CenkHoca adlı kullanıcının mesajları

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    İnceleme ve yorumlar için çok teşekkürler. Benzer bir incelemeyi de ben geçen sene bu zamanlarda aşağıdaki konuda dile getirmiştim:
    Tbmm - 1/729 Silah Kanun Tasarisi


    Maddeler üzerine benim yorumlarımın bulunduğu link ise artık geçersiz, maddeleri ve yorumlarımı aşağıdaki linktten pdf formatında indirerek okuyabilirsiniz:
    http://www.turkcards.com/airgun/yorum.pdf


    Hukukçu veya silahlar konusunda uzman değilim, tamamen kendi mantığıma göre çıkartmış olduğum yorumlardır, dolayısı ile yanlışım var ise düzelten tüm yorum ve eleştilere şimdiden çok çok teşekkürler.

    + Havalı silahların şarjörü olamayacağını düşündüklerinden olsa gerek, her türlü şarjörün satışını ruhsata bağlayınca farketmeden havalı şarjörlerini de aynı kapsama sokmuşlar. 8o


    + Yönetmelikle belirtilen alan dışında taşımak yasaksa, havalı silahlar nerede taşınacak? Malum av da yasak olunca, av sahası diye bir kavram da olmuyor. Evden poligona kroki çizip elimize mi verecekler?


    +Birileri bu yetkililere gidip durumu izah etmedikçe saçma salak hükümler görmeye devam ederiz biz.

    Hatsan yaylısı almak gibi niyetiniz varsa öncelikle şu çıkacağı söylenen vortex pistonlara uygun mu araştırın derim. Bir süre sonra tüfekten sıkıldığınızda biraz değişiklik yapmak iyi gelecektir. Bu arada Hatsan yaylısı da güzel isim oldu.

    Benzeri durumu ben de yaşadım. Balıkesir'de yeni açılan bir av bayii (Çardaklı mevkiinde, Balıkesirliler bilir belki) Yüksek güçteki havalı silahlara kısıtlama geleceğini söyledi. Ben adamın yüzüne tuhaf bakınca o da lafı geveledi biraz. Öyle birşey olsa ben zaten duyardım dedim, forumu kastederek. Bir çok av bayii bunu yapıyor ve galiba elindekileri satmak için bu yola başvuruyorlar. Bu arada bahsettiğim bu bayi BT65'i Hatsan'ın paketi (malum optima var pakette) ve pompa dahil olmak üzere 2.000 Liraya satıyor. Küçük bayiler bile bu işteki kârı gördüler, ona göre strateji belirliyorlar sanırım.


    bende var 9mm diğer evde çürümeye yüz tutulmuş vaziyette bekliyor,sapan ( kuş lastiği ) yap at daha etkili


    ha birde ateş ederken yüzüne sıçrıyan barut parçaları mevzusu var,,kör olmak istiyorsan karar senin,,

    Kadir, zamanında senden aldığım pellet ve condor rail ilanında araya onu da sıkıştırsaydın keşke. Ben talip olabilirdim. 8o

    Bu da pinfire,mermisi bulunmaz bunun, kovanlar yandan ateşlemeli. Bir kaç revolver daha vardı bunun gibi littlegun.be sitesinde. adamlar mermileri böyle poşette filan saklıyolar. Yok piyasada. (erişemedim ya, pistir bu ciğer şimdi)
    :P

    Konunun açılmasına sebep olan ilk video, 2-3 yıl önce .50 cal. ile dağ keçisi avı diye Youtube'da paylaşılmıştı. Arama yaparsanız olasılıkla karşınıza çıkar. Birileri orijinal videoyu araklayıp propaganda malzemesi yapmış.

    Her savaşta olduğu gibi, Çanakkale Savaşı da kendi menkıbelerini yaratmıştır ve iş menkıbelere gelince, gerçekler göz ardı edilir hep. Tarih metodolojisi içerisinde menkıbelere yer yoktur. Konuyla ilgilenen arkadaşların, ki sanıyorum herkes ilgi duyuyordur, Turgut Özakman'ın Diriliş-Çanakkale 1915 kitabına ciddi eğilmesini tavsiye ederim. "Almanların bize ettikleri" konusunda Eblemis'e hak vermemek elde değil.

    Kedileri seviyorum, evcilleşmelerine rağmen avcılığı bırakmayan tek hayvan. Ama videodaki kedi suçluluk psikolojisine itilmiş sanki. Yazık. ^^

    Bende benzer şekilde bir bağlantı yaptım ama bir şekilde tamamlayamadım. İşe yaradığını görmek güzel g;$i yani biraz daha uğraşşam olacakmış. Bu montaj seti seri üretilebilir hale getirilirse forumda grupman ve tahribat paylaşımları olan arkadaşlar için çok büyük bir güzellik olacaktır. Tabi ar-ge sine şimdiden destek olmakta lazım :thumbup:


    Seri üretime geçildiğinde yapılabilecek o kadar çok sayıda olasılık çıkıyor ki ortaya... Ar-ge desteğine gelince, siz de bu sabah destek oldunuz zaten Şuayip, Bey. :thumbup:

    Sanirim sonsuz vida ve somun kullanmayi onermisti ozzy bu sekilde somunlarida o sonsuz vidaya baglarsak somunlari gevsetip sikarak daha hassas ayar yapilabilir :)


    Ozzy32'nin mesajında "pullu mil" denilince benim aklıma sonsuz vida gelmemişti. :) Kameranın ve altındaki tabanın ağırlığını taşıması için, zamanla gevşeme yapmayacak şekilde bağlanması gerekiyor. Videodaki pullu yöntem gevşemeye izin vermiyor, ama karşılıklı sıkılan somunları da denerim. Bu arada bütün bu çalışma boyunca özellikle uzak durduğum şey, parçalar üzerinde değişiklik yapmak oldu. Mesela dürbün ayağı bu iş için delinmedi ya da bir yerleri kesilmedi. Aynı şekilde dürbün rayı da hiç bir şekilde delinmedi. En az seviyede torna-freze işçiliği gerektirecek şekilde yapmaya çalıştım. Hatta kamera altlığı olarak kullandığım çelik parçayı Makine Müh. okuyan bir öğrencim kesti. Ona da mümkün olduğunca basit (üzerinde vida için diş açmadan) bir parça yapmasını söyledim. Bu arada onun da adını anmış olduk. Teşekkürler Kamil. ^^

    güzel çalışma belliki zamanla daha iyi olacak.birde ar6 kullanıcısı olarak nasıl memnun musun güç mesafe olarak aır arms ile nasıl tecrubeli hobiciler aır armsı öneriyorlar.bir pcp alamak istiyorum. ve seningibi kulanıcı arkadaşlardan daha sdağlıklı bilgilere ulaşacagımı biliyorum.


    aslında brus77 doğru cevabı vermiş g;$i ama bir kaç şey eklemek gerekirse...
    Her tüfeğin bir amacı vardır ve olmalı da. AR6 grup çalışması yapılacak bir tüfek değil. 25 grain rabbit magnum attığımda bile her şarjörde 1-2 flyer oluyor. Yani bu tüfeği dizginlemek için 30 grain ve üstü pellet kullanmak zorunda kalıyorum. Bu kadar güçlü ve tahribat meraklısı bir tüfek de, denildiği gibi ancak ikinci hatta üçüncü tüfek olarak sahip olunmalı. Ama bana bakmayın. Benim tek tüfeğim şu an için AR6 :)

    elinize sağlık çok güzel olmuş.sadece aklıma bir şey geldi siz düşünmüşsünüzdür ama fikrimi söylemeden geçemeyeceğim.düzeneğin her yeri bence güzel olmuş yalnız pul koyduğunuz kısım sizinde söylediğiniz gibi faklı makinelerde uğraştırır sanıyorum yükseklik farkından dolayı.size önerim makine bağlanan kısımdaki pullu milin bir üstüne birde altına pul yerine somun koyarak karşılıklı sıkıp gevşetme şeklinde yapılması.affınıza sığınarak fikrimi bu şekilde belirmek istedim.iyi çalışmalar dilerim.
    sevgiler


    Ben de başlangıçta somun kullanarak denedim, kalınlığı fazla olduğu için pul kadar hassas ayar yapılmasına müsade etmiyor. videoda görünen fotoğraf makinesi geçici bir çözüm, sadece deneme çekimi yapabilmek için kullandım. Kullanmayı düşündüğüm kamera, sol tarafa doğru açılabilen bir LCD ekrana sahip bir Sony (neden Sony derseniz, o da ayrı bir konu başlığı aslında). Tüm sistemin tüfeğin diğer tarafına aktarılıp ekranın sola doğru açılmasına izin vermesi için ayarlanması sorun değil. Tek sorun, yeni gelecek olan kameranın yüksekliği... ve pul kullanmaktan başka çare kalmıyor. Yeni kameranın boyunu bilmiyorum. En hassas yükseklik ayarı için de, somun kullanmak imkansız. Zaten dikkat ederseniz, kameranın altındaki bağlantı için dediğiniz yöntemi kullandım. Vidanın boyu fazla gelince, bir somun ekledim ve kamerayı çok iyi tutuyor böylelikle. Ama hala düşünüyorum. Pul haricinde bişeyler bulmak lazım.