nihatfevzioglu adlı kullanıcının mesajları

    Nihat bey yarın mng ye gidicem deniycem 15 Temmuz'dan sonra böyleymiş Cumhurbaşkanı gelse göndermem diyor şimdi sövsem yerimidir

    çok özür dilerim mng değil YURTİÇİ KARGO ile anlaşması var,makbuzu kontrol edince fark ettim,gönderim tarihi de10/11/2016 yani sorun edilmiyor,hatam için kusura bakmayın bu sıralar biraz dalgınım || kargo ücreti de 17,51 TL mış,ben gönderirken ödedim ,alırken de ödemedim,normalde tersi oluyor gönderim ücretsiz,silahı teslim alırken kargo parası ödenmektedir.

    hatsan mng kargo ile anlaşmalı, faturanın bir nushasını veya fotokopisini kutunun içine koy arıza ile ilgili bir not bırak, ,kutuyu güzelce paketleve kargoya teslim et,Hatsanın adresi kargoda biliyorlar gönderim ücreti almıyorlar,tüfeği alırken garantisi bitmiş tüfekler için 18-20 lira civarında bir ücret alıyorlar,garanti deki tüfekler için bilgim yok,bir iki hafta içinde geri gönderiyorlar,tamir ücreti benim 8 yıllık tüfeğime almadılar,garanti de olan tüfeğine hiç almazlar.

    bu pelletler ıle sanki boşa ateş ediyormuşum gibi bir his veriyorlar bana,gamo ts22 ile denedim de onlarda fazla ağır ve isabetsiz geldi bana,en iyisi 18 grainlik pelletler,ben spoton marka kullandım,hava rüzgârlı idi o yüzden isabet konusunda bir şey söyleyemeceğim ama,tüfekle ateş ederken sanki pelletini tam bulmuş gibiydi,eminim jsb ile daha başarılı atışlar yapabilirdim,şu an da spoton ve jsb hatsan 18 gr. 5.52 mm var elimde ilk fırsatta bir grupman denemesi yapacağım,aynı anda da puncherimde de kullanmak için uygun oldukları için de almış oluyorum. :)

    • bir şey değil,zaten bu forum bunun için var, namluyu bozma ihtimali yok,ancak namludan daha sert bir metal araç ile müdahale edildiği ise zarar verme olasılığı var,ayar için rüzgarsız hava,sabit güç ayarında,dürbün ayaklarını iyi sıkma,hangi pellet ile sürekli atış yapacak isen o pelletle sıfırlama yap,her marka pelletin ayrı grupmanı vardır, dürbünün artıkılını tam dikeyde tutmak lazım her atışta biraz sağa veya sola yatırırsan silahı yine ayar tutmaz,tüpteki basınç düşmeye başladıkça pelletin çıkış hızı da değişiyor,dolasıyla vuruş noktası da değişiyor bunu da bilmek lazım,ama atış yapa yapa bunu da öğreniyor insan,biraz sabır tecrübe kazandıkça herşey daha kolay olacak.

    ben jumboyu uygun bir zamanda atış yapabilmek için 200 barda 3-4 gündür sabırsızlıkla bekletiyorum ama işlerimden vakit bulamadım, daha siftah yapamadım. Hafta sonu atış yaparsam 200-100 bar arası kaç atış yapıyor paylaşırım. Sizlerden bilgi almak istediğim konular var arkadaşlar;


    1-Silahı 200 barda dolu bir şekilde uzun süre bekletmek doğru mu?
    2-Silaha zarar vermemek için en son kaç bara (50-60 barlarda atış yapılıyor mu) düşene kadar atış yapabilirim?
    3-Birde konu başlıklarında regülatörlü pcplerden bahsedilmiş, jumboda güç ayar özelliği var (çevirmeli), regülatör bu mu oluyor?

    1-2 No soruların cevabı bana göre 80 bar ne onun altında atış yap ne de çok yüksek basınçta (150-200 barda) beklet ,en iyisi atış yaparken basınç 80-100 bara kadar düştükten sonra öyle bırakmak.
    3 sorunun cevabı hayır o regulator değil o sadece vana,havanın akışını açmak ve kısmak için yani tüfeğin gücünü açmak ve kısmak için,basınç düştükçe gücü de düşecek,regulator tüpteki 200 barlık havayı hangi bara ayarlandı ise(meselâ 110 bara) o bara düşene kadar aynı basınçta hava veriyor,yani 200-190-180-170-160-150-140-130-120 barlarda tüpteki havayı sürekli namluya 110 barda veriyor, ta ki tüpteki hava 110 barın altına düşene kadar,ondan sonra devre dışı kalıyor,bunun amacı pelleti sürekli aynı hızda ve dolayısıyla aynı yere vurmasını sağlamak.

    İyi Günler konu kirliliği olmaması açısından buradan yazmak istedim.Tüfeğim kral puncher jumbo scuba ile dolduruyorum tüfeğimi kullanmadığım zamanlar örneğin 100bar da bıraktıysam 1 hafta içinde 50 bara kadar düşüyor sorun hakkında bilgi ve deneyimi olan varmıdır?

    benim de puncherimde de aynı sorun var müsait bir zamanda tüpün dolum yerinden yoksa valf tarafından kaçırıyor bir bakacağım,büyük bir ihtimalle valf tarafından kaçırıyor.

    ben puncher w ceviz kundak +pompa setini yanına da 3-9x50 hawke sport aldım ,başlangıç için mükemmel bir seçim ,tavsiye ederim ,sadece dürbünü önden paralakslı al 3-9x40 nikko stirling veya hawke işini görür toplam 1100 lira civarında olur, bu fiyata sıfır set için yapabileceğin en iyi seçim olur.Biraz el becerin varsa ufak tefek bakımları ve arızaları kendin halledilebilirsin(pompa oringleri değişimi gibi).

    • ben ilk önce kurma kolunu kapattım namlunun içine fren baltaya spreyi sıktım,ve tel harbi ile birkaç defa aşağı yukarı harbiledim,tabi namlu yukarı bakacak içindeki sıvı almaması için,ondan sonra namudaki sıvıyı boşalttım,zaten hemen solvent bazlı olduğu için namlu hemen kuruyor,bunu üç defa yaptığım taa ki temizleme spreyi temiz çıkana kadar,ondan sonra yumuşak fırça ile yağlama yaptım ve ondan sonra kuru bir peçete ile fazlalık yağları aldım ve atış yaptım herhangi bir sapma olmadı,senin büyük ihtimalle namlu yağlı olduğundan dolayı pelletler alâkasız yere gidiyorlar,namluyu kuru bir bez ile bir kaç defa harbile ondan sonra dene,çok yapma gerek yok,hatta ilk önce biraz yağ la ondan sonra kurula içini ,ben mod 125 aynı sorunu yaşadım ,pelletin hızı biraz yükseliyor ama isabet kötüleşiyordu,namluyu yağdan temizle düzelecektir.

    bir deyim vardır "her trenin yolcusu vardır",bu tüfeklerle de mutlu olan arkadaşlar var,tercih ve bütçe meselesi ,beğenmezsen orijinalini alırsın mutlu olursun,pazar ekonomisi talep var ki üretilip satılıyor,hem klasik görünümlü silahlar her zaman satar ,kalite verdiğin paranın karşılıdır,bence kral verildiğim her kuruşun hakkını veriyor,şöyle bir durum da var orjinal görüntüsü olsun diye çirkin silah da yapmak mantıksız,superpozelerin,çifteler klasik yarıotomatik tüfekler nerdeyse hepsi aynı görüntü de ,logosu olmasa birbirinden ayırmak çok zor olur,şimdi silah üreticiler orjinal olsun diye fütüristik silahlar mı tasarlasınlar.

    Metehan mekan güzel ortam daha da güzel,valla bizim burada da böyle bir gurubumuz olsun isterim,şu an iş yerinde ve çevremdeki arkadaşlardan bu hobiye hobidaş kazandırmak istiyorum ki böyle bir organizasyon yapabilelim, daha pek katılan olmadı,ama söz aldım şimdilik benim silahlarla atışa gideceğiz,belki bana katılan olur da ufak çapta da olsa bir grup kurabiliriz,bu arada bu yer hangi yönde.

    benim de kralımda buna benzer bir sorun var,100 bar 2 haftada 50 bara falan düşüyor ,pompa ile 100 bara tekrar tamamlıyorum ,inince malüm pompa ile tekrar basılamıyormuş,acaba tamire mi göndersem veya söküp kontrol ve temizlik mi yapsam.

    namluya monte edildiği için tüfeğin ağırlığı namlunun yukarı doğru esnemesine veya namlu oringin daha fazla ezilmesine ve yıne aynı sonuca varmasına sebep olur herhalde,bipod kundağa monteli olsa veya gez arpacık ile atış yaparsan bu sorunu yaşamazdın diye düşünüyorum,bir bipod sahibi olarak bipod bence sadece görüntü açısından güzel duruyor,atış yastığı en ideali diye düşünüyorum.