aseyhan adlı kullanıcının mesajları

    Bahsedilen ameliye 22 kalibre "çivi tabancası" sevk fişeklerinin önüne 22 kalibre havalı tüfek pelleti koymak. Amerika kıtasında yaygın Avrupa da pek bilinmeyen inşaat sektöründe çabuk ve zahmetsiz çivi çakmak için sık kullanılan 5.5 mm (.22 Cal) ucunda herhangi bir mermi vs bulunmayan ancak yüksek basınçlı .22 fişekler bahsedilenler.


    https://www.homedepot.com/p/Ra…100-Count-00607/100187029


    2:20 sn civarında görebilirsiniz çivi tabancasını doldururken arkadaşı.


    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Videosu paylaşılan TAOFLEDERMAUS'un başka bir videosunda var bahsedilen eylem.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    TAOFLEDERMAUS özellikle normalde yivsiz fişekleri üstüne araştırma yapan farklı malzemelerin atış eğrilerini isabetini hızını vs. test eden biridir. İlginç videoları var bir çok. Göz atın arada. Burada da yaptığı deneysel çalışma yoksa ortalama Amerikalı alır Ar-15'ini ve 5.56 mühimmatını eğlenir.

    Böyle çivi vs mermisi ile uğraşmaz. Bizim MKE'nin üretimi 9mm mermilerin ZQI markası altında bir dönem Amerika'da marketlerde kaça satıldığını görseydiniz üzülürdünüz... Ben üzüldüm açıkcası kendi memleketimde üretilen mermiyi ben o fiyata alamadığım için. Özetle mermi son dönemde pahalansa bile biraz hala bize göre çok ucuz orada.


    Hele ki .22 cal mühimmat, ucuzluğu nedeniyle "atış talimi", plinking vs dediğimiz işler için çok yaygın kullanılıyor. Kırsal kesimde neredeyse her evde bir Ruger 10/22 var çoluk çocuk atış öğrensin ve bahçeye giren porsuktur vs onları vurmak gerekirse diye.


    Aşağıdaki linkte 100 adet .22 merminin fiyatı. 6.99$ Biz ithal havalı silah pelletini o paraya alamıyoruz Türkiye'de ne yazık ki.


    https://www.cabelas.com/produc…ammo/3314016.uts?slotId=1


    Bu da 1400 .22 cal mühimmat 74 dolar...

    https://brickseek.com/walmart-…ory-checker?sku=179760823

    araç lastiklerine bastığımız hava 30-35 psi, pcp tüfek 3000-3500 psi. 100 kat fark var arada. Basmaz. PCP tüfek pompalarının içinde aslında 3 ayrı pompa var gibi düşünebilirsiniz. Kademeler arası hava aktarılarak her kademede tekrar basıncı yükseltiliyor. İlk kademede üretilen basınç dahi oto lastiği basıncından fazla.


    Pompa ile hava basmak aslında 75-80 kilo üstü için çok zor değil. Tabi doğru tekniği uygularsanız. Dizlerinizi kırarak vücut ağırlığınızı pompa üstüne vererek pompalamanız gerek. Kol gücü ile ittirmeye kalkarsanız pompalayamazsınız. Ben 88 kilo 1.70 boyunda biriyim. Göbeği :) pompanın üstüne koyup vücut ağırlığımı saldığımda pek de zorlanmadan pompa ile doldurabiliyorum. Ama eğer 55-60 kilo "tığ gibi" delikanlı iseniz tavsiye etmem.


    Bulursanız webley veya FX pompa alırsanız daha kolay basarsınız ama hatsan'ın yeni nesil pompaları da gayet iyi. Çok da yormuyor.

    Öncelikle elinizde daha sonra doldurma için kullanabileceğiniz Scuba imkanı yoksa havayı boşaltmayın. 50-60 bar basıncın altına inen tüpü pompa ile tekrar dolduramazsınız.


    Boşaltma işlemini kutudan çıkan tüp ucu koruma / boşaltma aparatı ile yapabilirsiniz.

    Aşağıdaki videoda 2:50 civarında işlemin nasıl yapıldığını görebilirsiniz.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Silah reklamlarının tuhaf bir yönetmelik ile yasaklandığı bugünlerde izleyerek oyalandığımız tanıtım videoları da artık gelemeyecek.

    Bu konudaki ticari destek büyük ihitmal ile bitecek. Forumlara dönmek için bence de çok iyi zaman. Türkçe bilgiye ulaşmak tekrar zorlaşacak ticari destek olmayınca. Forumlardaki doğru bilgiye dayanan düzgün paylaşımlar silah ile alakalı her hobi için artık bence daha da altın değerinde.

    12 Metre veya ofis içerisinde atış yaptığınız mesafe her ne ise dürbününüzün minimum paralaks mesafesinden az ise tüfeğe kaynak yapış şeklinizde ufak bir değişiklikte vuruş noktasında kaymalara sebep olabilir. 15 metre ve üzerinde tekrar denemeden fabrika vs ye bence göndermeyin.

    Ttertemiz 51 atışlık seri. Maşallah diyelim. Bin çeşit tüfek çıktı son yıllarda ama hala şu at44 ün yerini tutan çıkmadı bence yerlide. Özellikle de long model iyi bir regülatörle çok iyi iş çıkarıyor.
    Acizane tavsiye 18 grain yerine 16 grain kullansanız bir tık daha yüksek çıkar hızlar. Benim gözlemlerim 850-860 fpslerde genelde grupmanın daha iyi olduğu yönünde oldu şu ana kadar. Belki gücü bir tık açıp 51 yerine 40-45 atışlık seriye razı olarak 18 grainle pelletlerlede bu hızı yakalayabilirsiniz.

    Son tüfeğimi alırken işten zor bela yarım saat erken çıkıp yivsiz satın alma belgesi için koşturarak gittiğim ruhsat şubede saat 16:45 de memur arkadaş kapıdan girdiğim anda yüksek sesle "Haydaaaa" dedi. "Kesinlikle alamayız evrağını, mesai bitti" dedi.


    Normalde daha erken geleceğimi ama önemli bir iş çıktığı için ofisten çıkmamın beklediğimden uzun sürdüğünü, evrağımın hazır olduğunu, tek yapacağının evrağımı alıp dosyaya koymak olduğunu, isterse evrak masasında durup sabah dosyaya koyabileceğini söyledim. Mesai saatleri içinde işyerimden ayrılıp buraya gelmenin benim için çok zor olduğunu , evrağımı alırsa sevineceğimi belirttim


    Arsa bağışlıyormuşcasına bir tavırla "neyse hadi ver bakalım ver, napalım vatandaşı kıramıyoruz" diyince dayanamadım "zaten saat daha 17 olmadı vatandaşı kırmaya hakkın da yok" dedim. "Ben bu evrağı almazsam almam, bana kimse karışamaz" deyince uzatmadım konuyu teşekkür edip çıktım. Özetle durum ne yazık ki çoğu yerde aynı.

    daha uzak mesafede ve daha az büyütme ile tekrar sıfırlama deneyin. 10 metrede ve yüksek büyütmede dürbünün paralaks hatası çok fazla olduğundan farklı yerleri vuruyor olabilirsiniz. Optima 3-9x32 dürbünün paralaks düzeltmesi 100 metrede sabitlidir. Büyütme arttıkça paralaks hatası da artıyor. 3-4 x gibi düşük büyütmeye ayarlayıp 10 metreden biraz daha uzun mesafede sıfırlayın. Baştan size bozuk gelmedi ise veya montaj esnasında-kargoda hasar görmedi ise muhtemelen mod 70 atış esnasında kırmamıştır o kadar sert tepen bir tüfek değil, en azından bir süre işinizi görmesi gerekirdi. Belirttiğiniz gibi arızalı da olabilir tabi ama dediğimi deneyin denemediyseniz. Sorunu çözme ihtimali var.


    Bir de sık gördüğüm bir durum lütfen şerit metre ile 10 metreyi ölçerek sıfırlama yapın. Hobide yeni olan arkadaşlarımızın gözle mesafe tahminleri genelde epey hatalı olabiliyor.
    Örneğin 10 değil de 6 Metrede sıfırlama deniyorsanız belirttiğiniz gibi pelletler çok farklı yerleri vuracaktır (o dürbün sabit paralaks olduğundan 15 metrede deneseniz daha sağlıklı olabilir)


    Selamlar.

    Ateşlinin keyfi başka haftada ortalama 100 fişek yakar oldum aile ekonomim sarsıldı şu sıra :)


    Önemli Not: Her ne kadar .410 için ses nispeten az da olsa hala kalıcı duyma bozukluğu seviyesinin üzerinde.
    Hayati bir mecburiyet hali dışında kulaklıksız ateşli silah kullanmayın. Eskinin avcılarından dedem hep tekrar et duyamadım derdi rahmetli.
    8 TL'lik iş güvenliği tıpaları bile hiç yoktan iyidir.


    Ayrıca videoda atış öncesi hafif stres ve atış anında küçük bir irkilme de seçilebiliyor. Az sonra çıkacak yüksek sese karşı normal insani bir refleks. Kulaklık kullanımının bu anlamda grupmana faydası da oluyor.


    Selamlar.

    Hayırlı olsun. O namlu bu namlu regülatör çekiç yayı ayarı derken uzun süre oyalar sizi, deneysel çalışma makinası tam. Bence dürbünle bir de chrony edinin elde yoksa. Chrony ile atış serilerini ölçe ölçe çalışmak lazım tüm ayarları.

    Mtndrn belirtmiş biraz açayım: Kart kopyalama yaygın kullanılan bir metod. Çok basitçe kartınızın manyetik bandını "papağan" adı verilen okuyucudan geçirmeleri bir saniye sürüyor. Aldıkları bilgileri boş bir karta yüklüyorlar. Yazarken şifrenizi de gördülerse veya buna uygun hazırlanmış bir pos kullanarak bastığınız tuşları kaydettilerse şifreniz ile rahatça alışveriş yapıyorlar. Eskiden poslarda şifresiz çekim mümkündü sanırım bu kalktı ama mail order ve sanal poslar ile şifre bilmeden para çekmek hala mümkün. Kart kullandığınız her yerde özellikle lokanta gibi yerlerde kartınızı alıp giden garsonlara ekstra dikkat. Bir de cep telefonu tamircisi, mahalle arası bilgisayar-playstation dükkanı gibi yerlerin çalışan profili teknik olarak bu işi yapmaya uygun olduğundan bu gibi dükkanlarda da ekstra dikkat.


    Mail order demişken, asla ama asla mail order ile alışveriş yapmayın, telefonda birine asla kart numaranız son kullanma tarihini cvc kodunu vb vermeyin. Asla matbu bir forma bu bilgileri yazmayın. Firmanın kendi niyeti iyi de olsa borç batağında vb. bir çalışanı sonradan şeytana uyabilir. Bilgilerinizi bu işlerle uğraşan birilerine satabilir.

    Biz zamanlar veri güvenliği üzerine çalışmış eski bir bilgi işlemci olarak bir kaç tavsiye:


    Özellikle paylaşılan internet bağlantıları üzerinden (Cafe,restoran,hava alanı,avm,otel kablosuz ağları gibi) bankacılık veya alışveriş işlemlerinizi asla yapmayın. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapmanız gereken hiç bir sisteme bu ağlar üzerinden bağlanmayın. Bu ağları dinleyen birileri yaptığınız her işlemi takip edebilir.


    Yasaklı sitelere erişmek için kullanılan "ücretsiz" vpn ve proxy gibi çözümlere dikkat edin. Internette hiç bir şey ücretsiz değildir...Böyle bir ihtiyacınız varsa mutlaka ücretli bir vpn hesabı satın alın.


    Orijinal yazılım, orijinal film müzik vb. kullanın Şu programı indirmek için buraya tıklayın "downloader" inecek, filmi izlemek için bu "codec" 'i yüklemeniz lazım önce bunu indirin, telefonunuza önce bunu yükleyin gibi şeylerin büyük kısmı zararlı yazılımlardır. Bu gibi herhangi bir sitenin size yükletmeye çalıştığı programlara dikkat edin.


    Mutlaka orijinal işletim sistemi kullanın ve güncellemeleri düzenli yapın.


    Mutlaka ücretli bir antivirüs yazılımınız olsun ve aktif olup olmadığını göz ucu ile arada kontrol edin.


    Farklı sitelerde farklı şifreler kullanın. Bir şifreyi her yerde kullanıyorsanız birinin ele geçmesi diğerlerinin de ele geçmesi anlamına gelir. Örneğin bir resmi indirebilmeniz için üye olmanızı-mail adresinizi isteyen sitelere karşı uyanık olun. Oraya verdiğiniz mail adresi ve şifreyi başka platformlarda sizin hesaplarınıza giriş yapmak için kullanmayı deneyebilirler. Ne yazık ki bir çok kişi aynı kullanıcı adı şifre kombinasyonunu bir çok yerde kullandığından bu gibi sitelerle tuzaklamakta artık bir yöntem oldu.


    Tüm hesaplarınızda "Şifremi unuttum" için kullandığınız seçeneklere dikkat edin. Diğer hesaplarınızın şifre sıfırlama opsiyonu olan bir mail adresinizi ele geçiren biri tüm diğer hesaplarınıza oradan zıplayabilir. Şifre sıfırlama için gizli sorunuzun cevabı futbol takımı ismi vb genel geçer bir şeyler olmasın. Gerçekten sadece sizin bilebileceğiniz şeyler seçmeye özen gösterin.


    Android telefon - tablet kullanıyorsanız iyi bilinen yaygın uygulamalar dışındaki her uygulamaya şüphe ile bakın. Dosya - linkler üzerinden hiç bir uygulama kurmayın. Hatta daha net olmak gerekirse yeterli teknik bilgiye sahip olduğunuzu düşünmüyorsanız android kullanmayın.


    Evinizde-iş yerinizdeki kablosuz ağın en az wpa2 şifrelemeye sahip olduğuna emin olun ve wireless şifrenizi en az ayda bir değiştirin. Durup dururken kablosuz ağa bağlanmakta sorun yaşamaya,kesip bağlanmaya vb başlarsanız şüphelenin ve dikkatli davranın. Biri sizi o ağdan düşürüp başka bir sahte ağa yöneltmeye vb çalışıyor olabilir.


    Daha bir çok detay verilebilir ama sadece bunlara dikkat ederek bile riskin büyük kısmını bertaraf edebilirsiniz.