DESOVALI adlı kullanıcının mesajları

    Selamlar DERYA MK-12 için özel olarak yaptıgım muzzle brake ve ceket satılıktır,

    7075 Aluminyum malzeme ile CNC torna + 4. eksende işledim, işçilik olarak benelli

    Silis karbür kumlama yapıldı

    Cerakote kaplama yapıldı



    61cm namlu ile her çeşit fişek atabilir

    51cm namlu ile kullanır iseniz sadece tek kurşun atabilirsiniz, saçmalar çıkışta muzzle brake takılıp dagılabiliyor

    Fiyat pazarlığa kapalı ADET FİYATI 750.TL


    İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, bu işler o kadar rezil bir boyut kazandı ki tarifi çok zor...
    düşünün artık havalı tüfekleri bıraktım, tamamı ile ateşliye geçtim ancak, 12 gauge tek kurşun atışı yapabileceğim kapalı poligon yok..! açık poligon ise sadece yakacık denen yer ve bana göre beş para etmez, hafta sonu giderseniz zaten yandınız, hobi değil eziyet, arkanızda kuyruk oluşuyor, o baskı ile atış yapıyorsunuz, arkanızda o kadar çok tecrübesiz insan var ki, hele ki şu şarjörlü modasından sonra hafta sonu birasını içip alana resmen magandalık yapmaya gelen öküzler ile aynı hatta ''riskli'' atışlar yapabiliyorsunuz, sırada bekleyen adamın size vurmaması sadece kadere kalıyor.... tanesine 1,7.TL verdiğim fişeği atabilmek için poligona da fişek başına 0,5.TL ödemek zorundayım....!!! içine edeyim böyle hobinin.... bizim ülkede hobi filan boş iş arkadaş, olmaz, yaptırmazlar...

    Projeye tüfeğin ağırlığını hafifleterek Airgun olarak devam et bence.
    Bende Hercules'i tekrar giydirmeyi düşünüyorum bunun için eve 3D Printer aldım, çizimlere devam ediyorum.


    Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacın olursa destek olmaktan mutluluk duyarım..

    teşekkür ederim, 10 yıl geçti üzerinden :) hafifletmekten ziyade ağırlaştırma peşindeyim :) gerçek barrett ile biraz haşır neşir olunca gerisi gerçekten oyuncak gibi kalıyor, yola çıktığımda 2,5mm 7000 serisi aluminyum plaka ile tamamı 7075 aluminyum blok vs 6300gr idi, bu ağırlık bile piskolojik sınırı aşıyor, hafif malzemeden vazgeçtim tam aksi 4140 serisi çelik, vs gerçek barrett ağırlığına ulaştırdım :) ileride çok rahat bir işim bol vaktim veya Ankara projem gerçekleşir ise yine üreteceğim en ağırından :)

    klasik BT-65 Mekanizma alınıp, mevcut tüp valfi ve tüp dolum ucu sökülüp sisteme bir ara odacık ile bağlanıyor, yeni yapılan 550cc tüp ile tüfek arkasından kapiler boru ile sisteme bağlanıyor, rahmetli Ülkü amca ve rahmetli İlker ağabeyin ''selenoid çekiç'' uygulaması ile tadından yenmez bir tüfek olur, gerekli devre vs için yeterince yer 50.cal şarjör yuvasında var, tabi ben bu tasarımları bitirdikten sonra hatsan 'barrage' ve kral 'puncher' yarı otomatikleri çıktı piyasaya, bolt action yerine yarı otomatik bir tüfekte keyifli olabilirdi, vaktim olur ise yerleşim yaparım, konfigürasyon bol :)

    Şöyle ki, hiç bir kolluk kuvveti; '' bu dipçik ne..? bu dürbün ne..? (gece görüş hariç) diyerek bir işlem yapamaz, resimlerden görüldüğü üzere bu ufak bir modifikasyon işlemi değil, bagajınızda 140cm boylarında, üzerinde 10-40x60 devasa dürbünü olan, ortalama 14kg ağırlığında bir tüfek var, buna ait bir sürü parça var, işlenmiş yarı işlenmiş, he bunun yanında tasarım klasörü ne olur ne olmaz diyerek hep yanımda taşırdım, bunun yasal bir işlem olduğu, bir tasarım işi olduğu, gerekli üretim vs destekleri var ise alabilmek için Tubitak dosyası bile var, ama bunu anlayabilecek kafaya sahip bir memur yok...! iş tek bir tutanak ile başlıyor, çok rahat DGM'ye kadar yol alabiliyor, şöyle düşünün bir çoğumuzda gerçek mermi vardır, gerek 9 mm olsun, gerek askerden vs çevremizden aldığımız 5,56, 7,62 mm mermi, hatıra vs maksatlı, bu mermiler bile sizin yargılanıp ceza almanıza rahatlıkla yeter, iş tek bir tutanağa bakar, şöyle;
    1-) Mermiyi nereden aldın..?
    2-) Lot numara hangi askeri birliğe ait, o birlikte mermi çalınmış mı, kayıp var mı, bu araştırılır
    3-) Temin etmekteki amacın neydi..?
    4-) Bu mermiyi hangi silahta nerede kullanmayı düşünüyordun..?


    Hakimin insafına ve senin geçmişine kalmış bu durumdan ceza almadan yırtmak, en iyi ihtimal 5 yıl tedbir kararı, tekrarında para cezası vs olarak kapanır dosya...


    vay be ne gençmişim o dönem :) 10 sene geçmiş, Barrett'im ve ilk kesilmiş kasası..

    Merhabalar, fırsat buldukça projelerimi paylaşmaya çalışıyorum, sanıyorum 2008 senesi idi ilk Barrett üretimi fikrim, hatta o dönem lazerde kasalar kesilmiş, blokların bir kısmı işlenmiş idi, tubitak desteği için başvurular vs derken akabinde ''ateşli silahlara muhalefet kanunu'' vasıtası ile 5 yıl ile yargılanmam, üstüne para cezası kesilmesini takip eden süreçte yaşadıklarımı parça parça anlatmaya çalışacağım, proje 4 fazdan oluşuyor;
    1. Faz .50 cal tamamı ile sıfırdan tasarım ve üretim, rahmetli Ülkü amca (ihtiyar) regülatör ve blok tasarımı, 2008
    2. Faz mevcut bir AT-44 tüfeğin mekanizmayı kasaya uygulama 2011
    3. Faz BT-65 tüfeği uygulama, bu işe daha yatkın 2015
    4. Faz Derya MK-12 ateşli silah mekanizmasını adapte etme


    Hayal ve tasarım gücü bol, ancak zaman ve para kısıtlı olunca hepsi yarım kalıyor, iyi seyirler...




    Gorev yerimAcemilik Kastamonu Jandarma
    Usta Sivas Jandarma
    Cok tesekkur ederim

    Sivas :) yanılmıyorsam Bursa'lı idin, çok sıkı giyinmeni tavsiye ederim, nem yoktur ama feci kuru soğuk vardır, gerçekten kulak patlatan cinsten :) aslen Sivas'lıyım, acaba İl Jandarma'mı..?

    “Güzel yurdumun enteresan halleri....! halen 250-300 liraya itin kopuğun aldığı ölüm makineleri kol gezerken, sen tut ruhsatlı, vergisini ödeyen kanuna tabi vatandaşa ceza kes...!“


    Bu durum daha önce hiç değişmişmiydi sizce?


    Bu ülkede siyasi parti veya hükümet ayrımı yapmaksızın hep vergisini ödeyen, doğru namuslu, işine gidip gelen, aman yamuğumuz bi kabahatimiz olmasın diye çırpınan vatandanlaşların cebindeki paralara göz dikilmemişmiydi zaten yıllardır.


    Ortalıkta KHK diye yırtınıp, ota boka madde çıkarıp, ama işe yarar, vatandaşa faydalı bir madde çıkarmamak olmamıştı..! kim önüne geçebilir sizce çıkıp şu son KHK'ya ruhsatsız satışlara ağır ceza veren madde eklense..? kim itiraz edebilir..?


    yada facebook üzerinden vs evraksız satış yapan, standart dışı üretimleri toptan yasaklayan madde ekleseler kim karşı gelecek...?


    dediğiniz gibi olay hep dürüst vatandaşa dönüyor ama bu defa durum bu kadar basit izah edilemez hikaye başka gibi, öyle basitçe sallanıp umursamayan bürokrat yaklaşımı değil bu, aksine bilinç var, kasıt var, 2 üzeri fişek kullanımı kısıtlamasında..

    Güzel yurdumun enteresan halleri....! halen 250-300 liraya itin kopuğun aldığı ölüm makineleri kol gezerken, sen tut ruhsatlı, vergisini ödeyen kanuna tabi vatandaşa ceza kes...!


    "5.madde Yurt içi satış amaçlı üretilen tüfeklere ait dikey (ilave) şarjörler takozsuz olarak üretilecek ve iki fişekten fazla kapasiteli olmayacaktır. (tüfeğe estetik görünüm vermek amacı ile uzun şarjör kullanılması durumunda gerdel boyu ve yay uzun olacaktır) Boru çubukları fişek yatağına zarar verilmeden çıkarılamayacak şekilde sabitlenmiş olarak üretilecektir.

    Sakalımızda var ama, yinede söz dinletemiyoz. Suya yazı yazdım boşuna.
    Sizlerede geçmiş olsun bu arada.


    Şarjörlü yivsiz tüfekler her daim problemlidir. Standart boyutlarda olmayan ve plastik olan kovanlar, çentiksiz dip tablalari, farkli dip tabla uzunluklari...vs kisacasi şarjörlü yivsiz olmaz hele ki bizim yerlilerden hiç olmaz.

    Valla bizim millet her işi bilir, her konuda uzmanlıkları vardır, önerilebilecek yerli sayısı bir elin parmakları kadar bile olmadığı için Benelli, Fabarm rüştünü ispat etmiş tüfekler sunarsın ''gavur sevici olursun'' yapacak bir şey yok, 10 yıllık mühendisim Türkiye'de tecrübe para etmiyor, her alanda böyle, halen gidip 350 liraya tüfek alan adamlar var...

    sene olmuş 2017 istanbul'da dizanteri yüzünden 1 haftayı bulan süredir ailecek hastahanelik olduk, bayramda toparlayabilirsem hem MK-12 hem de RS-X2 için başlıklar açıp en azından tek tek fotoğraflayıp malzeme mekanik değerlendirmesi yapmak istiyorum, henüz atışa gitme fırsatım olmadı ama MK-12'nin Kanada'da çok fazla kullanıcısı var ve yorumları gayet iyi, (hobi maksatlı)

    Eğer ki gerçek hakkı ile yapılmış bir karbon fiber tüp ise fiyat bedava, Çinlilere metal konusunda güvenim tama yakın olsa da konu yüksek basınçlı kapta kompozit malzeme kullanımı olunca 5 kere düşünürdüm.