YavuzA adlı kullanıcının mesajları

    Gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş, tebrikler. Üşenmeden bu kadar uğraşıp da buraya aktarmanız da cabası. Kısmet olursa ben de bir tane sipariş veriyorum bu tüfekten.


    Benim bir sorum olacak. Eski yağı temizlerken sadece kuru olarak siliyormusunuz, yoksa özel bir yağ sökücü kimyasal kullanıyor musunuz.

    Bunlar seri üretim olmayan, özel siparişle yapılan yaylar. Şu an dahi siparişini verseniz en iyi ihtimalle 2009un ilk aylarında elinize geçer. Tam olarak Türk yayları gibi değiller. Aynı performansı da vermiyorlar. Türkiye'de bu işi hakkıyla yapmaya çalışan bir arkadaşımız var. Onun da bir yayı tamamlaması 2 ya da 3 yıl kadar sürüyor. O kadar uğraştıktan sonra da satmıyor. ;#^+. Yani parasıyla dahi alamıyorsunuz.


    Biz de Grozer marka yayların base modelini kullanıyoruz. Sizin baktığınız sitede geçen model base diye verilmiş olmasına rağmen fotoğraf farklı bir yaya ait. Bahsettiğim yaylar fiber ve ahşap kompozit yaylar. Fiyatları 200-300 Euro aralığında. Bahsettiğiniz Hoyt Avenger marka yaya da sürekli alış veriş yaptığımız siteden baktım. Yan ekipmanları ile birlikte 700Euro gibi bir fiyatı var. Bu fiyata posta giderleri ve karşılaşabileceğiniz gümrük problemleri dahil değil.


    Bence bu spora gönlünüz varsa herhangi bir harcama yapmadan önce biraz daha araştırın ve amacınızı iyi belirleyin. Yanlış bir başlangıçla okçuluktan soğumayın. Biz de yeni bir okçu kazanalım. :D

    Ok kesmeyle ilgili video biraz fantazi tadında olmuş. Dikkat ederseniz atışları yapan bayan yayı tam çekmiyor. Kullandığı yay da muhtemelen bayanların da kullanabileceği çekiş kuvvetinde bir yay. Gerçi daha hızlı bir yayla da büyük yaralanma riski olurdu en azından parçalarından o kadar kolay kurtulamazdı. Gerçek bir savaş yayı ve ucuyla o mesafeden arka arkaya iki insanı delip geçebilirsiniz.


    Kamikaze Moğol donanması Japon denizini geçmeye çalışırken çıkan fırtınanın adı. Kelime anlamı da yanlış hatırlamıyorsam ilahi rüzgar gibi bir şey olması lazım. Moğolların bu harekata giriştikleri zaman Japonlar çok güçsüz bir dönemlerini geçiriyorlardı. Japon adalarına geçebilselerdi muhtemelen Japonları ezip geçeceklerdi. Kılıçların da bir faydası olacağını sanmıyorum. Çünkü Asya kavimleri genellikle göğüs göğüse mücadeleyi pek tercih etmezlerdi. Moğol orduları da mızraklı hafif süvariler ve atlı okçulardan oluşuyordu. Piyade sınıfları ise yoktu.


    Yatağanların Japon kılıçları kadar özel olarak üretildiklerini zannetmiyorum. Fakat kullanım alanlarına göre muhtemelen Japon kılıçlarından daha avantajlı silahlardı. Çünkü gemi güverteleri ve ambarlarında geçen çarpışmalarda rakipler çoğu zaman birbirlerine bir kol boyundan daha kısa mesafelerde oluyorlardı. Bir arkadaşımızın hipotezine göre de namlusu ileri doğru değil geriye doğru kullanılıyorlardı. Kısa alanda çekiş ve çekiş anında rakibe darbe vurabilmek için. Namlularının kıvrımı da bu hipotezi destekliyor. Namlunun bu kıvrımı yapılan kısa hamlelerdeki açılan kesik miktarının da uzamasına yol açıyor. Kesici silahlardaki ters kıvrım darbeyi alan kişinin silahı kullanan kişiyle aralarındaki mesafenin azalmasını da sağlıyor.(Sanki bir kancayla çekiliyormuş gibi). Bu durumda darbe alan kişinin karşı saldırı ya da savunma alanı da daralıyor.


    Tabii bunların hepsi hipotez. Sonuçta eski tekniklerle yatağan yapan ya da kullanan kimse yok. Japonların kültürel olarak kazancı da bu noktada başlıyor. Kesintiye uğratmadan hem sanatlarını geliştirebilmişler hem de olgunluğa ulaştırmışlar.

    Alıntı


    tüfeğin performans deyerlendirmesi için mümkün oldukça destekli yani atıcı hatalarını minumum a indirgeyecek şekilde atış yapılmalı önce 10 m ,35 m ,50m , 80 m ve mümkünse dahada ileri mesafeler denenir
    yeni ve yeni yağlanmış tüfeklerde dizel etkisi geçmesi için bazen 100 atış tan sonra normale dönen sistem test edilir.pelet seçimi de önemlidir her tüfek her peleti beyenmez çeşitler üzerinde deyerlendirmelere gidilir.tüfeğin namlu temizliği yapılarak yapılan test ikinci ve üçüncü kez tekrarlanır.saygılarımla

    Cevabınız için teşekkürler.

    Merhaba arkadaşlar. Ben siteye yeni katıldım. Şükrü ve Murat beylerle okçuluk çalışıyorum. Onların vasıtası ile bu siteden haberim oldu.


    Benim elimde de Diana mod24 var uzun zaman önce aldığım. Biraz hor kullanılmış durumda. Bugünlerde diğer arkadaşlarımın da heyecanına ortak olarak tekrar elime aldım tüfeğimi. Sıkıntım genel olarak tüfeğin bakımını nasıl yapacağımı ve ne tür malzeme kullanmam gerektiğini bilmemem. Şu anda namlunun dış yüzeyinde ve tüpün üst yüzeyinde korozyon var. Daha önce WD40 ile korozyonu temizleyip, motosiklet zincir yağı ile yağlamıştım dış yüzeyleri. Motosiklet yağı belki bilenler vardır sprey olarak satın alınıyor. İlk sıktığınızda oldukça akışkan fakat bir iki dakika içerisinde donup bir film tabakası gibi yüzeyi kaplıyor. İkinci sorun ise silahı kurarken eskiden olmayan çeşitli sesler gelmesi. Sanki tüp içerisindeki keçe deforme olmuşta gidip gelirken ses çıkarıyor. Herhangi bir mekanik sürtünme yok gibi örneğin kurma kolunda veya kundaktaki yuvasında.


    Ne yapmamı önerirsiniz. Kendim uğraşayım mı yoksa bir profesyonele mi havale edeyim? (Bu gibi işlerle uğraşan birilerini de tanımıyorum malesef) Mekanik işlere elim yatkındır gerçi, tüfeğin planlarını da buldum internetten ama, aman şurasını dağıtma bir daha bir araya getiremezsin diyeceğiniz yerleri var mıdır?


    Teşekkürler.