drezin adlı kullanıcının mesajları

    bende patriot 1. nesil 5.5 tüfeğim namlusunu test ettim arkadaşlar. evde aranırken tel elbise askısı geldi aklıma. harbim yok daha. hemen askıdan güzel bir şiş yaptım kendime. pelletleri, iyice temizlenmiş ince makina yağı ile yağlanmış namludan geçirdim. ilk pellet namlu ucundaki kapağa takıldı. kapağı çıkardım tüm pelletleri bu şekilde geçirdim. Namluya etekleri zor oturan pelletler namluya ilk girişte ve tüm pelletler namlu ucunu çıkmak üzereyken normalden fazla direnç gösterdi. bu sanırım namlunun şoklu olduğunu gösteriyor??? pelletlerin yiv izlerini gösterebilmek için 10 larca fotoğraf çektim. meğer ne zormuş o ayrıntıyı göstermek. fikir vermesi için fotoğraflarda görülenden daha belirgin olduğunu söyleyibilirim yivlerin.


    http://s2b.directupload.net/file/d/1580/fiydkw2t_jpg.htm


    http://s6b.directupload.net/file/d/1580/wc27rs6q_jpg.htm
    pellet : pro hunter. En belirgin ve muntazam izler bu pellette oluştu. Hem pelletin başında hem eteğinde izler mevcuttu. Bu pellet üzerinde 12 tane yükselti şeklinde yiv izi saydım. Dikkatimi çeken bir nokta yiv izlerinin sık oluşu. Tabiki bu yivi izlerinin sıklığı fotoğrafını görüdüğümüz LW namludan geçmiş pelletteki yiz izlerinin sayısına oranla.


    http://s4b.directupload.net/file/d/1580/9lbtpvnd_jpg.htm


    http://s4b.directupload.net/file/d/1580/9lbtpvnd_jpg.htm
    pellet : crosman match



    http://s7b.directupload.net/file/d/1580/3nc25yxs_jpg.htm


    http://s7b.directupload.net/file/d/1580/3nc25yxs_jpg.htm
    Pellet: Pro magnum, bu pelletin izleri pro hunter gibi ama daha belirsiz. Zaten pro hunteri pro magnuma göre daha isabetli bulmuşumdur hep.


    http://s7b.directupload.net/file/d/1580/3nc25yxs_jpg.htm
    http://s7b.directupload.net/file/d/1580/3nc25yxs_jpg.htm
    pellet: ts18 , bu pellette etekte izler mevcut ama pelletin başında belli belirsiz


    http://s7b.directupload.net/file/d/1580/3nc25yxs_jpg.htm
    http://s3b.directupload.net/file/d/1580/ssngo4c2_jpg.htm
    Pellet : Örnek marka, bu pellette izler belli belirsiz



    en son evde atış sonrası tahrip olmuş ama yiv izlerini kontrol ettiğim crosman pelletin yiz izlerinin elle geçirilmiş olana göre daha muntazam ve belirgin olduğu gördüm. bu atış esnasında pellettlerin şiş ile geçirmeye göre daha muntazam setlere oturduğunu gösteriyor.

    baktığınız araçların sınıfından farklı olarak yeni clio sembol dan rekor geldi. Haberde 1700 km denmiş ama bu standart 80-90 km hızda. Basarak bunun 1200 km altına düşmeyeceği kanısındayım. Örneğin Albea 1.3 ler için bu rakam 1000-1100 km iken 100-150 km/h hızlar arasında bir depo ile ort. 850 km yol gidiyor. Benim için arabada önce yakıt ekonomisi gelir. Ben şu an alsam yeni clio alırdım.


    http://www.forumfun.org/showthread.php?t=38218

    Ateş ederek yakalamak daha sağlıklı olur. Mesela ben FX pelletleri hasarsız kurtaramadım, yöntemim ise basit eski bir havlunun içine eski bir fanila koydum, bunu rulo yapıp 2 ye katladım ve bir ayakkabı kutusuna koydum. Ateş edince kumaşa yapışmış şekilde pelleti bulabiliyorum. Sert bir pellet fazla ezilmiyor (mesela gamo promagnum, prohunter)


    evet bu kutuya çaput doldurup , yakalama işi aklıma yattı. bezler mermi ilerlerken mermi ile beraber hareket ettiği için sanırım tutacaktır. bide belli bi uzuaklıktan sıktıkmı tamamdır. ev içi mesafeler bu iş yeterli değil. inşallah bu bayram tatilinde memlektte bu işi yaparım. matrix gibi oldu bu iş. mermi tutucu ;şrofls;.;şrofls;.;şrofls;.

    #hims hız konusunda haklısın ejlover ama en azından senin için rahat. gladyodan geçmiş mermi örneği var. hatsan birleştirmesi olan ancak 1. nesil patriotların namlusu nedir daha göremedik. Gözle muyenede pırıl pırıl sorunsuz görüntüye sahip ama başka bir namluda görmeyince tam emin olamıyor insan. şu mermiyi bi yakalıyım tahrip olmadan bakalım ne çıkıcak ;şrofls;.;şrofls;.

    Ankara keçiören de oturan arkadaş varmı acaba forumda? Ben hafta sonları bağluma atışa çıkıyorum. orda güzel bir atış yerim var. Bazende hafta içi iş çıkışı güneşin geç battığı günlerde de çıkıyorum. Benimle bağlum taraflarına atışa gelmek isteyen olursa PM den ulaşabilir. Herkeze keyifli atışlar...

    lpg li 1.2 albea ile 1.4 motorlu albealar arasında yakıt farkı olurmu? olursa hangis fazla yakar? bu rakam ne kadar olur bilgisi olan varmı acaba?

    sana yakın yükseltepe, şehit kubilah, çiğdemtepe mah. üstünde atış için yer bulabileceğini tahmin ediyorum. git gel 20 km lik yolu gözden çıkarman lazım demet ten. bisikletle çıkıp keşif yapman lazım. ben mesela bağluma gidiyorum. otobüs ile ulaşabilirsen dağlık tepelik bir yerdir bağlum. sincan da da atış için uygun yerler olduğunu biliyorum. malesef net bir yer söyleyemiyorum. çünkü hepsini yerinde görmek gerek.

    uranyumun kullanılmasının asıl amacı celıkten daha mukavemetlı olduguydu bı tankın zırhını gecebılmek ıcın zırhdan daha guclu bı maddeyle ona etkı etmenız gerekırkı zırhı delebılesınız mermılerde kullanılan en sert madde celıgın kat ve kat guclusu zaten tank zırhında mevcuttu tek kullanılamayan celıkten guclu madde zayıflatılmıs uranyum yan etkılerıde cabası tabı Son olarak, uranyumlu çeliğin sadece zırh delici mühimmatta kullanılmadığını, JS-2, T-72 hatta T-80 gibi bazı Sovyet tanklarında ilave zırh koruması olarak kullanıldı Özellikle 2. Dünya Savaşı nın son dönemlerinde Ruslar, üstün Alman Tiger tanklarının muazzam zırh delici mühimmatına karşı, JS-2 tanklarını büyük miktarda zayıflatılmış uranyum katkılı çelikle kaplama yoluna gittiler. Bunlardaki radyasyon çok fazlaydı ve kullanan tank mürettebatı birkaç ay içinde beyin kanserinden veya kan kanserinden ölüyordu ama amaç vatan savunması olduğu için bu insanlar bilerek bu araçları kullandılar. Bu mürettebata Stalin İntihar Personeli deniyordu ve çoğu ölmeden önce hastanede Stalin tarafından onurlandırılıyordu Ruslar uzun süre bu tanklardan yaptılar ve soğuk savaş yıllarında Sovyet İntihar Tankçıları varlıklarını korudu


    vay canına !!! bilgiler için teşekkürler

    trou6le yeni silahın hayırlı olsun. çok güzel bir silah almışsın. müsait olduğun bi gün yada ankara team buluşmasına getirmeyi düşünürsen tüfeğini görmeyi çok isterim. selamlar

    Burada asıl önemli olan o patlama ile oluşan yüksek basıncın keçeye ve yay a etkisidir,burada keçe kalitesiz ise sorun başlar,daha doğrusu keçenin taze yada bayat olması bile ömrünü belirler,birde poliüretan malzeme olmalıdır,buna benzeyen kauçuk yada plastik türevli malzemeler pek dayanıklı yada ömürlü olmamaktadır.



    patirotun keçesini söktüm geçende 2000 atış olmuştur. yeşil gres uygulamıştım ilk aldığımda tüfekte bayağı dizelleme vardı. sökene kadarda devam etti. resim çekmedim ama yayın durumu biraz uç kısmında eğilme oluşmuş hafif. sanırım kırarsa ordan kırar. ama keçesi hala ilk günki gibiydi maşallah. bu arada tüfek 1. nesil patriot