sekku adlı kullanıcının mesajları

    Oynamayı bilmeyen yerim dar dermiş.
    Mod 125+zoraki+mod 25+striker+dominator 200w+250xt.Silah kendi kendinemi vursun istiyor.
    Ben ayakta atış yapmayı oturarak yada yatarak atıştan daha çok seviyorum.Mod 125 gibi gücü tatmin edici bir tüfekle yaklaşık 4 kilo tüfekle atış yapıyorum.
    Yoruyormu 70-80 atıştan sonra evet,Bu keyfi hiçbirşeyden almıyorum.Şişirip rüzgarlı havada peşinden koştuğumuz balonlardan tutunda,sıra sıra vurduğumuz kutulardan,kurumuş ağaçların dallarını kesmek için yaptığımız atışlara kadar hepsi ayrı zevkli.Şehir dışına yakın bir yerlerde olsaydım hergün atış yaparım.
    Atış için kullandığımız senelik müsabakaların yapıldığı geniş bir piknik alanı var.Geliyorlar yarı otomatiklerle,alanın ücra bir ucunda saydıra saydıra stres atıyorlar.Ateşli beni cezbetmiyor.Amacı belli ve kullanım yeri oldukça kısıtlı.Havalı öyle değil işte.

    3x9x32 optima + mod 125 vortex + (dampa değil) tek parça ayak. Sayın emir beyin forumda güzelce tarif ettiği paket lastiği ile montaj yöntemini uyguladım.Atışlar dünde çok zevkliydi,daha öncesinde de.
    91 metreden hep aynı ölçüde nişan alıp aynı hedefi vurabiliyorum. 30-35 metrelerden 50 kuruş büyüklüğünde hedefi banka oturarak vurabiliyorum.büyütme oranını 4,5 gibi vidasını sıkıp sabitledim.Kayma yok,inşaallah olacağınıda sanmıyorum.Dürbünü kesmenin uzun vadede pek sağlıklı olmayacağını düşünüyorum.

    O tüfekten vardı.abime hediye ettim.reddot kullandım verene kadar.sonra 4x20 tasco dürbün aldım 30 lira.40-50 metrelerden isabetli atışlarım oldu.daha büyük dürbün gerekli değil,açıkçası 150 liralık tüfeğe 100 liralık dürbün bile çok ama çok fazla.
    2 3 kutu pellet bitirene kadar dürbünsüz kullan dizellemesi geçsin yumuşasın.sonra dürbünü tak. 4x20 hem küçük hem hafif.bu tüfeğe çok uygun geldi.

    ben geçtiğimiz senelerde edgenin kuzeni olan strıker 1000os modelini kullanıyordum bi tek parça ayak ve hawke 3-9x50AO dürbün aldım bi kaç ay sonra baktım stoper ezilmeye başlamış çıkmıyorda iyice sanki demire kaynamış öyle devam ettım sonraki atışımda stoper hızlı bi şekilde fırladı baktım stoperi kundağa bağlayan vida kundağın içinde kalmış kırılmış ve çıkmıyor stoper desen kullanılacak halde değil nedenini bilmiyorum ama bu seride de öyle bi durumla karşılaşılırsa biraz dertli iş

    civata kafası kırıldı ise kalınlığına göre ince bir matkap ucuyla delin,genelde biraz iz yaptıktan sonra dik değil yan delmeye çalışırım,daha sonra içine kolayca oturacak biçimde metal bir parça sokun ve açma yönüne çevirin.Bir tur bile döndürseniz yeterli geri kalanı pense,kargaburun gibi birşeyle çevirebilirsiniz.

    Bir süre reddot ile kullandım.Stoper hafif iz yapmış.Bunu görünce senin harcın 4x20 deyip tasco marka ucuz bir dürbün taktım.Zetax'ın paket lastiği kullandığı yöntemle sabitledim.Şimdilik kayma yok.Arpacık görüntüyü hafif flulaştırdı fakat atışa hedefi görmeye bir engeli olmadı.30-40 metreden desteksiz yumruk kadar balonu vuruyor.Hafif rüzgarda varken bir nevi hareketli hedef konumundalar :).Yay biraz daha yumuşasın sanıyorum güzel atışlar yaptırır.Benim için en önemli avantajı kilosu.Mod 125 ten sonra çok hafif geliyor insana.Parasına göre iyi diyebilirim.

    Birinci resim edge vortex üstüne max 17 joule ibaresi eklenmiş
    ikinci resim ise yaylı striker edge versiyonu krono.


    Nasipse elimdekini vortexe çevirticem,vortex mod 125'i özel kılan bir fark yok ise değecektir diye düşünüyorum

    Tip modellemesi yapılanlar güç bakımından ne ifade ediyor.Bence sadece montaj tipi yada boyutu ile alakalı gibi geliyor.Yurt dışında satılan edge vortex modellerin üstünde 17 joule ifadesi var.youtube'da gördüm.Mod 125 ile edge modele taktıkları vortex pistonun ne farkı olabilirki.Çalışma sistemi deseniz aynı,güç pistona basılan gaz ile artırılıp azaltılabiliyor diye okumuştum.Forumda daha sağlıklı atışlar için pistonu 16 joule olarak hatsandan talep edenler bile olmuş ve yardımcı da olmuşlar.Mod 125 i 2 katı pahalı hale getiren nedir.Kesinlikle malzeme kalitesi değil.hatta edge emniyeti ve kundağı bana göre daha hoş duruyor.

    bende almıştım.bir süredir reddot ile kullanıyorum.gevşeme kayma yaşatmadı.Quattro ve sas olmadığını sandığım halde vortex piston değişimi sağlıyorlar.tüfeğin kargosunu siz karşılarsanız 90 tl diye hatırlıyorum.Mantık olarak fabrika çıkışı vortexli mod 125 ten ne farkı kalıyor merak ediyorum.üstelik kundak daha hafif ve sadece ucunda moderatörü eksik.Oringlerde birbirine uyuyor.Kullanılan metalin bile aynı olduğu kanaatindeyim.150+120 de vortex deseniz yarı yarıya daha ucuz.Siz ne dersiniz.

    Çelik bilye ve pelletler gerçekten çok riskli.Heleki kendisi gibi sert bir yüzeye denk geldiyse kısa mesafede 180 derece geri zıplayabiliyor.Çok can yakar.
    Esneme payı olmayan tahtaya saplanamayan kurşun pellet bile geri sekebiliyor,çelik gibi sert bir materyal öldürücü olabilir.

    Off topic olacak ama, Namlu üzerindeki koruma orijinal mi? Benimkinde parlak siyah bir parça var da biraz zıt duruyor tabanca üzerinde. Sizinki güzelmiş.

    Altta moderatör için adaptör var.Diş 1/2 unf standart,üstekkide mod 25 supertact kurma aparatı :) .Denediğimde boyu tam geldi,moderatör takılı değilken koruma amaçlı olarak kullanıyorum.

    40 metreye kadar destekli-desteksiz nerdeyse her atış hedefi buluyor,ister şişe ister balon ister denizde yüzen pet şişe olsun.Eğlence amaçlı severek kullandığım bir tabanca.Pikniğe vb. yerlere gittiğimizde olmazsa olmazlardan :). Geri tepme olmadığı için dürbün takarsanız kabzayıda bir yerlere dayadığınızda,vuramayacağınız pek bir şey yok.Pro hunter veya 5 tl'ye satılan ucu sivri olanlar bile yeterli geliyor,tabiki deforme pellet alakasız yerlere gidiyor.

    Apartmanızın önünce 5 yada 6 nesil çocuklarına yemek verdiğimiz kedilerimiz var.Eziyet yapılan hayvan da olsa yazık.Öncelikle bunu belirtmeliyim.Ama saçma sapan gerekçelerle şu da yasaklansın diyenlere değişik alternatifler sunuyorum.
    Havalı tüfekler yasaklansın diyenler için kuru sıkı da yasaklansın.Adamın boynuna yapıştırıp basmış tetiğe aşırı basınçtan boyun kırılmış.
    Havalı tüfekler yasaklansın diyenler için ellerde yasaklansın.Adam tek tokatta kzın boynunu kırıyor.
    Havalı tüfekler yasaklansın diyenler için tüm ateşli silahlarda yasaklansın.Adam adliyenin önünde hasmının kafasına sıkıyor
    Havalı tüfekler yasaklansın diyenler için tüm bıçaklarda yasaklansın.Kadın kızdığı arkadaşını meydanlık yerde 30-40 kere bıçaklıyor.Adam ölüyor
    Havalı tüfekler yasaklansın diyenler için arabalarda yasaklansın.Hergün yüzlerce kaza oluyor.Günde ortalam 20-30 insan ölüyor
    Havalı tüfekler yasaklansın diyenler için Deniz ve havuzlarda yasaklansın.Malum havalar sıcak.Türkiyede hergün en az bir kişi boğuluyordur.
    Havalı tüfekler yasaklansın diyenler için asker ve poliste yasaklansın.Onlarda bazen haksız yere adam öldürüyorlar.
    Havalı tüfekler yasaklansın diyenler için ... bu liste uzaaar gider.


    Bu video yaşadığım yere ait gerçekleşen olaylardan kaydı yapılanlardan sadece biri.Yer kocaeli/Gölcük/Değirmendere sahil

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Havalı tüfekler yasaklansın diyenler için Köpeklerde yasaklansın.Kedileri lime lime parçalıyorlar.Böyle bir yerde çocuklar korka korka okula gidiyorlar.Yavrunuzmu hayvanlarmı derseniz at44+moderator ile gündüz gözüne sessiz sedasız alayını indiririm.