CO2 - Kurubuz

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Kaç gr kuru buz ,hangi hacimde maxımum kaç bar basınç üretir? bu sorunun cevabını buldukmu sanırım pompa işi tarih olur.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • pompaya bence gerek kalmıcak.pcp olsaydı bende bu konuda , alırdım kuru buzu sallardım tüpün içine .hemde hazır co2 gazı oluşurdu.nem yok, partikül yok,yorulmak yok. ama denemek lazım. kurubuz çok ucuz . forum bu konuda bir yazım vardı ama henüz vaktim olmadığı için gündüzleri gidip alamadım.


    kaç gr buz ,hangi hacimde maxımum kaç bar basınç üretir? bu sorunun cevabını buldukmu sanırım pompa işi tarih olur.


    sanki pcp tüfekte bu iş olmaz gibime geliyor :him:s
    üstadlar aydınlatabilir mi ?


  • sanki pcp tüfekte bu iş olmaz gibime geliyor :him:s
    üstadlar aydınlatabilir mi ?


    Havalı silahlar için kuru buz kullanımı pek pratik değil. Sıcaklığı -78ºC, tüpe doldurulması bir dert, saklanması ayrı bir dert.
    Tüpe doldurulduktan sonra, ortam sıcaklığına ısınırken basınç yükselecek ve sıvı hale geçecektir.
    Bu nedenle sıvı CO2 kullanmaktan bir farkı kalmayacaktır.
    Basınçlı tüplerde satılan sıvı CO2 nin hem dolumu daha kolay hem de fiyatı daha ucuzdur.
    Sağlayacağı basınca gelirsek, 22ºC civarında, sıvı CO2 üzerindeki basınç 60 bar kadardır.
    Gaz harcandıkça buharlaşan sıvının basıncı sabit tutması beklenir fakat buharlaşma esnasında çevreden ısı alamayan sıvı kendini soğutur ve basınç düşer.


    Sıvı CO2 yi tüplere doldurmak ta dikkat isteyen bir işlemdir. Bu işlem genelde terazi ile yapılır. Sıvı CO2 bulundurmak için yapılan tüplerin üzerinde dara ve dolu ağırlıkları yazılıdır. Daha fazla doldurulması, tüp ısındığı zaman aşırı basınç yükselmesi ile sorun yaratabilir. Genelde tüp hacminin %60 dan azı sıvı ile doldurulur( ağırlıkça, suya göre %45).


    Basıç düşük olduğu için, düşük çaplı silahlarda hız ve güç sağlanması zordur. Diğer taraftan 9mm ve yukarısında CO2 ile çalışan oldukça güçlü silahlar var.


    5.5 mm HW100, regülatör basıncı 60 bar civarına ayarlanırsa 12 fpe civarı güç verebilir. Bu şartlarda kullanabileceği hava hacmi, 200 bar dolum için (200-60)*175=24.5 litre olur. Aynı tüpe 80 gr sıvı CO2 doldurabiliriz veya bir adaptörle 88 gramlık air source tüpü takılabilir, bu da 40-44 litre CO2 gazı demektir.Bu durumda %70-80 daha fazla atış yapabilir.

  • ülkü abi bende teşekkür ederim.doyurucu açıklama olmuş.

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png