Borbayre adlı kullanıcının mesajları


    Etkinlik


    Duyuru amaçlı ve haberdar olmanız için alıntılanmış bir paylaşımdır.


    E-Bilet için: https://biletino.com/tr/e-ttd/…h-ve-doga-sporlari-fuari/



    "Takviminde resmi olarak dünyaca kabul gören bir fuar haline gelen İstanbul Prohunt Türk üreticilerin ve dünya markalarının katılımı ile 2016 tarihinden itibaren 3 salonda 16.000 m2 alanda düzenleniyor. Türk silah sektörünün uluslararası alandaki prestiji açısından da son derece önemli olan fuar uluslararası profesyonel ziyaretçileri için de ticari anlamda getirdiği rahatlık ve imkanlarla buluşma noktası haline gelmiştir. 11. Uluslararası İstanbul Prohunt Av, Silah ve Doğa Sporları Fuarı 29 Mayıs - 01 Haziran 2024 tarihinde İstanbul Fuar Merkezinde gerçekleşecek. Katılımcı firmalar en yeni ürünlerini organizatörler ise en keyifli etkinlikleri sunmak için şimdiden hazırlıklara başladılar. Sektörü müşterileriyle aynı çatı altında buluşturan fuarımız, göz kamaştırmaya devam edecek."


    İstanbul Prohunt Av ve Doğa Sporları Fuarı

    Kapalı 60cm açık 84cm ben sırt çantasında taşıyorum kimsede ne taşıdığımı anlamıyor malum tüfek çantasına insanların ön yargısı var anlamayan elinde her tüfek gördüğüne katliam yapan avcı muamelesi yapıyor 🥲

    Güzel görünüyor kapalı hali moderatörle birlikte 60cm sanırım,çöl rengini gördüm ama bu rengi silver tarzı bir renk tungstene benziyor.Compact olması çevresel durumlarda teşhir olmaması için iyi bir alternatif.

    Cemal bunlar yeni türedi kardeşim farklı mecralarda da işbaşındalar.Bu haysiyetsizlerin amacı nedir bilmiyorum ama zayıf noktadan hipnoz yöntemli ikna kurmaya çalışıyorlar Allah ıslah etsin ne diyeyim..Fazla kafana takma sal gitsin organize işler bunlar..

    Ama tüp hiç doldurmadan önce tüpte misket gibi bisey sürekli ordan oraya gidiyor du .buda mı oring

    Tahliyeden havanın geri gelmesi oringin işlev dışında kaldığını gösteriyor ayrıca takıldığı küçük krom parça boşa çıkmış oluyor bu sayede,yani sallanan parçanın o olması büyük olasılık.

    Dolum subabı oringi yerinden kurtulmuş.Bir kaç nedeni var ani yüksek basınçlı havanın aktarılması,montaj kaynaklı deforme ya da hasarlı üretim denk gelmiş olabilir tahmin etmek zor zamanla kaçak şeklinde arıza meydana gelir.. 90 shore sertliğinde oldukça küçük ve yerine itina ile takılması gereken fazla esnemeyen bir oring aparat yardımıyla takılması gerek,kontrollu debide iyi bir vanalı scuba ile hava basılırsa nbr 70 daha yumuşak esneyen hemde rahat takılabilen burada kullanıma uygun bir oring lakin bazı scubaların akış kontrolu zor vanaları var havayı birden yüksek basınçta aktarınca bir çok oringin ve delrin sızdırmazların düşmanı..Servis yolu görünüyor..

    Merhabalar pcp standart mı? Modifiye yapildi mi?

    Çok ilgimi cekiyor bu model potansiyelini cok merak ediyorum.

    Merhaba,standart.Atış sayısı etkileneceği ve scubaya bağlı atış sevmediğim için modifiyeye gerek duymuyorum ve amacım için oldukça yeterli.Regülatör 120 bar hali ile fabrika ayarına dokunmadan sadece orjinal yay ve çekiç takılı halde tansiyon ayarı ile 24 grain/820 fps olarak kullanıyorum chrony değerleri oldukça inatçı ve güvenilir.Biraz maharet tecrübe lazım doğrusu...50-55 fpe dolaylarına yine fabrika tarafından üretilmiş güçlü yay ve ağır gramaj çekici ile regülatörsüz olarak rahatça çıkmak mümkün ki regülatörlü olarakta basit modlamalarla yakın değerlere çıkmakta mümkün biraz vakit geçirmek gerek..Tüfeğin asıl yapısına gelince künt yapıda bir tüfek ve lamine sport ile dahada pekişiyor..Ayrıca standart ceviz modellerinin görüntü olarak pek bir albenisi yok lamine karşısında lakin kişiden kişiyede değişir bu zevk,ceviz olanınıda kullanıyorum yedek olarak.Pcp ile gerek mekanik gerek kozmetik anlamda haşır neşir olan çoğu kişinin bu ürünün sahip olduğu niteliği ve sunduğu hizmeti f/p bağlamında değerlendirmekten uzak yada yeterince bilgi sahibi olamamak,inceleyememek gibi bir ıskadan sonra realiteden uzak yerli komplekslerine,kulaktan dolma bilgi ve tabularına yenilmediği sürece reddemeyeceği bir potansiyel ve düzgün ürün..Dediğim gibi biraz maharetli olmak gerek..Zevke uygun doğru aksesuar ve eklentilerle oldukça keyif verici hale getirilebilir..

    Ürünü yadırgamak istesem de doğrusu fuardaki full body kit görüntüsü göze hoş gelen bold bir tasarım olmuş masa üstü atışları için doyurucu görünüyor,bizim yerli piyasasında özgün,minimalist ya da farklı modüler yaklaşımlar halen oturmasada avrupa da fiyat performansa düşenler için iyi yer tutuyorlar,hatsan'ın son yıllarda ki ürünlerini kendi dili ile çeşitlendirmesini beğeniyorum scamper dilini orta seviye önemli ölçüde iyi kullanıyorlar örnek verecek olursak fx firması impact ile yeni bir tasarım,multifonksiyon,ergonomi ve tutuş kavramı attı ortaya ve benzer tutuşa sahip ürünler üretilmeye başlandı mesela daystate deltawolf benzer platform'a kendi mekanik kurallarını ve fonsiyonlarını uyguladı,brocock ghost yine kendi mekanik kurallarını uyarladı vs. vs. herkes pazara benzer tasarımlarla ayak uydurmak durumunda kaldı ve hatsan da factor ismi ile kendi mekanik standartlarının üzerine katarak premium olmasada orta seviyede kalarak pazarda yerini alıyor bence hoş,ne kadar hoş olsada kalite kontrol sorunları ve seri üretimin getirdiği mekaniksel bazı problemleride olmasa harika buluyorum ve çeşitliliğini hızlıca dünya pazarına çıkarıyor.Şahsen ben alırmıyım bilmiyorum ama heyecan veriyor yinede..artık yıllarca çeşitli marka ürün alıp düzeltip modlamış biri olarak uğraşasım hiç gelmiyor..Ne diyelim hayırlı olsun,fena görünmedi..

    Bu zamana kadar ilk defa şimdi görüyorum üzüldüm doğrusu,yaklaşık 1 ay kadar önce yayınlamış uyarı almasına rağmen kaldırmamış,ateşli avla ilgili paylaşımlarıda mevcut buna karşın kesinlikle bilmesi gereken bir mevzuat bu camiada bulunan çoğu kişi bilir bu kuralı,biraz kulak arkası kalmış konuya.Şikayet edilmiştir muhtemelen kayıtsız kalınacağını düşünmüyorum,yaptırıma maruz kalabilir.

    Allah'tan vefat edenlerimize rahmet ve zor durumda kalanlara bir an önce yardım diliyorum.Topraklarımızın 7/1 i kadar yüz ölçümünde 10 ilimizde meydana gelen bu afet DSÖ tarafından en yüksek 3.seviye ve Uluslararası 4.seviye alarm ile duyuruldu büyük bir seferberlik var ve olayın ciddiyeti oldukça mühim durumda.Yardım ve dayanışma içerisinde bu zor günlerimiz için sırt sırtayız.Bu bölgelerde yaşayan gerek hobidaşlarımız ve gerek yakınları olanlar var ise üzüntü içerisinde bütün iyi dileklerimiz ve temennilerimiz onlar için.

    Eğer isabetin bozuk olduğuna bir pellet değişimi sonrası karar verdiyseniz, denemelik kaliteli pellet önerisine katılıyorum. Kurulu vaziyette namlu ucuna ağzınızı yaslayıp içindeki havayı emin, sonra da dilinizle vakumu salmadan tıkayıp biraz bekleyin vakum bozuluyorsa sağlam zannettiğiniz oring kaçırıyor demektir. Namlu ucuna doğru düşme çarpma sağlam darbe gelmediği sürece zaten korumalı olan namluyu eğmek zor. Benim aklıma bir de namlu temizliği geldi, havalı silah namluları için "sadece isabet bozulursa namlu temizleyin" derler, denemekte bir zarar yok. Mümkünse bir de chrony bakmak lazım.

    Kusura bakmayın, susturucu mesajını görmemişim. Sorunun çözülmesine sevindim.

    Merhabalar,önermiş olduğunuz "Kurulu vaziyette namlu ucuna ağzınızı yaslayıp içindeki havayı emin, sonra da dilinizle vakumu salmadan tıkayıp biraz bekleyin vakum bozuluyorsa sağlam zannettiğiniz oring kaçırıyor demektir." şeklindeki öneriniz kesinlikle yapılmaması gereken ve ciddi bir şekilde tehlike arz eden yöntemdir.Kurulu vaziyette sıkıştırılmış basınçlı hava çıkış için hazır durumda iken şartlar ne olursa olsun kaza sonucu ya da mekanik şekilde kendiliğinden boşalmaya(patlamaya)açık durumdadır.Forumda da henüz bu tür durumlarda bilgi sahibi olmayan yeni katılımcılar için bir yöntem olarak algılanacaktır.Bu yöntemi sizlere tavsiye etmiyorum.Sağlıcakla kalınız.