Estağfurullah,özür dilenecek bir durum yok, ![]()
Forum sayfaların da her türdü yardım çağrılarını yanıtlamaya çalışırım.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Estağfurullah,özür dilenecek bir durum yok, ![]()
Forum sayfaların da her türdü yardım çağrılarını yanıtlamaya çalışırım.
Çok şık olmuş Murat,fakat seni biraz uğraştırmışa benziyor. ![]()
Merhaba arkadaşım,
Ben ücret karşılığı modifiye yapmıyorum,yaptığım modifiyeler genelde kendi silahlarım,ve zamanında bana silahını gönderip "istersen boz abi" diyen arkadaşların silahlarıydı,ben şu anda çok yoğunum,yeni 3 farklı modelde prototip silah projelerim var onlardan dolayı da hiç vaktim yok,
Yay amerikadan getirtiliyor,satın alma rehberinde adresleri var ve kendiniz satın alıyorsunuz,büyüklüğüne göre 2 yarı fiyatta yay var $17.00 ve $25.00 ,keçenin de $9.00 ve $19.00 iki farklı kaliteleri var ve aynı yay alınan siteden alıyorsunuz,zamanı geldiğinde silahınızı aldığınızda,ona uygun linkleri size veririm yine forum sayfalarından.
Bende sizin ve ailenizin bayramını kutlarım. ![]()
S&W nin 4,5mm den büyük kalibresi yok,yurt dışında da yok,böyle modifiye parçalar,biz yurt dışından havalı tüfek namlusu getirtiyoruz,ayrıca 4,5mm S&W şarjörü getirtiyorum,namluyu kesip bu silaha uygun halde torna ediyorum,sonra silahın namlu bağlanan kısmını frezede büyültüyorum,getirttiğim 4,5mm top ların 4,5mm pellet yuvalarını da 6,37m ye rayba ile büyültüyorum,sonra bu topları özel alüminyum karartma asiti ile karartıyorum,silahı topladığımızda en ufak bir çizik yada ezik,estetiği bozan bir şey olmuyor.Sonuç tatmin edici bir güç,sonra silahın üzerine bir moderatör ve birde open sigh red dot takdıkmı bitmş oluyor ![]()
Modern dizayn olan bir tüfeğe,klasik stutzen kundak bence hiç gitmemiş. ![]()
"Cumartesi yağarsa pazarda çamurlu olur" demek istediniz sanırım Polat abi. ![]()
Acaba ?????
Bakın ben değil herhangi biri o silahın tüpünü kontrol etsin,et kalınlığı vs.. HW100 yada benzerleri ile karşılaştırsın,en azından buna benzer bir tüp ile ilgili bir ön izlenim olmadan yada,tüp üzerinde test sertifikası (soğuk mühür) varmı bunları kontrol etmeden almayın,tüp garantiye alırsanız,gerisi zamanla görülecek bir şey,450 YTL çok ucuz ama birimizi öldürecek,yaralayacak yada 3 gün sonra çöp olacak arızalar verecekse bir daha düşünmek gerekir,
pistonlu silahları her türlü söküp,takıyoruz,pamağımızı kırıyoruz,elimizi parçalıyoruz ama sonunda başarıyoruz,bu PCP silahlarda en basiti hava kaçağı vs.. olduğunda amatör hobi sahipleri hiç bir şey yapamaz.
Uzun mesafede normal pellet altın pellet den daha etkili olur,tabi bu mesafe en az 30 metre,
Altın pellet tabir ettiğiniz gamo rocket sanırım ve bu pellet aşırı hafiftir,yakın mesafedeki kinetik enerjisi oldukça yüksektir ama uzun mesafede ağır pellet in momentumu enerjiyi daha uzaklara taşır.
bir kaç hafta önce mühendis arkadaşımız almanyadan bir kaç kutu getirmiş diana 350 magnumda denedik hızı çok fazla çıkmadı benjaminle 820 ise sabo ile 840 falan çıkmıştır...ama oldukça delici biz s410 şarjörüne doldurabilirmiyiz diye düşündük ama kalem mermi yatağına ulaşamıyor şarjöre koyuncada şarjör çevresindeki lastik halkayı koparma riski var...
Volkan bu pelletin en önemli özelliği çekirdeğinin balistik yapısından kaynaklanan enerjisini çok uzun mesafeye taşıyabilmesi,çekirdek çapının 4mm ve dizaynının aerodinamic yapısı sayesinde normal pelletle aynı hızda namludan çıktığını bile varsaysak,100 metreye geldiklerinde bu sabot mermi normal pellete göre enerjisi en az %35 daha fazla olacaktır,çünkü paraşüt pellette,etekte taşıdığı hava pelleti önemli ölçüde frenlemektedir,oysa bu pelletin arkasının da oval olması,arkasında bir hava odacığı oluşumuna izin vermemektedir,dolayısı ile mermiyi frenleyen böyle bir faktör yoktur.
Volkan bu neslin arpası biraz fazla veriliyor. ![]()
splid kurşun,kaplama yok.biraz zorlarsan bizim 5,5mm namluya da giriyor ama silah güçlü değilse,namludan çıkamıyor,silah güçlü ise namludan çıkıyor ama aşırı sürtünmeden dolayı 15 metre gidiyor. ![]()
ben doğrudan namluya sürüyorum ![]()
Ses üstü hızın üzerinde namludan çıkıpta hedefe sen altına düşmeden ulaşırsa isabetlilik bozulmadığı gibi,neredeyse düz bir çizgide hedefi buluyor,müthiş bir keyif,ama pellet hedefi bulmadan ses hızı altına düşerse bu süpersonic den subsonic e geçişte hafif bir yalpalama yapabiliyor,bu da paraşüt dizayndan kaynaklanıyor,ama isabetlilikte öyle aman aman bir bozulma ben gözlemlemedim,aksine genelde ses üztü 70 metre atışlarında 1,5cm gibi guruplar çıkarmaya devam ediyor,Ama rivayetlere göre sesüstü (süpersonic) hızlarda atışlar yapılacak ise pelletin paraşüt dizayn değilde bildiğimiz mermi dizayn olması gerektiği söyleniyor ve mantıklıda bence.
Örnek alt fotoğrafdaki mermi .224" (5.56mm) ateşli mermi çekirdeğidir ve .224" havalı silahlarda da kullanılır.
yanlış anlamışsınız bu pelletleri ses hızının üzerinde atamazsınız her şeyin bir limiti var.
Atılır atılır,eğer pellet kafası kopmadan namludan çıkarsa,atılır,ve mükemmel sonic Boom sesi kükrercesine duyulur.
Paylaşım için teşekkürler.
Yalnız benim bildiğim, FXAirguns, Logun için üretim yapıyordu.
+ 1
Logun'u FXairguns fabrikası fason olarak üretiyor,yani üretici FX,ondan değilmiki Logun dünya çapında üne kavuşmuştur,
Mustafa bey AAS410 dan bahsediyor yani ultra modifiyeden 16 grainsle 1280 fps diyor devasa tüplerle kaç olur kimbilir demeye getiriyor ki 14.3 le 1200 fpslerin adı bile olmaz .
yanlış anlamadığımı sanıyorum inşallah...
Benim kastım,büyük tüp ile daha yüksek hız değil,daha randımanlı hızlar,yani modifiye yapıyorsunuz ama 30 - 40 atışta tüp bitiveriyor,bir anlamı kalmıyor, FX de bu sorunun yaşanmayacağı,
peki bu modifiye kitlerinden daha sonramı getireceksiniz Mustafa abi malum Gladiator'cüyüz
Dostum bu kitler minik bir paket için de ne zaman istersek gelir,fakat benim düşüncem bir 10 takım getirteyim,görelim neymiş,fiyatı da öyle ahım şahım bir şey değil,
Bana gelen dosyada,aksesuar listeleri içinde bu kit ile karşılaştım,fakat bu kit ile bizim ithalini yapacağımız modeller içinde sadece Gladiator için belirtilmiş,zaten Revolution için pek sağlıklı olacağını tahmin etmiyorum,çünkü otomatik bir silah,pelleti gönderirken kullanıdığı gazı geri kazanıp,sistemin yeniden kurulmasını sağlıyor,yinr silahlar gelmeden bir şey söylemek afaki olur demekle yetineceğim,
Fakat bu arada belirtmeden geçemeyeceğim bir hususta şudurki ; Yabancı silah firmalarının resmi internet sitelerinde bile silahlarının hız verilerini yayınladıklarında,o uçuk hızları araştırdığınızda 5,5mm için kullanılan pelletlerin,12grains,hatta 10 grains pellet kullandıklarını görürsünüz,
Buna rağmen benim diğer silahlar ile ilgili ve mekanik bilgi birikimle söylemem gerekirse bu silah da modifiye edilir,ve PCP ve Co2 silahlar da yapılan modifiyelerin,en belirgin negatif sonuç aşırı hava kullanmaktan dolayı zaten küçük olan tüplerinin hemen bitmesidir,buna bir örnek gmby kardeşimizin AA S410 silahında orta seviye bir modifiye yaptım ortalama 70 atış yapıyor,oysa bendeki aynı silah ultra sınıf bir modifiye yaptım,16grains pellet ile 50 atış yapabiliyorum ama hız verisi 1280fps.Halbuki FX Revolution ve FX Gladiator de devasa tüplerle alınacak sonuçlar illaki mükemmel olacak.
Hoş geldin Köksal kardeşim ![]()
Birde şu namlu olayına kafam takıldı yurtdışındaki sitelerde wlather namlu kullanan pek çok tüfek görüyoruz hiçbirinin üzerinde dana kadar walther yazmıyor benim tüfekte wlather namlulu tüfeğin üzerinde hiçbir ibare yok. sadece sitesinde ve tüfek açıklamalarında öyle olduğunu yazıyorlar bu adamlar logo ve ya bir yazı kullansaydı sanırım her tüfekte olurdu
![]()
sanırım hatsan özellikle namlu kalitesini belli etmek adına kendisi bu yazıyı yazmayı uygun görmüştür...
Ben onlarca Lothar Walther namlu getirttim,hiç birinde söylenildiği gibi bu tarz bir ibare yoktu,zaten gerekte yok,bir tane pellet geçirirsin ne olup olmadığı ortaya çıkar,sanırım bu ortaya çıkacaklardan dolayı silah bana gönderilmedi diye düşünüyorum,Malum webleyler ile ilgili yazılarım,halbuki olabildiğince objektif yazılar yazmıştım. ![]()