cheratha adlı kullanıcının mesajları

    Bu forumdaki bir arkadaştan 2. el hatsan trophy ilk pcp tüfeğimi aldım daha önce mod 125 kullanıyorumdum 2 side 5.5 cal. trophyi yaklasık 2 aydır kullanıyorum 2000 e yakın pellet attım bana göre avantajları ve dez avantajlarını yazıyorum.
    Dezavantajları:
    1- tüfek gerçekten çok ağır ayakta 1 şarjörü zor atıyorum 7-8. mermiden sonra kolların ağrıyor.
    2-tüp hacmi 180 cc çok az 200-100 bar arası 30 atış anca yapılıyor.
    3-yanında bt65 kullanma kılavuzu geliyor ama bence att44 ün modifiyelisi.(neden böle dusunuyorum çok teknik bilgim olmamakla birlikte setskur vidasını sıkıp gevşetmek için 4mm alyan kullanılıyor bildiğim kadarıyla bt65 lerde 6mm alyan ayrıca bt65 lerde millet 300-400 m den bahsediyor ölçümlerime göre 250m ye anca atıyor )
    Avantajları
    1-Bana göre çok yakısıklı bi tüfek oyuncak gibi durmuyor bildiğin sniper havası var.
    2-Grupman atışları felan yapmıyorum o kadar profesyonel değilim ama 30m den maden suyu kapağını 10 da7-8 arası vurabiliyorum (arabanın kaputunun ustunden bipod atış yastığı vs olmadan) .
    3-rb-sb bolt kolu seçeneği çok iyi tüfeği ilk aldığımda rb olarak kullanırım diyordum attıkça baktımki sb bana daha rahat geldi sb seçeneği olmasa satardım rb bana göre çok zor bütün pozisyonunuzu kaybediyorsnuz yatarak atış yapmıyorsanız.


    Şimdilik aklıma gelenler bunlar diğer kullanan arkadaşlarda düşüncelerini yazarsa almayı düşünen arkadaşlarda fikir sahibi olabilirler.

    pompa gerçekten zor hele istanbul gibi herşeye kolay ulaşabilecek bir şehirdesiniz 2. el temiz 300 bar kullanım basınçlı bi scuba alın derim 30-50 tl arası dolum yapıyorlar ve sadece hobiye odaklanabiliyorsunuz atışa giderken rahat oluyorsunuz pompa varken bende diyordumki 40-50 mermi atıcam ondan sonra pompayla kim dolduracak gitmeye gerek yok diye vazgeçiyodum scuba tüp aldım bi gittiğimde en az 300-400 mermi harcıyorum hemde zahmetsiz haftada 2-3 gün gidiyorum hatta su an 2. el komprasör bakıyorum ucuz denk gelirse onuda almayı dusunuyorum

    namluya bi zarar vereceğini düsünmüyorum bazen kurma kolunu tam cekmeden mermiyi namluya sürüyoruz atış yapmayınca 2 . kez kurma kolunu cekince bu tip sıkışıklar yapıyor şarjörü cıkardıysanız namluyu söküp içine ondan sonra bakabilirsiniz mermi varmı yokmu diye eğer zorladıysanız şarjörü tutan parçalar var onlardan birini eğmiş olabilirsiniz şarjörde tam oturmadığı için kurma kolu mermiyi süremiyor şarjörün sağına soluna takılıyor garantisi varsa yollayın en iyi çözüm

    bu hatsan Türkiyede neden bu kadar kötüleniyor anlamış değilim, yada hatsan avrupaya farklı yurtiçine farklı üretim mi yapıyor ? yurtdışı fiyatlarına bakıyorum aa larla fx lerle benjamin le aynı para ve yurtdısında buyuk bir pazarı var alanların çoğuda memnun 4-5 tane yurtdışı kıyaslama videosu izledim hiç bu silah çok kotu sakın almayın v.b. yorumlara rastlamadım bence turkiyenin eksiği hatsan değil yuksek basınçlı komprasör yurtdısında 500 dolara komprasörlar 250 dolar civarında air gas boosterlar var 1000 tl ye komprasör satılsa turkiyede 100 kişiden 50 si hercules alır isabet konusunda 150 mt de 6 cm grupman yapmıs bi tüfek hemde tescilli bir yarısmada güç desen oda var derdimiz harcadığı hava oda dediğim gibi türkiyede komprasör eksik.

    tüpe zarar vereceğini sanmıyorum sonuçta tepkimeye girmeyen bi gaz argon tüplerde basınç prensibiyle calışıyorlar basınç sınırı aşılmadıktan sonra bi sıkıntı olmaz bence ama tüfeğe bi zarar verirmi onu bilemiyorum argon gazı kuru havadan 1.38 daha yoğun bi gaz gittiğimiz tesis azot gazı basabiliyor ama 150 bar a kadar oda bizim işimizi görmüyor. Daha önce hatsan marka havalı tüfeklerde farklı gaz deneyen varmı acaba hatsana da sordum kesinlikle kuruhavadan başka birşey kullanmayın diyorlar ama sormululuk almamak için yoksa çalışıp çalışmadığını onlarda bilmiyor.

    Hatsan trophy marka havalı tüfeğim var bulunduğumuz yerde kuru hava ile scuba tüp doldurabilen bir yer yok organize sanayideki bir firma argon veya karbondioksit gazı doldurabileceğini söyledi bu gazları kullanmamın tüfeğe veya bana bir zararı olur mu ?