murpo adlı kullanıcının mesajları

    Kralın yay kalitesini çok iyi bulmuyorum. Bendeki kral yaylılarında yayları 1500-2000 atış sonra kendini resmen bıraktı. İnanılmaz bir performans düşüklüğü oluyor.

    Abi bu valfin ucundaki çekicin çarptığı demir parça geriye kaçmış olabilir mi. Sanki demirin dışarıdaki kısmı daha önce gördüğüme göre kısa gibime geldi. Valf bozulmuş olabilir mi yani.

    Olabilir, ya fabrikaya gönder yada basit bir aksamı mevcut sökerek kontrol edebilirsin. Mekanizmada bir problem olabilir

    Heryerinden söktüm. Herşey düzgün çalışıyor. Onun için yay mı deforme oldu acaba diye düşündüm. Valfi bile söktüm taktım birşey değişmedi.

    Arkadaşlar sorunu yanlış tesbit etmişiz tüfekle sürekli güç kaybı var. Tam güçte 5 şarjör atan tüfek şimdi 8 şarjör atıyor. Kaçak yok. havayı az kullanıyor. Yay mı bozuldu acaba.

    moderatorun pullarinda kayma olabilir. Eksene getirmek gerekiyor.
    Moderator degistirerek denemenizi tavsiye ederim.

    Akşam moderatörün içini söktüm herşey normal görünüyor. Pullar da sürtme izi yok. Geçen hafta tüfeği ağaca dayamıştım moderatör takılıydı kayıp düşmüş ama zemin sert değil kalın otlar vardı çarpacak sert bir şey de yok taş falan gibi. Saçma sapan bir durum anlamadım gitti. Dediğiniz gibi Başka bir moderatör bulup denemem lazım.

    merhaba arkadaşlar kral puncher maxi'm ile bir sorun yaşıyorum. Wrangler moderatör takılı iken pelletin çıkış hızı ciddi bir şekilde düşüyor. Bunu ben ve yanımdaki birkaç arkadaşımda teyit ettiler. Bu birkaç gün öncesine kadar yoktu yeni oldu. Hız ölçen cihazımız olmadığı için rakamsal değer veremiyorum ama bariz fark var. Moderatörlü 100 metreye alttan ikinci noktadan atarken moderatör söküp attığımda aynı mesafe aynı hedefe üstten üçüncü noktadan vurmaya başlıyor sorun ne olabilir. Moderatör ucunda çok küçük bir sürtme izi var ama çok zayıf boyayı bile kaldırmamış yani. Pellet jsb 18.13. Sürme izi belkide arası kullandığım ucuz pelletlerden kaynaklanmış da olabilir. Sorun ne olabilir.

    Şimleme de yapılsa aynı şey olur bence. Farklı mesafelerde yine farklı vurur. Sağol görüşlerin için.

    Düşününce şimdi jeton düştü. Ön ve arka ayağa çaprazlamasına şim konursa düzeltebilir. Ama çok ince birşey olmalı. Elektrik bantı deniyeceğim.

    o kaçıklık yoksa sadece yükseklik ayarı yapman yeterli ama o kaçıklık varsa evet öyle oluyor, benim de mod 125 de aynı sorun var, tek parça dürbün ayağını çevirdim yine düzelmedi,arkadaşlar şimleme ile yapıyorlarmış, yani dürbün ile ayak arasına ince pet şerit koyuyorlarmış,ben şahsen denemedim, ben atacağım mesafeye sıfırlayıp öyle atıyorum, en iyisi burada forumda bir yerde vardı bu konu bir araşrır daha detaylı bilgi var orada.

    Şimleme de yapılsa aynı şey olur bence. Farklı mesafelerde yine farklı vurur. Sağol görüşlerin için.

    aynanın üstüne oturtur dürbünü, dürbünün içine bakarak artıkılın kendisi ve aynadaki yansımasını ayar yerlerini çevirerek üst üste denk getir, tabi bol ışık olması gerekiyor.

    Benim dürbünün önü açılı yani aynayı dayayamıyorum. İkincisi bunu yapabilsem bile anlayamadığım tareti çevirip optik merkeze getirince o zaman da sıfırlama bozulacaktır. Tüfeğin üzerine taktığımda yeniden atış yaptığımda sıfırlama bozuk olduğu için yeniden taretler ile ayar yapacağım optik merkez yine bozulmayacak mı.

    dürbün ve namlu eksenleri biraz kaçık olabilir,normalde dürbüne optik merkezleme yaptıktan sonra namlu ve dürbün eksenleri birbirine paralel olmaları gerekiyor, diyelim ki 10 metrede sıfırladın dürbünü, 30, 40, 50 metre veya başka bir mesafelerde rüzgarsız bir havada, her mesafede yükseklik ayarından hariç her seferinde sağ veya sola ayar yapmak zorunda kalıyorsan bu anlattığım olay vardır.

    Bu optik merkezlere konusunda birkaç metod vardı. Tareti sonuna kadar çevirip sayarak ortalamayı yapmıştım ama benimki olmuyor bayaa bir tek tarafta kalmıştı. Bunu başka nasıl ayarlayabilirim.

    Tüfeğime regülatör takıldı. Regülatörlü sonuçları görmek isteyen arkadaşlar vardı. Soldan sağa 30 50 ve 70 metre 30 metreden sonra dürbünü ayarlayıp biraz sağa çektim diğer atışlar tam merkezde toplandı. Son kağıt 120 metre Anlayamadığım 50 ve 70 metrede görüldüğü gibi sıfırlama iyi ama 120 metrede atışlar sağa kayıyor. Bu regülatör takılmadan önce de böyleydi. Sıfır rüzgarda attım. Hatta namlum değişti eski namlu da aynı atıyordu yeni namlu da aynı atıyor. Sebebi ne olabilir. Mesafe uzadığı için daha hassas sıfırlama yapmam gerekiyor diye düşündüm sola çektim bu sefer de yakın mesafe atışları sola kayıyor. Anlamadım gitti.