tuka adlı kullanıcının mesajları

    meydan avdan yay,keçe, tırnak birde boya sipariş et vs..onlar ithalatcı bu konuda.namlu içi karıncalanma varsa o zaman sakat.

    serkan bence formül yanlış oldu.


    nasıl dersen,


    zaman farkı : t


    mesafe :m


    ses hızı :340 m/sn elimizde şimdi 3 tane kullanmamız gereken veri var.


    burada yazdın formülde 340 m/sn değerini kullanmıyorsun. formülde yeri olmalı. yani metre ve saniye arasındaki bağlantıyı 340 yapacak.

    abi şöyle şimdi,


    o verdiğim değerler örnek olarak .anlaşılması basit olması yönünden.


    şimdi öncelikle ses kaydı yapıp kronometre ile ölçüm yapıp ortalamasını bulcaz. sonra da hesap işte . bence 20 m sn aşa yada yukarı gibi farkla buluruz gibime geliyor. bu veri namlu çıkış hızı değil o mesafedeki yani hedefe vurduğu andaki hızını bulmuş oluruz.

    Yaklaşık olarak evet,


    Kronografların çalışma mantığında da 2 tane göz var ve bu iki gözlerin üzerinden geçen merminin gözleri sırayla kesip açması sırasındaki zaman ve bu iki böz arasındak mesafenin baz alınarak,basit bir mikro işlemci ile hızı hesab ediyor,fakat sizin ölçme yöntemine gelirsek,siz tetiğe bastığınız an - merminin hedefe vurduğu an ve bu vurma sesinin geriye ses hızında dönüp sizin o sesi duymanız arasındaki zamanı ve merminin namludan çıktığı andan itibaren hedefe kadar yavaşlayacağını da hesaba katmalısınız,


    burada önemli olan zaten , merminin belli mesafedeki hızını ölçmek. ne zamandır formülüze etmeye çalışıyom .


    şimdi şöyle bir örnek dersek


    ses hızı : 340 m\ sn


    mesafe: 340 metre


    hedef vuruş sesi-namlu çıkış sesi = 1 sn olsun misal olarak.


    dersek mermi hızı 340 m \sn olmuş oluyor.ama bu hız tabiki hedefe vurduğu andaki hız oluyor.yani namlu çıkış hızı değil. ama kronografla test verileri yazılıp belli mesafeden denenir ve ses kaydı yapılırsa eordinamik özelliği en iyi olan ortaya çıkmış olur sanırım.


    formüle edin yaw matemetiği iyi olanlar :)

    arkadaşlar biraz önce kartalcin arkadaşımız bana atış videosu gönderdi. videoda tam 35 metre ötede teneke var . dibindede tüfeğin kamera koymuş . silah çat diyor ardından pat diye vurma sesi geliyor . 5 atış yapmış. ortalamasını kronometre ile aldım 28 salise. yani 30 diyelim.ses hızı 340 m sn herkes biliyor. burada ne oldu 35 metreden ses bize 30 salisede geri geldi. bunada 34 metre desek( hesaplama kolaylığı için)


    34 metrede yarım saniye .sonuçta yarım saniyede ses geldine göre 340/2 = 170 m sn diyebilirmiyiz? yorumlar gelsin .ve bu mantığı tam olarak düzeltelim.bence ses kaydı yapılarak ölçüldünde sağlıklı veri elde edebiliriz gibime geldi.

    sayın arkadaşlar benim anlamadığım birşey var şimdi diana 460 hız verılerı 4.5mm de 340 m/s 5.5 mm de ise 220 m/s ama 54 de 4.5mm 320 m/s 5.5 m ise 240 m/s şimdi 4.5mm de 54 ten hızlı olan tufek neden 5.5 mm de 54 den yavaş bunu anlamıorum ve birde diana 460 ın pıston silindir hacmi hw 77 den buykmu görduğum kadarı ıle buyuğe benzıo ama yanılıo olabılırım buyuksede neden hw 77 bıle 5.5 mm de 230 ken 460 220 m/s yoksa bunda bı yanlışlıkmı var.

    Mustafa serdar beyin yazdıklarına aynen katılıyorum. elime bir hw 77 yada hw97 alıp denemiş değilim. ama piston çapı uzunluğu 460 la aynı uzunlukta ise yay kalınlığı ile telafi edilebilirmi bilemem. tabi işin içine diana sihrini de ilave etmek gerek.bence araştır.hw 77 yi bedavadan harcama.diana mod 460 güçlü de olsa çok büyük bir fark oldunu tahmin etmiyorum.

    yaw termopol abim , bu kadar silahı ne yapcan yaw? :) diana 460 alsaydın bu kadar bu kadar hurdaya gerek kalmazdı ? ama bu kadar silah yatak odasında dersen o zaman 460 dan uzak dur derim ;şrofls;. . #hims #hims #hims


    (termopol beyin silahları , henüz envantere kayıt edilmeyenler hariç tir)


    FX Revolution Semi Automatic .22
    FX T12 .22
    HW100T 5,5 BUSHNELL 6-18X50
    Airarms S410 xtra BUSHNELL 6-24x40
    HW 97K 4.5 BUSHNELL 4-12X40
    GAMO CFX 5,5
    UMAREX CP SPORT Co2 4.5
    SMITH & WESSON Cr. Co2 6" .25

    tüfeng birazda tüfeng gibi olmalı .araziye çıkarsan heryerine toz çamur girer.bir ton ayarada gerek yok. sade tüfenk olmalı.hw 100 bundan daha güzel bence.

    10m ye sıfırladığınızda 25-30m de yukarı vurur sonra 40-50-60 m ler 1 dot'a denk gelir hemen hemen. Siz bana dürbününüzün tüfekten yüksekliğini ve büyütmesini , kullandığınız pelleti ve tüfeğin gücünü yazarsanız ideali kaç metre ve kaç metrede yukarı kaç metrede aşşağı atacaksınız söyleyeyim.

    airarms palet kullanıyorum.diana mod 460 5.5. üzerinde 32 lik zomlu powerline var.

    siteden hedefleri yazıcıdan çıkardım. 20 metreye diktim. tam ortayı nişan aldım. ateş ettim. sonra hedefe tekrar nişan alarak bu sefer artıyı vurulan noktaya çekmeye çalıştım. ama kıpırdama oluyor tabi sabit tutcak bişey bulmak burada zor.


    sizler nasıl yapıyorsunuz? en profosyonel manada sıfır hatalı yapanlar varmı? tecrübelerinizi paylaşmak istiyorum.

    ya burda o yeşil basşlı şişelerden yok.. 8| ne edecem ben şindi?bende benım 4x4 mod 54 le şişe kırıyorumda ara sıra bizim sişeler soda şişesi...yani gövdesi de yeşil..gelip beraber kırsak olurmu abi.?bizim hiç yeşil başlı şişemiz olmadı abii... ;şrofls;.

    mustafa abide merak etti . saklanınca kaçmayan şişeleri ;şrofls;. .onun için yerinde inceleme yapacağız. fx gladyatörde aldımmı birden fazla olanlarda pek sorun çıkmaz sanırım. ama diana 460 kuma kabul edermi onu bilmiyorum.birde geceleri görebilcemiz gece görüşlü olsa dürbünler dahada güzel olacak. şimdilik suyun içinde yeşil soda şişesi yok.ama kara kara olanları var .onlarda sodaları aratmaz . artık vursan otomatiği, üzümlüyü satıyorum. onlar tüfekmi yaw :)

    emeğe saygı diyorum. cidden çok sağlıklı veriler bunlar. pyradmir sitesini geçeceğiz bu gidişle profosyonellik manasında .


    yabancılar yakında bizim siteye dalmaya başlarlar hiç şaşmayın. premethus pelletlerden istiyorum. acilen mustafa abi :)