Komser adlı kullanıcının mesajları

    .410 gauge tüfekten hobi tüfeği olarak faydalanacağınızı varsayarak tavsiyemi vereyim;
    Yeni model Safir full metal olanlara bakılabilir T15 olarak geçiyor. Ancak fiyat çok pahalı
    Çatüs, Haniç Ranger XT mekanizma sorunlu tüfekler. Yeni safir bunlara nazaran 1 tık daha iyi ancak yinede bir hobi tüfeği olmadan öteye gidemez kesinlikle.


    Ben olsam Tek kırma alırdım, şöyle uzun namlulu fix şoklu Bir Baikal Tek kırma evladiyelik olur, ayrıca küçük avlarda da kullanırsınız.
    Baikal alınamıyorsa huğlu tek kırma , başkalarına bulaşmayın derim.

    Minnettar kalmayın, ben böyle abesle iştikal sorulara, soruyla karşilik veriyorum çünkü.


    100 fpe havali silaha sadece tahribat icin verecek kadar cok paraniz varsa gidin bir .22LR yivli alin. Vergisi dahil havalidan daha ucuza gelir. Tepme ve ses olmadan cok daha uzaga, cok daha isabetli ve tahribatli atislar yaparsiniz, ayrica yivli tufek sahibiyim dersiniz en azindan. Ve havalida kullanacaginiz optik dahil tum aksesuarlarida .22lr de kullanabilirsiniz.


    Nasil olsa100fpe havali ile ulkemizde av yapmayacaksiniz, .22 ilede yasak.


    Yurt disi av yaparim dediginiz icin soyluyorum.
    .22 ile yurt disinda av serbest, moderatorde takabilirsiniz, ayrica muhimmati sizin havaliya bulabileceginiz peletten daha bol ve ucuz bulunuyor. Ve sınır yok muhimmatta.


    Yada size 36 cal şoklu bir av tufegi tavsiye ederim. Turkiyede Avda yapasiniz, atista, hemde yasal ve alacaginiz havalinin 1/20 fiyatina.

    Pcp tufeklerde dampa ayağa ihtiyacin yok. 30mm capli ve 11 yada 22mm ayak genisligine sahip herhangi bir cift parca ayak ile gosterdigin optigi bt65 uzerine monte edebilirsin.

    Akdaşın nişangah sorununu yazmıştım zaten, 2500 tek kurşun atışında yok kabul edilebilecek kadar parmak sayısından az problem çıkaran Akdaş 212, Malesef 4 kere fabrikaya gitmiştir sadece nişangah sıfırlanması için.
    Stoeger M3000 ise Amerika 3-gun yarışmalarından Benelli M2 alamayanların kullandığı gayet sıhhatli bir tüfektir.Orjinali ile biraz oynama yapmak lazımdır.
    Ata Neo ise yine muadillerine göre az sorun teşkil eden alınabilecek 3 yerli modelden birisidir. Yerli kinetiklerin klasik sorunu desteksiz atmama,yada zaman zaman düşük gramajlı fişeklerde tahliye sorunu yaratma gibi hallerini saymaz isek.


    Az bütçede olanlara BaikalMP 153-155 yarı otomatik, Orta bütçede olanlara ise Franchi Affnity yarı otomatik şiddetle tavsiye ederim.


    Aynı şekilde Aküs ü saymazsak( o spesiyal üretim yapıyor sadık usta bizzat silahları tek tek dener, tam çakmaklı 8 pimli kubuzları meşhurdur) En iyi yerli diyeceğimiz Akkar çifte ve pozelerinin yerine bir Baikal çifte yada poze almak çok daha mantıklıdır.

    Munakasaya girmeyelim bende isterim yerli uretici iyi mal uretsin yurdum kazansin. Ama gozumun onunde Remington 11-00 a yeni aldigi red dotu yaf speddy sluglar ile sifirlama yapmaya calisip sinir harbi olan yillarin aticisi bir abimiz, sanki sihirli bir deynek deymiscesine bendeki farkli parti speedy sluglari kullaninca 0 lama yapti. Bizim yerlilerde standart yok. Malesef cok iyi bir silah ve muhimmat denk gelecegi gibi, kotusude denk geliyor. Cok iyi cikan phenoma biliyorum. İlk denemede 5 ci kursunda patlama etkisi ile mekanizmasi geriye vurup kasayi sisirip kitlenen phenomayada gozumle sahit oldum. Yillardir atan belki 2000 tane tek kursun atmis hatsan var, halen igne ve yay degisimiyle sorunsuz calisiyor. Ama fabrikadan ciktigi gibi namlu kepinin yamuk monte edilip icinde fisek sıkıstirdigi hatsani bizzat ben almistim zamaninda.
    Yerlide standart yok,kalite kontrol yok, en onemliside benim gibi surekli tek kursun atiyorsaniz ve bunlar yuksek patlamali basincli tek kursunlar ise, uzun soluklu dayanacak yerli tufek yok malesef.


    Mesela Armsan RSA2 vardi , problemsiz guzel iscilikli bir tufekti. Test icin yuksek patlama guclu ve sivanmasi cok olan yaf speedy slug kullandim 200 atisa bir ceyrek vardi ki silah sarj etmemete basladi, sorunu hassaslik, temizlik istiyor surekli. Bu ve bunun gibi sorunlar, malesef oluyor yerli ureticilerde.

    Siz gidin, Avrupadan fark olmayan yerli tüfeklerinizle, ve aynı işi yapan tek kurşunlarınızla atmaya devam edin. Pozeler daha güçlüdür, ,avı yakan tüfek, 200m den domuz vurdum, İthal mühimmat gereksiz,Yerli tüfekle çok kurşun attım birşey olmadı.. bu ve bunun gibi sohbetleri çok duyuyorum ben merak etmeyin. İşim gereği gezdiğim için sürekli köy kahvelerinde ve avcılık derneklerinde aynı sohbetler hep.


    Ben yerli silah ve mühimmat kullanmıyorum,avcı değil atıcıyım ve elimdeki silah ve mühimmata kötü gün tabir edilen günde güvenmek isterim. Yukarıda yazdıklarım dahil hiçbir yerli tüfek ve mühimmata güvenemiyorum ne olduğunu gördüm çünkü. Sizin bir sezonda taşa kuşa attığınız mühimmatın tamamını ben bir atış gününde atıyorum çünkü. Daha 6 bin tek kurşun atışını sorunsuz geçebilen bir yerli tüfek sahibi olmadım çevremdede görmedim. Zamanında grubumuz tarafından fabrikalardan test atışı için istenen silahların hiçbiri gelmedi nedense? Buna yukarıda yazdığım markalarda dahil olmak üzere hiçbir yerli üretici yanaşmadı nedense? Bedava reklamlarını yapacaktık oysa.


    Hiç yerli kurşunların içini açıp ağırlıklarını ölçüp karşılaştırdınızmı? Barut haklarını ölçtünüzmü? Aynı marka ve modelin farklı partilerinde barut çeşitlerini karşılaştırdınızmı? Chrony testine sokup namlu çıkış hızlarını ölçtünüzmü?
    Elinize kumpas alıp Aynı model yerli tüfeklerin namlu iç çaplarını ölçtünüzmü? Namluyu bırakın şoklarının iç çaplarını ölçtünüzmü? Aynı model tüfekleri yanyana söküp aradaki kalite kontrol farkını çapakları,torna ve freze izlerini gözlemledinzmi?
    Bant yamukluklarını su terazisi ve lazer kullanarak ölçtünüzmü? Nişangah testi yaptınızmı? Ben şu ana kadar yerli silahlarda adam gibi bir nişangaha rastlamadımda o yüzden soruyorum. Çok iyi nişangah monte eden 2 yerli firma bile sağlam monte edip nedense namluyla hizalayamıyor o nişangahlarıda o yüzden soruyorum..!!


    İsterse makineli tüfek olsun, nişangah kötü ise bir sopadan farksızdır o tüfek, Attığını vuramayan tüfek sadece dipçikle adam dövmeye yarar da o yüzden söylüyorum.


    Birde şu çok övdüğünüz huğlu poze ve çiftelerin namluların kaç m de nişangah noktalarının birbirini tuttugunu biliyormusunuz? tutmuyormu? yoksa oda mı ne? Zamanında iyi üreticlere topluca çift kırma yaptırmak istediğimizde namlular 25m den kesissin dedimizde o ne abi diye cevap alınca telefonu suratlarına kapatmıştık :)


    Boşverin zaten namlu kesişmeside nedir, çiftedir pozedir, zaten diğerlerinden güçlü basın tetiğe gitsin.Ben zamanında güya çok inceleyerek aldığım akkar çiftemin 25m de sol namlusu 4 cm üst vuruyor diye boşuna satıyorum zaten.
    bant yamuklugu nişangah yamukluguda nedir otomatiklerde biraz sag sol vuruyorsa dipçiğe bir ayar takozu koyar hallederim yada azıcık kenara sağ atarım diyenlere benim söyleyecek sözüm yok.

    Yerli tek kursunlarda ise ,Yaf speedy slug, Meca gualandi tipi, ve Jet gualandi tipi kursunlari tavsiye ederim uzun mesafe atislarinda.


    En azindan tamamen kursun materyali mevcut, ve gualandi tipine uyuyorlar, cylinder ve improved cylinder şok ile atildiklarinda namluyu çatlatma , patlatma riskleri yok.


    Özkursan gibi, ne metali ne barutu buluyorlarsa koymuyorlar fiseklerin iclerine, celik gibi sacma materyaller kullanmiyorlar cekirdeklerde.



    Uzun mesafe atislarinda verim almak icin muadillerine gore sert, solid benzeri uclu , gualandi tarzi kursunlar kullanmak lazim. Parasut Foster yada küt brennneke tarzi kursunlar , avda iyi olsalarda uzun mesafe atislarinda basarisizdirlar.

    Ben kisisel olarak tavsiye vereyim illa yerli olacaksa


    Cifte ve Pozede: Aküs ( Aküsten daha sağlam ve güvenilir Baikal marka var üstelik daha ucuz. Ben Baikal varken Aküs almam.)


    Daha sonra Akkar ( oda şansıniza biraz, alirken cok iyi kontrol edip , fatura kesilmeden en az 300 tane deneme atisi yapip birazda sansiniza guveniyorsaniz.)


    Cifte ve pozede baska tavsiyem yok.


    Yerli yari otomatikte sirasi ile: Akdaş 212 kinetik serisi, Stoeger M3000, ve Ata Neo kinetik. Dedigim markalarin bu modelleri ama, baska modelleri degil kesinlikle. ( tabiki yine alirken iyice incelemek ve mumkunse test atisi yapmak sarti ile)


    Yerli gazli tavsiye etmiyorum. İlla benim bosa param cok, yerli alirim, gazli isterim derseniz; Armsan phenoma gibi 100 tane ust uste tek kursun atisindan sonra , temizlik yapilmadan calismayan, temizlige cok hassas, dusuk gramajli fisekleri calistirmayan( tufekte rodaj varmis güya :) rodaj ne demekse, isil islem gormus parcalar montajda birbirine alisir, rodaji falan olmaz) , yada Huglu nitro gibi namlunun hareketli oldugu John Browning in 100 yil once terkettigi sistemi :) bugun sanki yeni ve devrim niteligindeymis gibi, piyasaya suren , merdiven alti firmasinin urunu alinmaz.


    En azindan gaz sistemi pislige toleransli, gaz pistonu dayanikli ve pek fisek secmeyen ayrica Nisangah sistemini Ata ile beraber saglam bir bicimde tufege oturtabilen yegane 2 yerli firmadan biri olan Akkar gazli alirdim istemeyerek olsada.

    Teşekkür ederim hemşerim:) (bende osmaniyeliyim). Tüfeğim 71 cm. Evet kısa slug namlularla tek kurşun atışı daha stabil oluyor ancak bu şekilde de sıkıntı yaşamıyorum ben. 200 metreden 10 litrelik bidon atışı yaptım ve 10-15 cm sapma ile vuramadım youtubede mevcut. Vurup onuda eklerim inşallah. Buna ek olarak 50 metreden tüfeğimin kendi boş kovanını vuruyorum onunda videosunu çekip ekleyeceğim müsait zamanımda. Kullandığım kurşun özkursan sniper 29 gr. Kullandığım şok 4 numaralı şok. Tüfeğim huğlu gx812.

    %80i yamuk bantlı ve namlu iç çapları birbirini tutmayan, standart ve kalite kontrol yoksunu Huğlu marka tüfek ile; Birde üzerine her kutuda farklı barut hakkı yada çeşidi ile çıkan(ellerinde ne varsa onu koyuyorlar) her bir fişeğin namlu çıkış hızları farklı olan, havada taklalar atarak giden; Özkursan sniper kurşun kullanarak 50m den boş kovan vurmak :D .
    Kaç atışta vuruyorsunuz? Kovan gelen sniper kurşunun sesinden,rüzgarından ürküp kendini yere atmış olmasın? :P Kaç kere üst üste vuruyorsunuz birde? Mesela 10 da kaç?


    Zira iyi bir havalı ve optik bile kullansanız her zaman boş kovan vurulmaz 50 m den.



    Çifte ve Poze de Huğlu, Otomatikte; Hatsan, Huğlu, Phenoma diyorsanız zaten yivsiz tüfek kullanımının çok başındasınız demektir yıllarca tecrübeniz olsa bile.


    Birde bir yere takıldım Çift kırma ve pozeler otomatiklerden daha mı güçlüdür? güçlü ise ne kadar? Chrony ölçümü yaptınızmı? Yaptıysanız aradaki fark ne kadar? Aradaki var ile yok arasından bulunan fark avınıza ne kadar etki ediyor? Lütfen açıklarmısınız? Zira şu konuştuklarınızı avcılar klüplerinde yada köy kahvelerinde 30-40 yıldır tüfek kullanan ve halen yivsiz tüfeklerden bir haber olan, Avı yakan tüfek öldüren tüfek muhabbetleri yapan Dayılar, Amcalar konuşuyorlar o yüzden soruyorum.


    Saygılar.

    Yerli silah alinacak ise kinetik sistem silahlari tavsiye ederim. Markalardan Stoeger ve Akdaş size çok problem yaratmaz.
    Ülkemiz ureticilerinin urettigi 3 marka ve model tufegi begeniyorum. İlki Stoeger M3000 ikincisi Akdaş 212 kinetik. Gercekten tum yerlilerden 1 tık ustteler. Bunlarin ardindan Ata Neo kinetik modeli geliyor. Ata neo kinetikleride klasik yerli kalitesinin uzerinde.

    Malesef Akkar maceram husranla sonuclandi, haziranda uretilen son yeni seri den, ustune ustluk iyice secerek aldigim bir silah. Sol namlu 25 m de 4cm ust vuruyor, herzamanki klasik yerli cift kirma namlu hizalayama ma sorunu. 4cm deyip gecmeyin benim icin onemli bir rakam. Ayrica 200 kadar slug atisindan sonra sag namlu 10/2 problem yaratmaya basladi. İgne kapsule degiyor fakat patlamiyor. Cift kirma gibi 2 fisek kapasiteli bir silahta kabul edilemez bir durum. 1800 tl liste fiyati olan 1700 tl sayarak aldigim tufegin yaptiklari cok can sıkıcı, ustelik yerliler icinde huglu,yildiz, arthemis gibi cift kirmalari inceledikten sonra en iscilik ve parca kalitesi bakimindan kesinlikle , en iyisi Akkardı buna ragmen bunlari yapiyor ise varin ki siz diger markalari dusunun.


    Fabrikayi aradim cok ilgililer, sagolsunlar hemen ucretsiz kargolayin yapalim dediler. Ust kademeden birisini baglattim, durumu izah ettim, anladi , atesli tufekte garanti onemli degildir. Karsinizda domuz size dogru kosarken yada ailenizi silahli birine karsi savunurken yada kolay kullanim diye cift kirmayi benim gibi esinize almis ve esiniz silahli birine karsi kendini korumaya calisiyorsa, o anda calismayan silahin garantisinin zerre kadar onemi yoktur. Silah ne olursa olsun patlamalı ve attigi yeri vurmalidir her kosulda. Atesli silahtir bu, hobi degildir havali silahlar gibi.


    Daha onceleride banti yamuk huglu, kazik gibi tetikli, namlu ic caplari birbirini tutmayan arthemis, ve yine cift patlama yapan baska bir iyi markadan dersimi almamis olmaliyimki Akkari aldim, pismanim. Zararin neresinden donerseniz kardir. Fabrikada bizzat ilgilenip guzelce yapacaklarini soylemelerine ragmen, geldigi gibi satiliga cikaricam.


    Lutfen paranizi atesli silahlarda cope atmayin. 1000 tl uzerindevalacaksaniz , iyice arastirin ikinci el ithal bir silah alin. İlla yerli derseniz. Alirken cok ama cok iyi bakin , alinca iyice deneyin en az 2000-3000 fisek atin. Problemsiz olduguna kanaat getirirseniz oyle kötü gün silahı yapin

    01.09.2015 itibariyle satışa sunulmuş olan tüfeği aramalarımda bulamadım benim bilgisizliğimden kaynaklanabilir. Yinede tavsiyeniz için teşekkür ederim bir paylaşım platformunda konu açmadan önce 2 kere düşünürüm. Forumda yarattığım kirlilikten ötürü özür dilerim. Ne gerek varki zaten adamlar yapmış ama ülkemizde nice benelliler remingtonlar var zaten Alın bir tane kullanın

    ''Nice Benelli'ler Remington'lar mı var'' Siz hangi şarkıyı söylüyorsunuz?
    Tüfeği bırakın daha doğu dürüst nişangah montajı bile yapamıyor hiçbir üreticimiz. 300-500 atımdan sonra gözünüze fırlayan nişangahları fırlamadan sabitleyebilen 2 tane üretici firma var, onlarda namluya tam hizalayamıyorlar 8o nisan hattı ile nişangahın alakası yok. Yerli silahlarda kalite kontrol yok, işçilik karadüzen, parça kalitesi yok, belirli bir standart yok. kısacası yok oğlu yok, birde bunlara binayeten fiyatlar kol gibi. Delikli su borusu yapıp silahtan anlamayan zavallı milletimizin parasını höpürdetmekten başka hiçbirşey yok bu firmalarda.
    Nefret ediyorum yerli silah sanayinden, Ateşli silah gibi hayati önem taşıyan bir konuda :HİÇ BİR yerli silaha ve mühimmata güvenmem kesinlikle.
    Bırakın silahı daha mühimmat bile üretemiyoruz her partide her seride farklı yerlere atan, içine ne barutu bulunursa konulmuş standartsız fişeklerimizden bile hayır gelmiyor. Siz neyin bahsini yapıyorsunuz?
    Al en son klişelerimi kırıp bir akkar çift kırma aldım en yeni seri, ihraç modellerden , okadarda inceleyerek aldım piyasada yerli muadillerinden daha pahalı, peki ne oldu?
    Anlatayım sol namlu sağ namludan 4cm yukarı vuruyor 25m de , aman canım ne olacak 4 cm değilmi, Ha birde ard arda 200 slug atışından sonra sağ namluda patlatmamaya başladı 10 atıştan ikisini!! bunlar ne demek, benim ateşli silah mantığım için çöp demek, ateşli silah kötü günde insana lazım olur, karşınızda silahlı birisi var ve sizin tüfeğiniz patlamıyor, yada tam attığınız yeri vurmuyor <X ne dediğimi anladınız umarım.



    Hele şu dağlıoğlu ucubesine yemin ederim 1000tl bile vermem, tüfek diye evime sokmam, eğer ciddi ciddi o paraya o silahı alacak olan var ise, lafın gelişi söylemiyorum gidip akıl sağlığını bir kontrol ettirmeli.



    Saygılar.

    Bence Hemen kap elinden, Eski bir model olmasına rağmen Benelli her zaman bir Benellidir. Meşhur inertia sistem çalışma mekanizmalı.multi şoklu, ceviz kundak harika bir tüfek. Tam uçara kaçara ideal bir av ve atış tüfeği.
    Kinetik sistem olması seni korkutmasın her türlü doluyu atabilirsin bu tüfekle 28 gramdan 50 grama kadar. 71 namlu sanırım, 66 da var ama Türkiyeye daha çok 71 namlusu geldi zamanında. Bunlarda icra yayı el kundağı içinde o yüzden el kundağı kalın biraz. Franchi sistemi, yeni inertia Benellilerde icra yayı dipçikte.

    Red dot ve holosight lar durbunden daha kolay dagiliyorlar. Mod 125 tarzi bir silahta DM60 dampa ve artikili cama isli, sabit parakaxli, kucuk buyutme ve kucuk mercek capli optik harici ne yaparsaniz yapin hicbiri ise yaramaz. Paraniz ve bosa vaktiniz coksa deneyin, birkac optik kirdiktan yada isabet alamadiktan sonra tekrar dedigime geleceksiniz.

    36 kalibre diye tabir edilen .410 gauge bore tüfekler uçar ve tehlikeli avlar için uygun değillerdir. ancak tilki, çakal tarzı küçük hayvanlarda kullanılabilir tek kurşun ile, fakat hayvanın ölümcül yerine gelmeyen bir atış yaralı kaçmasına neden olabileceği için; her türlü avda kullanılacak minimum bore 20 gauge dır. 12 gauge dünyada en çok tutan çaptır. Tüm dünyada yivsiz silahların %70 i 12 gaugedir. Bunu sırası ile 20 ve .410 gauge takip eder. 12 gauge hem silah hemde mühimmat bulma açısından en avantajlı konumdadır ayrıca kesin ve net ölümcül etkisi tartışılmazdır.12 gauge bir yivsizin tek kurşun mühimmatı ile namlu çıkış enerjisi neredeyse bir 7.62x51mm nato mühimmatı kullanan G3 piyada tüfeğinin namlu çıkış enerjisine eşittir ki bu tahribat için korkunç bir enerjidir. Ancak durum 50m den sonra hızla 7.62 nin lehine değişmektedir. Yivsiz çekirdeği havata taklalar atar ve büyük ve ağır kütlesi ayrıca aerodinamik olmayan yapısı ve kendi ekseni etrafından dönmemesi nedeni ile çok hızlı bir biçimde enerjisini kaybeder ve düşmeye başlar. 12 gauge Yivsiz tüfeklerde tek kurşun ile bile efektif atış menzili 60m dir. 100m bile 12 gauge için fantezi bir rakamdır.


    Yivsizlerde iç balistik pek yoktur, aynı şekilde atışlarda doğru bir parabol çizmediği için grupman bozuktur. Tek kurşun atacak yivsizlerde namlu boyu kısa olmalıdır max 51 cm tavsiye olunur. Namluda slug tabir edilen namlu tipi yada silindir şok takılmış namlu olmalıdır. Günümüzün moder barutları özellikle tek kurşunlarda kullanılan barutlar hızlı yanarlar. Yanmayı ve dolayısı ile itme basıncını yaklaşık olarak namlunun 48 cm lik bölünümde tamamlarlar. Bu yüzden daha fazla olan namlu uzunluklarında çekirdek hızlanacağı yerde sürtünme ile enerji kaybeder ve yiv ve set olmadığı için namlu içinde savrulma etkisiyle deformasyona ugramaya başlar bu hem düşük namlu çıkış hızı hemde daha bozuk bir grupman demektir. Taktik ve askeri yivsiz tüfeklerde max 51cm lik slug namlu kullanılmasının bir nedenide budur. Diğer bir nedeni ise kısa namlu her alanda avantaj saglar özellikle taktik kullanımda bina içlerinde, sık orman ve çalılarda, ayrıca tüfeği hızlı savurmada kısa namlu avantajdır. Kıssadan hisse uçar av yapılmıyorsa soba borusu gibi uzun namlular yivsizlerde gereksizdir.


    .410 gauge güzel bir hobi çapıdır. Ateşli silahlar ile yeni tanışacak insanlar, bayanlar ve yaşlılar ayrıca çocuklar tarafından rahatlıkla kullanılabilir.Sesi ve tepmesi azdır. Düşük barut hakkına rağmen namlu çıkış hızı 12 gauge dan düşük olsa bile küçük kütlesi ve düşük ağırlık sebebi ile menzil olarak 12 gaugeden eksik kalmaz kesinlikle. Ayrıca düşük patlama basıncı nedeni ile üst üste seri atışlar yapılabilir, tüfek ve namluyu fazla zorlamaz.


    Benim 12 gauge dan sonra en sevdiğim bore .28 gaugedir. Menzili 12 gaugedan bariz bir biçimde uzundur. 100m ye kadar efektif atış yapılabilir. Keşke piyasada .28 gauge lık adam gibi tüfek ve mühimmat yaygın olsada alabilsek. Kötü günde karşımdaki ellerinde AK yada AR tarzı piyade tüfeği bulunan düşmana karşı tek isteyeceğim yivsiz çap .28 gauge dır.

    İzmir is gorende truglolar mevcut . gercekten piyasada fiyat performans oraninda rakipsizler. Cevremde 12 gauge yivsizler ile bile problemsiz kullananlar mevcut. Bir tane alin hem kalitesi iyi hemde o tufek uzerinde bozamazsiniz trugloyu.