HPI tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

iyi gunler diliyorum arkadaslar. Havalar guzellesiyor ve tatil yaklasiyor ve buna paralel olarakta benim bir pcp alma planim var. Basincli hava guvenligi konusunda arastirma yaptim. Gordugum uzere kurallara uygun kullanim dahilinde herhangi bir risk mevcut degil. Atip tutanlar da var ama bu tarz konularda daha guvenilir olan bilgi alma yolu istatistiklerdir ve gordugum uzere yasanmis herhangi bir kaza yok.( scubalardan bahsetmiyorum pompa kullanacagim zaten) beni endiselendiren nokta kucuk bir kardesimin olmasi. Ister istemez atislar esnasinda yanimda bulunacak veya atis yapmak isteyecek. Cesitli onlemler alarak buna izin verecegim arada dogal olarak. Merak ettigim nokta diyelim tufekle atisa giderken kazayla dusurdum elimden ve tup bir tasa carpti. Bunun sonucunda istenmeyen seylerle karsilasirmiyim? Yani tufek tupleri darbeye ne kadar karsi koyabiliyor. Bu konuda bilgisi ve tecrubesi olan arkadaslardan yardim istiyorum. Aslinda bunlar cok kucuk riskler ama gecen yil basima milyonda bir gelme ihtimali olan bir kaza geldiginden beri cok kucukte olsa dusunuyorum artik riskleri. Ha ben alirim bu riski ama insan sevdikleri icin ayni seyi soyleyemiyor. Tesekkur ediyorum

Eğer tüp sivri uçlu bir cisme kuvvetle çarmazsa yada delinmezse büyük ihtimalle bir şey olmayacaktır. Eğer yanınızda küçük kardeşiniz varsa tüp patlamasından daha fazla endişelenmeniz gereken konular var demektir.

Ekmek keserken elinizi kesme ihtimaliniz pcp tüfeğin arızasının yol açtığı bir kazadan dolayı yaralanma ihtimalinizden yüksektir. Ancak elinizi kazara keserseniz parmağınız kopmaz ama pcp tüfekte olası aksilik durumunda ölebilirsiniz. Tedbir ve tüfek bakımı şart.

Sorunun ne olduğunu ve pelletin nerede sıkıştığını tam anlamadım. Eğer sorun pellet sıkışmasıya tüfeği sökerek sorunu halledebilirsiniz.

Alın siz Hatsan Her kül QE testleri hatsanın sahibi yapıyor bizzat ve 6.35 hızda aklınız çıkıcak bana öyle oldu size de olur

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Amaç hızlı atmaksa mercimek tanesi atalım 2000 fps bile atarız. Önemli olan ağır mühimmat ile ne hızla attığı. Dikkat ederseniz 19 gr mühimmat kullanıyor. 5.5 kalibrede bile bundan çok ağır mühimmatlar var. Yani gücü önemli. Chrono ölçümlerine göre hesap yaptım 95 joule güç üretiyor. Keşke ince mehmet 42 gr ile chrono testi yapsaydı. İşte o zaman gerçek hızı belli olurdu. Zaten bu tüfek 30 gr den hafif mühimmat ile kullanılmaz.

Optima kullanmadım ama hatsan pompa kullanıyorum bir senedir. Benden kaynaklanan sorun nedeniyle bir kez oring yaktım onu da servis ücretsiz değiştirdi eskisi kadar iyi oldu. 250 bara çok rahat dolum yapabildim. Ama dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Basınç arttıkça pompanın ısınma aralığı azalıyor. Yani 100-160 bar arası basıp dinlendirmek gerekiyorsa 200-230 bar arası basıp dinlendirmek gerekiyor.

1000₺ olan fx pompa ile 350₺ olan hatsan pompa arasında temel iki fark var. Birincisi fx pompa tasarımı gereği 300 bar basabiliyor. ikincisi daha kolay pompalama işlemi yapılıyor. Ancak daha fazla pompada aynı basınca ulaştırıyor.

Pompa önemli. Tüp doldurmak her zaman mümkün olmuyor. Ama pompa kötü gün dostu. Ben hatsan pompa ile denemek amaçlı tüfeğin tüpünü 250 bar basınca kadar doldurdum. Sorun çıkarmadı. Sadece 200 bar dan sonra pompalama işi biraz sertleşiyor. Ama kilonuz 75-80 civarıysa ve teknik biliyorsanız sorun değil.

Hatsan lw namlu değişimi yapıyor ücret karşılığı ama 5.5 namluyu 6.35 yaparlar mı bi sorun yaparlar büyük ihtimal.

sorun yapmasalar bile pellet itici, şarjör, şarjörü döndüren mekanizma, tüpten basınçlı havayı namluya ileten kanal vs. bunların değişmesi gerek. Bunun yerine satıp 6.35 almak daha mantıklı.