Ozan Cengiz AYDIN adlı kullanıcının mesajları

    Amerikapostam diye bir hizmet var nette, bir bakmak lazım aslında. Tanıdıkta olsa birkaç seferden sonra utana sıkıla rica ediyor insan. Bu bahsettiğim site, üye olduktan sonra sizin adınıza bir amerika adresi açıyor ve siz aldığınız ürünü oraya yollatıyorsunuz. Buradan kargo paketi durumuna göre belirlenen makul bir ücret ile size yolluyorlar.

    Kutudan bipod çıkmadı malesef. Bipodları amazondan alacağım, amerikadaki bir arkadaşım aracılığı ile. Benimde aklımda haki yeşil veya od green daha ağar basıyor. Paylaştığım resimlerde tam olarak istediğim tonları yakalayamadım zaten. Plasti dip ile boyamayı planlıyorum zira sıkılırsam söker atarım.

    Merhaba. Yaz başında stoeger x20 sentetik kombo tüfek almıştım ancak bir yanlışlık üzeri x20 nin arpacıklı modeli gelmişti. Dürbünden, az da olsa bu arpacık gözüküyor. aşağıda vereceğim linklerdeki moderatörlerden herhangi biri tüfeğime uyarmı? Alıp takmak istiyorm. Hem namlu daha uzun bir görünüme sahip olacak hemde dürbünden görünen arpacıktan kurtulmuş olacağım.


    http://www.ar mer.com.tr/asp/product/3185/PCP-TUFEK-ICIN-1-2-UNF-DIS-MODERATOR (ar mer deki boşluğu silin)
    http://www.izmiravmarket.com/H…F-MODERATOR,PR-28482.html


    http://www.havaliburada.com/ya…i-tufek-moderatoru-pmu351


    http://www.gungorav.com.tr/uru…ufek-moderatoru_1669.aspx

    Kimse değinmemiş ama son zamanlarda ülkemizdeki şarjörlü yarı otomatik furyasının içinden kalitesiyle, performansıyla sıyrılmış birkaç başarılı marka var. Gerek kullanıcılarının deneyimi gerek internet üzerindeki videolar ile buna şahit oldum. Tabi bunlar ne derece doğru yönlendirir o da tartışılabilir. Şahsen her silahın, silahtan veya mühimmattan dolayı tutukluk yapma riski her zaman vardır diye düşünüyorum. Ve yine şahsi fikrim rüştünü ispatlamış bir şarjörlü yarı otomatik en iyi seçim olabilir.

    Peki, hırsızlığı bir kenara koyalım. Diyelim 15 temmuz girişimi başarılı oldu ve ülkede iç karışıklık baş gösterdi, yağma olayları meydana geliyor. Bu durumda tercih ne olmalı?

    Merhaba, silahsever arkadaşlara bir soru yöneltmek istiyorum. Evde savunma amaçlı bir ateşli bulundurmak niyetindeyim. Malumunuz bulundurma ruhsatlı tabancamızı taşıyamıyoruz, atış poligonları haricinde atış yapma imkanımızda legal olarak bulunmuyor. Poligonda atış için dahi biraz uğraşmak zorundayız, yıllık mermi istihkakıda cabası. Tabanca tutkusu tabiki tartışılmaz ancak savunma amacı güttüğümüz için yivsiz bir tüfek acaba daha mı iyi olur? Şimdi diyebilirsiniz ki; "ikiside olsun." Olsun ama kısa vadede ikisinin maddi yükü ağır olacaktır. Yivsiz tüfeğin, yıllık istihkak sıkıntısı yok, meskun mahal haricinde güvenlik önlemleri alınmak şartı ile atış ve taşınmasında herhangi kanuni bir engel yok, 5 yılda bir ruhsat harcı yok. Bu yazdıklarım göz önüne alınırsa mesken dahilinde savunma için yivsiz bir tüfek mi yoksa tabancamı daha iyi olur? Birde yivsiz bir tüfekten atılan tek kurşun ile 9mm bir tabanca mermisinin durdurma güçleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

    Merhaba. Tüfeğimi 80Metre ve üzerinde denemek için evimin yakınındaki ormana gittim. Buraya en son 8 sene önce gitmiştim, önceden atış yaptığım açıklık artık bir orman olmuş. Biraz dolandıktan sonra 50-55 metrelik bir açıklık buldum. Otlar adam boyu olduğu için yatarak destekli atma şansım olmadı. 50 Metre Ayakta desteksiz attım. Netice hoşuma gitti. Dürbünüm 13 metreye sıfırlı 4.5x zoom ile orta kırmızı noktanın üst kenarına nişan almaya çalıştım. KRM nin 16.20grain olan 5.5mm Finale Point pelletini kullandım. Her hedef kağıdına 8 atış yaptım. Hiç ıska yok pellet hoşuma gitti, gamo pro magnumdan daha stabil gibi geldi bana, en azından benim tüfeğimde.