ofis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bunun fiyatına el yapımı bıçak yaptırabilirsin. Ya da benzer çelik kalitesine sahip daha uygun fiyatlı şu bıçaklara da bak. http://www.ascimmarket.com/80TFTC-TRUE-FL…OWER,PR-67.html http://www.ascimmarket.com/95BUSK-BUSHMAN,PR-77.html http://www.ascimmarket.com/80PGTK-GI-TANTO,PR-65.html

bunlardan tanto hoşuma gitti ama yüzeyi biraz garip geldi.et kalınlığı ince geldi ama videolarda oldukça sağlam. kusuruma bakmayın arkadaşlar hala kararsızım.taksitle alma şansım olduğu için hazırlara bakıyorum.nakit olunca anca ustalarımızla irtibata geçebilirim.

aklımda yüksek fiyatlı modeller olduğu için şimdilik bu tanto potada.

Balta olarak fiskars x10 yada x15 öneririm. Doğru balta ve bıçak hayat kurtarır. Damascus bir bıçak şart değil eğer görsel amaçlı istemiyorsan, İşlevsel bir bıçak taşımak istiyorsan aus 6 yada aus 8 çelik tercih edebilirsin. Cold steel yada bütçen uygunsa Sog firmalarını önerebilirim.

x10 kısa sanırım ama ben yinede çok daha kısa çantaya rahat atılacak bir şey olsun istedim.son olarak aklımda bu var http://cakicim.com/product.php?id_product=637

dediğiniz çelikten bıçak modellerini araştırayım.teşekkür ederim.

Bence;

Nasıl olsa kullanmayacaksın, aldıktan sonra da ; '' keşke almasamıydım acaba.. '' ile başlayan bir cümleyi de kesin kuracaksın..
    At kenara bu parayı almışsın gibi, ve mod 56 hayaline bir adım daha yaklaş , derim.. ;)

Ama balta için bu tavsiye dikkate alınabilir..

Dostum,kullanma konusunda evet çok lazım olmayacak.ama alınca almasamıydım demem :) evlada yadigar kalsın en kötü.
    benimki aç tavuk dolu ambar misali birazda. ortada bir şeyde yok kenara atacak mod 56 ya kaynak olsun.olay sadece sabır yolunda dayanma babında bir parmak bal çalmak. oda max 100tl lik bir balta ile olacak gibi.alış veriş kaşıntım azalsın :)

Bıçak sanatı forumda Bülent Çakır ustanın bıçaklarını tavsiye ederim . Facebook tan da inceleye bilirsiniz .

facebook kullanmıyorum. usta ile alakalı bir şey bulamadım. tabancatüfek formu toplu sipariş vermişler sanırım başka da bilgi edinemedim.bir link varsa memnun olurum.teşekkür ederim.

balta olarak o kadar pahalı birşey şart değil 25-40 tl arası olan nacaklardan alabilirsiniz bıçak olarak 4mm ve üstü diyorsanız bildiğim modeller azalıyor bildiğim ve güvenle söyleyebilceğim et kalınlığı esse 5 ve ka-bar bk2 tavsiye ederim daha düşük et kalınlılada kullanırım derseniz model sayarım

balta konusunda kendimi ikna debilmiş değilim :)

bıçak nedir ne amaçla alınır nasıl olmalıdır biraz araştırıp bilgi sahibi olunca mantık filizlenmeye başlayıp duygusal etkenleri dizginledi.
    boradan uzaklaşıp dediğiniz esse ve ka bar tarzı bıçaklara sıcak bakar oldun.sanırım 500tl üzeri fiyatlı bıçaklar ve Türkiye de yok. fiyatından dolayı almam ayları bulur ama nereden?

o yüzden ve 160 tl ye bulunabildiği için geber kafamı kemiriyor.

arkadaşlar teşekkür ediyorum,oraya üye oldum.ikinci el pazarı kapatılmış heveslenmiştim :)

kısa bir turdan sonra aklıma bu girdi BEAR GRYLLS ULTIMATE KNIFE bakalım bu iş nasıl şekillenecek.

oradaki Ustalara ulaşınca ibre değişir gibime geliyor.

bear grylls markasını hiç almayın iyi bıçaklar üretmiyor artık tamamen maddi duruma geçtiler cold steel in modellerine bakabilirsiniz spyderco bakabilirsiniz ama bear grylls i tavsiye etmiyorum pek iyi bir marka değil artık Ontario ya bakabilir kalitei bir markadır

teşekkür ederim.araştırmaya devam :)

Bu 3 markanın modellerine baktım fakat gözüme gönlüme uymadı.faal olarak kullanamayacağımdan görsel önceliğim ağır basıyor.fonksiyonel ürünlerde kanımda var aklımı onlarda oradan çeliyor.

arkadaşlar teşekkür ediyorum,oraya üye oldum.ikinci el pazarı kapatılmış heveslenmiştim :)

kısa bir turdan sonra aklıma bu girdi BEAR GRYLLS ULTIMATE KNIFE bakalım bu iş nasıl şekillenecek.

oradaki Ustalara ulaşınca ibre değişir gibime geliyor.

merhaba dostlar,

ilk etapta bir kamp baltası ve ilerleyen zamanda damascus bir bıçak almak istiyorum.

aklımdaki baltalar

Fiskars X5 Kamp Baltası ve SOG FASTHAWK POLISHED BALTA (siyahta olur). bu modeller. faal olarak kullanacağımı sanmıyorum.bulunsun diye alıyorum ama alınca da pikniktir kamptır sende 1-2 kullanırım. sog markayı 135 tl ye buldum ve üst limitim 135 tl. aklımda 100 tl den fazla vermemek vardı aslında.

bıçağa gelincede damascus olarak gözüm boranın bıçaklarından başka bıçak görmüyor açıkçası.el emeği göz nuru ürünlerde gördüğüm kadarıyla tam bir bütünlük sağlanamıyor,beğenemedim ama çok seçenekte araştırmadım. bora daha estetik ve alımlı geldi en başından beri.

bıçağı da baltadan çok daha az kullanırım.daha bir kıymetli olur. seyirlik ve arkamızdan yadigar kalacak bir şey. şam çeliğinde fiyatlar yüksek olduğu için temiz 2. el değerlendirebilirim.ortalama fiyatlar 500 civarı olduğundan kaçırılmayacak bir kampanya indirim vs olursa bütçeyi zorlamayı düşünürüm.

yok damascus alma, bıçağın kralı budur birde bunlara bak gibi önerilere açığım. damascus olmayan çelikler için aklımda 200-250 tl bir limit var.

mesela BORA-KNIVES-M-508W-TRIGGER-AV-BICAGI model olarak hoşuma gidenlerden.boynuz saplı olunca da fiyat uçuyor o zaman ibre yine şam çeliğine döner.boynuz çok hoşuma gidiyor açıkçası.aldığımda da aklım başka bıçakta kalmasın istediğim için damascus ve boynuz sap ilk tercihim.

benim için bir kerelik alınacak şeyler.yardımlarınız ve tavsiyeleriniz doğrultusunda nokta atışı yapıp hem kaliteye hemde göze hitabeden pişman olmayacağım ürünleri almak isterim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Edit: bıçak et kalınlığı tercihen 4mm toplam boyu da max 30 cm civarı

Kalın güzel bir tahta plakanin arkasina sağlam sac çaktirn abi.. Tahtayı eskidiği zaman degistirebileceginiz şekilde ayarlarsiniz. Uygun olur gibi hem sekmez hemde cok maliyetli olmaz..
    ?(

en öne kullanmadığınız kot pantolondan takviye yapın (arkadakilere hiç gerek bile kalmayabilir.ama tedbir amaçlı tabiki onlarda olmalı.önde kot olunca onların ömrü uzar.)

Arkadaslar dipçik bayramdan sonra pazara sürülücekmis,imalat islemi bitmis paketleme asamasinda 10 gun sonra mevdanav mercan subesinden dagitim gerceklesecek.
    Ortalama fiyat ise 80 ile 150 TL arasi net bir rakam yok.
    Pazara cikar cikmaz kendimde alacagim bildirim yapacagim.

bir kaç kişi toplansak tanıtım fiyatı yapsalar.mesela 80 tl ye balıklama atlarım :)

benimde numaramı aldılar gelince arayacaklar.henüz arayan olmadı.bayram sonrası bende tekrar sormayı düşünüyorum. kabza 50 tl idi.bunun 150 yi geçeceğini sanmıyorum.

şimdi aklıma geldi hazır dipçikli zoraki satıştaydı fiyatını sormayı unuttum.onun fiyatı sorularak dipçik için bir tahmin yapılabilir.

Crosman 357'nin plastik kalitesi kalıbın ek yerlerinin çirkin görüntüsü insanı kendinden soğutuyor, ama isabet olarak çok iyi gerçekten. Dan Wesson'un da tipi iyi ama bb yükleme sistemi olsun isabeti olsun insanı düşündürüyor. Dan wesson Crosman gibi isabetli pellet atan bir model çıkarsa fenomen olur.

bu sorunlardan dolayı dan wessonu arada sırada canım çektiğinde, kucağımda kedi gibi sevip atış yapmadan muhafaza etmeyi düşünüyorum.iş böyleyken de o para çok geliyor.

Daha önce PT-85 kullanmış biri olarak şunu belirteyim daha keyifli co2 ler var, boşuna para ve zaman kaybetmeyin. Ben co2 olarak Crosman 357 (fiyatı uygun) ve Walther CP88 Competition u severek kullanıyorum. Size de tavsiye ederim.

bu crosman tam bir f/p ürünü. gel gelelim her konuda f/p arayan ben, bu hobi de f/p etkisinde kalamıyorum.bir türlü bu modele dan wesson yüzünden ısınamadım.

Bir de Tac 82x modeli var. onun için ne dersiniz? Bir de sizin önereceğiniz başka model, marka var mı??

pt-80 den farkı rengi.yeşil ve çöl versiyonu var bu modellerin.görsel zevk haricinde, renk ve özel limitli vs gibi kelimelerle pazarlama taktiği yapılan ürünler.

bence kullanım tecrübesi ve hangi amaçla alacağınızı belirlemeden model takıntınız olmasın.elde ettikten sonra sıkılacak daha güzelini isteyebileceksiniz.görsel zevke göre alım yapmanın sonu yok.mesela kafamda sadece co2 olarak 5 model var beni dürten.

klasik olacak ama isabet, tahribat ve tüp masrafından kurtulmak için zoraki hp-01 çok doğru bir seçenek olurdu.tipini beğenmez iseniz light olanı değerlendirebilirsiniz.gerektiğinde 3 ile 4 pompa ile gücü arttırabilir müsabaka kalitesi isabet elde edebilirsiniz.çoğu zaman tek pompa yettiği için kurmak sıkıntıda vermeyecektir.

kafanızda çok iyi canlandırıp ilgili videolardan fikir edinip amacınıza göre tercih yapmanız hobiyi daha zevkli devam ettirmenize yardımcı olacak düşüncesindeyim.

kolay gelsin.

Ona da baktım ama PT-85 kadar gerçekçi durmuyor. Bir de güç olarak bayağı fark var!

blowback olduğu için her atışta güç daha hızlı düşecek ve tüpün içinde hava olduğu halde kağıdı bile delemeyen atışlar olacak sonlara doğru.aradaki güç farkı hissedilecek derecede değil bence. daha stabil ve çok atış yapmak iyi bir seçenek olabilir.

gerçekçilik tarafından bakarsak bence gamonun çoğu modeli gerçekçi değil.en azından elinize alana kadar gerçekçi.elinize aldıktan yada başka silahlar gördükten sonra oyuncak gibi kalıyorlar.