drezin adlı kullanıcının mesajları

    rabitlerler benimde çok merak ettiğim pelletlerden. mevcut tüfeklerimiz için özellikle pistonlularda bunları atmak zevk vermeyebilir ama aynı formun hafiflerinden olursa bence iyi olur. birde resminizdeki gibi bir mermi bekliyorum sizden ;#taban^l

    yivli tüfekler hakkında merak ettiği bir kaç şey var arkadaşlar. biraz inceleme yaptım yivli tüfekler 70-220 grain ağırlığındaki mermileri en az 2900 fps hızında atıyorlar. demekki ortalama 150 grain mermi için 3000 ft/lbs güç üretiyorlar. birinci sorum bu hızda çıkan mermi etkili mesafesi denilen yolculuğunu ses üstü hızdamı tamamlıyor ? ikinci sorum bir merminin x. metredeki hızını nasıl hesaplıyorsunuz? örneğin 2900 fps namlu çıkış hızı 150 grain mermi için belli bir mesafedeki merminin hızını nasıl hesaplayabilirim ? çıkacağı günü sabırsızlıkla beklediğimiz yatagun pcp nin gücü 100 ft/lbs olunca bu yivli tüfeğin ortalama gücünün 1/30 una eşit oluyor. yivli tüfeğin etkili mesafesini 30 a bölünce yatagun tüfeğin namlu çıkış gücü bu mesafe içinde aynı etkiye sahip olur diye oranlayabilirmiyiz?

    mustafa abi bunların g3 mermisi gibi uçları sivri olanları yokmu? varsa bizim sivri uçlu pointed pelletler gibi isabeti kötümü olur?

    ooo konu bayağı ilerlemiş. bu kadar katılımcının bulunması güzel. geçen pazar bende karlar içinde bağlumda atış yaptım. benimde sık kullandığım bir yerim var ama mesafe 100 mt yi geçmiyor. ayrıca o göleti çok merak ettim. 2 senedir hiç balığa gidemedim. hem balık hem atış olursa tadından yenmez. tabi bu havalarda balık işi zor biraz ama... inşallah en kısa zamanda buluşmak dileğiyle

    ben patriotta, tüfeği kundağa oturtmadan önce kundak içine hareketli parçaların haricindeki yerlere şeffaf silikon sıkarak tüfeği kundağa oturtuyorum. ayrıca tetiği kundağa bağlayan ve kundak yanındaki iki adet vidayı da silikonlayıp yerlerine sıkıyorum. böylece vidalarda gevşeme olmuyor ve tüfeğin tepmesi kundağa daha az zarar veriyor. nede olsa güçlü bir tüfek. bu uygulamayı tetikte ki vidalardan biri kundaktaki yatağını bozmaya başladığı için yapmaya karar vermiştim. hatta vida kundaktan ufak bir parça bile koparmıştı bile. keşke ilk aldığımda yapsaymışım. şu anda hala kullanıyorum bir sorun yok. tüfeği söktüğünüzde silikonların temizlenmesi biraz zahmet çıkarsada çok zor değil istendiğinde temizlenebiliyor.ancak kundağın içine silikon sıkma işini komple iç yüzeyine sıvanması olarak algılamayın. sadece tüfeğin oturduğu kundağın iç köşe ve kenarlarına diş macunu sıkar gibi.

    hayırlı olsun güle güle kullanın. hep bi tane profosyone yayım olsun istedim.bende bunları her gördüğümde alasım geliyor. köy de çocukken kızılcık ağacından kestiğimiz düzgün ve budaksız dalları ateşte ısıtıp şekillendirip yay yapardık. kullanmaktan çok onu yapması zevkliydi. onlarca adet yapmışımdır. oklarıda kamıştan. her seferinde yaşımız büyüdüğü için daha kalın dal şeçerdik buda daha fazla güç ve mesafe demekti. her yeni yayda zevkiniz katlanırdı. yazınızı zevkle takip edicem. kimbilir belki bizde alırız.