aron adlı kullanıcının mesajları

    opelden haber var. Anlaşmak istiyorlar :) Ne cvp verdin diyeceksiniz biliyorum. Ama verdiğim cvp ı kelime kelime buraya yazsam rtük var mustafa abi var sevgili raptor var, direk sansüre girerim. :) Siz ne cvp verdiğimi anlamışsınızdır :thumbup:

    Bizim bildiğimiz bu hakları ve bu hakların doğmasına neden olan fiilleri şirketlerde bildikleri için, şimdi arkadaşlardan öğrendiğim bilgiye göre yetkili servisler devamlı aynı arızadan dolayı servise gelen araçlara ya fatura kesmiyorlar ya da sistemlerinde iş emri açmıyorlarmış. Dolayısıyla faturasız bir şekilde veya sistemlerinde iş emri gözükmeden mahkemeye başvurmanız durumunda davayı kazanamıyorsunuz. Sektörün içinde olan biri olarak tavsiyem servise her gidişinizde mutlaka güncel faturanızı talep edin. Eğer kabul ediyorlarsa güncel iş emrinin kopyasını da alın veya vermiyorlarsa ekranlarından kontrol etmek istediğinizi belirtin aracınızın geçmişini. Gene zorluk çıkarıyorlarsa bence servis müdürü veya şirketin genel müdürüyle görüşün.


    Bunu yaşadım iş emirlerini vermiyorlar, zaten ilk itişli kakışlı kavgamız bu iş emrini vermemelerinden çıktı. ekranda gördüm ama kağıt olarak vermediler.

    Teşekkür ederim. Bu dava bence bir çok kişiye emsal olacak çünkü hiç bir şekilde anlaşmaya gitmiyeceğim. Nasıl derler hani, Tersim Pistir modundayım. Opel genel müdürlükte bir sürü yere dava dilekçesini faksladım, bugun bayiden aradılar. Genel Müdürümüzün isminide kullanmışsınız kendisi sizi çağırıyor görüşmeye dediler. Bende ben sizin oraya on kere geldim, genel müdürünüz görüşmek istiyorsa buyursun büroma gelsin dedim. Daha telefonda gelmedi genel müdürde :) İşin kötüsü bu dava olayı iştahımı açtı, akşam uno tost ekmek paketlerinden bir bütün götürmüşüm, tahminimce 12 tost falandı. Yakında fil gibi olucam yahu :( sonra bi buluşmaya geldiğimde başta termopl abim olmak üzere bir çok airguncı üzerime ateş edicek ve foruma resmimi koyacak ahanda bunu havalıyla vurduk diye biliyorum ben ;#^+.

    satıpda geri gelen astradan ve patriottan kurtulabilirsem 2002 yada 2003 model 3.0 benzinli x5 alıcam ve tüp takıp binicem, yalnız tüpü gece 24 den sonra doldurtucam kimseye çaktırmıcam :)

    Kimsenin benim durumuma düşmesini istemem ama belki bir gün birinize lazım olur.


    Sayın Cem ................ Bey
    Şikayetinizi okuduk. Büromuza başvurduğunuz için teşekkür ederiz.

    Davanızı sevinerek üstleniriz ancak biz yine de konu ile ilgili kanun ve yönetmelik ışığında size hukuki bilgi vermek isteriz.
    Aracınızın sürekli arızalanması ve servisin de bu konuya çözüm bulamamasından şikayetçi olmuşsunuz.
    Aracınız garanti kapsamı içinde ise ve satın aldığınız tarihten itibaren sürekli hata vermiş ve servise vermek zorunda kalmışsanız bu durumda ürününüz ayıplı mal olabilir.
    -Ayıplı mal nedir?
    Satıcının vaad ettiği veya alıcının dürüstlüğü kuralına göre beklediği vasfın aldığı malda bulunmamasıdır.
    -Hangi durumda ayıplı mal sayılabilir?
    Kanunda ürünün ayıplı olduğunu kabul etmek için bazı şartların yerine gelmesi gerekir.
    1- Aracın garanti kapsamı içinde bir yılda 3 kez aynı arıza nedeni ile servis görmesi
    2- Aracınızın garanti kapsamı içinde ve bir yılda 5 kez farklı arıza için servis görmesi,
    3- Aracınız garanti süresi içinde 7 kez servis görmesi gerekir. Bu servislerin de mutlaka yetkili servis olması gerekir. Bu üç durumdan birini veya birkaçını yaşamışsanız aracınız ayıplı demektir ve bu durumda satıcıdan seçimlik haklarınızdan birini istemelisiniz.
    -Seçimlik haklarınız nelerdir?
    A- Aracın yenisi ile değişimi,
    B- Araçta var olan ayıp oranında bedel indirimi,
    C- Bedelin iadesi
    D- Ücretsiz tamir talep etme
    -Satıcı talebinizi yerine getirmemişse ne yapılabilir?

    Ayıplı ürünlerde satıcı seçimlik haklarınızdan istediğinizi yerine getirmek zorundadır.
    Satıcı talebinizi olumsuz karşılarsa yasal yollara başvurmalısınız.

    -Yasal yollara nasıl başvurulabilir?

    Ürününüzün fatura değerine göre ;
    827,05YTLââ¬â¢nin altında ise;Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurmalısınız,
    827.05YTLââ¬â¢nin üzerinde ise Tüketici Mahkemesinde dava açmalısınız.

    Sizin satın aldığınız ve şikayet konusu olan malın değeri 827.05 YTLââ¬â¢den fazla olduğundan sorunun çözümü için Tüketici Mahkemesinde dava açmalısınız. Çünkü bu durumda hakem heyetlerinin aldıkları kararlar bağlayıcı değildir.

    Tüketici Mahkemesine nasıl başvurulur?
    Bulunduğunuz İldeki Tüketici Mahkemesine bir dilekçe ile başvurun.
    *Yazılı dilekçenizde;
    .Ne zaman, hangi koşullarda aracı satın aldığınızı,satın aldığınız tarihten bu yana çıkardığı arızaları
    .Kaç kez servise gittiğinizi, servisin tutumunu, arızalara çözüm bulup bulmadığını
    .servise ve aracı satına aldığınız bayiiye ihtar çekip çekmediğinizi,
    .Talebinizin ne olduğunu çok detaya girmeden anlatın.

    Dilekçenize eklemeniz gereken belgeler nelerdir?
    -aracın faturası,
    -Servis fişleri
    - Varsa ihtarname
    - garanti belgesi,

    Mahkeme masrafları nelerdir?
    Tüketici mahkemeleri nezdinde açılacak davalar her türlü resim ve harçtan muaftır.

    Bilenler bilir 2008 astra dizel sahibiydim ve bin pişmandım. bir şekil satıp kurtulmuştum. ama araç aynen bana geri geldi. şimdi bugun itibariyle opel e dava açmış bulunmaktayım. bakalım sonu ne olacak. aracı sanayi ticaret il müdürlüğü tüketici masasına götürdük ordada bıraktım ne yaparlarsa yapsınlar. umarım yakarlar da kaskodan parasını alırım. ben bu opelin X(+;tuftabV#;tufey#£tabanxalı$ ahdım var bi gece gidicem showromda ne kadar opel varsa havalıyla vurucam ;tufey#

    Silahını güle güle kullan, Hatsanın böyle düzelmesi sevindirici. İlerde patriota servis ihtiyacım olursa bende Hatsanı kullanacağım, gerçi benim patriot henüz elime ulaşmadı, bu hafta ulaşır heralde. Umarım ! 8|

    eski 1950 li yılların tombul amerikan otomobil hurdaları ile ilgili bir fikrim var (belkide daha önce yapılmış olabilir bilmiyorum) mesela hurda bir 56 bel air in (tamir edilemez durumda) arka bagaj kısmını tekerlerin yarısından itibaren kesip, bagaj kapağını atıp bagajın içine bir deri koltuk konsa arka stoplarda yanar hale gelse, mesela kaportada pembeye boyansa, koltuklar beyaz deri olsa, yarım lastiklerin içi köpükle doldurulup daha sonra traşlansa ve yarım taraf duvara gelecek şekilde bir koltuk yapılsa, büroya yada evin salonuna konsa .... çokmu uçtum, yapılabilirmi. Sağlam bir klasik amerikana sahip olmak belki zor olabilir ama hurda bir amerikanın bagajına sahip olmak sanki daha kolay gibi :) , düşünsenize salonun bir köşesinde gece karanlığında stopları ışık veren dışı otomobil kaportası yumuşacık beyaz deriden bir koltuk üzerinde siz ve yanınızda ..................... (noktalı yere istediğinizi koyun, düş sizi düşünüz)

    Land Cruiser arazi şartlarında tartışmasız en iyi ama görüntü ve günümüzde jeeplerin daha çok asfaltta kullanıldığını düşünürsek x5 başka duruyor :) Apartman komşumda 2003 model range rover v8 voque var sıfır almıştı çok sorun çıkardı en az beş kere kamyona yükleyip istanbula servise yolladığını biliyorum.Bugün chevrolet captiva ya bindim 2008 model, antalya bayiden 71.000 e alınmış pazarlıkla bence fiyatına göre çok iyi, tabiki x5 yada range rover a göre basit kalıyor ama aradaki fiyat farkına görede captiva bi hayli iş çıkarmış.


    Vergi konusunda sana katılıyorum ama bencede kaliteli usta yetkili serviste çalışmıyor. Yetkili serviste her türlü alet ve makine olduğu yada olması lazım olduğu halde ayrıca ustalara her model hakkında eğitim verildiğini varsayarsak hala deneme yanılma yoluyla araba tamir etmeye kalkmalarını ben anlamıyorum. perşembe günü astra gene servise gitti bu sefer bende gittim. araca bu sefer bakan en fazla 24 yaşlarında güya usta 'abi astra dizellerde bazen fazla bi ses oluyo ama o ses olanlarda tork daha iyi çıkıyor sen şanslısın takma bu sesi kafana sessiz çıkanlarda tork kendini çok göstermiyor dedi.' Ne cvp verdim biliyormusunuz HAS......R dedim sadece. Yahu bunda bi standart olmazmı, Tavuk çevirme seçmiyorumki az pişmiş çok kızarmış ne bu yahu eğer alman bir araçta standart yoksa hiç kasmıyalım o zaman gidelim çin cherry alalım bu akşam opel genel müdürlüğe servisi sikayet eden bi mail attım bakalım ne olacak pis taktım opele ve berbat servislerine +;tuftabV#;tufey#

    raptor kardeş, hadi patriot yeni servisi az satışı az ok bazı şeyleri almadan kabullendik ama astrayı kabullenemiyorum kendimi kazıklanmış hissediyorum daha bugun telefonda servise bayağı bi kaydım, arabayı almışlar eğirdir yolunda iki kavşak arası akşama kadar gidip gelmişler, yahu servisde bir makine vardır ne bileyim vardır bi şey, yol kıyısında durmuşlar biri altına bakar diğeri kaputu açmış bi kabloyu söküyormuş ses çıkıyormu bakıyormuş sonra bi şeyleri sıkıyormuş gene deniyormuş yeğenim arabanın başındaydı o anlattı bence bu servisçilik değil denizli servisini çok övdüler bi boşluk bulursam oraya gideceğim bir kerede umarım orda sorun çözülür.Ha bide bagajda yağ bulunduruyorum astra yağ eksiltiyor :(

    2008 model 8500 km de opel astra dizel ve sorunları
    * aracın sol arka stop farı yanında 1 ytl büyüklüğünde göçük (kesin eminim ben yapmadım, ama bayi de kabullenmiyor eğer geldiğinde bizde olsaydı tamir eder öyle verirdik aracı dediler lafa bak tamir ederlermiş)
    * direksiyon sola doğru hafif yamuk sürekli sola çekiyor hala ayarlayamadılar
    * motor üç bin devirde turbo açıkken değişik bi ses veriyor servisde sesi duyuyorlar ama dünyada bir ilkle karşılaşmış gibi sadece kaputa bakıyorlar sorun çözülemedi
    * yakıt akıllara zarar sıkıstırdığımı iddia ediyorlar eh hadi diyelim
    * frenlediğinizde abs devreye girdiğinde aracın hangi yöne gideceği belli olmuyor
    * araca binerken amortisörlerden gırç diye ses geliyor
    * uzaktan kumandaya daha on metreden cekmeyi öğretemedim
    * pedallarda tel bağlantısı olmadığı için optik okuyucu olduğundan çok çok az da olsa geç tepkime var
    * ön cam 1 defa kırıldı, yeni cam da 2 adet taş çarpma izi var (heralde bu bir rekor)
    * sürücü koltuğu kırık, kilondan dediler (ortalama 110 kiloyum)
    * iki kere lastik patladı (biri yanaktan şişlenmiş)
    * hararet göstergesi yok (yeni farkettim)


    2008 model 4300 km de patriot 2.0 dizelin sorunları
    * ani frenlemede araç dalma yapıyor (arazi araçlarında yapar dediler)
    * servis aracı bilmiyor tanımıyor
    * yan ayna kırıldı bi şekil tutturduk hala parça gelmedi
    * yakıt çok baya çok
    * göğüsten takırtılar şimdiden başladı
    * arka bagaj kapağı bitim yerinde üst kaputun sonunda üstünde buz varken bagaj kapağını açarken buzun sıkıştırması ile göçük oluştu, saç kaporta zayıf
    * motor emsallerine göre gürültülü
    * torpido kapağı alt birleşim yeri üste göre en az üç milim kadar daha açık simetrisi bozuk
    * vites kolu sallanıyor, altı ilerinin hepsinde sallanıyor
    * motor arıza ışığı yandı, motor titremeli çalıştı, serviste söndürüldü yakıttan dendi (opet euro dizel)
    * camda bir adet taş çarpması izi var
    * torpido ve kapılardaki plastik kalıp malzemelerinde kenarlarda kalıp izleri ve plastik artıkları traşlanmamış olduğu gibi montajlanmış
    * şoför kapısı içerden açma kolunda renk soyulması var (bunun kabahati bende olabilir)


    Sonuç: Bu iki aracıda bence almayın :(

    arkadaşlar patriot 4.5ml ile patriot 5.5 ml arasında görüntü farkı varmı? işçilikleri tüfekde kullanılan malzemeler sizcede aynı malzeme kullanılmış mı dır? tetiğinden tutun gezi arpacığı patriot 5.5 ml ile aynımıdır?her 2 tüfeği de görüp inceleyen arkadaşlarımız varsa aramızda beni aydınlatırsa çok sevinirim.


    Fikrinizi etkilemek için değil merakımdan soruyorum, bu kadar güçlü bir silahda 4,5 mm. sıkıntı çıkarmazmı