Serhadi adlı kullanıcının mesajları

    cevap biraz geç oldu ama anca internetin başına oturduk. ilgi bilgi için teşekkür ederim. bende 300 barlık 8 lt tüpüm var acaba 300 bar basarlarmı.tüp doldurmaya giden arkadaş bunu öğrenierse sevinirim.isabetli atışlar dilerim

    Tam 300 istediğinizi belirtirseniz yardımcı olurlar. 300'de dolumu bırakınca 270 bara falan düşüyor soğuyunca. Ya bekleyip tekrar basmak, ya da tüpünüz durumuna göre bir kerede 330 bar falan basmak gerek net 300 bar ile oradan ayrılabilmek için. 10 dakika sürmez 8 lt. tüpün dolumu.

    Şahsen ben 40 fpe'lik .22 kalibre tüfeğim ile domuzun peşinden gitmezdim. :) O videolarda gördüklerinizin çoğu "big bore" geniş namlulu havalı silahlar. Bizim attığımız saçmadan 20 kat daha ağır solid saçmalar kullanıyorlar. Arada bir de Gamo Extreme Hunter videosu var tabi. En güçlü havalı silah olduğunu iddia eden. İşte o pazarlama hilesi :D

    Yalnız videonun en sonunda Korelinin delinen Fanta şişesinden bardağı doldurmaya çalışması beni benden aldı. Adamlar israfı sevmiyor g;$i

    Kalın Memet, uzak mesafe atışlarda birinci tercihim haline geldi:


    • Hafif pelletlere oranla düşmesi daha fazla tabi ama, rüzgardan da daha az etkilendiği için uzak mesafede hemen her atışta istediğiniz yere gideceğine emin olabilirsiniz. Diğer forumda paylaştığım dünkü testimde 38,5 fpe'de BC değerini 0,0320 olarak ölçtüm.
    • Fiyatı uygun. Umarım böyle devam eder.
    • Üretim sürecinin çok değişeceğini sanmıyorum. Bu haliyle pek standartı yok. Önce kutuyu boşaltıp saçmaları teker teker inceleyip yıkıyorum. Çapaklarından arınıp, kısası, uzunu ayrıldıktan sonra şarjöre dolmaya hazır hale geliyorlar. Hatsan torpedo gibi üretilip paketlense atmaya doyum olmazdı.
    • Yakın mesafede de tahribatı göz dolduruyor.


    Kalite standartının artarak piyasada yaygınlaşmasını dilerim.


    Saygılarımla..

    Geç oldu ama yarın için Hik13 ile bir buluşma planladık. Yol durumuna göre,
    Otokent'in yukarısındaki tepelere ya da Sarnıç'taki eski askeri poligona
    gideceğiz. Gelmek isteyenleri bekleriz.

    Biri gece atışı mı dedi.... Saygılar


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    O nasıl laser beam öyle! Kurşun harcamaya gerek yok. Biraz bekle hayvan kanserden ölür zaten :P


    Ben de kırmızı lazer ile yapıyorum benzerini:


    [Resim Engellendi: http://img690.imageshack.us/img690/6615/img201202212007241.th.jpg]


    60 m. 16 büyütme, hedef: yeşil soda şişesi :thumbup:

    Ben de gece atış yapmayı seviyorum. Ingiltere'de bir çiftlik evinde yaşasam alırdım. Ama ülkemizin şartlarında gece görüş sistemine sahip olmak keyif için almaya değmeyecek bir risk. Terör örgütü güvenlik güçlerine karşı benzer sistemler kullanırken bagajda böyle bir çanta ile gezmek istemem doğrusu. Bagajımdaki ekipmanı açıklamak zaten halihazırda yeterince zor.


    ;tufey# £tabanxalı$

    ruhsat derken faturasını gösterip alabilirsin diye biliyorum çünkü kurusıkıların ruhsatı faturadır yanlışımda olabilir tabi

    Bu silah (Sanırım Zoraki Mod 925 türevi) kurusıkılar için yürürlükteki kısıtlamalara uymuyor. Namlusu açık, namlu ucunda ve yanlarında renkli işaretleri yok. Bunu ele geçiren bilinçsiz vatandaş başka mermi de atmayı dener. Ateşli silah gibi işlem göreceğini tahmin ediyorum.


    Özkursan güzel bir mermi yapmış. Eğitim amaçlı gayet verimli kullanılabilir. Ama söyledikleri gibi güvenlik güçleri tarafından toplumsal olaylarda kullanım için tercih edilir mi bilemiyorum.


    Saygılarımla..

    Öncelikle iyi günlerde, güvenli ve keyifli atışlar yapmanız dileğiyle,


    Browning için üretilen sizdeki modeli geçenlerde Hatsan fabrika satış mağazasında inceledim. Ahşap ve metal aksamdaki Browning logolarını silme çabaları görselliği hayli bozmuş gerçekten. Quattro ve SAS yok ama farklı sistemler denenmiş. Namlu kilidi ve namlu ucundaki UNF diş benim de dikkatimi çeken özellikleri olmuştu. Atışların da iyi olacağını tahmin ediyordum zaten.


    Yalnız, birden fazla kişinin dürbün sıfırlamada zorlandığını okudum. Dürbün ayaklarınızı sağa-sola çevirmeyi deneyin. Üzerindeki dovetail kızak 11 değil 9 mm gibi geldi bana. O yüzden her ayak tam ortalamayabilir.

    Orjinal JSB kullanmadım. Hatsan-JSB Exact Jumbo Heavy'leri kuyumcu tartısı ile tartmıştık. Gerçekten tam kutunun üzerinde yazan ağırlıkta idi rastgele seçtiğimiz 10 kadar saçma. En isabetli atışlarımı o saçma ile yapıyorum ve ben de şu anda piyasada bulamıyorum. Yurtdışından getirmeye değer elbet ama küçük paketlerle gelene dek yolda bütün eteklerin ezileceğinden endişeliyim.