2.000 Tl Bütçe ile Havalı Tüfek Tavsiyesi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba. Öncelikle bu şekilde tavsiye sorup, istediğini alıp, sonra da çekip gidecek bir üye değilim. Bu konuda gerçekten uzmanlaşmak istiyorum. Ancak önce bir havalı tüfek almam gerekiyor. 2.000 liraya kadar bütçem var tüfek için. İkinci El temiz bulursam da bütçem yine aynı. O zaman belki daha iyi bir tüfek alabilirim.


    İstediğim, 100-150 metreye kadar isabetli ve vuruş gücü yüksek, kullanımı kolay, çok alengirli olmayan, yani bir sürü bileşeni olup da arıza verme yüzdesi yüksek olmayan bir tüfek almak.


    Hatsan Bullboss u biraz inceledim. Vurux gücü iyi, ama emin değilim. Ama havalı tüfekte nelere dikkat etmem gerektiğini çok da bilmiyorum. Tecrübelerinize dayanarak, uzun yıllar ihtuyacıma cevap verebilecek, pratik ve manevra kabiliyeti de yüksek bir tüfek önerisinde bulunabilir misiniz. Bu tüfekten umduğum faydayı sağlayabilirsem bir de havalı tabanca almayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler tavsiyeleriniz için.

  • pcp olarak jumbo derim,30 metreyede atarsınız 150 metreyede.Sıfırını alın fabrikada isteğinize göre modifiyesini yaptırın solid atacaksanız,tekrar tekrar gönder geri al olmasın.tabanca olarak da zoraki hp01-02 ultrayı tavsiye ederim ama 4,5 mm.

    • Kral Bigmax X 6,35 +VECTOR Counterpunch 6-25x56 FFP
    • Kral Puncher Breaker W 5,5-6,35 +VECTOR Capricorn 4.5-14x44 FFP
    • Kral Puncher Jumbo W 4,5 mm+VECTOR Taurus 3-18x50 FFP
    • Zoraki HP01-02 Ultra 4,5 mm+Bushnell Reflex Red Dot Sight
  • Çok teşekkürler. İnceleyeceğim bu modelleri. Araştırma sonunda aklıma takılan olursa tekrar yandımınızı isteyebilirim. :thumbup:

  • merhabalar bende 2 tane pcp tüfek var biri hatsan nova diğeri kral puncher braker ben ikisini de severek kullanıyorum her iki markada yerli ve kaliteli ürün yapıyor. hatsan nova biraz uzun ve ağır olduğu için bu aralar kral puncher braker ı daha çok kullanıyorum boyutları oldukça küçük yani istemiş olduğun gibi pratik bir tüfek. bakmış olduğun hatsan bulboss ta iyi bir tüfektir. bende oldukça inceledim ve almak istemiş olduğum bir silahtır.

  • Pcp türündeki silahları kullanabilmek için; yüksek basınçlı dalış tüpüne ya da yine yüksek basınçlı çalışabilen bir el pompasına ihtiyacınız olacaktır.


    Pompayı test etmiş biri olarak, tek kelimeyle “uzak durmanızı” öneririm. Hava doldurmaya çalıştığım tüfek 250cc gibi düşük bir depolama hacmine sahip olmasına karşın 100-200bar arası dolum yapmam, resmen işkenceydi. 1,88m boyunda, 95kg biri olarak bunu tecrübe ettim, aklınızda olsun.


    Yüksek basınçlı tüp ne yazık ki şart, eğer pcp türündeki silahlara yönelecekseniz. Ne yazık ki diyorum; çünkü bu basınçlı tüpü doldurabilmek için şehrinizdeki itfaiye teşkilatıyla iletişim kurmanız gerek. Ancak bu “coronavirüs” ortamında itfaiye ile görüşmenizi pek mümkün göremiyorum. He

    dolum için bir diğer yöntem var ki; bazı av bayilere kargo aracılığı ile tüp gönderimi sağlanıp, tüp size dolu bir şekilde teslim ediliyor. Ancak yine belirtmem gerekir ki kargo firması ve av bayinin aksiyonları bu mevcut durum altında ne olur, kestirmek zor.


    He ben bu riskleri göze alıyorum. Tüp taşımasını, doldurmasını yadırgamam derseniz. Tahribat istemeniz sebebiyle ve bu kadar zahmete (tüp) girmişken tatmin etmesi için, Hatsan Hercules 6.35mm modelini önerirdim. Biraz kaba bir silah, ağır, uzun ancak tahribatından dolayı en azından beni neşelendiren bir tüfek.


    Yok bu kadar alet, edavatla işim olmaz. Sadece kafama esince, çıkayım araziye atayım derseniz. Yine tahribat beklentinizi kıstas alarak, yay ya da gaz piston tahrikli bir havalı silah önerirdim. Bu da Hatsan Mod135 6.35mm olurdu.


    He bu evde kalma ortamında; evde de kullanayım, arazide de atayım derseniz. Zoraki Ultra 5.5mm modelini önerirdim. Uzun yıllar kullanmaktayım. İşini fazlaysa iyi yapabilen bir silah.


    Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Malum evde oturmaktan sıkıldık, yazasım geldi :)


    He bir de şimdi aklıma geldi. Pcp ve yaylı önerilerimin ithal türevleri için de; Airforce Condor SS ve Diana Mod 54-52 gibi serilerini öneririm. Bundan sonrası sizde bütçeye, gönle yattıktan sonra gerisi kolay.

  • Tecrübenizi ve fikirlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Dolum o kadar zor ise biraz hevesim kaçtı açıkçası. Biraz daha araştırmaya devam öyleyse :( Araçta kullandığım çakmaktan güç alan elektrikli hava pompası ile kolay dolmaz mı o tüp?

  • araç lastiklerine bastığımız hava 30-35 psi, pcp tüfek 3000-3500 psi. 100 kat fark var arada. Basmaz. PCP tüfek pompalarının içinde aslında 3 ayrı pompa var gibi düşünebilirsiniz. Kademeler arası hava aktarılarak her kademede tekrar basıncı yükseltiliyor. İlk kademede üretilen basınç dahi oto lastiği basıncından fazla.


    Pompa ile hava basmak aslında 75-80 kilo üstü için çok zor değil. Tabi doğru tekniği uygularsanız. Dizlerinizi kırarak vücut ağırlığınızı pompa üstüne vererek pompalamanız gerek. Kol gücü ile ittirmeye kalkarsanız pompalayamazsınız. Ben 88 kilo 1.70 boyunda biriyim. Göbeği :) pompanın üstüne koyup vücut ağırlığımı saldığımda pek de zorlanmadan pompa ile doldurabiliyorum. Ama eğer 55-60 kilo "tığ gibi" delikanlı iseniz tavsiye etmem.


    Bulursanız webley veya FX pompa alırsanız daha kolay basarsınız ama hatsan'ın yeni nesil pompaları da gayet iyi. Çok da yormuyor.

    Ankara TR

  • 1,80 - 95 Kg :) bu konuda oldukça avantajlıyım demek ki :) Öyleyse ben doğru mu anlamışım, şu anda benim ihtiyacım olan PCP bir tüfek alırsam, kuru dolum tüpüne ihtiyacım olacak veya bir pompa almam gerekecek. Yani bu ikisinden birini seçmem gerekecek. Kuru dolum tüpü doğada pek işlevsel gibi durmuyor. Çünkü bittiğinde ben onu nasıl dolduracağım. Yok Eğer derseniz "kuru dolum tüpü silahın haznesini doldurmak için çok daha elverişlidir ve kuru dolum tüpüne de pompa ile hava doldurabilirsin", o zaman bir de kuru dolum tüpü almam avantajlı olur.

    Çünkü benim havalı tüfek ile ilgili kullanım alanım, büyük ihtimalle çok fazla şehre inmeyeceğim şekilde olacak. Yani kuru dolum tüpü benim tarafımdan pompayla veya başka şekilde doldurulamıyorsa kuru dolum tüpü hiçbir işime yarayacak. Sadece tek kullanımlık olacak.

    O zaman yalnızca bir pompa ve tüfek almam işimi görür. Tabii yedek parçaları ile beraber. Doğada, kampta başına ne geleceği belli olmaz parçaların.


    Öyleyse ilk iş tüfeğin markasını ve modelini netleştirmek. Sonra onu pompa ile tamamlamak.


    Piyasada aynı model tüfeği çok farklı fiyatlara satanlar var internette. Bir Tüfek almak istiyorum ama kazık yemek de istemiyorum. Aynı tüfeği yanında dürbünle çantasıyla yedek haznesi ile yedek şarjör ve tripodu ile beraber, diğer sitedeki sade tüfeğin fiyatından ucuza satanlar var. Acaba biri mi taklit ya da dandik, yoksa diğeri mi aşırı kar yapmaya çalışan bir uyanık. Işte bunu kestiremiyorum.


    Şöyle güzel bir set satan olsa da alsam :)

    Teşekkürler zaman ayırıp yazdığınız için.

  • pcp pompası ile dolum yapacaksanız tüp hacmi biraz daha küçük ve 200 bar tercih edin.kralın 280 ve 330 cc tüplü modelleri var.Bir bakın hangisinin tipi hoşunuza giderse tercih ed ersiniz.hatsanın da aynı şekilde ufak tülü pcp leri mevcut.bir kaç yeni pcp markası daha çıktı lakin ortalıkta yok pcp leri,görme şansımız olmadı.ben kral breaker ve jumbo kullanıyorum.2 sınınde dolumunu pcp el pompası ıle yapıyorum .jumbo zoluyor halıyle bıraz 10 dakıkada felan dolduruyorum.breaker 2 dk sürmüyor.fazla barını düşürmeyin silahınızın dolum çileye dönüşmesin :).4 5 bilindik ve sağlam satıcı var zaten siz pcp nızı seçin bilgilendırme yapan olur yıne sorularınıza.

    • Kral Bigmax X 6,35 +VECTOR Counterpunch 6-25x56 FFP
    • Kral Puncher Breaker W 5,5-6,35 +VECTOR Capricorn 4.5-14x44 FFP
    • Kral Puncher Jumbo W 4,5 mm+VECTOR Taurus 3-18x50 FFP
    • Zoraki HP01-02 Ultra 4,5 mm+Bushnell Reflex Red Dot Sight
  • Çok teşekkürler. Şimdi bu işlerden anladığını düşündüğüm bir arkadaş Hatsan BT65 Sb Elite Lw modelinin 6,35 ini tavsiye etti. Bu tüfek sizce nasıl. Uzun süreli kullanılır mı?

  • yeni başlıyorsun 6,35 solid atsan da pellet atsan da pahalı olacak mühimmatı her yerde bulamayacaksın aynı zamanda,tavsiyem 5,5 kullanman olur.hatsan pcp lerini hiç kullanmadım.elle dolum için uygun tabiki ama kullanan bir arkadaş yorum yapsa daha mantıklı olur.bt35 yanlış hatırlamıyorsam bolt kolluydu,biraz canını sıkabılır diye düşünüyorum sürekli çek kur biraz sert oluyor duyduğum kadarıyla bu bolt tipi kurma işi.

    • Kral Bigmax X 6,35 +VECTOR Counterpunch 6-25x56 FFP
    • Kral Puncher Breaker W 5,5-6,35 +VECTOR Capricorn 4.5-14x44 FFP
    • Kral Puncher Jumbo W 4,5 mm+VECTOR Taurus 3-18x50 FFP
    • Zoraki HP01-02 Ultra 4,5 mm+Bushnell Reflex Red Dot Sight
  • Hımmm. Evet, kullanmış olan bir arkadaş BT65 Sb Elite Lw için bir yorum yapsa mükemmel olacak :) Çünkü, aldım alcam. Artık bir karar vermem gerekiyor. Ben biraz tez canlıyım. 6.35 ile 5.5 arasında avda atış gücü olarak ne kadar fark vardır.

  • Av yasaktır havalı silahlarla

    • Kral Bigmax X 6,35 +VECTOR Counterpunch 6-25x56 FFP
    • Kral Puncher Breaker W 5,5-6,35 +VECTOR Capricorn 4.5-14x44 FFP
    • Kral Puncher Jumbo W 4,5 mm+VECTOR Taurus 3-18x50 FFP
    • Zoraki HP01-02 Ultra 4,5 mm+Bushnell Reflex Red Dot Sight
  • Hımmm. Evet, kullanmış olan bir arkadaş BT65 Sb Elite Lw için bir yorum yapsa mükemmel olacak :) Çünkü, aldım alcam. Artık bir karar vermem gerekiyor. Ben biraz tez canlıyım. 6.35 ile 5.5 arasında avda atış gücü olarak ne kadar fark vardır.

    Forum kuralları ve yasalar gereği “av açısından” bakmayalım da ben buna tahribat gücü diyeyim :) Tabiki de 6.35’in enerjisi daha fazladır. Namlu çıkış hızlarını karşılaştırmaktan ziyade “enerji (joule biriminden)” sizin için önemli olan tabi tahribat isteğinize karşılık. Ancak buna karşılık namlu çapları değişirse de bu sefer valf portlarının da değişmesi gerekiyor. Yani aynı silahın 6.35’i diğer küçük çaplarından, daha fazla sarfiyat yapıyor. Pompanın bu kalibrede daha da bir işkence olacağından bahsedeyim.

    Kırsalda yaşıyorum demişsiniz. Magnum sınıfı yaylı-pistonlu bir havalı silah önerirdim, sadece.

  • Forum kuralları ve yasalar gereği “av açısından” bakmayalım da ben buna tahribat gücü diyeyim :) Tabiki de 6.35’in enerjisi daha fazladır. Namlu çıkış hızlarını karşılaştırmaktan ziyade “enerji (joule biriminden)” sizin için önemli olan tabi tahribat isteğinize karşılık. Ancak buna karşılık namlu çapları değişirse de bu sefer valf portlarının da değişmesi gerekiyor. Yani aynı silahın 6.35’i diğer küçük çaplarından, daha fazla sarfiyat yapıyor. Pompanın bu kalibrede daha da bir işkence olacağından bahsedeyim.

    Kırsalda yaşıyorum demişsiniz. Magnum sınıfı yaylı-pistonlu bir havalı silah önerirdim, sadece.

    Çok teşekkürler tavsiyeniz için. Onları da bir araştırayım :)

  • Arayış bitmiştir. Günlerde dönüş beklediğim bir duayen döndü. Alacağım tüfek ve ekipmanı belirledim. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Artık oralarda olacağım :)

  • Marka model alalım ?

    • Kral Bigmax X 6,35 +VECTOR Counterpunch 6-25x56 FFP
    • Kral Puncher Breaker W 5,5-6,35 +VECTOR Capricorn 4.5-14x44 FFP
    • Kral Puncher Jumbo W 4,5 mm+VECTOR Taurus 3-18x50 FFP
    • Zoraki HP01-02 Ultra 4,5 mm+Bushnell Reflex Red Dot Sight
  • Hatsan Bullboss 6,35 lik. Şimdi hatsan Store da olmadığını gördüm. Temiz kullanılmış bir ikinci el de olsa araştırıyorum. Yarın fabrika açılınca arayacağım, üretimi mi yok, kalmadı mı, üretilmesi ne kadarı bulur vs diye :) Hayırlısı bakalım :)

  • hatsan store hatsanın kendı satış magazası degıl bildiğim akdarıyla. öyle olsa Bursada değil izmirde olurdu :) bir kaç sitede gördüm 6,35 ve 5,5 .alırken dikkat et madem karar verdın almaya QE modeli ile düz modeli var.

    • Kral Bigmax X 6,35 +VECTOR Counterpunch 6-25x56 FFP
    • Kral Puncher Breaker W 5,5-6,35 +VECTOR Capricorn 4.5-14x44 FFP
    • Kral Puncher Jumbo W 4,5 mm+VECTOR Taurus 3-18x50 FFP
    • Zoraki HP01-02 Ultra 4,5 mm+Bushnell Reflex Red Dot Sight