Bu konu kapatılmıştır, Konunun devamı Altta verilen Linktedir.
Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Katresu yerli malı satmayacak diye biliyorum ben.
Bulabilmemiz halinde, kaliteli yerli mallarını tabiki satacağız, olurmu öyle şey, bunca baskıya zaman içinde hatsan ın ben 1. sınıf mal üreteceği inancımı halen koruyorum ve o gün geldiğinde bir numaralı destekçisi yine ben olacağım.
-
Benim de merak ettiğim, Engin1992 nin bir PM'ine verdiğim cevaptan, Legolas nasıl alıntı yaptı
.Vallahi Üstadım bende okudum ve habire forumda arıyorum mesajı

-
Mustafa Bey tahmin edemeyeceğimiz şeyi beklemek gerçekten çok zor.
Fx dediniz, E bari netten fotoğraflarına bakabiliyoruz bir adı var. Ama bu sürprizi çok merak ettim doğrusu.Haydar kardeşim, biz burada hangi markadan bahsetmişsek, birileri derhal girişimde bulunuyor ve işi B.. ediyor, inanın FX bize Türkiyeden gönderilmiş talep e-postalarından en az 6 tane forward ladı.
-
İllaki AT44 alacağım diyenlere sözüm; Bugün Hatsan Bahtiyar bey aradı Ülkü abiyi ve forumu okuduğunu, tespitlerin hepsininde isabetli olduğunu belirttikden sonra Ülkü abinin kol için önerdiği kavis konusunda kalıp tadilatı için talimat verdiğini, bugün kendilerininde yaptığı testlerde 3 tane kol kırıldığını belirtti, diğer eksiklikler hakkında pek konuşulmadı, Hani yakında çıkacak yeni AT44 lerin kolları en azından sağlam çıkacağa benziyor.
-
Arkadaşlar "Sütten ağzımız yandı, yoğurdu üfleyerek yiyoruz" Eylül Ekim Kasım ve Aralık aylarına kadar bekleyemem diyenler, alışverişlerini gerçekleştirirler ama yok beklerim diyenleri, Özellikle küçük ve orta bütçeli üyelerimiz için ciddi güzel sürprizlerimiz olacak, bunların markalarınıda devlet sırrı gibi saklamaya kararlıyız.Tahmin edemeyeceğiniz güzelliklerde silahlar ama zaman gerekiyor.

-
Cahit çok istikrarlı gidiyorsun, Tebrik ederim.

-
Arkadaşlar Benjamin Discovery model adıyla Amerika da bir PCP üretti ve piyasaya sunmadan önce konunun uzmanı 3 kişiye incelemeleri için gönderdi, 2 ay sonra bu kişiler incelemelerini, buldukları eksiklikler, hatalar ve yapılması gerekenler şeklinde birer rapor hazırlayıp gönderdiler, Üretici firma bu raporları dikkate alarak silah üzerinde gereken değişiklik ve iyileştirmeleri gerçekleştirdikten sonra piyasaya sundu.
Biz geçen yıl Hatsan ziyaretimizde Hatsan yetkililerine tüm iyi niyetimizle destek olabileceğimizi ilettik, Sağ olsun Bahtiyar bey bizzat bizimle ilgilendi, akşam İzmir Kordon da balığımıza kadar, Hatta otel paralarını bile ödemişler, Babası Abdullah bey bizzat Evinden çıkıp geldi bizlerle tanışmak için, Son derece misafirperver kültüre sahip değerli insanlar, Dahası hepimize dönüşte incelememiz için birer tanede Webley Longbow hediye ettiler, ve biz İzmirde silahlarındaki eksiklikler ve yapılması gerekenleri tek tek detaylarıyla anlattık ve 6 ay boyunca bu hediye edilen silahlarla ilgili olumlu yada olumsuz bir yazı yazmadık, taki hiç bir gelişme olmadığını gözlemleyene kadar, Kendilerine göre bu işi en iyi onlar biliyor.
Halbuki o günlerden bu günlere çok gelişmeler yaşandı, biz forumdan doğan ekip arkadaşlarımızla büyük bir girişime kalkarak Yatagunu oluşturduk, Çok yakında da faaliyete geçecek olan bu alışveriş sitesinde biz Hatsan silahlarıda satmak isteriz ama bunca sorunları ile Hatsan silahlar bize kurulma aşamasında fayda değil zarar vereceği kanısındayız.
Bakın Meydan av, Av Dğa ve Gamo ithalatçıları ile görüştük ve hepsininde ürünlerini Yataguna girdik ve satacağızda, belki bu satılacak ürünler Hatsan markalı silahlardan pahalı ama en azından bu hobiyle yeni tanışanları bir daha ellerine havalı silah almamaya yemin ettirmezler diye düşünüyorum.
Oysa ben sanayici kökenli oluşumlada öncelikle yerli firmaların desteklenmesi taraftarıyım ve ellerindeki bu imkanlarla, Dünyanın bir numaralı markalarını kaliteli üretimle alt edebileceklerken, bunu yapmamalarını da Amerika ve 3. dünya ülkelerine bolca ürün satıyor olmaları, hatta mal yetiştirememelerine yoruyorum, Amerikadaki pazar bizim en az 50 katımız ve bir alan bir daha almazsada bir 10 sene daha satmaya devam eder bu kalite ile. -
bizim ilk düşündüğümüz içerideki sarı (pirinç) parçanın kaliteli çelikten işlenip ısıl işleminin tamamlanıp silaha monte edilse şeklinde, Karşımıza 2 tane sorun çıktı ;
- Namlu tırt, Namludan pellet geçirdik ve gördüğümüz bilindik hatsan kalitesi, yivset kombinasyonu değişmiş, eski Hatsanlarda %80 set ve %20 yiv iken, bunda %60 set ve %40 yiv, bu iyi bir gelişme ama ne varki, test pelletimizin namluya sürtünen %30 luk kısmında set izi yoktu ! ! !
- Bu sarı parçanın yapısı oldukça karmaşık, yani hem tornada işlenip çok temiz bir finish ile parlatılmalı, sonra arka kısmında kanalların frezede açılmasıki tek seferde çıkmaz, sonra 2 tane delik delinip yiv çekilim havşa başları açılmalı, daha sonra tüm bu freze ve delme diş açma havşa işlemlerinin doğal sonucu olan çapakların alınması ve son olarakta profesyonel indüksiyon sertleştirmeye tabi tutmak gerekiyor, Ve bu parçayı sanayide 20 - 30 tane bile ürettirseniz minimum 100 YTL, ha 1 adet yaptırayım derseniz, 200 - 250 ytl den aşağı kimse yapmaz, bizde yapmayız.
-
Bu forumda varlar - Okuyorlar - Yazıyorlar

-
Ülkü abinin izni ile birde ben ilavede bulunayım, tabi yorum değil benimki,
Altta görülen parça yukarıda belirtildiği gibi sarı (pirinç) malzemeden ve son derece kalitesiz işlenmiş ve bu parça benim bu güne kadar gördüğüm ve incelediğim, HW100 olsun AirArms olsun hepsindede dış yüzeyleri parlatılmış, ısıl işlem ile sertleştirilmiş çelikten imal, hangi akla hizmet sarı yapıldığını anlamak mümkün değil,Bu sarı parçanın üzerine vidalanan allen vida sert yaylı çekici kuruyor, ben bu vidayı söktüğümde tekrar sıkarken korkarak sıktım, neredeyse diş sıyıracaktı, bırakın siz sökmeyin, o allen vida çekicin tüm yükünü sarı parça ile paylaştığı için illaki bir kaç yüz atışda bu allen vida yerinden sarıyı kopararak yada yalama yaparak düşecek,
Yine bu sarı parçanın dışının aşırı çizikli tornalanmış olması, bulunduğu yatağın alüminyum olduğu düşünüldüğünde aşındırma yapmayacakmı ? Exadordaki AT44 de kol mekanizması kilitlenmiş Termopl İlker de tamir için.
[Resim Engellendi: http://img157.imageshack.us/img157/5885/12mg8.jpg]
-
AT 44 geldi ve 5 ekip arkadaşımın huzurunda bahçede masada a dan z ye söktüm, sökmeden önce silahı elime aldım ve Allah var beğendim ve beğendiğimide ifade ettim, hepimiz heyecanlandık, hakikaten görünümü beni etkiledi, çünkü silahın kundağı sentetik ve diğer bilindik Hatsan kundaklarındaki o malum kalıp izleri ve kalitesiz görünüm yoktu, bir arkadaşımız "Hatsan değilmi Mustafa bey, içi rezildir" dedi ve ben kendisine dönüp "Ön yargılı olmayın, bu silahı sanki kendimiz imal etmişiz gözü ile inceleyeceğiz ve dışı gibi içide kaliteli ise forumda doğruları çarpıtmadan yazacağız" diyede ekip arkadaşıma serzenişte bulundum,
Ama gelin görünki ! ! ! gerisini ben yazmayayım, Ülkü Üstad bugün silahı evine götürdü ve dağıtıp inceleme yazı ve fotoğraflarıyla ayrıntıları verecek sizlere.
-
Bu tür ucuz dürbünlerde Kristal yerine mika mercek kullanıldığını yada mercek üreticilerinin hatalı üretim merceklerinin kullanıldığını hatırlatmama gerek yok sanırım.
-
ilker abi bu pompanın aynısını yapar.Biraz zor, semeriyle seksene çıkar, bildiğiniz pompalardan değil bunlar, birde bunların 1 li 2 li ve 3 kademeli olanları var, bu hatsan tarafından satılan 1 kademeli model, yani en ucuz olanı, bunların 3 kademeli olanı en son versiyon olanı ve en pahalısı, 3 kademeli model diğer bir alt modele göre %30 daha az enerji harcanarak aynı 200 bar a çıkılırken, aynı zamanda 3 kademeli modelin bu avantajı sayesinde 250 bar basınca kadar çıkılabiliyor ve FX in üretimi olan 3 kademeli modeller şu an dünyada bilinen PCP ler için üretilen en üst model.
-
İster dijital, ister manuel olsun ben yasak oldugunu biliyorum.
Sonucta dijital olmasa bile mesafe tahmınıne yarıyan bir sistem var
rangefinder özelliğinden dolayı emniyetten izin alırken başınız ağrıyabilir.
Benim getirttigim ve gümrüge takılan dürbündede rangefinder özelligi mevcuttu, ben cok uğraştım olmadı.
Bu konu hakkında bilgi sahibi olan kişilere danıştım, bir sivilin rangefinder özellikli bir dürbünü emniyet müdürlüğünden izin alarak gecirmesinin nerede ise olanaksız olabilicegini söylediler.
Ben denedim olmadı ama imkansız degildir belki sizin ilgili makamlarda tanıdıgınız bir dayınız çıkarsa durum değişir nede olsa burası türkiye
+1
Mesafe ölçmeye yarayan ister laser ister artıkılında çizgiler şeklinde mesafe takmin edilebilirlik özelliği olsun, sivillerin ithal etmesi, kullanması, alması, satması kesinlikle yasaktır.
-
Yukarıda yazılanları anlamaya çalışın,
Bu dürbünler metre hesabı şu kadar yaklaştırır denilemez,mesafeyi siz metre yada Lazer ölçüm cihazları ile ölçebilirsiniz, Buradaki örneğin "4-12x44" dürbünü ele alırsak ; 4 rakamı baktığınız hedefteki nesneyi 4 defa büyültür anlamınadır, buradaki 12 ise yine büyültmedir,Yada yaklaştırma diyelim, bu dürbün ayarlı (zomlu) bir dürbündür ve 4 defada 12 defaya kadar büyülten (hedefteki nesneyi) yaklaştıran bir dürbündür ve bu dürbünün namlu tarafındaki merceğinin çapı 44 mm dir.
-
Bahsettiğiniz yağların hiç biri güvenli değil,Bizim zamanında yaptığımız araştırmalarda Molycote 111 dışında bir gres temin edemedik, yok yani, Sabredin 1 hafta daha 7 YTL verip Molycote 11 küçük paket alabileceksiniz YataGun dan.
-
Ben geçen yıl 1 kilo almış idim,aşırı pahalı bir yağ, ve yüzlerce minik plastik kutulara doldurdum, ve YataGun da böyle çok paralar vermeden alabileceksiniz, zaten mercimek tanesi kadar bir yağ ile silahın tüm O ringlerini yağlayabilirsiniz, ve bolt üzerinde yada bolt un girdiği yerdeki O ring dışındakiler ancak silahın sökülüp montajlanması sırasında yağlanmalıdır, yani kısaca 10 gramlık bir yağ size 1 kaç yıl gider.
Ama bu O ringler söküldüklerinde mutlak ve mutlak yağlanarak takılmalıdır, aksi halde gaz kaçağı yada O ring in ömrünün % 90 kısalmasına neden olur. -
Kesinlikle Molicote 111 veya türevi dışında bir yağ kullanamazsınız, sonuçlarını çok ağır ödersiniz, mesele yanma sıcaklığının yüksek olması değil, alev almaz olması, tam sentetik olması gerekir, şu anda silahınız teklikeli bir el bombası
-
abi bizi unutma 5,54 bişiyler yok mu
5,54mm olarak sadece Dynamic markalı ürün satılacak ve 2 hafta sonra satın alabileceksin.