glock17 adlı kullanıcının mesajları

    Tabi bu biraz arz talep meselesi oluyor.Çok tercih edilmeyen modelleri yavaş yavaş piyasadan çekiyorlar ama bayi aracılığı ile Hatsan'a istediğiniz modeli istediğiniz kalibrede sipariş verebiliyorsunuz.

    Zahmet ettiniz, teşekkür ederim. Sıfırını nasıl buldunuz, sanırım artık üretilmiyor?


    Bu tüfekte birinci nesil olayı vardı. Hatsan'ın kapanan webley fabrikasından aldığı parçalarla üretilmişti onlar. Yanlış hatırlamıyorsam venom tetik (gümüş tetik) diyorlardı. Kuzeni Tomahawk ülkemizde çok ilgi görmemişti. Üstatlar çok iyi bit tüfek olduğunu anlatırlardı.

    Fotoğrafları bayide çektim.Evet bu tüfeğin yanılmıyorsam 2 nesili olması lazım.Webley ürünleri pcp olsun kurmalı tabanca,tüfek olsun her zaman beğenimi kazanmıştır.Keşke tekrar nostaljik tüfekler üretilse ve kullanıcıya sunulsa biz de yararlansak :)

    İşte sorun ürünü ülkeye getirmede başlıyor.Ürün Çin'den Amerika'ya gittiğinde gümrük vergisi yok.Çin'den Türkiye'ye getirdiğinizde ise ithalat gereği ürün bedelini 1,5 ile çarpıp maliyet çıkıyor.Yani ürün ülkeye 300x1,5 gümrük vergisi eklendiğinde 450 dolara geliyor.Buna dağıtıcı,nakliye vs maliyet bindirdiğinizde de 2500-3000 liraları buluyor.

    Benim video da koyduğum hatsan marka üzerinde hatsan logosu var. Sizin bahsettiğiniz cin menşei bir urun ama çok para istiyor bozkurt av. Artık hatsan kral arms bu tür ürünlere el atmalı bence yada çinden toptan getirip cüzi bir karla satmalı. Ali expresder var bu urun. Ayrıca amerikada çekilmiş bir video. Çok güzel bir kolaylık 250 bar 500cc 10 dk dolduruyormuş internetteki videolarda var pcp sorunu scuba sorunu çözülmüş olur. Fiyatı makul olsa herkes alır eminim

    Bu ürünleri üretenlerin hepsi Çin'de üretiyor :) https://www.1ct1c.com/tr/produ…ed-12v-300bar-compressor/ buradan Hatsan'ın kendi logosunu bastığı ürünü görebilirsiniz.

    Adamlar resmen mükemmeliyeti mamüle dökmüş.850 fps 60 Stabil atış daha ne denebilir ki...Tetikten ayarlamalı program geçişleri zaten olayı aşmış bitirmiş :) Bizim sanayimiz bu tarz şeyleri çok rahat yapabilecek kapasitede olmasına rağmen hala standart özelliklerde sadece kundağı ve tüpü değişmiş modeller sunuluyor.

    Sorunu tam olarak hala cözmüş değilim 2 cm kadar sola atıyor . Taretlerle oynamadan ne yapabilirim ?

    Şimleme için bence en uygun malzeme boş av fişeği kovanıdır.Boş kovanı istenen boyutta kesip dürbününüzün bileziklerinde kullanabilirsiniz.Kovan et kalınlığı fazla gelirse plastik poşet ya da kartvizit gibi daha ince malzemelere yönelebilirsiniz.

    12 calch 76mm otomatik tüfek alıcam tek kurşun ve saçma hangisi daha uzun menzilli ve daha etkili nasıl bi tüfek bilgilendirir seniz sevinirim

    Tek kurşun atma ağırlıklı bir tüfek alacaksanız slug namlulu modelleri tercih etmeniz daha faydalı olacaktır.Slug namlu kurşunda daha iyi performans verir ancak saçma attığınızda saçmayı kısa mesafede dağıtır.Saçma atacaksanız da mobil şoklu şeritli namluya sahip av tüfeklerini inceleyin.

    İthalatçı İdeal av genelde komple valfi değiştirip müşteriye arızalı olan valfi de geri gönderiyor.Valf üzerindeki oringleri kontrol edin,değişim sağladığınız halde kaçak oluşturuyorsa servise göndermekten başka bir seçenek yok.

    Bu ürün bende mevcut.Bozkurt Av'dan ürün gelir gelmez satın aldım.Oldukça pratik hafif olması ve tüpü zorlamadan sağlıklı dolum yapması sebebi ile tercih ettim.Flash tüfeğimi doldururken bi sigara yaktım ve sigaranın yarısındayken 200 barı geçmeye başlamıştı :) Ürünün içerisindeki piston muazzam bir güç üretiyor ve bu sebeple biraz ses yapması normal.

    Öncelikle hayırlı olsun.Gamo Shadow Dx oldukça hafif ve rahat kurulan muazzam bir tüfektir.Bir ara kullanma fırsatım oldu oldukça memnun kaldım eminim siz de memnun kalacaksınız :)

    Optima 2,5-10X50 E-SFT dürbün kullanıyorum sıfırlamasını yaptım ama nasıl kitleneceğini bilmiyorum basma veya çekme ile olmuyor yardımcı olursanız çok sevinirim

    Turretlerin üzerinde allen yeri vardır oraları gevsettiginde turretler boşa dönmeye başlar.Bu şekilde ayarın değişmesi önlenir.

    Zoraki hem tetik hassasiyeti hem de isabet açısından harika bir silahtır.Aynı zamanda Zoraki her türlü modifiyete açık bir silahtır.Mod 25 modellerinden tercih edeceksen mutlaka dipçikli model olan supertact ya da yeni çıkan supertact qe vortex modellerinden tavsiye ederim.Çünkü dipçiksiz modellerde nişan alma ve isabet keyifsiz oluyor.Deneme şansın var ise iki modeli de eline aldığında zaten aradaki bariz farkı hissedeceksin.

    Bir malın eksiklerini açıklamak onu kötülemekse eğer ve kötülemek için onun daha iyisi yapma fikrine katılmıyorum.Ne yani,ben bir filmi eleştireceğim diye benim de mi film yapmam gerekiyor hatta daha iysini ,otele gidip beğenmediğim oteli söyleme fikri için daha iyi bir otel mi açmam gerekiyor ?


    Dediğiniz ithal silahların fiyatı avrupa'da,abd'de 500-2000 euro arası oynuyor.Ama bu silahları yapan adamlar 5 yılda bir model çıkarıp,her modele titizce özen gösterip,kaliteli malzemelerle bu fiyatları istiyor ve o adam işçisine 1500-2000 euro veriyor,fabrika giderlerini yine kendi para birimiyle ödüyor ki bu tüfeğinde fiyatı 2000 euroluk bir tüfekten birim olarak pahalıdır.Tabi işçilik,tasarım ve malzeme olayına girmiyorum.

    Bir ürünün eksikliği tabi ki olabilir mükemmeliyete yakın ürünü ucuza yapmak oldukça zor.Ayrıca bir ürünün,malın ya da hizmetin eksiğini eleştirmek için ona 'dandik' ibaresi kullanmanın emeğe haksızlık olduğunu düşünüyorum.Ekstra olarak bahsetmiş olduğunuz durum hizmet sektörüne girdiği için bunlarla pek bir alakası yok.Ürünü kötülemek için daha iyisini yapma konusuna gelince bahsetmek istediğim,örneğin forumda bazı tüfekleri modifiye ederek daha stabil,güçlü ya da kullanışlı hale getiren ustalar var.İşte bu ustalar ürünün eksiklerini,açıklarını kendi yöntemleriyle gidererek ürünü daha verimli hale getirebiliyorsa o ürün hakkında eksikler hakkında daha çok bilgiye ve deneyime sahip olduğunu gösterir.Dolayısıyla o ürün hakkında daha doğrusal bir eleştiri yapabilir.Şahsi kötü eleştirilerinizi firma sahiplerine rahatlıkla iletebilirsiniz.Günümüzde firmalar eleştirilere nazaran ürün geliştiriyor ama ürünlere taktığınız bazı sıfatları belirtmeniz ürün geliştirmelerinde yardımcı olur mu bilemem :)

    Tüfek bana göre tasarım olarak gayet hoş tüfeği hafifletmek için flash tarzı sentetik bir kundak kullanmak daha mantıklı görünüyor.Eksikleri yok mu tabi ki var görüntü olarak herkese hoş görünmeyebilir çünkü güzellik görecelidir :) Bipod rayı konusunda yorumuna katılmamak mümkün değil,tüp altı koruması biraz daha uzatılarak gayet rahat bir şekilde bipod rayı takılabilirdi.Belki Hatsan tüfeği revize edip yeni bir kundak tasarlayabilir.Kurma kolu konusuna gelince,Hatsan kadar tüfeklerinde farklı kurma kolu seçeneği sunan bir firma görmedim.Dünyadaki en büyük havalı silah markalarının kurma kolları neredeyse hep standarttır.Beğenip beğenmemek yine son kullanıcıya kalmıştır.Tüfeğin grupman durumlarını sahada göreceğiz inşallah.Ancak bu şekilde aylarca tasarlanıp,emek harcanıp böyle fiyatlara satılan bir tüfeğe milletimizin en ufak fırsatta leke sürmesi bana göre yanlıştır.Artık çağımızda kullanıcılar neredeyse alacağı her üründe internet araştırması yapmadan bir ürün almıyor.Bu sektörde ise en çok bilginin sağlanabileceği yerler forumlardan oluşuyor.İnsanlar forumları araştırıp en ufak bir olumsuz yorum gördüğünde ise markadan kaçıyor.Bu benim objektif bakışım.Kimisi için en iyi araba ferraridir kimisi için opel...2-3 bin euro ithal tüfeklere verilecek para ile en ufak sorunda rezil olmak yerine 3-4 tane yerli tüfek alırım ve en azından karşımda servis muhattabı bulurum.Son olarak,bir malı kötüleme hakkına sahip olmak için daha iyisini yapmanız gerekir.