Vihra adlı kullanıcının mesajları

    Çok büyük olasılıkla cumartesi öğleden itibaren pazar günü akşamına kadar balık avı için kampta olacağım. Programımız Cuma akşamı kesinlik kazanacak.
    Planımızda bir değişiklik olur da balık avı iptal olursa bende katılmak isterim.
    Bu durumda aracında yeri olması halinde Polat Ağabey'e eşlik edebilirim.
    Katılamazsam da bütün arkadaşlarıma şimdiden keyifli bir gün diliyorum...


    Kazasız belasız, isabetli atışlar.. ;tufey#


    Selamlar & Saygılar,
    Mehmet Çelebi

    iki tüfeği bolca kullanmış biri olarak 54 derim dürbün olayına gelince bütün yaylı tüfeklerde dürbün olayı sorunlu sadece 54'e has bişi deil dampa ayak ve orta ağırlıkta bir dürbünle hiç bir yaylının yapamadığı atışlar 54 ile mümkün kurma olayına gelince yandan kurma olması nedeni ile kırma namlu ve alttan kurma modellere göre çok daha rahat kurulabiliyor ve şunu ekliyim 460 sahibi arkadaşım 54ü kullandıktan sonra tüfeğini satıp 54 almaya karar verdi fakat okadar parayı ona vereceğine pcp almasını önerdim mantıklı olanda bu 1400 lira bir yaylıya verileceğine biraz daha verip pcp almak da mantıklı tabi bu bana göre böyle herkesin seçimi farklı olabilir.


    Yandan kurmalı yaylılarla ilgili merak ettiğim bir konu var;
    Ben alttan kurmalı 460 magnum'umda tüfeği doldurmak için dipçiği bacaklarımla sıkıştırıp yada karnıma yaslayıp kurma kolunu sağ elimle kırdıktan sonra tedbir olsun diye sol elimle tutmaya devam ederken sağ elimle pelet yükleyebiliyorum (ki doğrudan sol elle de kırılıp tutmaya devam ederken sağ elle yükleme yapılabilir).


    Mod54'te bu durum nasıl oluyor, levye sağda olduğu için sol elle tutulması zor olur diye tahmin ediyorum. Sağ elle tutup sol elle mi pelet yüklüyorsunuz ?
    Yoksa levyeyi kırdıktan sonra serbest bırakıp mı pelet yüklüyorsunuz ?


    Biraz karışık oldu ama umarım ne demek istediğimi doğru ifade edebilmişimdir :S
    Selamlar..

    Airguntürk ailesi olarak yine çok güzel bir gün geçirdik. Katılan bütün hobidaşlarıma ve organizasyonu tertipleyen büyüklerimize teşekkür ederim, sizlerle birlikte olmak büyük keyifti. ;keyf;


    Bu arada yeni mekanımızın da hayırlı uğurlu olmasını dilerim.
    Gerek atış, gerekse yeme içme vb. yönünden son derece güzel bir yer..


    Ufak bir de kişisel not; pcp zehri yavaş yavaş bana da bulaşmaya başladı.. ;şrofls;.


    Selamlar & Saygılar..
    Mehmet
    agt

    1. Yaşlı kirpi - Polat bey
    2. ihtiyar - Ülkü bey
    3. Mustafa Serdar
    4. meşedüzü
    5. Erkut- Kadir
    7. LifeTime - Hasan
    8. O1YILDIZ - Haydar (LifeTime'ın Arkadaşı / yeni üye)
    9. jimih - Rehşan ( İşten kaçabilirsem kesin, kaçamazsam yandım )
    10-muhendisbey - Mert +1 zehirlemelik olarak da abim
    11-Sezgin
    12-Hikmet Demir
    13-Fatih UĞUZ
    14-Vihra - Mehmet Çelebi (Şimdilik bir mani görünmüyor :) )

    Havaların güzelliğini fırsat bilip, herkes kendini dışarı atmış. Gruplar güzel.
    Dampa konusuna kesinlikle katılıyorum. Bu silahı dampasız kullanmayın.
    Birde bu ve bunun gibi tepmeli yaylı silahlarda naçizane fikrim 9-12 X büyütme oranlarıdır.
    460 ilk geldiğinde önceki silahımdan kalan 9 x dürbünü taktım, tabi mesafe artınca büyütme az gibi geldi. 4-16X50 kullandım, Pek iyi sonuç alamadım. Şu anda 3-9X32 kullanıyorum ve çok memnunum.


    Merhaba, aslında ilk başlarda 12x ile kullandım dirbünü, fakat biraz yetersiz gibi gelince 16x 'te çalıştım grupları. Tabi hedef şişeler olursa 9x'te yeterli gelebilir 50 - 60 metrelerde. Bakalım belki Akif ağabey'in önerdiği 8x32-44 bsa dürbüne geçme ihtimalim var.
    Belki şöyle bir yol izlemek doğru olabilir, dürbün kullanmaya alışana kadar düşük büyütmelerde çalışıp kendimi geliştirdikçe kademe kademe artırmak.
    Bu nedenle de en başından çok ağır olmamak kaydıyla yüksek büyütmeli ve yay pistonlu silahların tepmesinden etkilenmeyecek kalitede bir dürbün kullanmak daha makul geliyor. Bu arada genel bir not düşmeliyim; belki gözden kaçmış olabilir ama imzamda da yazdığım üzere dürbünü theoben dampa ile kullanıyorum.
    Fakat 720gr. gibi oldukça ağır bir dürbünüm var dampa bile kendisini zaptedemiyor olabilir.. ;şrofls;.
    Bir ihtimal de şu olabilir, dampanın dişleri biraz kalınca olduğundan tüfeğin dürbün kanalındaki yuvalara sıfır olacak şekilde oturmuyor.
    Belki bu da tutunmayı etkiliyor olabilir.. Buluşmaya katılabilirsem ustalara bir göstereceğim..


    Selamlar & keyifli atışlar...

    Müftülük bu sefer yanılmış,en azından bendekinde. ;rofl.;
    Bu arada atişlar gayet güzel bence,iyi bir hafta sonu geçirmene sevindim,ee bende boş durmadım tabii senin gibi.1 hafta boyunca biriktirdiğimiz onlarca soda şişesi artık yok. x;.z

    Teşekkür ederim. Aslında ortalıkta beni tahrik eden çok sayıda şişe vardı. Hatta atış yaptığımı görüp gelen birkaç balıkçı arkadaş yanımdan ayrıldıktan bir müddet sonra boşalttıkları bir şarap şişesini getirdiler al istersen buna at diye. Fakat arazi yapısı sebebiyle şişe parçalarını temizlemek baya zor olacaktı. O nedene atmaktan vazgeçtim.

    Akif abi öncelikle güzel dileklerin için teşekkür ederim. Doğrusunu söylemek gerekirse satın aldığım ürünleri satmaktansa bir kenara kaldırıp yeri geldiğinde bir başka şekilde değerlendirmeyi tercih ediyorum. Dolayısı ile sayende sahip olduğum bu 30mm'lik dürbünü de satmayı hiç düşünmedim :)


    Fakat BSA 8-32x44 alalım teklifin oldukça heyecan verici. Acaba şu anki dürbünümde olduğu gibi illuminated mildot'u olan bir model bulunabilirmi ? 3.7 kg tüfek + 720gr dürbün + dampa'nın ağırlığı eklenince külçe gibi oldu. Dolayısı ile mesela ayakta desteksiz atış ben gibi zayıf bir adam için imkansız gibi şu an :) Bu nedenle hem hafif hem de kaliteli bir dürbün elzem oldu..



    Sevgili kardesim guzel grupmanlarin ve paylasimin icin tesekkur ederim.
    Guzel bir gun gecirmene ve tadini cikartmana sevindim.Insaallah enkisa zamanda istedigin gibi ust sinif bir durbun alirsinda elindeki durbunu bana satarsin.Hatta beklemene bile gerek yok hemen sat sana mukemmel bir BSA 8-32 X 44 alalim nasil olsa ikisinide ayni uretici uretiyor.
    Saglicakla kal.
    Sevgili abin Mustafa Akif NAZLI.

    Atışlar iyi hoş olmuş,ellerinize sağlıkta balıktan ne haber.
    Turna tutabildinizmi,yoksa boşmu döndünüz.Ben daha henüz sezonu açamadımda o maksatla soruyorum. ;şrofls;.

    Dostum malesef balık yoktu. Birde ben daha çok atışa odaklandığımdan fazla uğraşmadım. Gittiğimiz bölge at - çek yapmaya pek müsait değildi. O nedenle rapala ve kaşıklarımı heba etmektense belki yemlik küçük balık tutar da büyük bir şamandırayla ileriye atarım diye düşündüm. Fakat küçük balıklar da yeme itibar etmeyince vazgeçip tüfekle vakit geçirmeye karar verdim :)

    gayet güzel keyifli bir gün olmuş
    not: Büyükçekmece civarında mı oturuyorsunuz


    Teşekkür ederim, hakikaten keyifli bir gündü. İlk defa tüfeğimle bu kadar çok atış yapma imkanım oldu.
    Gerçi halen daha bir kutu fx pelleti bile bitirebilmiş değilim :)
    Sefaköy'de oturuyorum.


    vihra kardeş ellerinize saglık çok güzel atışlar olmuş paylaşım için teşekkurler altaki hedef atışları durbun ayarsızlıgından kaynaklanmış bi durum bence durbun sıfılamanızı güzel ayarlarsanız artıda toplarsınız atışları ben on metreden pelletin geçtigi delikten ikincini geçirebiliyorum buda iyi bir dürbün ayarı gerektiriyor çalışmalara devam sayglar ;tufey#


    Aslında mesele şu ki, ben dürbünü direkt 50 metreye sıfırlamaya çalıştım. Sanırım chairgun'la gerekli hesaplamaları yapıp ikinci sıfırı 50 metre olacak şekilde daha düzgün bir sıfırlama yapılabilirdi. Bir ara vakit ayırıp program üzerinde biraz çalışmam lazım.


    dürbünde dampa yoksa boşuna uğraşma derim. pistonlu silahlarda kullanılması vacip olan bir alet ( müftülükten fetvalı :)


    Theoben 30mm Dampa + U.S.M.C 6-24X50/30 dürbün kullanıyorum. Fakat bu dampanın da 720 gramlık dürbünü ne ölçüde sabit tutabildiği konusunda emin değilim :)
    Halen 1" 'lik bir nikko / BSA vb. gibi üst seviye bir dürbün konusunda pusuya yatmış beklemekteyim. Yatagun dampa'm bile paketi açılmamış vaziyette yeni dürbününü bekliyor... ;şrofls;.

    Güzel havayı fırsat bilerek amcamla hem Turna balığını bir yoklayalım, hemde biraz atış yapalım düşüncesiyle sabah 6:30 gibi Büyükçekmece gölüne gittik.


    50 metreye diktiğimiz hedef kağıtlarına yaptığım atışlar altta.
    Dürbünün yükseklik ayarı sonuna kadar dayanmış durumda. Buna karşın üçüncü hedef kağıdına yaptığım atışlarda biraz alt vurmaya başladı. Ancak benden kaynaklanan bir durum mu, atmosferik şartlardan mı yoksa tüfek / dürbünden mi
    anlayamadım.
    İçi su dolu birkaç pet şişeye atış yaptım, poff diye dağıldığını görmek acayip keyifliydi.. ;tufey# ;şrofls;.
    Bu arada şunu itiraf etmeliyim ki artı kılı hedefe sabitlemekte biraz güçlük çekiyorum. Hem dürbüne intibak hem de atış disiplini anlamında baya yol almam lazım.
    Ama olsun bu işin keyfi de burada değilmi. ;grin;
    Not: Aslında ilk atış yaptığım kağıtta da hoşuma giden birkaç grup oluştu. Fakat yeni kağıtları bir öncekinin üstüne yapıştırdığımdan ilk kağıt kalbura döndü . ;kihhik, Bu nedenle onu yayınlamıyorum.
    Aklıma gelmişken güzel ikinci bir not daha, oltaların yanından ayrılıp yanıma gelen ve 50 metreye diktiğim hedefi gören amcamın ilk sorusu şu oldu; oraya kadar gider mi bunun saçması ??? ;rofl.; Tabi cevabını pet şişenin başına gelenler ve hedef kağıtlarından aldı, çok birşey söylememe gerek kalmadı. Sanırım kendisini bir buluşmaya gelemye ikna edip pcp'ler özellikle de FX'lerle tanıştırmam gerekecek. O zaman havalı tüfeklerin oyuncak olarak görülmemesi gerektiğini ve güç / isabetlilik konusunda ne kadar yol aldıklarını daha iyi anlayacaktır.. ;d;


    Lafı fazla uzatmadan hedef kağıtlarımla sizi baş başa bırakıyorum.
    Herkese kazasız belasız, keyifli atışlar dileklerimle...


    Tüfek : Diana 460 Magnum 5.5
    Mesafe: 50 metre
    Pelet : Fx 5.52
    Atış pozisyonu : tripod destekli oturma / çömelme arası denilebilir (eğim sebebiyle) :)
    Hava : Güneşli, genel olarak rüzgarsız. Zaman zaman hafif rüzgarlı.


    [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090419/temp/7shxcfir.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s8b.directupload.net/images/090419/temp/xxwe3t7x.jpg]

    Söze nasıl başlayacağımı bilemedim, kısa kısa birkaç kelimeyle yaşadıklarımı ifade etmeye çalışayım:
    Yağmur yağar endişelerini boşa çıkaran çok güzel hava, neredeyse sıfır rüzgar,
    Son derece ferah ve güvenli atış sahası,
    Nefis mangal.. :thumbup:
    Güne başlarken olduğu gibi gün sonunda da yüzlerin gülüyor olması.
    Ve herşeyden önemlisi, Mustafa Bey ve ekip arkadaşlarının harika ev sahipliği, ;tacli#
    Akif ağabey'in herkesin yardımına koşabilmek, mümkün olduğunca bütün tüfekleri deneyebilmelerini sağlamak için gösterdiği çaba,
    Polat ağabey ve kısa süreli de olsa Ülkü ağabey'lerin buram buram tecrübe ve bilgi kokan hoşsohbeti ve şu an aklıma gelmeyen daha neler neler..


    Başta bu güzel günü organize eden Polat ve Mustafa ağabey'ler olmak üzere katkısı olan, bu güzel günü bizlerle paylaşan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim. ;keyf;


    Son olarak silahı olmadığı için buluşmalara katılmaktan çekinen (daha önce benim yaptığım gibi) arkadaşlar için bir not,
    arkadaşlar bugün şunu gözlemledim ki, bütün katılımcılar ve özellikle de ev sahipliğini üstlenen ağabeyler son derece paylaşımcılar. Diyebilirim ki, buluşmaya katılan silahlı 30 kişi varsa atış yapabilecek 30 farklı silahınız var. ;d;


    Nice keyifli buluşmalar dileğiyle,
    İyi atışlar, selamlar & saygılar...


    Mehmet Çelebi

    1. Yaşlı kirpi
    02. ihtiyar
    03. Termopl
    04. Master
    05. Gunman Haluk
    06. Bayayhan
    07. meseduzu
    08. Sunborn ve eşi
    09. Erkut
    10. Hamzaali
    11. Orhan Uşaklıgil
    12. Cahit Keskin
    13. Sezgin
    14. Mustafa
    15. jimih
    16. avcı
    17.Vasuki Volkan
    18-Bülent,Ata(Atlatamazsak eşi )
    19. freedom_34
    20.hardturkve (bacanak, kayınço ,hanımlar)
    21.Fatih
    22.elomen
    23.Mühendis (Sabah ALES imtihanım var dua edin )
    24.Robar ve eşi (bir aksilik olmazsa)
    25.ambrosia
    26.bir kaç airsoft çu arkadaş !
    27.Metin Can
    28. Vihra (Mehmet Çelebi)

    Olurdu da, sanıyorum ki biz kuramazdık. Havalı tüfek yayı kurmak için mutlaka manivela benzeri bir sistem gerekiyor.
    Saygılar..

    Hayal olup olmadığını merak edişim de ondandı. Yoksa elbette yapılır yapılmasına da. Mühim olan manivelalı bir kurma kolunu kurmak için uyguladığımız gücün yeterli olacağı özel bir mekanizma geliştirilebilirmi. :him:s

    Uzunkulak yeni bir marka mı hiç duymadım ;kihhik,


    Bu arada ağır da olsa ben de 97K ya hastayım. Eskimesin diye atış bile yapmıyorum doğru dürüst :) El izi oluyor diye yağlıyorum, mikrofiber bezle silip özel aldığım metal şifreli çantaya koyuyorum :)

    HW97K hakikaten çok alımlı bir tüfek. Onu fermada duran yakışıklı bir av köpeği yada bakımlı bir tay'a benzetiyorum ;tacli#
    Ben esasen şimdi sabırsızlıkla Mustafa Bey'lerin üreteceği pistonluyu bekliyorum.
    İçimden bir his Diana 54 ve 460 ile HW97K'nın üstün özelliklerini bir araya getirecek, hatta belki bunları bir adım öteye götürecek bir tüfek olacak diyor. Bütün bunlara birde hafiflik eklenebilirse, en azından kaliteli bir dürbünle birlikte toplam ağırlığı 97k yada mod54'ün dürbünsüz ağırlığı seviyesinde olabilirse tadından yenmez diye düşünüyorum. :)
    Aslında birde hayalim var ama mekanik konusunda pek bir bilgim olmadığından hayalin ötesine geçebilirmi bilemiyorum.
    Geleneksel namludan yada levye ile alttan veya yandan kurma yerine alternatif bir yöntem olsa. Mesela en basitinden g3'ün kurma kolu tarzında fakat elbette çok daha sert ve uzun olan havalı yayını sıkıştırabilecek kuvveti üretebilen bir kurma kolu harika olmazmıydı :him:s

    Kargo ile evrakları göndereli yaklaşık üç hafta gibi bir süre oldu.
    Artık meraklanmaya başlamıştım ki bugün yine kargo ile lisans kartım geldi.. :)