scuba tup hava basma hakkinda yardim

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Konuyu buraya acabildim dogru yerdir umarim,yeni aldigim 300 bar tuple hava basmak icin vanayi cok hafif dondurdugumde ani bir basinc yuklenmesi oluyor bunu hissediyorum cunku ibre birden tavan yapiyor pcpnin sibop sesini duruyorum bana hicte saglikli gelmedi bu durum,yavas dolum aparatimi tavsiye edersiniz? Suan kullandigim dolum aparati hatsan,ayrica 200 barlik aluminyum tupumde cok duzenli basabiliyorum havayi adeta suzduruyorum ama bu 300 barlik yuregimi agzima getirdi bilgisi olanlardan yardim.

  • Benim tüptede aynı durum söz konusu. Vanayı üstten sıkıca bastırırken oldukça hafif döndürüyorum. Aksini yaptığımda çok hızlı bir hava akışı oluyor.

  • DIN vana olmayışından sanıyorum..Birde bazı tüplerin vanası ne kadar açınca o kadar hava geçişine izin verirken bazılarında bütün basınç hücüm ediyor..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • Başka bir paylaşım forumundan alıntıdır.


    ''Genelde hava kaçırmaması için iyice sıktığımız Scuba tüp vanasını silahımıza dolum yapmak istediğimizde haliyle zorlayarak açmamız gerekiyor . Aniden açılan vanadan geçen basınçlı hava genelde ilk olarak dolum tarafındaki valf üzerinde bulunan O-Ring'in yanmasına ve hava kaçırmasına sebep olur .



    diğer sıkıntılar ise ani dolumlar esnasında Silahınızın Tüpü Dolum hızına bağlı olarak aşırı ısınabilir , en tehlikelisi ise 200 bar çalışma basıncı olan bir Tüp'e vanayı zamanında kapatamadığınız taktirde örneğin 300 bar dolu bir Scuba tüpündeki havanın tamamını kaçırabilirsiniz .''


    Bu arada şuan satışı yapılan yavaş dolum yapabilen bir dolum aparatı buldum,içerisindeki setskur vida yardımı ile hava akış hızı ayarlanabiliyor,şuan sadece bu sitede bulabildim 1adet almayı düşünüyorum sonuçlarını yine paylaşırım araştırma yapıyorum bu konu hakkında, linkini paylaşıyorum;


    http://www.aksuav.com.tr/defau…mp;urun=3171#.VVQzDo7tmko


    Bu dolum aparatını kullanan varsa bilgi ve tecrublerini artı ve eksilerini paylaşan olursa bizi aydınlatmış olur.

    Mesaj 3 düzenlendi, son düzenleyen Borbayre ().

  • Ben http://www.sanalpazar.com/Pcp-…arati-300bar__isp26856130 Yasin (Wrangler) ın ürettiği dolum aparatını öneririm.

    ikisi aynı ürün olabilir.

    Zoraki ultra hp 01-2 0.177 cal.
    Umarex Nighthawk 4.5 Tactical


    Diana mod 52 Superior 0,22 cal.
    Crosman pumpmaster 760 4.5 (Pellet&BB)


    Vursan 7+1 y.otomatik(1996)

  • Bugün forumda yeni satılan daha doğrusu mustafa ekiz beyinde satışını yapmış olduğu tüpü bugün istanbulda yakından inceledim üzerindeki vana tam istediğimiz şekilde benimde 200 barlık tüpümde bulunan vananın aynısı hafif bir döndürmeyle istediğmiz hava basıncını ayarlayarak hava basan bir vana,tüfeğimize birden havanın hucüm etmesi söz konusu değil bizzat gördüm ve inceledim tüpün altı düz,dik durdurma tasına gerek yok çelik olması ve 10 yılda bir test olmasıda artı avantajı bence alacak olanlar hiç tereddüt etmeden alabilirler vananın resmini şuan bulamasamda kendi ilanımdaki tüpümün linkini ekliyorum buradaki resimdeki vananın aynısından olması gerekli yinede alırken kontrol etmenizi ve sormanızı tavsiye ederim.


    Bu arada suanlık eski tüpümü satıştan çektim:)üzerindeki vana benim için altınmış da haberim yokmuş:)


    Link


    bu vana ile ister 40-50-60-70-80..... diye hava basılabiliyor.


    5 lt aluminyum tup 200bar

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen Borbayre ().

  • DIN vana olmayışından sanıyorum..Birde bazı tüplerin vanası ne kadar açınca o kadar hava geçişine izin verirken bazılarında bütün basınç hücüm ediyor..

    Evet bende böyle düşünüyorum benim alüminyum tüpteki vanada dın vana sanırım.

  • yada bu faydalı paylaşımı alıntılarsak, daha dikkat çeker.. bi çok arkadaşın işine yarar belki..