Atikomu adlı kullanıcının mesajları

    Caner bey, arkadaşlarımın dediği gibi hemen moral bozmaya gerek yok, mutlaka buluşmaya bekliyoruz. Aynı mesleğinizde olduğu gibi(tespit,teşhis ve tedavi) olanakları Ankara'daki arkadaşlarda da mevcut. Sevgiler. ;şrofls;.

    1.Bu konuyla ilgili olarak uzun zamandır bende araştırıyorum. Dairevi gez ve arpacıklı bir gladım olsun istiyorum. Sanırım Daisy 953 Target pro tüfeğinin nişangahları kullanılabilir. Tüfek ve nişangahın fiyatı Türkiye'de yaklaşık 220-230 TL arasında.


    2. Daisy Dairevi gezin yatağı(diopter) 9.5 mm. Gez yatağında biraz tadilat yapılması durumunda Glad dovetail'ine uyabilir gibi görünüyor.


    3. Arpacığın ise; namlu tutucusunun üzerine 9.5x 3mm.lik bir dovetail (silahın üzerinden söküldükten sonra )kaynaklanarak/vidalanarak/yapıştırılarak veya daha değişik bir metod kullanılarak takıldıktan monte edilebileceğini değerlendiriyorum.


    4. Gelelim Daisy 953 tüfeğine; atıcılığa yeni başlayan bir gence ucuz bir fiyata verebilir veya ailede atıcılığa yeni başlayacak olan meraklı evlatlara hediye edilebilir. Çünkü sadece Daisy arpacığın fiyatı pyramid air'de yaklaşık 60 USD, kargoyuda ekleyince 70-75 USD olabilir. Daisy 953'ün nişangahler dahil fiyatı ise yaklaşık 155 USD. Komple seti ikinci el bulabilirsek çok daha iyi olabilir.Türkiye şartlarında yapabileceğimiz bunlar. ;şrofls;.


    5. Benim glad'ın namlu tutucusunu kontrol ettim oldukça sağlam duruyor, markaya özel aksesuarlar bölümünde olduğundan üzerinde yapılacak tadilatın orjinaliteye de olumsuz bir katkısı olmaz sanırım. Ama bu konuda Mustafa beyin görüşleri önemli.


    6. İnternette arkadaşların tespit ettiği gezlerde güzel, ama daisy gezini göz rahatlığı için dürbün gibi kızakta ileri ve geri kaydırarak ayarlayabiliyorsunuz. Arpacığın ise altına mutlaka bir dove tail gerekiyor, bu olduğu takdirde değişik arpacıklar da takılabilir. Bir çizim yaptım ama buraya ekleyemedim, becerebilirsem gönderirim.


    7. Değerli görüşleriniz ufkumuzu açacak, hepinize sevgiler.
    [Resim Engellendi: http://www.yazicilarav.com/resim/tufek/dai502b.jpg]

    ben gerekli katılım sağlanabilirse paintsign'ın senaryo sahasının boş olduğu bir haftasonu (sabah saatlerinde) FT müsabakası düzenlemek istiyorum. önceden iyi organize olursak 3-4 saat yeterli olur. Olmaz ise yine eski düzen ya Çamlık 1-2 veya Paintsign'ın park sahasında yapabiliriz.


    yemek ve ödül törenini de Paintsign'da yaparız.


    :thumbup::D

    evet silahlar taklıt maklıtti ama hk zaten kaliteli silahlar üretiyor neden hala askerin eline geçmedi anlamıyorum bizim mke kömürlemi calışıyor hala anlamış değilim okadar silah üreten fabrikalar var türkiyede dağıt parcaları şakır şakır yapsınlar sende vur seri numarayı dağıt askere birtüfek yapmak bukadar zormu allah aşkına bukadar hantal bir yapıda silah üreten bir orduyu mazallah savaşa mavaşa sok mamak lazım arkadan mühimmat gelenekadar savaş biter ;lol;


    1.İyi niyetle yazılmış, ancak konuyu bilmeyenleri yanlış yönlendirebileceği kaygısıyla bazı konulara açıklık getirmek isterim. Emekli olduktan sonra 10 yıl TSKGV'de(Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı) IDEF Fuarı(International Defence Fair- uluslararası Savunma Sanayii Fuarı) Organizasyon sorumlusu olarak çalıştım. Malumunuz TSKGV Türk Savunma Sanayii'nin motor kuruluşudur ve VAKIF olarak faaliyet gösterir. Aselsan TUSAŞ. Havelsan, Roketsan, İşbir ve yaklaşık oniki savunma sanayii Şirketinin yönetimine veya % 50'den az hissesine sahiptir. Kısacası Buz dağının suyun altında kalan bölümüdür. Bütün şirketleri özel sektör kuruluşudur. TSK herhangi bir ihtiyacı durumunda (Araç, silah, gereç,uçak, gemi vs.) isteklerini özelliklerini de belirterek MSB.lığına bildirir, Bakanlıkta bunu uygun gördüğü takdirde, projelendirerek yapımı/alımı konusunda kendine bağlı SSM'yi(Savunma Sanayii Müsteşarlığı) görevlendirir. Bahse konu olan silahın üretimi için SSM, MKEK'i (Makine Kimya Endüstrisi Kurumu) görevlendirmiştir. MKEK'te bir devlet KİT'idir. Kısacası Silahı, mühimmatı, Uçağı (Savaş gemileri hariç) Ordu üretmez. TSK'da gördüğümüz Fabrikalar ise bu sistemlerin bakım ve onarımını yaparlar. Bu konuda özelliklerinden dolayı birkaç istisna olmakla birlikte(tuzla Jeep Fabrikası, Arifiye tank Fabrikası ve Deniz Kuvvetlerinin Gölcük ve Pendik Tersaneleri) genelde durum budur. Müsterih olun Allah göstermesin bir savaşa girmemiz durumunda her şeyimiz var. ;şrofls;.
    2. Yukarda belirttiğim şirketler bugün Dünya Savunma Sanayii kuruluşları içinde saygın bir yere sahip olup halen bir çok ülkeye de ihracat yapmaktadırlar. MKEK ise Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren son yirmi seneye kadar savunma sanayiimizin Amiral gemisi olmuştur. Ancak günümüzün şartları gereği reorganizasyona ihtiyacı olan bir görünüm arz etmektedir. KİT'lerin sıkıntısını yaşayan bir nesiliz, bu konuda fazla değerlendirme gereği duymuyorum. Elbette sıkıntıların aşılmasını ve tüfeğimizin bir an önce Ordumuza dağıtılmasını bende istiyorum ama galiba sonuç 2010'da alınacakmış. Bu konuda sizlere faydalı olabilecek bir link aşağıda. Konu; yaklaşık 38 sayfa X]#+, okurken gülümser ;kihhik, iseniz beni ve havali tüfek camiasını LÜTFEN hatırlayın. Sevgiler.
    http://www.trmilitary.com/foru…topic.php?f=2&t=12165

    Biz çadırcı-brandacılarda yaptırıyoruz... Altı fermuarlı, içine buruşturulmuş gazete kağıtları ya da sünger veya o cins bir malzemeyi tepiştiriyoruz... Ankara'ya gelirsen sana da yaptırırız :)


    Sevgiler,



    Cem, Valla bende Ankara'da oturuyorum, banada yaptır bir tane. ;şrofls;. ;şrofls;. ;şrofls;.


    Selamlar.

    Yabancı siteleri karıştırırken böyle bir tablo buldum. Namlu çıkış hızlarında maksimum ne kadar fark olursa ne mesafede 1 MOA gurup yapılabileceğini gösteriyor. Bunu chairgun'ı kullanarakta yapabiliriz. Ancak hazırı varken uğraşmayalım, buyrun:


    örneğin 950fps ile 70yardaya atış yapıyorsak, atış hızları arasındaki farkın maksimum 17fps olması durumunda 1 MOA'dan küçük gurup yapılabilinirmiş. Tabiiki burda rüzgar, pellet ağırlığı farkları vs. gözardı edilmiş.


    [Resim Engellendi: http://img29.imageshack.us/img29/1624/mvstring.gif]


    Erdem, çok değişik bir konuya temas etmişsin. ;tese;kkur Anladığımı yazıya dökmek istiyorum, bakalım anlamışmıyım? Değişik görüşü olan arkadaşlarımız da olabilir, tartışabiliriz.


    1. Birinci pellet 70 yardaya 950 fps ilk hız ile atılıyor.


    2. İkinci pellet 967(950+17) fps veya 933(9650-17) fps ilk hız ile atılır ise,


    3. 1MOA: 100yd. 2,5cm. ise 70 yd. da 70x2.5/100= 1,75 cm.


    4. İki pellet arasında DİKİNE fark +/- 1,75 cm. oluyor(mu)?




    Eğer anladıklarım doğruysa tablonun adını "VURUŞ NOKTALARININ 1 MOA DAN KÜÇÜK DİKİNE SAPMA YAPABİLMESİ İÇİN ATIŞ HIZLARI ARASINDA OLMASI GEREKEN AZAMİ FARKIN BULUNMA TABLOSU" koyabilirsin. ;şrofls;. ;şrofls;. ;şrofls;.


    Ha bu tablodan ne çıkar? Kıssadan hisse; hedefe atış esnasında aynı zamanda Kronograf ile tüfeklerin ilk hızını ölçtüğümüzde vuruş noktalarımız dağınık ise bunun nedeninin ilk hız değişikliğinden değil biraz bizim kabahatimizden olduğu açığa çıkar. g;$i


    Sevgiler.