Mustafa Serdar tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Güçlü bir silah kaliteli bir dürbün takacaksan mutlak gerekli,ama 50 - 60 ytl lik ve ön mercek çapı 32mm yada maksimum 40mm yi geçmeyen hafif yapıda bir dürbün takarsan uzun süre dayanabilir,Hatsan 135 ten daha güçlü olmasına rağmen ondan daha az darbeye sahip.

Elimde çk sayıda silahım var ve kesinlkle satmayacağım silahlarımdan biri Diana Mod54 üm (çok emeğim var bu silahta) bir diğeri 20 yıllık Gamo CF30 dizaynının ilk tüfeklerinden (rahmetli ilk eşimin o silah da hatırası var) ve bugün elime geçen Webley Patriot.

neyle denersen deme aamaaaaaaaaa asla av tüfeği barutu koyma dan dene

Bunun nedenini de açıklasaydın ya Evlat,

Yivsiz av tüfeği barutlarının yanma hızı çok yüksektir,oysa yiv set li silah mermilerinde kullanılan barutlar daha yavaş yanarlar,bunun nedeni ise yivsiz av tüfekleri adındanda anlaşılacağı üzere yivsizdir,yani mermi çekindeğinin önünde bir yiv-set direnci yoktur,oysa yiv-set li ateşli silahlarda ateşlenen mermi yiv-set lerde dönme direnci ile karşılaşacağından,yivsiz av tüfeği barutu kullanılması halinde mermi kovanı ve yatağı bu ani basınca dayanamayarak dağılır,dahası dağılmasa da verimli olamaz,yiv-set li ateşli silahlarda özel yavaş yanan barut kullanılır ve mermi çekirdeği namluyu terk ettiği ana kadar barut yanmaya devam ederki,mermi çekirdeği arkasında mermi namluyu terk edinceye kadar sürekli artan bir basınç gerçekleşsin.

bende şunu eklemek istiyorum bu tüfekte emniyet kolu var tüfeği kurulu brakmamak için o emniyet kolu sökülüyor ve tüfek kurulu iken kol aşağı indirilip tetiğe basıp tüfek yaydan kurtularak tekrar kapatılınca boşa alınıyor gamolardada var kesinlikle tavsiye etmem yanlışlıkla kol aşağı inmeden boşa alayım diye tetiğe dokunsanız piston kurma kolu ,dış pistondaki kurma kol yatağı hali harap olur
    bu tüfek te eğer piston kurma kolunu kırdı ise dış piston yatağındaki kurma kol yatağnın yuvasına iyi bakmak gerek bence orda da bir eğiklik olmuştur ve bu iç körük pistonunun gidip gelmesinde zarar verebilir ,ayrıca kırılan parca iceriye düştüyse derhal sökülmesi gerek ,kolu hareket ettirmemek doğru olur kanaatindeyim

İşte usta adamın açıklaması böyle olur,

Evlat çok güzel açıklamışın, g;$i

Adım gibi eminim yarı yolda kırıldığına.Ama ilk atışımda kurma kolunu tam kapatmadan atmıştım ve piston kurma koluna çarpmış olabilir.Sonra da bu hale gelmiş olabilir.

Şimdi doğru cevap geldi işte,

Kurma kolunu tam kapatmadığında,piston o kola yaklaşık 300 kilodan fazla bir enerji ile vurdu ve kol ucunu çatlattı,şimdide koptu.

Engin sen buradan nasıl bir sonuç arıyorsun anlayamadım,ama sana şu kadarını söyleyeyim,o kul kurma sırasında kırılma ihtimali %1,sen belki farkında olmayabilirsin ama,sen silahı tam kurduğun an tetik boşaldı ve kol ucuna vurarak kırdı orayı,başka türlü mümkün değil,o koldan kat kat daha zayıf silahlar var yurdumuzda ve 3,60 da yayları var, on binlerce atış yapıyorlar hiçbiri kurarken kırılmıyorda Alman havalı tüfek devinin HW77 sinin kolumu kırılacak,buna inanmam imkansız.

mustafa abi sendeki 6,35 tabancayı ölçtünmü hızını
    bendede var 4,5 tabanca atışlarını daha çok sevmeye başladım.
    tabanca modifiyesi fazla yapılmadı.

Hakan ben silahın namlusunu 4,5mm den 5,5mm ye değiştirmiştim,şimdi ise 6,35mm ye çeviriyorum ama henüz montajını yapmadım,yakında bu konuda bir modifiye başlığı altında fotoğraflı olarak tüm verileri yayınlayacağım.

Abi bir yanlış anlama olmasın.. Bir mermi (ister ateşli ister havalı olsun) namludan çıktığı andan itibaren yavaşlamaya başlar. Ne kadar yakından sıkarsanız kutuya o kadar fazla kutu deler. Yada tam tersi ne kadar uzuak mesafeden atarsınız o kadar az kutuyu deler..

Ben ne dedim,uzakta dahamı etkili olur dedim ? :!:

Tabiki mermi namludan çıkdıktan sonra hedefe vuruncaya kadar yavaşlamaya devam eder,kastım bu değil,yazıyı tekrar okursan ben başka bir şey anlatıyorum,

Aynı çapta Hafif pellet ağır pellete göre namludan daha hızlı çıksada,orta uzun mesafede enerjisi ağır pelletten daha çabuk tükenir ve dolayısıyla ağır pelletin uzun mesafedeki enerjisi hafif olana göre daha yüksek olacaktır.

Hiç bir silah satıcısı yada üreticisi bu silahı garantiden tamir etmez,çünkü bu silahın yayı olması gerekenden 2 kat daha sert,Sonuçta bböyle şeyler olabilir,birde engin geçenlerde 85 kiloyum çok güçlüyüm diyordu,aşırı sert kurmakta kırılmayı hızlandırır,

Termopl ilker abine gönder,bu silahı ancak o yaptırır.