zoraki hp 01 tahliye valfi iptali

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bugün şu zoraki ile neler yapabilirim millet neler yapıyor diye bakınır iken internette alttaki linke rastladım.Özellikle 3. ve sonraki pompalarda (üretici tavsiyesi 2 pompadır!)fazla havayı tahliye eden valfin kapatılması anlatılmış.Şu an yapsam bile deneyemeyeceğimden hiç bulaşmadım ama daha önce verilmedi ise belki birinin işine yarayabilir.(tekrar belirtiyorum ben uygulamadım sadece denemek isteyen olursa diye ekliyorum)


    Linkteki pdf döküman ingilizcedir.


    http://www.pomonaairguns.imout…ges/ZorakiValveAdjust.pdf

    Ankara TR

  • Teşekkürler paylaşım için. Yalnız 3. pompa şu durumda bile yeterince zorken ve az da olsa hava tahliye yaptığı halde; tahliyenin iptalinde kurma zorluğunu düşünemiyorum. :)

  • Muhtemelen tabancanın menteşesi elinizde kalır. Ya da elinizi araya kıstırıp güzel bi yaralarsınız :) Peki o vidayı gevşetirsek 2.pompada havayı tahliye etmesi de mümkün mü. Yani bir nevi maksimum güç sınırlama vidası mıdır? Yoksa hazneyi ayarlama vidası falan mı içini bilmediğimden ne gibi bir fonksiyonu olabilir gözümde canlanmadı. Crosman silahlarda hava haznesinin hacmini arttırarak gücü arttırabiliyorlardı. Ama sanıyorum bu tabanca güç odaklı üretildiğinden olabilecek maksimum gücü elde etmeye çalışmışlardır.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • [gallery][/gallery]

    Muhtemelen tabancanın menteşesi elinizde kalır. Ya da elinizi araya kıstırıp güzel bi yaralarsınız :) Peki o vidayı gevşetirsek 2.pompada havayı tahliye etmesi de mümkün mü. Yani bir nevi maksimum güç sınırlama vidası mıdır? Yoksa hazneyi ayarlama vidası falan mı içini bilmediğimden ne gibi bir fonksiyonu olabilir gözümde canlanmadı. Crosman silahlarda hava haznesinin hacmini arttırarak gücü arttırabiliyorlardı. Ama sanıyorum bu tabanca güç odaklı üretildiğinden olabilecek maksimum gücü elde etmeye çalışmışlardır.


    başka forumlarda vs okuduğuma göre bazı ülkelere giden zorakilerde (ingiltere gibi) yasal sınırın altına indirmek için de bu vidayı kullanıyorlarmış(gevşeterek).Yani bu vida sanırım ne kadar basınç altında hava tahliye edileceğini ayarlıyor.Tahliye valfinin ne kadar basınçta açılacağını ayarlıyor olabilir kanımca.


    6 -7 pompalardan bahsenlerde var ama genelde .22 versiyonunda 5 pompada 500 fps civarı veriler var 14.3 grain pelletler için.Benim zoraki artık 3.pompayı çok zorlamadan yapar hale geldi (ki hayra alamet olduğunu sanmıyorum muhtemelen bir yerlerden kaçırıyor ki artık daha rahat yapıyor belkide artık 3 pompada ancak 2 pompalık hava toplayabiliyor) ancak 5 pompa vs ciddi güç isteyecektir ve TheNigthhawk a katılıyorum menteşenin ya da direk üst kapak kısmının elde kalma yamulma vs olasılığı yüksek.

    Ankara TR

  • Bence kurma zorluğundan ve menteşenin sağlığından ziyade valfe binecek olan basıncı dikkate almak daha mantıklı olacaktır. Tabanca ilk tasarımda iki pompa ile kullanılmak üzere tasarlanmış bir ürün. Üç pompa ile de sağlıklı çalışabilmektedir fakat daha fazlası valfin arka taraftaki sarı parçanın vidalı olduğu kısımdan hava kaçırmasına , gez kısmına bakan taraftan yarılmasına sebep olabilir. Bu durumda da garantiniz güme gider. :)
    Benim gibi bazı sıyırıkların şanslı gayretleri sayesinde 4 pompa ile de gayet güzel çalışmaktadır ama bu tamamen şans. Tabancanız eğer son dönem üretilenlerinden değilse bence kesinlikle daha fazla pompayı denemeyin. Uygulamada 5. pompa da yapılabiliyor olmasına rağmen atış yaptıktan sonra bir miktar hava valfin içinde kalıyor, eğer çekiç yayları daha güçlü olanları ile değiştirilmezse tamamen faydasız bir olay bence. Kaldı ki 4. ve 5. pompayı yapmak çok zor. Ayrıca hız artışı da çok daha az.


    Vida fazla havayı tahliye eden valfin kendisi. Bazı ülkelerdeki güç sınırlamlarına kolayca uyum sağlamak için tasarlanmış bir araç. Standart ayarlı haliyle kullanmak bence en güzeli. Malzeme yapısından ötürü valfin yazın ve kışın farklı zamanlarda havayı tahliye ettiğine şahit oldum. Valf hava haznesi tamamen sabit. Yeni üretimlerde valfin aşırı basınçtan patlama olasılıklarını önlemek üzere diğer bir deyişle hava basıncını azaltmak için valf hacmi bir miktar arttırılmış durumda.

    FİLİNTALAR GRUBU
    Gamo CFX 4.5 (MS "Yatagun" yay tutucu ve tetik) + Square 4x32
    Crosman 2100b
    Hatsan mod.20
    Crosman 2240, rjmachine long breech, Williams notched blade sight,
    Crosman 2240, rjmachine riser breech, free floating 24" barrel, Crosman Custom Shoulder Stock
    Atak Arms Zoraki HP-01 000075
    Crosman 2240-50 PCP, breech Jim Giles,14" barrel