Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Bu konuya yazmayayım diyorum ama duramıyorum . . .

Buyrun okuyun, Türkiye'de insan hayatına verilen ehemmiyeti, okuyun arkadaşlar, "Hatsanda böyle bir tüp değişikliği olmamış" vah benim o silahı alacak vatandaşıma :S

Bende at44 fanatiği arkadaşların yazılarına bakarak, "tamam başarılı olduk, yaptırımımız etkili oldu, tüm satılan silahların tüpleri değiştirild, tehlike kalktı" diye düşünüyordum. :S:S:S

Ben başka bir şey söylemiyorum, düşünenler başka neler söylenebileceğini tahmin ederler.

diger durbunle attigimi vurdugum icin boyle bir olasilik hic aklima gelmemisti dogrusu , bizim oglan uyuyunca , dampayi falan sokup bir bakacagim.

Dürbün ve ayağı sökdükten sonra, makara ipinin ucunu namlunun önüne bağlayın, sonra ipi arpacığın üzerinden geçirerek, ipin diğer ucunu silahın gövdesindeki dürbün kızağının ortasına gelecek şekilde gerin ve bakın namlu bağlantı noktasındaki eğikliği.

videolarda gelsin abi :P nası eğlenmediniz o gülüşmeler neydi airsoftçular gayet gülüşmeli bir gün geçirdi benim gördüğüm kadarıyla yoksa benmi yanlış gördüm :)

ERKUT espri yapmış, amacı çok güzel bir buluşma olmasıydı, yazıyı tekrar okursan anlaşılıyr. :)

Bugünki buluşmaya katılan tün arkadaşlarıma dostlarıma kardeşlerime abilerime teşekkür ediyorum, Mükemmel bir hava vardı, yağmur yağmadı, herkesin yüzü gülüyordu, ilk kez karşılaştığımız forum üyelerimiz oldu, birazda gelenler görenler anlatsın, ama bir eksik ironarm Rüştü beydi gözlerim sürekli onu aradı ama yoktu. ;tacli#agt

merhaba ben dürbün almak istiyorum fakat ayakları 20 mm mi yoksa 11 mm mi alayım?

herhangi birinin diğerinden üstün olma özelliği var mıdır?

teşekkürler.

20mm veawer ayaklarda pratik mandallı sökme modelleri var ve bu sayede kolayca dürbünü silahtan ayırabilrsiniz, ayrıca 50 kalibre gibi ateşli silahlardaki aşırı tepmelere ancak bu tip ayaklar mükavemet edebilir,

[Resim Engellendi: http://boobobo.com/oscommerce/catalog/images/sf-m001.jpg] [Resim Engellendi: http://boobobo.com/oscommerce/catalog/images/sf-m004.jpg]

11 mm ayaklar ise 20m veawer ayaklara göre çok daha yüksek hassasiyetleri ile öne çıkarlar, benim tavsiyem 11mm ayaktan yana.

Değerli kardeşim dampaya ve dürbüne zarar vermeyin, silahınızın namlusu gövde bağlantısından sağa doğru eğik, silahı elinize alın ve dürbün ayak söküp dikkatlice bakın göreceksiniz eğikliği, önce üzerinde dürbün olmadan silahın sağ tarafı aşağı gelecek pozisyonda yere paralel pozisyonda namlu uç tarafını yerde bir ahşap benzeri bir materyale vurun, namlunun sola doğru düzelmesi için, korkmayın namlu eğilmeyecek, namlu bağlantı kısmından düzelecek, tabi unutmadan namlunun silaha bağlandığı kısımda gevşeklik olup olmadığını daha önce kontrol ettiniz varsayıyorum.

Arkadaşlar 1.nesil 5.5mm patriotum var.yaklaşık 2 kutu pellet attım ama tüfek dün kurulmadı.birkaç defa denedim ama kuramadım.kurma kolunda herhangi bir eğiklik de yok.Tüfeği söküp tetik sistemine bakayım mı yoksa direk fabrikaya mı göndereyim.
    yardımlarınızı bekliyorum.......

Silahınızın 1.nesil patriot olduğunu yazmışınız, silahınızı seviyorsanız fabrikaya göndermeyin, gönderenlerin yazıları çok forumda, silahınızın kurulmama nedeni namlu altındaki kurma kolunun kötü kalitesinden dolayı, eğiklik göremesenizde baskıdan boyu 1mm kısalırsa kurulmaz, yapmanız gereken elinden iş gelen bir ustaya o kolu değiştirtmeniz,

mustafa beyın kendıne urettıgı s&w olmazmı. yanlıs hatırlamıyorsam bu degerlerı yakalamıstı. aklıma gelmısken. ne oldu mustafa bey o sılah. 6.35te pek randımanlı olmamıstı. tekrar 5.5cal oldumu yoksa kosesınde oturuyomu merak ettım

Oldukça başarılı oldu, tabi 6,35 call. olmasından dolayı 27grain H&N pelleti 300fps lerde atıyor, ama bu hızın düşük olması doğal çünkü pellet ağır, basınç CO2 50 küsur bar, benim amacım 120 bar gibi bir kuru hava takviyesi ile kullanmak.

Hatta bugün buluşmada Termopl İlker de getirmiş S&W unu biliyorsunuz onuda 6,35 yapmıştık, onunlada bugün atışlar yaptı İlker.

WD40 ın metalde oldukça etkili temizleme özelliğini zaten yazdım, ciddi bir kir ve pas sökücüdür ama içinde kullanılan kimyasallar özellikle kauçuk ve poliüretan malzemelerde yani bizim silahlarda kullandığımız contalar ve O Ring lerde büyüme ve bozulmalar gözlemlenmiştir, google dan biraz araştırırsanızda bunları görmek mümkün, en fazla zararıda O Ringlere vermektedir.

Yukarıda bahsettiğim gibi wd40 çok iyi bir temizlik yapar, kir, pas ve nem'i kaldır ama devamında silahımızda bu yağın kalıntılarını çok iyi temizleyerek ince makina yağı ile yağlamalıyız, mümkünse conta ve O Ringler e temas etmemesini sağlayın ve conta ve O Ringlerinizi sentetik baslı silikon yağlayıcılar ile yağlayın.

Bu yağı temizlik için kulanabilirsin ancak sonrasında mutlaka kurulamalı ve ince dikiş makinası benzeri bir yap ile yağlamalısın aksi halde silahında kalıcı hasar oluşur, çünkü bu sprey temizlik yağı kir ve yabancı maddeleri sökebilmesi için asit türevleri içermektedir.

o zaman 5,5 mm yaylı diana 350 magnum dışında bana ne önerebilirsiniz

Forumdan ikinci el satılıklarda 1.nesil patriot var bunlardan bir tanesini satın alın üstelik tomarla para vermemiş olursunuz, ama ben sıfır alacağım, yaylı olacak, para da sorun değil dersen, Diana 460 magnum senin isteklerini karşılar. Unutmadan, artık yaylı silahlar out, pcp silahların in olduğu bir zamanda ikinci el yaylıların fiyatları fazlasıyla dip yapacak.

Arkadaşlar mekanik olarak prototip tamam sonuçlar mükemmel, inanıyorumki avrupalı üretici ve tüketiciler bile bu silaha şapka çıkaracaklar, fazlamı iddaalı oldu? ama gerçeği yazıyorum, bu işin incelğini biliyor ve en mükemmeli ortaya çıkarıyoruz, estetik olarak kesinlikle herkesin beğeneceği klasik görünümde olacak, ceviz kundağı ile metal aksamın yumuşak hatları ile inandığımız bir ürün çıkıyor ortaya, söz verdiğim gibi bu ay içinde prototip tamamıyla bitmiş olacak ve istanbulda kapalı bir mekanda davet verip sizlerle tanıştıracağım.

Üstadımın dediği gibi silahın görünümü hafifliği hakikaten "zenne" kız silahı,

Kundak aşırı sade ve oldukça ince - zarif, tetik bana göre oldukça sert ve plastik olmasının dışında plastik kaliteside fazlasıyla düşük, tetik korkuluğu dahil, silahın tüpü oldukça ince tasarlanmış, bolt sistemi oldukça rahat ve kullanışlı, pompasını hacmi oldukça düşük, bu silah için iyi ama yüksek hacimli silah doldurayım derseniz çok fazla sayı yapmalısınız, hızlı dolum sistemi ise Daystate - Bam ve bizimde yeni üreteceğimiz YataGun markalı PCP ile aynı ve bana göre bu silahlardaki en sağlıklı sistem diyebilirim çünkü bilye kilitli hızlı dolum ucu sayesinde çıktı oldu olmadı sıkıntısı yaşanmayacak özellikle yüksek basınçlı sanayi tipi kaplinlerde kullanılan sistem, bu sisteme paintball kullananlar aşinadır.

Bence silahın en önemli kusuru fiyatının uçukluğu, üstada göre 1000 YTL olmalı iken bana göre 800 - 900 ü geçmemeliydi. tabi silahın yanında bu fiyata dahil pompa da geldiğini dikkate almak gerekiyor.Yani pompasıyla birlikte alıp iki gün sonra şurası kırıldı, burası bozuldu diye servise göndereceğiniz bir silah değil, alıp tepe tepe huzurla kullanırsınız.