Arasem adlı kullanıcının mesajları

    Sayın Arasem, yaptığınız çalışma gerçekten muhteşem harcadığınız emeği düşününce sizi tebrik etmeden geçemedim.

    Çok teşekkür ederim. Böylesine yorum insanı çok mutlu ediyor.


    İlgili arkadaşlara bir haberim var: araştırmalarım sonuç verirse ve becerebilirsem, üniversal bi bipod var aklımda. Tek hareketle takılıp tek hareketle yükseklik ayarı yapılabilen. Eğer yapabilirsem satılır cinsten olacak. Hadi hayırlısı diyelim.

    sn arasem cok basarılı calısma ve güzel bir paylasım.böyle arastiran,üreten ve ürettigini paylasıp yardimci olan sizin gibi karakterler tebessüm ettiriyor insana.

    Çok teşekkür ederim. Böylesine yorumlar da insana ayrı bir gaz veriyor.

    Ellerinize sağlık. Bir çok yaylıcının derdinin dermanını bulmuşsunuz. Üretim yapıp satsanız ben alırdım. Eminim ki bir çok kişi de almayı düşünür. Bayilerden hamle bekliyoruz, her şey hazır...

    Girişimci üstadlar varsa ben hazırım. El birliği ile yapalım. Girişimci üstadlar varsa biraz çoşturayım: ben de daha ne projeler var ohooo. İşlemeleri kundaklar felan ;)

    Gerçekten çok emek isteyen bi sey ben emeğimi vermeye razıyım ama sadece emekle de olacak gibi değil yine yardımınız lazım.

    El yapımı atış standı konusunda açıklama yaptım. İsterseniz oradan bakın. Kesinlikle gözünüz korkmasın. On numara da yaparsınız.

    Selamlar ben buna benzer bir şey almak için çok araştırdım Türkiyede bulamadım. Benchrest yarışmaları için de kullanılabilir.
    Emeğinize sağlık ama bence biraz vaktiniz varsa bunlardan üretip satsanız dha iyi. çoğu kişide bunu yapabilecek zaman yada beceri olmayabiliyor.


    Aşağıda yarışmalarda kullanılan modeller var bu tür bir şey yapılabilir mi?

    Mdc hocam gösterdiğiniz icat tümüyle döküm. Çok büyük yatırım var onların kalıplarında. Ben eldeki üretilebilirlik imkanları doğrultusunda tasarım ve imalat yaptım ama kısıtlı olmasaydım daha hızlı daha düzgün bir tasarım yapabilirdim. Zaten bunları yapmamdaki sebepler, bu yaylılar için aparatlar kısıtlı, e ihtiyaç da var. Bu yüzden giriştim. Bu sitede çok becerikli üstadlar var. Girişimci olmak isteyenler varsa eğer el birliğiyle mükemmel sonuçlar çıkar bence. Bu sitede paylaştığım dört çalışmanın ikisiyle çok rahat faydalı model sertifikası alınabilir ve ben de girişmek isteyenlerle beraber çok ciddi zaman ayırımı yapabilirim. Aklımda 4 eksen cnc projesi var. Eğer onu yaparsam, tüfek üzerinde yapamayacağım hiç bir parça kalmaz. Yeter ki niyet olsun.

    çok orijinal olmuş bravo kardeşim bender yapmak isterim ama beni tek düşündüren sey malzemeleri nasıl elde edebilirim ayak ve o plastik parçaları bu konuda yardımına ihtiyacım olacak :thumbup:

    Öncelikle çok teşekkür ederim. Tanıdık tornacı var mı? Varsa eğer metal malzeme satan bir yerden alabilirsiniz bütün metal ve plastik malzemeleri. Metaller Ç1040 (C35), plastik malzemeler delrin (poliasetal) önce bunları çözelim.

    Sn Arasem,


    Bravo çok güzel çalışma.


    Arazide atışa gidenler için hedefi yerden yükseltmek de önemli bir konuya dönüşüyor.
    Şu resimdeki mantıkta , ancak daha sağlam ayağı olan ve biraz daha yüksek olursa daha da güzel olur bir tasarımı da sonraki işlere eklersiniz belki. (İdeal yükseklik 90 cm civarı olabilir) Çoğunluk oturarak masa - tripod üzerinden atış yaptığından bu yükseklik mantıklı gibi.


    Hocam ekte dediğinize uygun şekilde biraz değiştirdim. Yerden 950 mm kadar yükseklik oluşuyor. Önceki yaptığıma göre kısa bacaklar biraz daha kapalı. Tekrardan imal ettirmedim ama önceki gibi bütün dosyalar imalata uygun. Bakıldığında cılız gibi duruyor ama bükümler sayesinde oldukça sarsıntısız olacaktır. Bacaklar 850 mm kadar uzunluğa sahip olduğu için ve de 2 mm sacdan dolayı tüfek ağırlığını geçebilir. Hem kısa hem de uzun kullanabilmek için 8 adet daha cıvata bağlama zahmeti oluşuyor.


    Olmasına oldu ama ne yalan söyleyeyim çok beğenmedim :)


    Ekteki dosyada 3D PDF de mevcut. CAD programı olmasına gerek yok. Adobe Reader 9 üzeri olsun yeter.


    airgunturk.com/attachment/27116/


    airgunturk.com/attachment/27117/

    Elinize saglik güzel çalışma olmuş kesimleri punc kesimine benziyor bukumunu nasıl yaptınız bakildiginda köşeleri gayet simetrik duruyor

    Lazer kesim yaptırdım. Abkantta büküm ölçüleri mevcut. Operatörün biraz tecrübesine kalmış bişey. Emimim bütün abkant operatörlerinin yapabileceği bişey.

    Bütün konuyu okudum. Beynim acıdı.


    Yarından tezi yok ben de lisans çıkartacağım. Ne olur ne olmaz. Faturayı gösterirken şak onu da ardından çıkarınca dumur olur kanımca.


    Espiri bir yana, faturasının yanında e-devlet ten günde 4 adet çıkartılabilen sicil belgesi ve yıllık 25 TL ye mal olan lisansı taşımamız sanırım bombe olur.

    Sizin de aklınıza gelen herhangi bir şey olursa yazın, beraber tasarlar yaparız. Eminin beraber düşünerek bir şeyler yaparsak çok daha güzel şeyler çıkar ortaya.

    Elinizden böyle şeylerin gelmesi çok hoş.imkanınız olmasıda ayrı bir güzel.başarılar.
    20 cm'ye 20 cm,2 milimlik saca 2 mm L alüminyum çerçeve giydirmiştim.Zamanla saç kalınlığından dolayı eğilmezken çerçeve bayağı bir yamulmuştu.İçerisine elektronik eşyalardan çıkan köpük gibi yumuşak ama plastik bir malzeme var,adını bilmiyorum ondan yerleştirmiştim 1 cm kalınlıkta,hedef kağıdı onun önünde.Pelletler kum gibi olsa bile etrafa sıçramıyor içerisinde kalıyor.Evde sesi de büyük ölçüde emiyor.

    Teşekkür ederim sağolun. Bu yaptığımda işçilik hiç yok. Sadece kesimden kaynaklanan çapak alma işçiliği var o kadar. Herkes çok rahat yapabilir. Sizin yaptığınız da çok mantıklı olmuş.



    Çalışmalarınızı ve sunum şeklinizi beğeniyoryum. Elinize sağlık...

    Çok teşekkür ederim.

    Şimdi diyeceksiniz bunu neden yaptın?


    Piyasada çok fazla buna benzer ürün var veya evin kilerinde bir dünya boş ayakkabı kutusu var. Fakat benim gibi bisikletle atış yapmaya gidenlerdenseniz, oldukça işinizi görecek bir icat. Çantanızın köşesine rahatlıkla koyabilirsiniz. Öyle matah bir şey değil ama portatif olması, oturaklı ve rijit durması, rüzgardan etkilenmeyecek olması (1,6 kg) oldukça yararlı bir icat yapıyor kendilerini... Karşıdan bakıldığında da saçmanın icat üzerinde çarpabileceği yüzey alanı da olukça az. Aynı zamanda da benim gibi yere uzanarak atış yapanlardansanız, icada takılı hedefin tam orta noktası yerden 270 mm yüksekliğinde. Bu da namlu ekseninizi bipodunuz sayesinde rahatlıkla ayarlayabileceğiniz bir mesafe (Yani benim bipodta öyle). ChairGun veya benzer bir programdaki değerleri daha doğru tutturabilmek için bu çakışmanın gerekli olduğunu biliyorum. Yanılıyor da olabilirim.


    Bulunduğunuz yerde lazer kesim yapan bir yere 2 mm galvanizli sacdan çok rahat kestirip büktürebilirsiniz. Aşağıda teknik dökümanlar mevcut. Yapmak isteyenler için her türlü yardımcı olurum.


    airgunturk.com/attachment/27032/


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    [Resim Engellendi: http://s13.postimg.org/m6f71n0fb/DSC_0031.jpg]

    Eğer yatayda da fark ediyorsa mantıken o pellet ya çok sıkı giriyordur ya da çok buşluklu. Gamo vardı bir zamanlar bende, çok dağınık isabetler oluyordu. Soğudum o yüzden. Bu iş biraz da tüfeğin pelleti sevmesiyle alakalı sanırım. Bir kutu 18 grain, bir kutu da 15 grain JSB pellet aldım. Bakalım ne gibi farklılıklar olacak göreceğiz.

    Sizce hangisini almalıyım?


    JSB ile Hatsan JSB arasında kalite farkı var mıdır? Bir de 5,5 mm ile 5,52 mm farkı neden var?


    https://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=1773


    https://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=2603
    https://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=3696


    5,5 mm'de 18,13 grain pelletler sıfırlamak için daha iyi olduğunu duydum. Eğer öyleyse elimde illa 18.13 grain pellet bulunmalı o zaman. Sıfırladıktan sonra ister 15,89 ister 13,43 olanlarla takılayım madem. Bu mantık doğru mudur?