AVCI adlı kullanıcının mesajları


    Dürbün tavsiyesini ben yapmıştım. Diana mod 31 için dürbün tavsiyesi istemiştiniz. Benim size yazdığım cümle aynen şöyledi (Nikko Stirling, Hawke, BSA 3-9x40 yada 3-12x44 özelliklerinde, paralax ayarı olan dürbünlerden alınabilir.)


    Kadir abi'nin size verdiği tavsiye işe yaradı demişsiniz. Bu da demek oluyorki sorun dürbünde değil dianada. Hawke değil de başka bir dürbün taksanız yine aynı sorunla karşılaşırsınız. Zaten diana için özel üretilen ayağın arka kısmı ön kısmına göre daha yüksek madem böyle bir ayak üretilmesine ihtiyaç var demekki dianalarda genel olarak böyle bir sorun var.

    teşekkür ederim susturucu takma ihtimali yok galiba birde tetik plastik oluşu çabuk aşınmaya müsaitmi acaba gerçi mustafa beyin verdiği PCP Benjamin Discovery Stoklarda linkinde tetik ile ilgili modifiyeden bahsediliyor ama yurt dışından getirtmede sıkıntı olurmu meydan av bu konuda yardımcı olurmu bu da önemli saygılar

    Susturucu takılabilir. benim bildiğim 2 yol var. Tüpün ucunda bulunan dolum ucu kapağını kullanabilmek için ya namlu bir aparat ile brz uzatılır ya da dolum ucu kapağı biraz oyularak susturucu takılabilir.
    Tetik modifiyesi çok kolay şekilde yapılabilir. Emniyeti iptal edip, tetik içindeki yayı daha az dirençli bir yay ile değiştirirseniz tetik çok hafif oluyor. Ben yaptım şuan en fazla 700 gr bir tetikle kullanıyorum silahı.

    hayırlı olsun bu silah baya bi ilgimi çekiyor bunun servisi kimdir yedek parça temini nerden yapılır biraz bilgi verebilirmisiniz tabiki silah hakkında detaylı bi inceleme bekliyoruz saygılar

    Silahın servisi meydan av. Sihanın mekanizması oldukça basit. Bütün parçalarını söküp yeniden taktım, bana göre öyle kolay kolay bozulacak bi yapısı yok. İlerleyen zamanlarda fırsat buldukça uzak mesefa grupmanlarını yayınlarım.


    Bu da silahın tamamiyle parçalanmış hali :)


    [Resim Engellendi: http://img21.imageshack.us/img21/4109/dsc06329o.th.jpg]

    Power Adjuster almadım.Esas amacım daha düşük hıza razı olup atış adetini arttırmaktı fakat akşamüstü eve erken gelince hazır oğlum dönmemişken biraz ev içi deneme yaptım.2100 psi hava basıp 10m. den atışa başladım.ilk 18 atış 1,5- 2 cm altta toplandıktan sonra (basınç 1600 psi lere düştü yaklaşık) sonraki 18 atış tam 0 noktamda toplandı.Basınç 1100 lere düştü.Biraz daha atış yapabilirdim sanıyorum hız tekrar düşmeye başlamadan, fakat ses çok artmaya başladığı için bıraktım.Ses konusunda da HDD sonrası yüksek basınç varken ses ciddi biçimde azaldı , basınç düştükçe gürültü artıyor ama ev içi atış için hala çok yüksek.
    Yarısı hızlı yarısı daha yavaş atış yapmaktansa 1600 psi civarı hava basıp normal hızlarda 20-22 atış yapmak daha mantıklı gibi.Böylece HDD bana az bi güç kaybıyla doldurması çocuk oyuncağı olan bir basınçla atış yapma imkanı verecek şimdilik.Yada güç ayarlayıcısını da sipariş edip eskisi gibi 2100 psi lerde hava basarak oldukça sıkı bir güçte elde edilebilir.
    Verdiğiniz video'yu göremiyorum link olarak yazar mısınız?


    Bilgiler için teşekkürler. Bende güç ayarlıyıcısı ve HDD almayı düşünüyorum. Bulabildiğim en uygun fiyatlı üretici http://www.tko22.com/
    16 dolar HDD ve 16 dolar power adjuster, ayrıca discovery için özel moderatör üretimi de yapıyor. Diğer üreticilerin fiyatlarına göre oldukça ucuz sayılır.



    Üstteki video için link : http://www.youtube.com/watch?v=QdhYael-A7E

    Güç ayarlayıcısı (Power Adjuster) aldınız mı? Alttaki videoda power adjuster uygulması ile 21 grain pelet 780-810 fps arası hız elde edilmiş.
    Bu arada benim discovery çok ses çıkarıyor, ev içi atışlara kesinlikle müsait değil. Sizinki de atış sırasında çok ses çıkarıyor mu?



    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Güzel atışlar.2000 psi - 1000 psi arası pellet'te düşme başlamadan kaç atış yapabiliyorsun? Bir de ölçebildiysen ortalama hız değerleri var mı? Ben de aynı tüfeği kullandığım için karşılaştırmak amacıyla soruyorum.


    Teşekkürler. Daha hız ölçümü yapamadım ama 2000-1000 psi arası düşme olmadan 25-26 atış yapabiliyor. Bi ara havalısilah poligonuna gidip hız ölçümlerini yapacağım. Ayrıca çekicin atış yapıldıktan sonra yeniden hareket etmesini önleyen HDD parçasını sipariş edip, onunla birlikte atış sayısının ne kadar arttığını yayınlayacağım. Siz sanırım almayı düşünüyordunuz o parçayı. Deneme imkanınız oldu mu?

    teşekkür ederim avcı arkadaşım pompa ile doldurmak yormuyor ise sorun yok birde nereden almalıyım arıza falan olursa garantisi güvenilir olan bir yer tavsiye edermisiniz? cevap için teşekkürler.


    En ucuz fiyat yatagunda (üye indirimi ile). Karar vermeden önce bence iyice araştır diğer markalarıda. Eğer fiyat sorun değilse fx T12 de çok güzel bir seçim olur.

    merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım bir pcp almak istiyorum ama scuba temin etme imkanım yok. o yüzden pompayla dolumu kolay olan bir şey düşünüyorum benjamin discovery nasıldır pompa ile dolumu kolaymıdır? ve sağlammıdır bu silah uzun süre sorunsuz kullanabilirmiyim ? birde gücü tatmin edermi? mod 52/54 e göre gücü nasıldır? ve son olarak 5.5 mm için yeterli güce sahip mi? yoksa 4.5mm mi alınmalı? kullanan veya bilen birisi yardım ederse cok sevinirim ayrıca forum çok düzgün bize böyle detaylı bilgi içeren düzgün bir forum hazırlayan emegi geçen herkeze teşekkürler.


    Discovery max 2000 psi basınç ile çalıştığı için diğer pcp silahlara göre pompa ile doldurulması çok kolay. Güç olarak fx pcpler kadar güçlü değil ama bence yeterli güce sahip. 5.5 mm 16 grain peleti 800 fps civarında atıyor. Üstad Ülkü amca hız ölçümlerini yayınlamıştı forumda. Diana mod 52/54 e göre biraz daha güçlü ayrıca çekiç yayı değişimi ile güç modifiyeside mümkün. 5.5mm için yeterli güce sahip ama 4.5 mm alınıp 10.5 grain peletlerle atılırsa iyi sonuçlar verebilir. Kötü yanı Türkiye satış fiyatının uçuk olması.

    Konu benim için daha da netleşti.BigEd diye bir kişi var ve sanırım bu parçaların esas üreticisi o.Hem BigEd'e hemde Airguns of Arizonaya e-mail attım.Türkiye'ye parçaları yolluyorlar mı diye.Pek ümidim yok ama bakalım cevap gelecek mi.Ülkü bey sanırım krono ölçümlerini yapıp 24 stabil atış yapılabildiğini yazmıştı.Kronom yok ama bende 20-25 arası tahmin ediyorum kendi tüfeğim için.Anladığım kadarı ile 16 grain pelleti 800 fps civarı bir hızla atmaya razı olunursa 1600-900 psi arası en verimli basınç.Bahsedilen 1600 psi - 900 psi arası 40 civarı atış gerçekten çok cazip gözüküyor.2000 psi pompalamak bile çocuk oyuncağı , 1600 psi dolumla atış yapabilmek çok daha iyi olur tabi.Hızı 900 lere çıkarırsanız atışa 2100 psi lerde başlamak daha netice veriyormuş.


    Umarım bir şekilde bu parçaları getirtebilirim.


    Ben e-mail atmıştım airgunsofarizonaya. Cevap olarak gönderebiliyoruz demişlerdi.

    [Resim Engellendi: http://img8.imageshack.us/img8/4166/hdd.gif
    HDD (hammer debounce device) denilen parçanın çalışma prensibi.
    Çekicinin daha rahat bi şekilde ileri ve geri gitmesini sağlar.
    Sadece valfin kapanabileceği kadar geri gider.
    Valf kapandıktan hemen sonra çekici yakalayarak sekme sonucu valfin tekrar açılmasını önler.
    Böylece tüpteki hava daha az kullanıldığından atış sayısı artar.


    [Resim Engellendi: http://img8.imageshack.us/img8…iscoverypoweradjuster.gif]


    Power Adjuster (güç ayarlayıcısı) çalışma prensibi sadece çekiç yayını sertleştirmektir. Döner mekanızması ile yayı sertleştirmeye yada gevşeltmeye yarar.


    Eğer gücü arttırmak isterseniz sadece çekiç yayını daha sert bir yayla değiştirseniz aynı işi görür yani illaki yurtdışından bu parçayı getirmenize gerek yok. HDD üretimini ise sert bir plastik boruyu maket bıçağı ile keserek yapabilirsiniz.



    Parçaları ve nasıl takıldıklarını gösteren şemeları bu linkten görebilirsiniz. http://www.airgunsofarizona.com/CustomParts.htm

    Yurtdışı forumlarda rastladığım Crosman için tasarlanmış Benjamin Discovery'lerde de kullanılabilen HDD "Hammer Debounce Device" diye bir parça satılıyor.Bu parça takıldığı taktirde stabil atış sayında bir artış ve tüfeğin sesinde bir azalma olacağı söyleniyor.Güç ayar aparatı ile güçte bir artış yapılabildiğinden bahseden birçok kişi olmasına rağmen o parçanın tüfeğin orjinalliğine zarar verebileceğini ve atış sayısını azaltacağını düşündüğüm için o parça pek cazip gelmedi bana.Fakat "HDD" denilen bu parça ile aynı hızda daha fazla atış yapmak ve gürültüyü azaltmak mümkün mü acaba? Parçanın takılması ile ilgili şema olsada kendi başıma yapabilir miyim ondan da çok emin değilim.Başta Mustafa Bey ve Ülkü Bey olmak üzere modifiye konusunda deneyimi olan kişilerden fikir alabilirsem çok sevinirim.


    http://www.network54.com/Forum…s+to+existing+powerplants




    Üstteki linkte HDD ile ve HDD olmadan crosman 2240 tabancası ile yapılan atış sayısı ve hızı ölçülmüş. HDD kullanılarak yapılan atışlarda atış sayısı artmış ve hız sabit kalmış. Ayrıca aynı linkte HDD'nin 4 madde halinde ne işe yaradığı anlatılmış. Benjamin discovery ile HDD kullanırsanız atış sayınız artar örneğin 25 olan stabil atış sayısı 35'e yükselebilir. HDD ve güç ayarlayıcısı (power adjuster) kullanırsanız orjinal stabil atış sayısını azaltmadan daha güçlü atışlar elde edebilirsiniz. Yurtdışından getirttiğim discovery ile ilk fırsatta bunaları deneyeceğim.