acemi sniper (fatih) adlı kullanıcının mesajları

    bu görülen dampa değil, dürbün ayağıdır, ben sportmatch dm 60 dampa kullanıyorum, fiyatı 200 TL veya küsür bir fiyatı vardı, daha ucuzu türk malı olarak yatagun var, sanırım onun fiyatıda 100 ila 150 arası birşeydi sanırsam, bu gösterdiğin dürbün ayağı işini görmez. Hiç anlamıyorsan fiyata bakarak anlayabilirsin.

    Bence tüfek ile öldürülmüş veya zehir ile öldürülmüş bir fark yok, neticede zehirde bir öldürme aracıdır, savaşlarda gaz, zehir ve tüfek birçok kez kullanılarak binlerce canlar almıştır, ayrıca bu fotoğrafların buraya konması veya konmaması bu hayvanların ölümüne engel olmayacak birileri bu işi yine yapacak, mesele bunların burada teşhir edilerek havalı silah kullanan bir sürü insanın ileride doğabilecek yasalar ile haklarının gasp edilmesidir, madem böyle bir iş yaptınız bari burada teşhir etmeyin, ben bu hayvanların öldürülmesine karşı değilim, teşhirciliğe karşıyım, sen, ben, o veya başka bir kişi öldürmesek bile birileri bunu öldürecek havalı tüfek veya başka bir şey ile, ama zehirle öldürülse kimse hiç bir şey demeyecekti, sırf bu zararlıları öldürmek için üretilen zehirler var ama hava silah bu hayvanları öldürmek için kullanılmamalı diye düşünüyorum, ayrıca bu fotoğrafların bu forumda bu şekilde teşhir edilmesi hoş değil. Bende bahçemizde ürünleri yiyen kargalardan iki tane öldürmüşlüğüm var ama hiç bir şekilde bak ben bunları öldürdüm diye teşhir etmedim ayrıca vicdanen de çok rahatsız oldum, varsın yesin benim ürünlerimden bir iki tane acımdan ölmem ya. Bu hayvanların öldürülmesi kişinin kendi vicdanında biter ama teşhire kesinlikle karşıyım.

    dampanın ölme durumu diye birşey var mı? sonuçta demir ve oring ne kadar yıpranabilir ki?vidalarıda sık sık kontrol ederim gevşemede yapmıyor.


    kilit nokta gez gözle yapılacak olan atışlarda sanırım.birde dampası olan birini ya da kaliteli sağlam bir dürbünle deneme yapmalıyım...
    yatagunda sorun çıkarsa çok şaşırırım...dürbüne zaten güvenmiyordum baştan beri.

    haklısın dürbüne bende güvenmiyorum ama işte dediğim gibi bu forum dışında birkaç yerde okumuştum yatagun dampadan verim alamayanı, mesela dm60 dampa aldığımda garantisinin ömür boyu olduğu yazıyordu üzerinde ingilizce olarak. Büyük ihtimalde dürbünde sıkıntı vardır. Ödünç dampa bulursan dürbünü öyle bir dene olmadı ödünç bul aynı dampa ile dene.

    Bende şimdilik bir sıkıntı yok, dampa olarak dm 60 kullanıyorum, yatagun dampa ile bu tüfekte sıkıntı çıktığını duymuştum, imkanın varsa arkadaşın falan dampa değiştirerek bir dene, eğer yapabilirsen gez göz arpacık ile dene, namluda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum, gez göz arpacık ile 30 metre grupman dene, böylece namlunun sıkıntı olmaadığını anlarsın, eğer o şekilde grupman yaparsan sorun ya dampan öldü dürbünü sabit tutamıyor, yada dürbününde sıkıntı var.

    Herkese cevaplarından dolayı teşekkür ediyorum. Çok yardımcı oldunuz sağolun var olun. Tüfeği izmirden getirttim arkadaşlar. Yurt dışı değil.


    Bir sorum daha olacak. Dürbünsüz gez ve arpacık ayarı yaparken tüfeği sabitlemek gerekiyor diyorlar. Tüfeği nasıl sabitleyebilirim? Mengene yok bende :)

    masanın üstüne bir tane yastık koy sert olsun ve kundağı çizmesin, hep aynı yerden aynı şekilde aynı hedefe 10-20 metreden atış yap, atışın yerine göre çıtları sağa sola yukarı aşağı ayarlarsın.

    bence firma neyi yurt içine gönderiyor neyi yurt dışına göndereiyor kendisi bile bilmiyor, yada bu arkadaş tüfeği yurt dışından aldı veya getirtti, bilemiyorum, neyse gerek yok. sonuçta stoper. :)
    bendede var üzerinde takılı olan demirden...ben bu sonradan takılan stoperi sordum firmaya...sadece yurt dışı demişlerdi...daha öncede dediğim gibi çok basit bir mesele...bana ''kutuya eklemeyi unutmuşuz.kusura bakmayın.zaten stoper görevi gören demir var'' deseler, canınız sağolsun der kapatırım...yalana gerek yoktu...

    1- küçük aparat dediğin stoperdir, tüfeğin üstünde duran raya takacaksın, emniyet anahtarının hemen üstüne
    2-rutubet için dürbünün yanına koyuyor rutubeti önlemesi için ben çöpe attım,
    3- + ve - işareti dürbünün focus ayarıdır, netliğini ayarlarsın
    4-1-2-3-4-9 a kadar gidende dürbünün zoomudur, hedefi büyütmeye yarar
    5-dürbünün üstünde ki ve sağında duran kapakların altında taret vardır, dürbün içindeki artı kılı sağ sol ve yukarı aşağı ayarı yapar, çıt çıt diye dönerler düz uçlu tornavida ile. dürbünü sıfırlarken kullanırsın, ayrıca forumda arat dürbün sıfırlama nasıl yapılır öğrenirsin
    6- bunun için bir yorum yapamıyacağım ben herşeyi forumdan takip ederek öğrendim, zaman içerisinde forumu sık sık ziyaret edip okuyarak bir çok bilgi edinebilirsin, kullanma klavuzuna takılma.
    7-bu tüfek için ben gamo ts-22, hatsan torpedo ve jbs 18 grain pellet öneririm ağır pellet daha ideal bu tüfek için, kendinde forumdan araştırıp satın alarak deneyerek tecrübe edebilirsin.
    ayrıca sana tavsiyem bir dampa ayak alman ondan sonra dürbünü takmandır, dampa olmadan dürbünü bu tüfeğe takarsan dürbünün bozulur ve ayar tutmaz, onun içinde forumda bir sürü bilgi bulabilirsin.

    ts 22, torpedo ve jbs 18 grain ile 50 metre grup çalışması yapacağım artık beğendimi seçip onu kullanacağım en yakın zamanda fotoğrafları paylaşırım, yanlız torpedo ve jsb için kredi kartına taksit yapan site bulamadım, henüz tedarik edemedim ama en kısa zamanda tedarik edip bir grupman videosu veya fotoğraf paylaşacağım.
    deneyimlerin benim için çok önemli dostum :) sabırsızlıkla bekliyorum.

    forumdakilerin ortak görüşü jsb 18,13 grain en iyisi onu kullanmak hatsan torpedo da hatsan kendi peleti olduğu için namluya girerken sıkıntı çıkartmaz büyük ihtimal yerli peletlerin hemen hepsi hatsan da sıkıntı çıkartıyor jsb kullanmayı öneriyorlar o yüzden

    Jsb 18,13 grain ve torpedo siparişi verdim, deneyip ona göre ileride sürekli tek tip o saçmayı kullanacağım.

    Şuan o kadar kararsızım ki ince mehmet 23 grain pellet buldum o da minimum 5 paket almam gerekiyor bir veya iki kutu satmıyor, bir paket 25 grain ince memo mu alsam yoksa bir kutu torpedomu alsam ona karar vermeye çalışıyorum ts 22 de iyi ama değişik olsun ve sürekli kullanacağım bir pellet arıyorum.
    canımı en çok sıkan konu...pelletlerin aynı olmaması...prohunter ve ts 22 de bende aynı sorunu yaşıyorum...bu pelletler bitsin..jsb 18 grain yada torpedo 20 grain deneyeceğim..

    ince Mehmet in hiçbir mermisi standart kalibreli değildi benim gördüklerimden bi mermi zorla giriyor diğeri hiç girmiyor bu da yive zarar veriyor hatta bu mermiler pcp de bile sorun çıkarttığını söylüyorlar mod 125 bu mermileri atar atmasına ama dediğim gibi yive yazık olur mermilerin kalibre sıkıntısı yüzünden tavsiyem ts22 veya norica ban ikiside 22 grain çok iyi olmasada tatmin ederler

    Ben genelde ts 22 kullanıyorum, yanlız ts 22 de de bazıları namluya girerken zorlanıyor, mesela gamo pro hunterda da aynı şey oluyor namluya koyarkan bir iki tanesi zor giriyor, aynı kutudaki pelletler bir birini tutmuyor çoğu zaman, bu ince mehmetin bullet tarzı görüntüsü çok hoşuma gitti mermi çekirdeği gibi bir duruşu var etkisini merak ediyorum, ts 22 de 30 metre de yağ tenekesini çift taraflı deliyorum, memonun tahribatını ve mesafesini merak ettim.

    Abi tüfeğin hayırlı olsun, hemşeriymişiz bu arada :) İnce Memet solide alternatif olarak bildiğim hn rabbit magnum var ama istikrarsız diye yorum okudum çok, grain olarak ince Memet 25,27,30.25 grain şeklinde sıralaniyor
    25 graini mod135 vortex te kullandim agir gelmedi ama namluya zor geçiyordu ona dikkat etmen lazım abi
    Son olarak ta solidler enerjisini baya koruyor, mesafe uzakta olsa sekdiğinde çınnnn sesi gelir mutlaka, normal pellet ile yaptiğın atışta örnek olarak yağ tenekesini tek taraflı deliyorsa soldiler iki taraftanda geçer..
    Benim tecrubelerim boyle umarim yardimci olabilmişimdir abi, saygılar..

    evet hemşeriyiz farkettim, tşk ederim, bakalım bi 25 grain ince memodan deniyelim belki benim tüfek sever.

    [*]İnce Mehmet solid pellete alternatif solid bullet tarzında hangi marka pelletler mevcuttur?
    [*]ince Mehmet pelletlerin 5,5 22cal için kaç çeşidi vardır, grain olarak soruyorum (örnek 30,27,26,25 grain v.b.)
    [*]Hatsan Mod 125 vortex için 25 grain ince Mehmet ağır gelirmi?
    [*]İnce Mehmet'in bir web sitesi varmı?
    [*]ayrıca solid nedir ve standart pellete göre ne + , - vardır ?
    [/list]
    Bullet tarzı pelletleri denemek istiyorum biraz kafaya taktım.

    tavsiyeler için teşekkürler. yazmayı unuttum aslında tek parça ayak ve iç lastikle bağlantı yaptım şoku azaltsın diye. galiba dürbünde bi problem var. hatsana tamire göndercem artık. teşekkürler

    Hiç hatsana göndermeye çalışma, optikler garanti dışıdır, ayrıca ben bu tüfeği seviyorum ve bunu kullanacağım üstünde dürbün dursun bozulmasın diyorsan, kaliteli bir dampa alacaksın, maalesef bu iş böyle, bende tüfeğimi aldığımda dürübünü takmadan biraz kullandım ama dürbünsüz sıkıcı oluyor, gittim kaliteli bir dampa aldım, yani ya dürbünsüz kullan yada dürbün illaki kullanacağım istiyorum diyorsan dampa alacaksın, alternatifi yok, ayrıca 300 TL'ye dürbün alacağına git sportmatch dm 60 dampa al ve tüfek üzerinde gelen optima dürbününü kullan daha mantıklı. 300 TL'ye alacağın dürbünüde dampasız kullanırsan yine hüsran yaşarsın.

    100 metreden şişeyi kırmak bana göre bir nokta atışıdır, sonuçta mesafe uzun ve şişede mesafeye göre baya bir küçük ayrıca attığımız pelletde 5,5 mm oldukça küçük kalıyor. Ayrıca yapapamam, edemem gibi bir cümle ile işe başlarsak o işten zaten hayır gelmez, geçen gün 30 metreden su şişesi kapağını dala dikerek vuruyorum bundan bir hafta önce bunu yapamazdım, tüfeğin el verdiği şartlarda imkansız yoktur. Ayrıca bu tüfek ile 100 metrede şişe kırmak elit olmaktır bana göre ve bu tüfek bunu yapabilecek düzeyde ayrıca bunun içinde en iyi pelleti bulmak istiyorum, en istikrarlı pelleti. Tüfeği en maksimum seviyede kullanan bir atıcı olmak istiyorum.

    Mod 125 Sniper Vortex (5,5 ) için 100 metre ve üzeri, tahribatta etkili, uzun mesafede erken düşmeyen, nokta atışı yapabileceğim, güvenilir, sürekli olarak tek tip kullanmak istediğim pellet tavsiyesine ihtiyacım var, benim araştırdığım bir kaç pellet mevcut, ister benim listemden isterseniz sizin aklınızda bizzat deneyerek test ettiğiniz önerebileceğiniz pellet var ise önerilerinizi ve görüşlerinize ihtiyacım var.


    Benim listem bu listeden hangisini tercih etmeliyim veya sizin önerdikleriniz ?

    • HATSAN-JSB EXACT HEAVY 1,175 gram - 18,13 grain
    • HATSAN TORPEDO 1,323 gram - 20,5 grain
    • İNCE MEHMET POINT LEAD 1,55 gram - 24 grain
    • H&N DIABOLO BARACUDA 1,37 gram - 21,14 grain
    • GAMO TS-22 1,4 gram - 22 grain