jimih adlı kullanıcının mesajları

    peki bu kadar yuksekk basınc varken uzun namlu neden iş görmesin sadece 10cm lik uzatmanın üstü neden işe yaramasın kullandığı hava hacmimi cok az. yani belki birçok kişi için ugrasmaya degmez ama düşünsenize 55 lik namlunuzu ses moderatoru takar gibi kolaylıkla takıyorsunuz ve belkı 5-6 pomp ama 100 mtye atış yapıyorsunuz. bunu eminim herkes düşünmüştür ve kesin olarak neden olmadıggını bilen de açıklamak isteyen de muhakkak vardır. açıklamalar ve cevaplar için tesekkurler.


    Yanlış hatırlamıyorsam valf hacmi 0,5 cc den biraz fazlaydı. dolayısıyla daha uzun namlu için yeteri kadar hava yok. Namlu uzun olsa bile pellet arkasında itici hava yoksa yeteri kadar hız, dolayısıyla da güç elde edemezsiniz. İşin bir de diğer boyutu var tabi, pompa hacmi çok az. şu anki valf hacmi için 3-4 bilemedin 5 pompa yapıyoruz. daha fazla hava için valfi büyüttüğümüzde pompa sayısı da bir miktar artar. Şu anki düşünceme göre de eziyet artar :-).


    Tabancalarımı ilk aldığımda ben de çok meraklı, istekli ve heyecanlıydım. iki tane uzun namlulu zorakim. biri standart valfli ve 33 cm namlulu, diğeri de modifiye valfli ve 33 cm namlulu. standart valf ile 10 fpe civarı, modifiye valf ile de 12 fpe civarı güç çıkarabiliyor tabancalar. Kurması pek eylenceli olmasa da 50 veya 100 metre atışı yapmışlığım çoktur. Şu anda iki tabanca da inzivada. Malesef pcpdeki tembellik zevki bir başka oluyor. :)

    Yaklaşık 180-200 arasında bir basınç oluşuyor 4 pompada. Kısa modelde 3 pompa, uzun modelde de 4 pompa yapabiliyorsunuz. Gerekli modifiyeler ile .177 kalibrede 12 fpe güce ulaşabiliyor tabanca. fakat 1 atış için 6 veya 7 pompa yapmanız gerekiyor, haliyle de biraz yorucu bir kullanım oluyor. PCP tüfeği pompa ile kullanmak gibi, tabiri yerindeyse.

    Yorgunluktan hala kendime gelemedim, ayaklarımda, kollarımda derman kalmadı o son atışlarda. İyiki yarıştan sonra biraz stresimizi yorgunluğumuzu atabildik.

    Gelip yarışmaya katılan, yarışmayıp da seyreden ve yardımlarını esirgemeyen ve özellikle değerli sponsorlarımıza kısacası herkeze çok teşekkür ederim.

    Pnömatik multi-pump silahlarda 4. sırada sevindirici bir sıralama var:


    http://www.pyramydair.com/cgi-…y=show&category_id=26


    Bence hak ettiği yer daha da üstlerde olmalı, en azından listelenen Benjamin ve Crosman'lardan...



    Aslında dördüncü bile değil İzzet abi, sebebi ise orada sadece üç markanın silahlarının olması :).
    Birinci olmayı hak ediyor fakat kullanıcısı az, sanırım oy vereni de az :).
    Benji ve Crosmanlar havalı piyasasında her modeliyle birer ekol bence, onlarla sıralamada yarışabilmek bile iyiken, kağıt üstünde güzel bir sopa yerler.
    Ama pyramyd'te satılan üç markadan biri olabilmek gurur verici bir durum, keşke ismi de webley alecto olmasaydı.

    Bence kurma zorluğundan ve menteşenin sağlığından ziyade valfe binecek olan basıncı dikkate almak daha mantıklı olacaktır. Tabanca ilk tasarımda iki pompa ile kullanılmak üzere tasarlanmış bir ürün. Üç pompa ile de sağlıklı çalışabilmektedir fakat daha fazlası valfin arka taraftaki sarı parçanın vidalı olduğu kısımdan hava kaçırmasına , gez kısmına bakan taraftan yarılmasına sebep olabilir. Bu durumda da garantiniz güme gider. :)
    Benim gibi bazı sıyırıkların şanslı gayretleri sayesinde 4 pompa ile de gayet güzel çalışmaktadır ama bu tamamen şans. Tabancanız eğer son dönem üretilenlerinden değilse bence kesinlikle daha fazla pompayı denemeyin. Uygulamada 5. pompa da yapılabiliyor olmasına rağmen atış yaptıktan sonra bir miktar hava valfin içinde kalıyor, eğer çekiç yayları daha güçlü olanları ile değiştirilmezse tamamen faydasız bir olay bence. Kaldı ki 4. ve 5. pompayı yapmak çok zor. Ayrıca hız artışı da çok daha az.


    Vida fazla havayı tahliye eden valfin kendisi. Bazı ülkelerdeki güç sınırlamlarına kolayca uyum sağlamak için tasarlanmış bir araç. Standart ayarlı haliyle kullanmak bence en güzeli. Malzeme yapısından ötürü valfin yazın ve kışın farklı zamanlarda havayı tahliye ettiğine şahit oldum. Valf hava haznesi tamamen sabit. Yeni üretimlerde valfin aşırı basınçtan patlama olasılıklarını önlemek üzere diğer bir deyişle hava basıncını azaltmak için valf hacmi bir miktar arttırılmış durumda.

    Yarışmamız 28 kişinin katılımıyla tamamlanmış bulunmaktadır. Katılanları ve dereceye girenleri tebrik ederek daha sonraki yarışmalarımıza da iştiraklerini ve başarılarının devamını dilerim. Gelmeyen, gelemeyen arkadaşlarımız, abi ve kardeşlerimiz de videoları seyrederken kendilerini avutabilirler umarım :) .


    Sonuçlar:


    1.Kostok - 27 puan
    2.Temkin ( Mehmet Topluoğlu ) - 24 puan ( En çok tavuk vuran )
    3.Zoraki ( Zafer Yiğit ) - 24 puan ( En çoktan bir eksik tavuk vuran )
    4.Ogen ( Tunç ) - 24 puan ( En çoktan üç eksik tavuk vuran )
    5.İmpo ( Taylan ) - 23 puan
    6.Atak ( Mehmet ) - 22 puan
    7.Tekin Çağla – 20 puan
    8.Serhat – 19
    9.İronarm ( Rüştü ) - 17 puan
    10.Rambo Mumi , MMG ( Muhammed ) - 16 puan
    11.Jimih ( Rehşan ) - 14 puan
    12.Onur – 13 puan
    13.Mert Trak – 10 puan
    14.Levent Uysal
    15.Anymess ( Mehmet )
    16.Hüseyin Kalyoncu
    17.MBE ( Bülent )
    18.Batça ( Mükerrem )
    19.Kalyoncu ( Kerem )
    20.Güzelce ( Ertuğu )
    21.Rıdvan Alkan
    22.Siyah temas ( Bahadır )
    23.Alperen
    24.Berkman ( İzzet )
    25.Anemon ( Yusuf )
    26.Enes
    27.Muratcan
    28.Emre İsmailoğlu


    Puanlamaya girmeyen yarışmacılar ikinci tura katılamayan yarışmacılardır.

    Aslında burada ilk sıraların pek bir önemi yok bence çünkü Steyr'in büyük üstünlüğü oldu yarışmada. Ben buradan Gamo Dynamax ile atıcısını tebrik etmek istiyorum. İlk turda 96 puan ikinci turda da bir tane flier ve rüzgar yüzünden 83 puan aldı. Tebrikler İhtiyar. Sanırım bu puanlar piyasadaki en iyi fiyat performans oranına sahip tüfeğin hangisi olduğunu gösteriyor.

    Air Arms S510 Fac serisinde 6,35 kalibre silahları piyasaya çıkarmış.


    http://www.100mairgun.nl/


    Yine 10'lu şarjör var, güç 55 joule yani yaklaşık 40 fpe.Muhtemelen atış adeti ve stabiliteden ödün vermemek için gücü abartmamışlar.100 metreye kadar muhtemelen çok isabetli olur.Daha uzak mesafelerde düşme fazla olacağından tadı kaçabilir.


    Aman abi gelmesin, 50 metreden sonra 100 metreye de yarışalım diyeceğiz sonrasının da sonu yok zaten :). Hastayım adamların poligonuna.

    şaka gibi skor atmış valla ellerine sağlık kim attıysa.Ben 241 atınca ankara rekoru olmuştu da bu başkaymış resmen

    Teşekkür ederim. Aynı tüfeği kullanan başkaları da bu skora ulaşıyordur, hatta daha iyisini de yapıyordur muhtemelen. Pellet yükleme şekli HW 77-97 deki gibi olduğu için şarjör pellete zarar vermiyor, kutudan - namluya. Tetik tertibatı çok iyi olduğu için hata yapma ihtimali çok aza iniyor. Yaptığınız hataların da farkına varıyorsunuz. Mesela 1 puanlık hata hızlı tetik çekmemden oldu Kalyoncu kerem sayesinde. Yanda zaman tutarken "Abi 6 dakikan kaldı" demezmi. Ben de hızlıca çektim tetiği vakit kalmadı diye :) . Diğer 1 puanlık hata da herhalde pelletten kaynaklanmıştır. ( biraz da çamura yatayım ) :) .


    Ben de Atilla hocamı ve regülatörlü AT44'ünü tebrik ediyorum. Sıkıştı AA'ların yanına. Kullandığı Bugbuster dürbünün krosu biraz daha ince yapılı olsaydı vay halimize.