Yivsiz tüfek ruhsatı

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • arkadaslar mevzu bahis olan ve muhattabiniz T.C Polis memurlari, herhangi bir ticarethanenin yetkilisi degil. Sizin yasadiginiz sorunlari benzeri ve belkide daha fazlasi benimde basima geldi ve gelmekte. Cozum yukaridaki tavsiyem, anlayis ve saygi.Tavsiyeme uyar veya uymazsiniz o Sizlerin bilecegi bir konu. Davranislarmizin neticesine razi olmak durumunda kaliriz. Ama tekrar ediyorum lutfen konuyu kisisel boyuta tasimayalim, o vakit konu disina cikip karsilikli polemiklere gireriz.
  • Suç işlemiş birisi için söylediklerinizde haklısınız, ne yapalım yani adam yüzümüze tükürüp şükür mü diyelim, bu zihniyetten vazgeçmek lazım,

    hatsan Mod 85 sniper
    Makarov bsm 20 sporting
    Makarov bsm 12 sporting

  • Size hak veriyorum, tamamı ile haksızsınız demedim. Aynı ülkede yaşıyoruz, aynı hobiye sahibiz ve evraklarımız için başvurduğumuz koşullar birbirine benzer.
    Sadece tecrübelerime dayanarak ve önüne de naçizane yazarak bir tavsiyede bulundum. Keşke güllük gülistanlık bir ortamın hakim olduğu ülke koşullarında yaşasaydık da her vatandaş kendi hakkını son damlasına kadar savunabiliyor olsa idi. Fakat mevcut ülke koşullarında devletten yivsiz tüfek alma ve kullanma hakkı talep ediyoruz. Ülkemiz gergin, herkes gergin. Yani bu örneğin bir İsviçre vatandaşının kendi ülkesindeki sakin ortamda, yetkili birimlerden talebinden çok farklı.
    Bu durumda eğer işlerin normal koşullarda yürümesini istiyor isek bir tarafın bir adım geri atması gerek. Polisimiz mevcut durumda bu rahatlıkta değil. O vakit görev bize düşüyor. Dikkat edin, eğilip, bükülür, yalakalık yapalım demiyorum, dediğim sadece bir adım geri, biraz anlayış. Aksi durum hem gereksiz olarak daha da geriliriz hem de olacak iş ya uzar ya da olmaz olur.
    Beni yanlış anlamayın, yazdıklarım Sizi ve davranışlarınızı kritikize etmek değil, fikir ve önerilerim ile duruma katkıda bulunmak.

  • Daha nasıl davranayım anlamadım ki, zaten içeri nasıl girdiğimi ve nasıl hitap ettiğimi belirttim, zaten müdür yardımcısı bu konuda haklı olduğumu ve onun adına üzgün olduğunu bana belirtti, ben şikayet etmezsem siz şikayet etmezseniz bu devran böyle gider, neyse bence çok uzadı konu tartışmaya gerek yok herkes bildiği yoldan devam etsin

    hatsan Mod 85 sniper
    Makarov bsm 20 sporting
    Makarov bsm 12 sporting

  • sevgılı admin arkadaşlar haddim olmayarak bu konuya gelen cevaplardan konunun nahoş bir hal aldığını belirtmek isterim. Kimseyi suçlamak yada korumak gibi bir niyetim yok. Sadece tartışmanın yönü ve gidişatı belli.

  • 3. tüfeği almak istiyorum fakat sırf bu adamların yüzünü görmemek için almıyorum, yeniden bunlarla muhatap olmak istemiyorum

    Yanlis hatirlamiyorsam sarjorlu makarov almistiniz bunlarin ustune almak istediginiz tufegin modeli nedir?
    Bende derya mk12 mi hatsan mpa mi yoksa husan 36 mi karar veremedim. Hepsini cok övende var gömende...

  • Şarjörlü almayın ne alırsanız alın,

    hatsan Mod 85 sniper
    Makarov bsm 20 sporting
    Makarov bsm 12 sporting

  • benim bulunduğum ilçedeki ruhsat şube memurları işlerini severek yapıyor ve vatandaşa yardımcı oluyor, saygılı davranıyorlar. Bu birazda insanın işini sevmesi ve görev bilinci ile alakalı bence.


    Kimse kimseyi zorla polis, asker, doktor, hemşire yapmıyor. Bu meslek onun seçimi ise gereklerini yapacak, yapamıyorsa başka iş yapacak.
    Maalesef ortalıkta yukarıda saydığım mesleklerin şartlarını kaldıramayan insanlar var.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

  • Burada polis iyi mi yoksa kötü mü tartışması yapmaya başladık.
    Ben bir kaç kez polisin (bilhassa trafik polisinin) iyi niyetli ve kötü niyetli davranış ve muamelesine şahit oldum, maruz kaldım.
    İyilere bakıp hepsi iyidir fakat içlerindeki bir kaç ahlak fakiri hepsini kötü tanıtıyor demek saflıkta ısrar etmek olur.
    Hepsi kötü de diyemeyiz. Ben emniyet teşkilatı içinde hayran olunacak şahsiyetlere de tesadüf ettim.


    Neticede her ne kadar şahit olduklarımı, kötü ahlak misali olduğu için burada anlatmayacaksam da, gördüm ki bunları kendi amirlerine şikayet etmek onları böyle devam etmeye teşvik demekmiş.


    Peki çare nedir.
    Çareyi bilsek ne olacak ki dürüst ve ahlaklı bir milletin içinden böyle memurlar çıkmaz. Evvela kendimizi düzeltmemiz lazım ve biz sürekli daha kolaya daha rahata ve tembelliğe gitmek için mütemadiyen uygun sebepler bulmaya uğraşmakla vakit harcayan bir milletiz böyle muvaffak olamayız.
    Mesela bir tornacıya gittiğinizde basit bir delik açıp içine kılavuz çekmek için 40 - 50 tl istemiyor mu, yahut bir bir marangoz size daha mı güzel bir meslek ahlaklı gösteriyor. Ben nerdeyse bütün esnafın buna benzer icraatine bizzat şahit oldum. Neticede bu misallerle burada yüzlerce sayfa doldurmak nafile.
    Biz böyleyiz.
    Bu münakaşayı daha fazla uzatmadan esas mevzuya dönelim lütfen

  • sayın falcone, konu olması gerektiği gibi tartışılıyor kimse kimseye hakaret etmiyor zira siz de gayet net şekilde düşüncelerinizi yazmışsınız.


    Gereken yerde gereken müdahaleyi biz forum moderatörleri yaparız.


    Müsterih olunuz.

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

  • Garanti arkadaşımız başka nerelere başvurabileğini sormamışmıydı.
    Bu hukuki bir cevap icabediyor değil mi.

  • Ben tüm polis teşkilatı için bir şey yazmadım, sadece yaşadığım bir olayı anlattım, bunu tüm polislere adfedemeyiz. Fakat her ne konuda olursa olsun haksızlığa dayanamıyorum. Makamı mevkii ne olursa olsun alttan alamam. Benimde yapım bu. Öyle şeyler yazıyorsunuz ki sanki ben polise hakaret etmişim bağırıp çağırmışım, kesinlikle öyle bişey olmadı,

    hatsan Mod 85 sniper
    Makarov bsm 20 sporting
    Makarov bsm 12 sporting

  • Dünya namına bir konu için tartışıp @demian08 isimli hobidaşımızı incittiysem özür dilerim arkadaşlar.


    Umarım konu sulha ulaşmış olup, @garanti24 isimli hobidaşımızın sorunu da çözülmüştür.

    Hatsan Nova Tactical 5.5mm (0916-20010) + Leupold 6-24x60 Mark4 ;tufey#


    Hatsan Mod 75 5.5mm (1113-08182) + Ansar 3-9X50 ;tufey#


    Hatsan At-44 Long Qe Bullpup RG SE (0814-20794) + Beileshi 6-24X50 ;tufey#


    Kral Puncher Maxi 5.5mm W (15-P1448) + Bushnell 4-12X40 ;tufey#


    Kral Puncher Pro 5.5mm (16-P1661) + Leupold 6-24X60 ;tufey#


    Zoraki Ultra Hp 01-02 (00138) 4.5mm + Reddot £tabanxalı$


    [Resim Engellendi: http://www.imgim.com/npkvwl.png]

  • Arkadasim ne icitmesi rica ederim. Hepimiz ayni taraftayiz ve forumda bilgi ve tecrubelerinizi paylasarak birbirimize destek oluyoruz. Ayni sekilde eger benden de kaynakili bir yanlis anlama ve gerginlik oldu ise Bende kendi adima herkesten ozur dilerim.

  • Son tüfeğimi alırken işten zor bela yarım saat erken çıkıp yivsiz satın alma belgesi için koşturarak gittiğim ruhsat şubede saat 16:45 de memur arkadaş kapıdan girdiğim anda yüksek sesle "Haydaaaa" dedi. "Kesinlikle alamayız evrağını, mesai bitti" dedi.


    Normalde daha erken geleceğimi ama önemli bir iş çıktığı için ofisten çıkmamın beklediğimden uzun sürdüğünü, evrağımın hazır olduğunu, tek yapacağının evrağımı alıp dosyaya koymak olduğunu, isterse evrak masasında durup sabah dosyaya koyabileceğini söyledim. Mesai saatleri içinde işyerimden ayrılıp buraya gelmenin benim için çok zor olduğunu , evrağımı alırsa sevineceğimi belirttim


    Arsa bağışlıyormuşcasına bir tavırla "neyse hadi ver bakalım ver, napalım vatandaşı kıramıyoruz" diyince dayanamadım "zaten saat daha 17 olmadı vatandaşı kırmaya hakkın da yok" dedim. "Ben bu evrağı almazsam almam, bana kimse karışamaz" deyince uzatmadım konuyu teşekkür edip çıktım. Özetle durum ne yazık ki çoğu yerde aynı.

    Ankara TR