tuka tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

tamam güzel bunun şarjı ne kadar gidiyor birde kaç yapar şahsen bendeki MTb yle şehir içi en az yaptığım sürat 25 km:)

şarjlı bisiklet değil bu yani zincir yerine şaft kullanılmış.
    peformans olarak sürtünme olayında zincirli bisikletten fazla olur yani harcanan enerji daha çok dişli lerin sürtünmesine gider.
    ama temizlik ve bakım yönünden mükemmel ve evladiyelik olur.
    bende büyük bisiklet şeklinde şarjlı bisiklet vardı.. bir gün uzak bir yere gittim ve şarjı bitti gelirken .pedallara dayanınca öldürdü beni temiz bir kilo kaybettim ?( sonrasımı hemen satıp elden çıkardım.

mustafa abi peki ne zaman göreceğiz bu evanix ar 6 yada 410 xtra yı? inşallah en kısa zamanda müjdenizi katresu adına bekliyoruz. 5.5 mm de evanix mi ? airarms 410 xtramı? güç ,stabil atış ,sağlamlık yönünden.ayrıca açıklamalarınız için teşekkürler.

başka bir sitede arkadaş diyorki elinde career 707 varmış ve 400 m sn hız yaptığını söylüyor( 5.5 mm ) . alttan kurmalı hem daha pratik hem havası var. çift tüplü olması ne avantajı var ve neden bu tip silahlar gündeme gelmiyor. ithalatında sorun mu var diye merak ediyorum. hemde rws marka yani atası diana .

abi birde ateşli silahlardaki namlu şoku kiminde var kiminde yok bildim kadarıyla. bunun etkisini saddam 10 lusu ve beretta 92 de aynı mermiyle yıllar önce denemiştik. namlu uzunlukları aşa yukarı aynı .
    bunun ateşli silahtaki hıza katkısı ve havalı silahlardaki şokun olup olmaması ne tür bir etki yapar sizce?

arkadaşlar biraz önce bir dostumla yivli silahın delme gücü ile aynı çapta ve ağırlıkta çekirdeğin yivsiz olarak aynı hedefteki yaptığı tahribat konusunda tartıştık.
    1-spir sadece isabetliliği sağlar .ama çekirdek vurduğu yerde bozulursa penetrasyonuda artar .buda spir oranına bağlıdır.
    2-yiv hem hız hemde tahribat sağlar.
    şeklindeydi.
    birde mg 3 tarzı yivlerin olması yani setlerin olmayıp çokgen bir namlu içine sahip olması gibi.bununda havalı silahlarda daha iyi ve sağlıklı sonuç çıkaracağını tartıştık.yani namlu içi sekizgen yada ongen gibi.bu şekildeki havalı namlusu başarısı sizce ne ölçüde olur? sürtünme ve traşlanma olmayacağı gibi keskin kenarlar olmayacağı için pellet paraşüt eteklerinden gaz kaçağı daha düşük olur fikrindeydim.
    yiv ve setin
    hız ? tahribat ? ve isabetteki rolü sizce nedir?

yerli mallarından artık bir kısmı sanayi olarak yabancıları geçecek seviyeye geldi.
    uzak değil yakın bir zamanda işçilik hatasıda olmayacak,mühendislik te artık sanayi işlerine girmeye başladı cnc makinaları gibi.hatsan bizim istedimiz hassasiyette malıda yapacağına inanıyorum ama eskiden 1983 te ilk çıkan havalı tüfeklerden tuka ile tanıştım.gayet güzeldi o zamana göre. kullanımı hoştu ancak keçesi meşindendi. işçilik yine o zamanın şartlarına göre mükemmeldi.isabetlilikte öyle.o zamanki tuka kalitesini şimdiki hatsanın yakalayabileceğini bile zannetmiyorum. yayları bile kolay kolay gevşemezdi.serçe sığırcık avlardık o yıllarda. 30 metreye kadar kalitesiz pelletlerle bile attımız nerdeyse tamamı inerdi. yani demek istediğim ; istedikmi yapıyoruz. yeterki isteyelim aselsan gibi..

O silahın transfer deliği 4mm,silindir içinden girip konik rayba ile transfer deliğini modifiye et,Termopl ün dediği gibi,delik çapını bencede büyültme,hadi namlu tarafı 4,20mm olsun hepsi bu.

3,40mm yay bulamazsın Maccari de,3.60 da yok,eskiden 3,60 diye satılan HW80 yayı artık ölçümlerde 3,75mm olarak geliyor.

Set olarak maccariden alma,Çünkü set olanlarda yay tel kalınlığı 3,20mm.dediğim HW80 yayını al,senin silahın yay tutucusunu tornacıya götür ve bunun aynısının kaliteli çelikten yap de ve dış çapını da gelecek yayın iç çapına göre yaptır.

abi ,açıklamalarınız için teşekkürler. hw 80 yayını nereden bulabilirim yardımcı olabilirmisiniz? yurt içi yurtdışı farketmez . sonuçta temin edilebilecek bir yer olsun yeter.

elimde bulunan diana 460 ta 3.20 lik yay var sanırım .buna 3.40 lık yada 3.60 lık yay takmak istiyorum.

transfer deliği genişletilse faydası olurmu?

ayrıca modifiye set olarak nerden alabilirim yada elinde satışa hazır olan arkadaş varmı? yardımcı olursanız sevinirim.

Osman bey bir zamanlar bende bu handikapın içinde çok bocaladım ve çoook uzun süre PCP almadım,aynen sizin gerekçelerinizden dolayı,daha sonra PCP aldım, :!: PCP . . . ap ayrı bir olay,yaylı ile alakası yok,A M A A A A . . . aynen dediğiniz gibi 15 civarı Havalı tüfek duvarda asılı duruyor ve aniden havada uçan bir siyah şişe görünce (evim orman da) o an yaptığım şey Yaylılardan birini alıp 15 saniye içinde şişeyi yere indirmek oluyor. ;şrofls;.

Uzun lafın kısasi,bu hobiyi yapıyorsanız her iki silah ta olmalı AMA bu hobiyi yaşayıpta PCP silahı olmadan bu dünyadan giderseniz de çok büyük bir kayıpla gitmiş olursunuz. #hims

abü, şişe dedinmi aklım hep başka yerlere gidiyor ;( .. airarms yaylısı en üstteki nasıl kurluyor kolu nerde bunun.eminim süper bir silah.ilk müşterisi benim bir kere.
    şişe olayını masaya yatırsak diyorum. yeşil başlı olanlar,kara olanlar, kahvrengi olup temmuz aylarında hızla uçuşan şişeler vs.. g;$i

buluşmanız güzel olmuş. havalı silah kullanıcıları nedense genelde hep iyi insan olurlar.
    yalnız yusuf kardeşim, sende busnell dürbün vardı ne yaptın onu ? valla ben sinir oluyom arkadaşlar. denizlide kimse yok benden başka ya.olmaz böle şey
    haksızlık bu.istanbulda herkes . arada bir hızlı geliyor.oda bir geliyor pir geliyor.

Yaklaşık 12-13 senedir kullandığım ispanyol malı Norıca twın marka havalı tüfeğim ,değişken namlu özelliği sayesinde (4.5-5.5 ) iki farklı kalibreyi bir arada kullanmama olanak sağlıyor.Namlu içindeki yiv ve setler göz alıcı.Tüfek kaliteli bir işçilikle üretilmiş.İki farklı kalibredeki namlu kullanımı oldukça keyifli atışlar yapmama olanak sağlıyor.Hız ve sürat istediğimde 4,5 tok bir ses ve akabinde tahribat elde etmek istediğimdede 5,5 harika sonuçlar veriyor.Yanlız bu markaya ait yedek parça sıkıntısı yaşıyorum şu anda herhangi br problemle karşılaşmadım aslında fakat ilerde ne olur bilmiyorum.Bu kaliteli tüfek av marketlerinde neden satılmıyor acaba? ?(

of ulam of bendede vardı aynısından ama hallettim onu ;#^+. . resimlerini koyabilirmisin. hasret gidereyim.