Nick adlı kullanıcının mesajları

    o zaman (sürtünme diyorsunuz ya..) aklıma solidler takılıyor, oysa insanlar yanılıyorsam düzeltsinler, uzun mesafeye etkili atışlar yapmak için bekliyorlar..
    ama sizin bahsettiğiniz sebepten sürtünme onda da çok fazla, hatta daha fazla.. bu sefer bu durumu değiştiren nedir..


    solidlerin daha uzağa gitmesine (sürtünmeye rağmen) sebep olan..


    Sizin tasarım ile solidlerin ki arasında bariz fark var. Ayrıca solid peletler yaylı silahlar için uzun vadede daha fazla yıpranmaya sebep olur. Bunlar pcp silahlarda bile oringleyin ömrünü kısaltıyor ama isabeti ve ortaya çıkan enerji cezbedici oluyor. Bu pelletler pcp silahlar için çok kullanışlı olacaktır.


    Ayrıca ft müsabakalarında neden .177 cal kullanılıyor ve ne mesafelere ne atışlar yapılıyor bir inceleyin isterseniz... Her şey mühimmat değil.


    Togayın son mesajını iyi okumak elzem... Namlu kısmını hasleten...

    şöyle diyorsun yani..


    Bu tip pelletler genelde yurt dışında kısa mesafeli uçar avında kullanılıyor diye hatırlıyorum. Mesafe kısaysa isabetli ve çok tahripkardır ama mesafe arttıkça isabet yukarıda yazdıklarım sebebi ile düşüyor. Biz bir aralar aoredinamik olarak kusursuz ama balistik olarak rezalet Norica pelletler ile az uğraşmamıştık... Sonuç hüsrandı. Burada Togayın grupmanlarını gördükten sonra tartışmak en mantıklısı...

    daha geliştirilmiş bir tasarımla düşünün siz, şunun gibi yani.. en büyük çapa namluya tutunacak bir düzlem vermek gerekirse, formu bozmadan böyle bi şey olabilir belki..


    yada gerek yoktur belkide ;) denemek lazım orjinalini..


    Düşünce güzel ama peletin namluyu terk ettikten sonra izleyeceği jiroslopik harekette bu kadar büyük bir pellet başı daha doğru ifade ile geniş baş çevresi sürtünmeyi artırır, namludan çıkarken oluşan basınç namlu salınımını artırır düşüncesindeyim. Ayrıca pellet ucunda bırakılacak o boşluk peletin enerjisini artırır ama menzil uzadıkça isabetinde düşürür. Jiroskopik etki bu kadar hava ileri sağlıklı yol aldırmaz o pellete...

    Togay bu site için konuşmalardan takip ediyorsun özel mesajları. Bu arada görüşmeyeli kendini yine peletlere adamışsın. Bu memlekette yerli solid peletlere Togayın özel gayreti ile ulaştık. Bunu bilelim, üzmeyelim Togay'ı...

    Vortex diye tutturup bilip bilmeden yazanlar hw90'ı araştırsınlar... Ayrıca the bad'in ilk mesajını iyi okusunlar...

    Uzunca tecrübe ettikten sonra şu kanaate vardım; yaylı silah gez ve arpacıkla kullanılır. Mod 125 ilk silahımdı ve bende beğenerek kullandım, ama çok abartılacak kadar tepmesi yoktur, yayı güçlüdür, kurmasına biraz alışmak gerekir.

    mod 125 incelemesi ile alakalı bu fakirin acizane bir kaç eleştirisi bulunuyor;


    305 m/s hangi pelet ile ölçülmüştür? Gamo raptorla mı acaba? Eleştirilen forumlarda crono ile farklı peletlerle bir çok ölçüm bulunmaktadır. Hiç biriside böyle bir sonuç vermez.


    Pistonlu tüfekler ateşli silahlar gibi geri değil aslında ileri teperler ama siz tüfeği omzunuza sıkıca bastırdığınız için tüfek geri teper sanırsınız.


    Havalı silahlarda en beğenilen ve önerilen kalibre pistonlu silahlar için .22 değil .177 dir. Bunu bu mereti icat eden ingilizler bile kabul etmiş durumdadır. Uluslar arası müsabakalar bu kalibre ile yapılmaktadır. .22 ve üzeri fantazidir..


    Fakirinde ilk tüfeği mod 125 idi ve sadece sas bulunuyordu, ilk kullandığımda 2 kutu pelet atmıştım belkide fazlasını, kontrol zorluğu tepmesinden değil, ağırlığından kaynaklanır. Bir süre sonra kollarınız tüfeği kurmakta zorlanırlar. Uzun namlusu ve ağırlık merkezinin önde olması sebebi ile tüfek sürekli siz fark etmeseniz de öne ve aşağı doğru salınım yapar, siz onu dengelemek için vira fark etmeden tüfeğin namlusunu ufak ufak şahlandırırsınız.


    Genel olarak değerlendirmeyi beğendim ama yukarıda ki hususlar önemli kanımca.


    Son olarak Hatsan!ı çok seven bu hobiye meraklı birisiyim. Ama bir hw yada diana dahası AA ile mod 125 yada başka bir hatsan ürünü pistonlu tüfek şu an için aynı kategoride değiller. İnşallah o günlerde gelir, bizde gururla o silahları kullanırız, ama bugün o günlerde değiliz. Biraz daha zamana ihtiyaç var. Belkide böylesi daha keyifli...

    Ben olsam hw97 alırdım.
    Sonuçta sabit namlulu ve isabeti daha yüksük bir model.
    Alıpta pişman olanda hiç görmedim.