bluemanxxx adlı kullanıcının mesajları

    Bide hillava ben yönlendirdim seni, bana karsi iyi davrandiklari icin ama yaptiklari bu hareketle bende daha igne almam. Tamam insanlik insanlik ama bi yerdede ciddiyet lazim.


    Bir hillav vakası daha ben çok yazdım bu foruma oradan bir şey almayın diye benide sağlam kazıkladılar çünkü..

    Her türlü canlının zevk için öldürülmesine karşıyım küçücük kuşun etine kimsenin ihtiyacının olduğunu sanmıyorum.İhtiyacı olan insan zaten onu vuracak tüfeği alacak para bulamaz.. Hayvanlara zararlı zararsız etiketleri koyuyoruz ekosistemde her canlının bi yaradılış sebebi vardır. Hiç bir canlı boşu boşuna yaratılmamıştır o yüzden o canlıya zararlı demek doğru değil. Bir canlı neden zararlı olur doğadaki dengesi bozulmuştur onu dengeliyen etmenler yok edilmiştir. Bu dengeyi bozarak o canlıları zararlı hale getirenler insanlardır..Asıl zararlı olanlar insanlardır..


    arkadaşlar bu hatsanla alıp veremediniz nedir bilmiyorum ama şuanda eskiyi bilmem fiyatına oranla gayet kaliteli hele hele mod 99 herkez çok memnun(isnisnalar var tabi) hala aşyalıyorsunuz en kötü ihtimalle yerli malı

    Hatsanla ne alıp veremediğim olacak hiç hatsan bi silah almadım ki alıp
    veremediğim olsun. Ama alan çok kişinin yorumunu okudum kimisi iyi, kimisi
    kötü, kimisi çok kötü diyor şimdi iyi mi, kötü mü, çok mu kötü? Bi standardı yok yaptığı silahların.

    Zaten ateşliler ile bi ton hayvan avlanıyor birde havalılar serbest bırakılırsa ülkede hayvan kalmaz. Artı havalı tüfekle ne avlayabilirsiniz ki ayçiçek tarlasından kalkan bi bıldırcını süper pozeyle bile zor vururken. Hadi diyelim tavşan vurucaksınız ülkemizdeki tavşanlar youtubeda havalılarla avlanan tavşanlara benzemiyor elinizde havalı varken tavşanı sadece önünüzden geçerken ve çalılıkların arasında kaybolurken görebilirsiniz.


    Hadi vurdunuz diyelim o hayvanın yaralı kaçma ihtimali çok yüksek öldürücü bi organına gelmedikten sonra. Artı hayvan vurmaktan ne zevk alır insanlar onuda anlamış değilim bırakın doğasında yaşasınlar sırf egoları tatmin etmek için vurulan hayvanlara karşıyım.


    Hal böyle iken havalı için birde ruhsat parası vermek biz atıcı olarak kullanan insanlar için çok gereksiz olur..

    hayırlı olsun kadir abi bu kadar kısa sürede alacağını tahmin etmiyodum ;şrofls;. tüfeğin şekli çok güzel 4.5 mi 5.5 mi sanki 177 cal yazıyodu ama emin olamadım. En kısa zamanda arazi performansını yayınlarsın artık.

    yeni tüfeğiniz hayırlı olsun öncelikle
    Kadir abiye bu tüfeklerin bedava verilmesi lazım yada komisyon alması lazım firmalardan tanıttığı tüfekler peynir ekmek gibi gidiyo ;şrofls;. stoeger x20 dedi ben sadece 3 kişiye aldırdım forumdan da bisürü kişi aldı. Şimdi mod 99 bu 200m videosundan sonra ondanda baya bi alan olur stoeger-hatsan firmalarında çalışanlar dua ediyodur abi sana ;şrofls;.

    Diğer değişkenleri yok sayıyoruz tabii ki. Yoksa atmosfer basıncından hava sıcaklığına, neme, rakıma kadar her şeyi hesaba katmak gerek. =)



    Havayı yukarı ittiği için alçak basınç oluşmuyor. O yüzeydeki hava akışı daha hızlı olduğundan alçak basınç oluşuyor. Bernoulli Prensibine göre bir akışkanın hızı arttığında akışkanın hızı ve potansiyel enerjisi, ve dolaylı olarak ataleti azalır. Uçak kanatlarında kanadın üt kısmından akan hava alt kısmından akan havadan daha hızlı aktığı için daha düşük atalet ve daha düşük basınca sahip olur. Bu da kanadın altında yukarıya doğru bir kuvvet kolu oluşmasını sağlar. Magnus Etkisi de içerisinde Bernoulli Prensibini de barındıran bir etkidir.

    bende bi programda izlemiştim. Yukarıdaki bombeli kısım havayı üst kısma doğru itiyo, üst kısımdaki hava dönerek alçak basınç alanı oluşturuyodu aklımda öyle kalmış. Anlatmak istediğim alçak basıncın olduğu yöne haraket etmesi idi yani mermide alçak basınç alanının olduğu yöne doğru haraket eder, işin teknik konusu hakkında fazla bilgili değilim fizik konusuna bi daldık mı çıkamayız.

    evet alçak basınç yüksek basınç olarak düşünürsek o şekilde oluyo. Uçaklarında kanatlarının üst kısmı bombeli, uçarken o bombeli kısım havayı yukarı iterek orda bi boşluk yaratıyor ve alçak basınç alanı oluşuyor, aynı şekilde alt kısmıda havayı alta iterek yüksek basınç oluşturuyor ve bu şekilde yukarıda oluşan alçak basınç kanadı yukarı doğru çekiyor bununda mantığı aynıymış ben olaya sürtünmeden girdim ;şrofls;.

    Eğer silah ekvator çizgisine paralel bir doğrultuda ateşlenmez ise 2 si aynı anda yere düşmez. Çünkü yer çekimi ekvatordan kutuplara gittikçe artar.
    Silah ekvatora doğru ateşlenirse mermi çekirdeğine etki eden yer çekimi kuvveti gidiş esnasında azalırken kutuplara doğru ateşlendiğinde artacaktır. Elle yere bırakılana ise sürekli aynı yer çekimi kuvveti etki edecektir.
    Diye düşünüyorum 8o

    hocam naptın füze atmıyoruz