Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

selamlar:
    slicon esaslı gresle sadece o ringlermi yağlanır mesela kurma kolu nun pelet iticiye kadar olan kızak kısmıda yağlanırmı yada başka nerde kullanırız normal gresin kullandığımız heryerdede kullanılırmı diğer greslerden daha üstün vasıflaramı sahip ( PCP deki o ring yağlaması hariç )
    bilgilendirilirsem memnun olurum selamlar..

Ahmet bey,

Silikon bazlı bu gresi silahınızda O ring dışında başka yerlerde kullanmayın, Olmazmı olur, ama bu gresin asıl görevi, O Ring i korumak ve Alev almazlığıdır, Silahınızın mekanik kısımlarında kullanmanızı tavsiye edeceğim yağ kesinlikle Molibden esaslı yada yine sentetik bazlı dişli, metal gresleridir, Zaten bu Molycote111 isimli gres aşırı pahalı olması sebebiyle diğer yerlerde kullanarak boşa vermeyin, bir ürünün aşırı pahalı olması, çok geniş alanlarda kullanılıyor olabilmesi anlamına gelmez, biraz beklerseniz, YataGun markalı, kullanıma özel Gres ve sıvı yağlar hazırlayacağız, bunlardan bazıları bizim özel karışımlarımız olacak, örneğin sizin kullanmayı amaçladığınız mekanik kısımlar için, (Dupont) üretimi teflon bazlı gres karışımı bir usaremizi sunacağız, özel ambalajda, ve tetik içinde mekanik saatçilikte kullanılan ekstra filitre edilip, nem ve tozdan arındırılmış özel ambalajda sıvı yağlar sunacağız, bunlar benim çok eski bir merakım olan antika saat koleksiyonerliğim den kalan bilgi birikimlerimin de katkısı ile hazırlanacak.

Size bu konuda tavsiyem, keçe pelleti kuru kullanın, çünkü bunu üretip test edenler bunun kuru kullanılmasını önermişler, ama keçe pelleti kullandıktan sonra mutlaka pellet iticinizin pellet ittiği ince ucun arkasındaki kalınlaşan kısma Tam sentetik (molycote111) türü bir gres sürünki namlu ağzındaki O Ring zarar görmesin, çünkü O Ring lerin çalışma prensibi mutlak yağlı çalışmadır.

Bu gresi (Molycote111) http://www.yatagun.com.tr/detay.asp?ID=483 adresinden temin edebilirsiniz.

Bu arada Mustafa Bey büyük geçmiş olsun, gerçekten ucuz atlatmışsınız. Herhangi bir girişme bulunmayı düşünüyormusunuz, tüketici mahkemesine veya sanayi bakanlığına başvurmak gibi.

Hayır böyle bir şey düşünemeyiz, çünkü biz kendimizi Tüketici olarak değil, denetleyici ve yaptırımcı olarak görüyoruz, Amacımız bağcıyı dövmek değil, Bu hobiyi paylaşanların üzün yemesini sağlamak.

arkadaşlar merhaba,
    "DEVLET NİZAMI İÇİN KARDEŞ KATLİ VACİPTİR" Fatih Sultan Mehmet.Mustafa bey ve arkadaşlarının bu kadar zahmetinden sonra zorla elimize geçen tüfeklerimizin bir zarar görmemesi için namlu tutucu kulanmamız gerektiğine inanıyorum.bir müddet sonra onada alışırız.tüfeğin en önemli parçası olan namlu sadece bloktan bağlı .düşmesi,çarpılması veya üzerine birşey düşmesi halinde zarar görmesi kaçınılmazdır.birde namluya takılan susturucuların ağırlığını düşünürsek namlu tutucunun önemi daha fazla ortaya çıkar.beim kendi kanaatime göre mutlaka kullanılması gereken bir parça.elbette renkler ve zevkler tartışılmaz.saygılrımla.hunter2

+1

Bende kesinlikle öneriyorum, Çok çok özel, 100 metre ve üzeri gurup yarışması yapacaksınız, küçük bir allen anahtar ile kolaylıkla sökebilirsiniz.

mustafa abi şimdi bu tüfeği kullananlar açısından,sizinde bahseddiğiniz gibi oring contanın oturduğu yuva pek iyi dercede işlenmemiş,hal böyle olunca valf ın yivsetine teflon bant sarılıp sıkılsa tüp e,olduki hava kaçak durumunda bu teflon bir nevi engellermi kaçağı,kaçak anında şiddeti azaltırmı sizce?
    saygılar

Kesinlikle olmaz, Yivlerden hava serbest bir şekilde O Ring e ulaşmalı, hatta O Ring in hemen önünden 1mm ile delik delinirki, olası akıllının biri dişlere teflon sarıp ta tüpü patlatmasın diye, çünkü bu tür bir şey, dişlerin yanında oluşacak basınç formu bozar ve olmayacaksa bir kaza olmasına neden olur, bu teflon bant gibi uygulamalar en fazla 6 - 8 bar gibi basınçlarda uygulanabilir, böylesine yüksek basınçlarda kesinlikle dişlerden hava serbest geçmelidir,

Benim gördüğüm kadarıyla, valfin tüpe girdiği dayanma noktası, yani diş dibinin çapı yarım mm daha düşürülmeli ve oradaki 2,5omm lik O Ring yerine 3mm lik kaliteli yüksek basınç O Ring i kullanılmalı ve Çelik tüpün O Ring e yataklık yapan kısmı kalınlığına dokunulmadan dişlere doğru 1 mm daha ilerlenmeli ve bu kısım cam gibi parlak olmalı,

Tabi bunlarla bitmiyor, çelik tüpün neden orta kısmının tornalanarak inceltildiğini Ülkü abi keşfetti, Tam o kısma namlu tutucu plastiği isabet ediyor, oeadaki plastiğin içinde O Ring var, kolay geçsin diye tüpü inceltmişler, halbuki kalın kısma geçiyor zaten, ha ne olurdu vidalanırken zorlanırdı, bu da sorun değil, Hatsan da nasılsa gres yağı çok,

Düşünki bu O Ring 1 mm nin 20 de biri kadar bir aralıktan dışarı fırladı, diğer tarafınıda emniyete alalım deyipte iyice sıktığımızda O Ring dışarı ezilerek çıkıyor, yani yapı O Ring i eziyor, ezmemesi gerekiyor.

"Deveye sormuşlar neren eğri diye, nerem doğruki demiş" Buradaki bahsimiz, can güvenliği, gerisi angarya,

yüksek hassaiyete ne gibi etkisi oluyor abi onun aydınlatırmısınız

Geçek müsabaka silahlarında bu namlu tutucular kesinlikle kullanılmaz, Çünkü Silahın kasasından olsun tüpünden olsun gelebilecek titreşimler doğrudan namluya yansıtılır ve bu da 100 metre ve üzeri atışlarda özellikle gurupman müsabakalarında eksi etki yaratır, bu yüzden tercih edilmez,

bu konudaki bilgisizliğimi mazur görün bunun yerine başka marka tüp takılamazmı acaba?

Hayır takılamaz, şahsına münhasır ölçülere sahip bir tüp, T12 ile benzerliği var yapı olarak ama sadece o kadar ölçüler, dişler vs... herşey farklı, T12 tüpü kopyalanmaya çalışılmış ama olmamış, olmazmı dersen çok kolay olur, bu tüp olayını yıllardır yapan profesyonel firmalar var, yaptırırlar ve 300 barda su test'i yapıp teslim alırlar, sonrasında korkusuzca kullanırsınız, ama Hatsanın en büyük hatalarından biri de klasik üretim anlayışını terkedememiş olması, yeni dünyada üreticiler ürettikleri bitmiş ürünün % 80 - 90 a varan oranlarda parçalarını, o konunun uzmanı yan sanayi üreticilerine ürettirip, kalite kontrollü alım yapıyorlar, ama Hatsan herşeyi ben üreteceğim ısrarından vazgeçmiyor.

mustafa abi siz daha iyi bilirsiniz,pcp tüfek kullanmadım ama kafama birşey takıldı burda,
    AT44-10 resmini eklediğiniz sökülmüş tüpde benim saydığım kadarı ile 12 sıra yiv açılmış,burdan tam sayamadım belki 1 2 diş daha fazladır,bu kadar derin bir yivseti olmasına rağmen,o parçanın fırlayıp çıkması nın o kadar kolay olmuyacağı düşüncesine girdim,sarı valf gevşemediği müddetçe,hava yiv setlerinin arasından boşalır çıkar diye düşünüyorum ben,gördüğüm kadarı ile o ring conta normal bildiğimiz oringlerden,bilemiyorum kullanmadığımdan belkide daha kaliteli oring conta kullanıyor olabilirler pcp tüfekler için,
    birde bu tüfeğe başka tüp takılabilinirmi sizin görüşünüz nedir mustafa abi?
    saygılar

Kadir diş boyu senin gördüğün kadar değil, olması gerekenden fazla diş boyu açmışlar, faydası = fırlama olmaz) ki olmadı zararı= aşırı ağırlaşır, ben bu tüpler için Termopl İlker bey e özel anahtar temin ettirdim, sağ olsun bulmuş 2 tane gönderdi,

Amacım bu silahı adam etmekti, evden sıfır kutusunda dürbün getirdim iş yerine ve bu silaha takdım, ardından üzerinde ki tüp boştu ve bende diğer tüpü takalım dedim o da boş, böyle olunca elimize almışken dedik, ve bu anahtar ile Kadir bey ve Volkan da vardı, mükemmel sıkılıklarını kontrol ettik, hani aptal değiliz, bu işleri hergün yapıyoruz, bu patlama olayından sonra, Ülkü abi o sarı valfi yerinden zor söktü çünkü taş gibi ben sıkmıştım, sorun O Ring kalınlığı ve açılan kanallarının hatalı olması.

Küçük bir çalışma ile Biatlon kolu solda ve arka 500 lük tüp yerine 45 cc lik küçük tüp taktım, toplam tüp hacmi 190cc oldu, yarın birde kısa namlu takıp birde open sigh dot takacağım.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Kundağın altındaki vidayı açıp öyle ayar yaparsanız çok daha basit olacaktır...

O silah Gladiator Engin, T12 gibi alttaki vidayı sökerek silahı sökemezsin,

Arzu ederseniz silahı bize gönderinde orijinal ayarlarına getirip test edip size geri gönderelim, olmaz da silahta arıza var ise gereğini yaparız, siz konusunda bizim şansımız bu forumda ve PCP konularında yeni olmanız.

Bu konunu açıldığı andan itibaren dikkatli okuyanlar böyle "Katresu ya mı denk geliyor" gibi kinayeli yazı yazmazlar, bu forum ve kardeş forumlara aşina olanlar bilir, biz burada hep doğruları yazdık yazmaya çalıştık, herkesi uyardık tebrikde ettik, bazı bizleri iyi analiz edememiş arkadaşlarımı, daha dikkatli analiz yapmaya davet ediyorum,

Bu tüfeği Ülkü bey kendi cebinden satın alarak, incelemeyi başlattı, bu konunun başında da kendisinin açıkladığı gibi, her hangi bir bayi den satın aldı, olabildiğince dürüst olarak ta yazdı, ve şimdi tüp konusunun açılması eğer menfaat olacaksa bizim hiç işimize gelmez bu, PCP satın alacak yeni bu hobiye girenleri ürkütür ve satışları durdurur, Burada yapılan forum üyemiz olsun olmasın herkesi uyarmak, birimizin elinde patlayıpta gözümüzün önünde evladımızın öldüğüne şahit olsak çok dahamı iyi olur,

Ben Hatsan Sahibi ve yöneticisi, Bahtiyar bey ile bizzat tanışırım, defalarca görüşmelerimiz oldu, defalarca buna benzer konuları kendisine aktardık, Bahtiyar beyinde yapabileceği çok şey yok, sonuçta babasının sözü geçiyor fabrikada ve kalite de 1 adım bile ileri gidilmiyor,

Altta verdiğim fotoğraflardaki tüplerin ikisi de Hatsan AT44 tüpü ve her ikisinde de aynı hatalar tekrar edilmiş.

Ayrıca yukarıda "hızlı" Hakan yazısını okumayanlar okusunlar, orada yine Hatsan imalatı Webley Raider deki tüp rezilliğinden bahsedilmiş, onlarındamı menfaati var.

Allah Allah anlayamadım at44 ile ilgili tüm aksilikler neden hep Katresunun başına geliyor kol kırılması-tüp olayı bakalım daha neler olacak. ayrıca diğer at44 alanların butür sorunları oluyormu acaba? onlarında bilgilerini bekleriz.

Hakikaten ilginç değilmi Katresunun başına gelmesi ? :him:s Belkide bilerek anti propoganda yapıyorlardır !