Borbayre adlı kullanıcının mesajları

    Öncelikle geçmiş olsun,bence çok fazla hemen sıcağı sıcağına kendinizi kuruntulara bırakmayın üzümeyinde fazlaca, lakin kargonuzun ağızı açıksa bu durumu kargo şirketinin genel müdürlüğüne bildirin,kargonuzun aktarmada bölgelerinde yada bu aradaki servisleme taşımalarında düşmesi çok olası durumda çünkü ağzı açık dediniz vakit geçmeden uygun bir lisan ve sabırlılıkla genel merkezi yada müşteri hizmetlerini arayın hemen ilgili birime aktarırlar sandığımız gibi tek elden gelmiyor kargolarımız bir çok duraktan geçiyorlar ve bu esnada çıplak bir şekilde tabanca düşmüş olursa büyük bir %90 kesinlikle hemen kimin olduğunu bulamazlar bayağı zor olur onlar için,sen bu şansınıda hemen bir dene tabancanı söyle hatta tarif et onlarda gelmiş olduğu bütün güzergahlara ihbarda bulunurlar ve aktarmadan veya araçlardan birinde çıkarbilir araçlar boşalınca belli olur buda umarım rahatlarsın,hatta buradan bizimlede sonucunu paylaşırsan her konuda yardımcı olurum şahsım adıma.

    Selam,bu konu başlığı altında sizlere uzun süredir çaba ve sabır gösterdiğim ama meyvesini henüz yeni hasat ettiğim bir çalışmanın tatlı sonunu ve yine bilgilerinin faydalı olacağını düşünerek paylaşıma açmaya karar verdim diyip başlıyorum.


    Bildiğimiz üzere kral arms firması pcp tüfeğini çıkardı ve çıkarır çıkarmaz gözüm kara herşeyi göze alarak bir adet sipariş etmiştim ilk çıktığında,malesefki aldığım tüfekte namlu crown problemi ve kendinden indexlemeli şarjöründe indexleme sorunu çıkmıştı olsun dedim hiç büyütmeden büyük bir zevkle namlu crownunu kendim açtırıp şarjörünüde bildirip yenilerini almıştım derken tüfek çalışmaya başladı ama artık kalifiye gerekiyordu tüfek üzerinde bir kaç çalışan parçada çalışmadan ötürü aşınma ve bazı parçalardada kalite aramıştım ve bu durumu fabrikasıyla yenilerini isterken izah ederek istenilenin ne olduğunu açıklamıştım derken elime bir takım parçalar gelmişti o anlık işimi çözsemde mükemmeliyeti aradığım için gözüm hala yeni çıkacak olan parçalarda idi :) aslında bu parçaların çalışması belki yılları devirecekti ama gönül işte tıkır tıkır olsun saat gibi olsun derdinde idi:)bu aşamalarda araya işler,güçler,hastalıklar girdi derken tüfek hakkında forumda merak edilenlere karşı kendimi tutmak zorunda kaldımki herkez için istediğim iyi tüfek sahibi olmaları idi bu yüzden sustum bağışlayınız,eninde sonunda fabrikanın herşeyi ciddiye alıp işleme koyması sevindirici ki hepsi tamamlandı ve ortaya tüfek çıktı artık ama gönül hala ezberindeki hatta düşlerideki bir pcp hazzını arayışında idi çünkü pazar geniş ama ekonomide geniş:) ve kundak fikrim oldu birden dedimki kundağı eğer yapabilirsem aradığımda budur deyip aldım zımparayı başladım çalışmayaki ne çalışma ama ter su oluk oluk oluyor bir yandan acemi işi tüfeğin işlemesinede sağlam bi zımparaaaa ve gitti güzelim işleme :( hadi dedim çıkarayım ama mümkün değilki kral arms lazer işlemesi okadar derinki kesinlikle artık sabredemem ve yapamam gücüm yetmez dedim iyikide daha fazla yormamışım kendimi zaten araya hastalık girdi uzun sürede yattı bi kenarda sonra iyileştim tanıdığım bir kundak ustama telefon açtım tesviye yapabileceğini sordum buyur gel yaparım dedi ve hemen gittim kendisine duacıyım ki tesviyeye kalmadı elimin ölçüsünü alıp üzerinde sağ el kullanımına uygun bir kundak yapı verdi bana parasına gelince hediye oldu bana:) çok memnun olmuştum eee banada ballistol schaftöl alıp koyu kahverengi yapmak düştü ve bütün işlerimi bitirdim gelen yeni parçaları taktım ortaya çıkanı ise sizlere sunmaktan onur duyarım diyip sizlerin yorumlarına bırakıyorum artık:) bitmedi birde puncherle alakalı teknik orjinal verileri paylaşıyorum.


    Kral puncher;


    Renk (orjinal fabrika boyası) tüp ve namlu boyası:Siyah krom
    Tüp hacmim:280cc
    Tüfeğe verdiğim not 100 üzerinden:90
    Namlu durumu:Yiv ve setler keskin ve çok temiz
    Kundak:Tesviye edilmiş mat ballistol schaftol uygulamalı koyu kahverengi sağ kundak
    Şarjör:Jsb exact 13.43 grain ile yağ gibi gidiyor tıkır tıkır

    Merhaba,temiz kuru hava haricindeki sınai oksijen türleri pcp tüfeklerde kullanılamaz,ciddi patlama ve yaralanmalara hatta ölümlerle sonuçlanabilir etrafınızdakilerede zarar verebilir,sadece scuba tüpü ve temiz kuru hava kullanınız karışımlardan kaçınınız muayenesiz ve güvensiz tüplerden uzak durunuz doldurma ve kullanma basıncı üzerine çıkmayınız.


    Alıntıdır:


    OKSİJEN KULLANIMININ TIBBİ OLMAYAN ZARARLARI:


    ·Acil bakımda kullanılan oksijen, yüksek basınç altında, tüplerde depolanmıştır. Tüpteki herhangi bir delinme, zedelenme, ya da vanasındaki bir kırılmanın tüpü hızlı bir mermiye dönüştürdüğünü biliyor musunuz? Bu tüpün ambulans içinde yaratacağı hasarı hayal edebiliyor musunuz?
    ·Oksijen yanıcı özelliğinden dolayı çok kısa sürede yangına neden olabilir. Oksijen, havluların, çarşafların ve giysilerin içine yayılma özelliği sonucu, yangının büyümesini hızlandırır.
    ·Yüksek basınç altında oksijen ve akaryakıt karışmaz. Ancak bir araya geldiklerinde birçok tepkime meydana gelir, en şiddetlisi ve bizi etkileyebilecek olanı patlamadır. Bu nadiren olabilecek bir durumdur, sebebi dağıtım veya vana sisteminin petrol ürünleri ile yağlanması ya da petrol kökenli yapışkanlar kullanılmasıdır.
    Tıbbi olmayan zararlar nadiren görülmektedir, oksijen kaynağının ve cihazların kurallara uygun kullanımı ile bu zararlar önlenebilir.


    Sebebi ise tüpünüzde oksijen olduğunu düşünün tetiğe bastığınızda namlu içindeki tepkime bir kıvılcım elinizdeki silahı infilak ettirir.

    selam,puncher kullanicisiyim tufegin tetigi ile senkronizasyon sorunu oldugunu dusunmekteyim cunku puncherin tetigi cok basit bir duzlem haliyle bi quattro yada ust modellerin mekaniksel duzlemleriyle karsilastirmak dogru olmaz lakin ustalik isteyen ve zaman gecirilmek isteyen bir durum soz konusu daha onceden 8 mt de hic yapamamis oldugum grupmani sadece bu tufekte yapabildim(at44 de yapamamistim) bunuda tetigi iyice cozdukten sonra bir ayar yaparak cozdum,ayar yapilmasini soyle tavsiye edeyim;cekici tutan tirnagin setskurunu saat yonunde sikalim dogru islem bu ama neye gore sikalim? Guzel cevap=kurma kolunu geri cektigimizde cekici kilitleyen tirnagin kilitleme vazifesini en minimum ama en saglikli sekilde olacak sekilde ayarlamak gerekiyorki duzensiz bir ayar olursa cekic tirnaktan kurtulabilir amac bunu en minimum seviyeye dusurmek bunuda kurma kolunu her geriye cektigimizde tirnagin cekici kilitleme (hassas cinlama,tiklama) sesinden saglamasini yapabiliriz en guvenli olmasi gerekecek sekilde.Suanlik en iyi grupmani jsb 13,43 grainde aldim ve en guzel yani tum bunlari e dusuk seviyede yapiyorum haliyle mesafeyi uzatmak istedigimde kademeyi artiriyorum artirinca otomatikman gucun etkisiyle metrik sekilde ust vuruyor boyle olunca durbun sifirlamasina dokunmuyorum bile hersey kendiliginden cozuluyor bu cok iyi bir geometri bu tufek icin 50 mtye kadar grupman dusunurum ama sonrasini yapmadigim icin bilmiyorum oda zamanla cozulur artik bekliyoruz bunun haricinde guzel tufek gucude at44 kadar.

    Hatta namluları kendilerinin yaptıklarına dair bir tüyo vereyim bendeki tüfek hatalı seri, hata derken sadece 2 hata


    1.si şarjör(yenisini gönderdiler)
    2.si havşa(tüfek tamircisinde kendim yaptırdım)



    tüfeğimin değiştirilmesi an meselesi idi hatta buluşmada teklif edildi ama o gün buluşmadakileri kullandığımızdan ötürü minik çizilmişlerdi:)bende gerek görmemiştim haliyle bu sıkıntıların üstesinden kendi çalışmalarımla kısa zamanda geldim.


    Ve bende namlunun içindeki oring 1x5,50 namlu havşası bilgisi için fabrikayı aradığımda oring kanallarını yeni üretimimizde 1,5x5,50 olarak genişletmeye başladık bilgisinide vermişlerdi haliyle artık biraz tecrübeye sahip olduğum için temiz ve düzgün saçmalar kullanıyorum o yüzden değiştirme gereğide duymadım dediğim gibi havşayıda kendim açtırdım burdanda anlaşılacağı gibi namlular kral üretimi.

    Bu arada hayırlı uğurlu olsun demeyi unuttum:) güle güle kullanın.Tetik ayarı çok hassastır sistem basit ama güzel bir sistem haliyle ayarı yaparken dikkatli olunuz en azından tüfek boş iken yapınız tavsiyem yaptıktan sonra kurulu iken dipçiği yere vurunuz test ediniz derim yani birkaç sarsıntı testi vs. .Havalı tüfekler ne kadar masum görünselerde potansiyel temel kaza prensiplerine sahiptirler ve her tüfekte geçerlidir diye düşünüyorum mesela bir zamanlar zorakide ayar yaptıktan sonra klavuzda boş iken ayar yapınız demesine rağmen bir kaç denemeden sonra bir unutkanlık dolu yapmıştım 2. pompada gamo prohunter pellet harekete geçti ve koltuk minderini deldi.

    :) Kral puncher için istanbul yakacıkta bir buluşma düzenlenmişti geçtiğimiz yakın zamanda, bu zamanlar puncheri yeni almıştım ve hatalı sisteme denk gelmiştim açıkçası güzel bir fırsat olmuştu benim için bu buluşmaya katılmak sıkıntımı yakından öğrenmek ve bu buluşmada çok soru sormuştum firma yetkilisine, dediğiniz gibi tebrik etme yönünde rahatça ilerleyebilirsiniz.

    evanix hatsan dan çıkıp sanki kral a geçmiş gibi görünüyor...incelenen iki tüfekten birinin kusursuz diğerinin havşa vs sinin kusurlu olması da sanırım ikinci bir patriot mevzuu. 1. 2. nesil durumu yani. özetle şu sıralar kral puncher almanın tam zamanı, evanixden artan malzeme bitip tüfeği tamamen kral yapmaya başlamadan önce yani :)

    bende satın aldılar demedim ki, hatsan ın webleyde yaptığı gibi kral da evanix de benzer bir olaya girdi anlamında konuşuyorum :)

    evanix hatsan dan çıkıp sanki kral a geçmiş gibi görünüyor...incelenen iki tüfekten birinin kusursuz diğerinin havşa vs sinin kusurlu olması da sanırım ikinci bir patriot mevzuu. 1. 2. nesil durumu yani. özetle şu sıralar kral puncher almanın tam zamanı, evanixden artan malzeme bitip tüfeği tamamen kral yapmaya başlamadan önce yani :)

    bende satın aldılar demedim ki, hatsan ın webleyde yaptığı gibi kral da evanix de benzer bir olaya girdi anlamında konuşuyorum :)

    Bahsettiğiniz tüfek tamamen kral,evanixten artan parçalar derken ne okuyorsak onu anlarız,ayrıca havşa durumu fabrika hatası olup türkiyede 50 adet piyasaya sürülmüş sadece, bunlarda garanti kapsamında değiştiriliyor aynı zamanda bahsettiğiniz havşasız ürüne denk gelen belkide bu forumda ilk kullanıcısıyım puncher'in(hatalı versiyon) tüfeğimdende memnunum çok şükür sabrettim istediğimi aldım uzun süre araştırıp bulamadığım hayal ettiğim bir tüfeğin adı oldu puncher, evanix benzeri olduğuna katılırım ama ''evanix'ten artan parçalar'' cümlesine katılmıyorum.

    Bugün forumda yeni satılan daha doğrusu mustafa ekiz beyinde satışını yapmış olduğu tüpü bugün istanbulda yakından inceledim üzerindeki vana tam istediğimiz şekilde benimde 200 barlık tüpümde bulunan vananın aynısı hafif bir döndürmeyle istediğmiz hava basıncını ayarlayarak hava basan bir vana,tüfeğimize birden havanın hucüm etmesi söz konusu değil bizzat gördüm ve inceledim tüpün altı düz,dik durdurma tasına gerek yok çelik olması ve 10 yılda bir test olmasıda artı avantajı bence alacak olanlar hiç tereddüt etmeden alabilirler vananın resmini şuan bulamasamda kendi ilanımdaki tüpümün linkini ekliyorum buradaki resimdeki vananın aynısından olması gerekli yinede alırken kontrol etmenizi ve sormanızı tavsiye ederim.


    Bu arada suanlık eski tüpümü satıştan çektim:)üzerindeki vana benim için altınmış da haberim yokmuş:)


    Link


    bu vana ile ister 40-50-60-70-80..... diye hava basılabiliyor.


    5 lt aluminyum tup 200bar

    Başka bir paylaşım forumundan alıntıdır.


    ''Genelde hava kaçırmaması için iyice sıktığımız Scuba tüp vanasını silahımıza dolum yapmak istediğimizde haliyle zorlayarak açmamız gerekiyor . Aniden açılan vanadan geçen basınçlı hava genelde ilk olarak dolum tarafındaki valf üzerinde bulunan O-Ring'in yanmasına ve hava kaçırmasına sebep olur .



    diğer sıkıntılar ise ani dolumlar esnasında Silahınızın Tüpü Dolum hızına bağlı olarak aşırı ısınabilir , en tehlikelisi ise 200 bar çalışma basıncı olan bir Tüp'e vanayı zamanında kapatamadığınız taktirde örneğin 300 bar dolu bir Scuba tüpündeki havanın tamamını kaçırabilirsiniz .''


    Bu arada şuan satışı yapılan yavaş dolum yapabilen bir dolum aparatı buldum,içerisindeki setskur vida yardımı ile hava akış hızı ayarlanabiliyor,şuan sadece bu sitede bulabildim 1adet almayı düşünüyorum sonuçlarını yine paylaşırım araştırma yapıyorum bu konu hakkında, linkini paylaşıyorum;


    http://www.aksuav.com.tr/defau…mp;urun=3171#.VVQzDo7tmko


    Bu dolum aparatını kullanan varsa bilgi ve tecrublerini artı ve eksilerini paylaşan olursa bizi aydınlatmış olur.

    Konuyu buraya acabildim dogru yerdir umarim,yeni aldigim 300 bar tuple hava basmak icin vanayi cok hafif dondurdugumde ani bir basinc yuklenmesi oluyor bunu hissediyorum cunku ibre birden tavan yapiyor pcpnin sibop sesini duruyorum bana hicte saglikli gelmedi bu durum,yavas dolum aparatimi tavsiye edersiniz? Suan kullandigim dolum aparati hatsan,ayrica 200 barlik aluminyum tupumde cok duzenli basabiliyorum havayi adeta suzduruyorum ama bu 300 barlik yuregimi agzima getirdi bilgisi olanlardan yardim.

    Evet denemeden bir sey yazmak istememistim emin olmak icin, tufekle ilgili calisir durumda hicbir sikinti kalmamistir pellet secme durumu tamamen ortadan kalkmistir bilginize.Yani butun puruzler yok oldu.Fabrika cikisi da tamamen duzeltilmis anlayacagimiz, kazasiz ve saglicakla, saygi ve selamlar.


    Tavsiye:


    *Tufegi 100 bar altinda kullanmamanizi tavsiye ederim.
    *Cok fazla bos yere sacmasiz ve bos atis yapilmamasini oneririm.
    *Bakim icin fabrikasina gonderiniz
    *Bozuk pompa kullanmayiniz nemli hava basmayiniz.


    Linkteki konuyu inceleyiniz.
    Neden 100 bar altina dusurmemeliyiz?

    Mesela hatsan at44 de bu sistemi govdeye bir adet civata salarak hesaplamislar cekic tam valf govdesine gelince civata engeline takiliyor zaten cinlamanin bir kismida oradan geliyor sonuc=yuzlerce atistan sonra civata translanarak yok olana kadar dayaniyor sonra yenisiyle degistiriliyor ama bu esnada cekic valf govdesine vurmazmi?illaki vurabilir belki kuvveti az olur ki onlardada ayni prensip gecerlidir diye dusunuyorum yani 100 bar altina dusmemek ve sacmasiz atmamak en guzeli butun pcp'lerde.