LifeTime adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar bir tane Tatar yayı almak istiyorum. Okçulukla ilgili sitelerde satılık arbaletler var. 150 Lbs. gücünde.
    Şöyle bişey; http://www.okculuk.com/pinfo.asp?pid=96
    Bunlrın satışı serbest diye biliyorum. Acaba bunlara benzer değişik marka tatar yaylarını yurt dışından getirmede sorun çıkar mı ?
    Bilgisi olan arkadaş cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler.

    Alıntı

    Yeter ki buluşma yerine gelmeyi bir şekilde başarınız. SCENIC 'in karda yolda kalacağınına hiç ihtimal yok ama kar yüzünden dönüş imkanı olmazsa, biz sizi elden geldiğince misafir ederiz. Endişeye ne mahal.
    Hani belki, yanlız başına evde oturmak yerine, dostlarla birlikte mangal başında biraz yemek, biraz muhabbet, biraz atış, şeklinde vakit geçirmek daha çazip gelirse diye, bir umut yazdım. :)


    Mehmet bey, Mustafa bey işi çözmüş :) Aslında günlerden pazar olduğu için yollarda fazla trafik olmayabilir. Diğer günlerde ise aracınız ne olursa olsun birileri yolu tıkayıp kapattı mı yapacak bir şeyiniz kalmıyor. Aslında karda araba kullanmayı çok severim. Arabamda kar lastiği, çekiş kontrol sistemi (ASR) ve virajda kaymayı önleme (ESP) de var ama bu seferlik böyle olsun. Başka sefere inşallah.

    Üşümekten korkum yada çekincem yok. Ancak benim evim size göre oldukça uzak. Siz araçlarınızı bırakıp yürüseniz evinize varırsınız. Ama ben yolda mahsur kalabilirim. Hatta gelemeyebilirim :( O yüzden C.tesi ve Pazar evde oturup, Şömineyi yakıp sucuk yapmayı planlıyorum ;) Uzun zamandan sonra, kar yağacakmış diye şömineyi yakmak için hanımdan izin alabildim :) Başka zaman temizlemesi zor diye izin vermiyor .. ;(

    Ben o zamanlar küt uçlu "wadcutter" pelletlerin ucuna çatapat barutu koyarak yapardım. Şimdi "predator-polymag" pellet kullanarak ve ucundaki kırmızı sivri kısmı çıkartarak aynı ucu oyuk pelleti elde edebiliyorum.

    Alıntı

    İzninizle bir düzeltme yapmak istiyorum; bu araçlar SUV sınıfına dahil değil. Scenic Compact MPV(Multi Purpose Vehicle, Çok amaçlı taşıt), Modus ise Mini MPV sınıfında araçlar. SUV(Sport Utility Vehicle, Spor hizmet taşıtı) ise "Jeep tarzı" dediğiniz araçların dahil olduğu segment. Yani bir Jeep Grand Cherokee ya da Land Rover Discovery SUV segmentinde araçlarken, Toyota Corolla Verso, Opel Zafira, Ford Focus C-MAX, Renault Scénic gibi araçlar ise MPV segmentine dahil.



    Düzeltme için teşekkürler. İhtiyarlık işte karıştırmaya başladık artık..

    Bir kaç cevap önce birisi yazmıştı. İnsanlar, memnun kaldıkları markalardan vazgeçemiyorlar diye.. Bende bu konuda Renault dışındaki markalara pek sıcak bakmıyorum. (VW hariç) Şimdiye kadar hep Renault modellerini kullandım. Şu an ise imzamdaki aracı kullanıyorum. 2007 model, en full olanından, benzinli 2.0, 16V otomatik vitesli Scenic ve çok memnunum. En az 5 sene daha değiştirmeyi de düşünmüyorum. Eşimde de 2006 Otomatik Renault Modus var. Bu tip SUV türü araçlar bana daha kullanışlı ve ferah geliyor. (Özellikle Cam tavan ferahlık hissini daha da arttırıyor.) Honda gibi yada eski kasa Toyota Corolla gibi araçlarda kendimi yerlerde ve yatarak gidiyormuş gibi hissediyorum. Özelikle Scenic ve Modus sürüş ve oturma pozisyonu yüksek olduğundan, yol hakimiyeti konusunda bence en iyi araçlardan birisi. Araziye çıkacak olmadıktan sonra Jeep tarzı bir araç almaı da düşünmüyorum. Eğer aracınızda ASR ve ESP varsa 4x4 olmasa da olur düşüncesindeyim.


    Ayrıca Arabalara meraklı birisi olarak Kapalı garaj konusunda şanslıyım. Apartmanımızın altı özel kapalı garaj ve fazla kullanan yok. Ayrıca garajda araç bakımı için basınçlı yıkama makinemize kadar pek çok malzeme var. Hafta sonrları arabaları yıkamak ve temizlemek ayrı bir zevk veriyor insana.


    Allah herkese gönlüne göre araç versin diyorum ve kazasız sürüşler diliyorum.

    Mustafa bey, LPG yada Otogaz her neyse. Havadan daha ağır olduğundan özellikle çok katlı ve yer altındaki otoparklarda otoparkın en alt kısmında birikir. Bu da zaman içinde bir gün patlamaya yol açabilir. Bu yüzden LPG'li araçları kapalı otoparklara almıyorlar. Tabii bunda en büyük etken yetkililerin güvenemediği kalitesiz işçilik ve malzeme kullanılarak montajı yapılmış LPG kitleri. Düşünsenize bu gibi her gün 10 arabadan 100 cc gaz kaçağı olsa otopark bir gün aniden havaya uçabilir.

    Atış buluşmasına gelen arkadaşlardan bazıları bilir, Bende 98 model 1.6i Clio vardı. Aracı zamanında 0 km alıp, 12 sene tepe tepe kullandım. 2009, Eylül ayında sattığımda tam 405 bin km'deydi. Buna rağmen motorunda en ufak bir aşınma belirtisi ve yağ eksiltme yoktu. Tabii atmosferik motor. Eğer TDI yada dci gibi turbo beslemeli ve dizel motorlu araç kullanıyor olsaydım kim bilir kaç kere turbo değiştirmiştim.

    Benzinli araç mı Diesel araç mı ? Aslında bu kritik bir soru ? Eğer yılda 30 bin km'den az yol yapıyorsanız Benzinli daha avantajlı olabiliyor. Malum Diesel aracın ilk sahip olma maliyeti daha yüksek. Bakım aralıkları daha kısa. Bu yüzden kendisini amorti edebilmesi için en az 3 yıl kullanmanız gerekiyor. Eğer 3 yılda bir araç değiştiriyorsanız diesel'in pek bir avantajı kalmamış oluyor. Sonuçta seçim sizin. Hayırlısı olsun.

    Tüpün yeri ayrı, Pompanın yeri ayrı. Hangisi tercih edilir o size kalmış. Bir kaç ay önce (aratacak olursanız sanırım bulursunuz) forumda birisi bir makaleyi copy/paste etmişti. Makale, Havalı slahlar konusunda uzman yabancı biri tarafından yazılmış "Pompa mı Scuba mı ?" konusunu işliyordu. Sonuçta adam kesinlikle POMPA demişti.

    %99 ihtimal geliyorum...


    5 kutu çatapat aldım ve içlerindeki barutu boşalttım bakalım pellet arıyorum olursa haftaya çok eğleneceğim...


    1 kutu Predator Polymag pellet siparişi vermen gerekiyor. Bunların ucu oyuk. Öndeki kırmızı sivri plastik parçatı küçük bir karga burunla çıkartıp kullanabilirsin.
    (Ben öyle yaptım) Eğer şimdilik bir şeyler yapayım göreyim diyorsan düz uçlu pellet kullanabilirsin.

    Dönüş yolunda her ne kadar yol tabelaları olsa da çok seyrek. Eğer bir yerden yanlış sapacak olsanız yada sapmanız gerekiyorken düz gitseniz çok zor çıkarsınız ana yola. Ben ilk defa gelen birisi olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki eğer Navigasyon cihazım olmasaydı dönüş yolunda çok tırmalayıp dolanırdım. Keza yeniden git deseler yine Navigasyonsuz asla bulamam. Evet otoyol var ama otoyola çıkana kadar 20 km stabilize yollardan labirent misali gidiyorsunuz. Buna karşılık yollarda tafik sıkışıklığı yok. Hele sabah 8:30 'da Avcılardan çıktım yola tam 9:00'da IKEA otoparkındaydım. 53 km = 30 dk. sürdü. Dönüş yolunda da pek fazla trafik yoktu.