pro hunter ile 15.43gr 50m de 3cm lik guruplar elde edebiliyorum. 100m de şişe kirabilecek kadarda güçlü atiyor. Ama ts22 agir geliyor biraz dürbün ayari ile oynamadan rahat 20cm alt atiyor 50m de.