Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Benmi kaçırdım ülkü bey namlu konusunda yorum yapmadı mı.
    Acaba namlu nasıl. Tabi hw/lw gibi değildir.

Namlu ucunu kesmişler ve Havşa (Crown) açmamışlar, bu çok önemli çapaklardan dolayı pellet namludan çıkarken traşlanıyor, bu çapağı çok özel Crown çakısı olmaksızın açılması halinde bu silahtan isabetlilik beklenemez, ve namluyu söküpte pelleti namlunun başında ortasında ve sonlarında iken baktığınızda pellet eteklerinin setlere hafiften temas ettiğini, yani yivlere oturmadığını görebilirsiniz, bu da pelletin etrafından bolca gas kaçırmaya neden olur, Hatta Ülkü abinin tabiriyle "Tüf Tüf namlusu" diyebiliriz, çünkü namluya pelleti sürdüğünüzde ağzınızla üflediğinizde pellet namluyu terkedebiliyor :!:

Şayet silahların güçleri aynı olsaydı ağır pellet alta vururdu, bunun nedeni namlu çıkış hızı hafif pelletin daha fazla olacağı için, hedefe daha kısa sürede ulaşacağı içindir, çünkü fizik kanununda ağırlıkları farklı cisimlerin yere düşme hızları aynıdır, hafif pelletin hedefe değdiği anki ağır pelletin yerden yüksekliği hafif pellet ile aynıdır.

tamam da fizikte agır cisimler hızlarını daha uzun süre korurlar ve onları yavaslatmak ıcın veya durdurmak ıcın gereken guc daha fazladır.Mesela 4.5 cal 5.5 gore daha hızlı cıkar fakat ılerleyen mesafelerde 5.5 hızını daha ıyı koruyup 4.5 cal ı gecer bundakı en onemlı etkende bence agırlık dıye dusunuyorum...

saygılarımla...

Haklısınız, ağır olan ataletinden dolayı enerjisini daha uzun süre korur ama bu onun erken düşmeyeceğini göstermez, konumuz iki farklı ağırlığın yer çekiminden etkilenmesi.

Meşedüzü Gazoz tamam, ;d;

Soruyu aslında yetersiz yazdığımı fark ettim, ama doğru cevap Meşedüzü ne ait,

Burada vurgulamak istediğim yanılgı ise, ağır merminin erken düşeceği, biri 1 kilo diğeri 2 kilo olan metal gülleyi aynı mesafeden yere bıraktığımızda ikiside aynı sürede yere iner.

Yerden 2 metre yükseklikte 2 tane silahı aynı hedefe nişan alsak ve bu iki silahın kalibreleride aynı olsun, güçleri farklı olsun, güçlü olana 30 grains pellet yerleştirelim, güçsüz olana 10 grains pellet yerleştirelim, mermi dizaynlarıda aynı olsun, ama bu iki silah bu mermileri aynı namlu çıkış hızında göndersin,

Soru : 50 metredeki hedefi 10 grains pellet 12 den vurduğunu var sayarsak, 30 grains olan pellet kaç mm alta vurur.

Mustafa abi,
    Su linkte (http://www.beemans.net/field%20use.htm) verilen rakamlara gore (Trajectory Comparison Table) mermiler (pellet) ilk 30 yard boyunca yukselip, daha sonra dusmeye baslayip, 60 yard mertebesinde ayni hizaya gelip (namlu ile), ondan sonra daha hizli bir dusus yasiyorlar gibi. Farkli buyuklukteki pellet'ler icin deger degisiyor ama davranis bicimi ayni gibi.

BB icin benzer bir calisma bulamadim :him:s

Raptorx Erdemin yazısını daha dikkatli okursanız, bunun nedenini anlarsınız, Silahımıza Dürbünü monte ettiğimizde ve silahımızı belli bir mesafeye sıfırladığımızda, biz dürbünden, (namlunun yere olan mesafesi ile hedefin yere olan mesafesini aynı kabul edersek) hedefe nişan aldığımızda namlu yere paralel değildir, yani namlunun ucu yukarda arkası aşağıdadır ve böylelikle mermi önce yükselir, sonra düşüşe geçerek bir yay çizer.

Bu verdiğiniz linkte alttaki küçük fotoğrafa dikkatli bakarsanız, orada bile anlaşılsın diye belirgin şekilde dürbün arka ayağını yüksek çizmişler.

[Resim Engellendi: http://www.beemans.net/images/Traj.chart2-w.gif]

Bu konuda bazı halâ yanılgıda olan arkadaşlara sözüm ;

İddaa : Namludan çıkan mermi namlu paralelinden önce yükselir sonra düşüşe geçer ve bir yay çizmiş olur.

Doğru cevap : Yay çizer, bu doğru, namludan çıkar çıkmaz düşüşe geçtiği için bir yay çizer,

Soruyorum : Madem mermi namlu paralelinden uzay a önce yükseliyorsa, bizde silahı ters çevirip sıkalım aşağıdan yukarı yay çizsin. :him:s

Silahımızın tetiğini ezdiğimizde Namludan çıkan merminin yönü nedir ? :him:s

• Namlunun paralelinde gider sonra aşağıya doğru düşüşe geçer :!:
    • Namludan çıkar çıkmaz namlu paraleline göre önce yükselir, sonra yerçekimi ile düşüşe geçer :!:
    • Namludan çıkar çıkmaz namlu paraleline göre yerçekiminden dolayı düşüşe geçer :!:

Bu sorunun yanıtını doğru bilenlere 3 Ağustos 2008 buluşmamızda Gazoz ikram edeceğim ;şrofls;.

Röhm deme sakın abi :!: :!: :!:

Ne alâka Röhm ün Türkiye distribütörü var zaten, Ben Türkiyeye hiç ithal edilmemiş bir silahtan bahsediyorum, Ayrıca ne olduğunu bulmaya çalışarak, tahminleri daraltmanız, benim gizleme amacıma zarar veriyor.

Doldurulabilir CO2 tüpleride var, hatta karaköyde bile satılıyor, üstelik uç bağlantı aparatlarını bile temin edebiliyorsunuz.Bu şu demek oluyor, CO2 tüpü takıp bolca eğitim sonrası, tüp daha bitmediği halde tüpü söküp (yeniden kullanmak üzere) PCP hava tüpünü takıp daha güçlü atışlar yapabiliyorsunuz.Bahsettiğim CO2 Tüplerin ucu siboplusuda var, mini vanalısıda.