strongmister adlı kullanıcının mesajları

    mrb arkadaşlar, yeni aldığım tüfeğe 5,52 mm 13,42 jsb ve gamo pro hunter peletleri aşırı zor sokuyorum ve bazen sokamıyorum peletler eziliyor , atıştan sonra giriş ağzında kurşun kalıyor, sebebini veya çaresini bilen varmı, tşkler

    bakalım araştırıp bende almayı düşünüyorum ama son 6 ay içinde üretilenlerde 5.5 cal olanlarda hız 190 200 fps ölçülmüş..
    düşündürücü geliyor
    tüfeğiniz hayırlı olsun

    mustafa bey merhaba..airgun sniper şu bu olarak soru falan sormuyorlar..alıntı olarak aktardım ben ,lütfen yanlış anlamayın.
    güçlü ve isabet oranı yüksek olarak 1000 tl civarında bi tüfek almayı düşünüyorum,diana 350 magnum ve gamo hunter 1250 arasında kalmıştım..daha sonra diana 350 magnum 5.5 calibre almayı düşündüm ama bu tür sıfır alınan silahlarda bu tarz sorunları görünce çok şaşırdım açıkçası..özellikle sıfır dendiğinde 200 fps..çözümü falan olabilir ama o kadar açıkçası derin olarak hakim değilim havalılara..ben halledemem yani..
    bu sorun birçok diana 350 m kullanıcısında varmı,son 6 ayda üretilen silahlardamı karşılaşılıyor gibi soru işaretleri var aklıma..
    bu konuda yorumlarınızı ve bilgilendirmenizi bekliyorum
    selamlarımla

    bir forum sitesinde arkadaşın incelemiş olduğu bir sorun..350 magnum alacak olacağımdan dolayı arkadaşların yorumlarını bekliyorum..özellikle mustafa serdar beyden..herkese selamlar


    Yeni alınmış olan 350 M .22 ile arazide yapmış olduğumuz atışlar sırasında menzil ve gücündeki performans düşüklüğü nedeniyle silahımızı incelemeye alıp sürat testi uyguladığımızda şaşırtıcı sonuçlar elde etmiş bulunuyoruz.
    Buna göre; Yapılan testlerde namlu çıkış hızı yaklaşık 257-258m/sn (14.3 ile) olması gerekirken 195-200m/sn gibi hızlar elde ettik. emin olmak için hiç kullanılmamış üç adet 350 Magmuma'da aynı testi uyguladık.Sonuç aynı 200m/sn !
    Atışlar sırasında gözümüze takılan önemli bir nokta daha, silahın üzerindeki dizaynı yenilenen metal gezin atış sırasıdaki piston darbelerinden dolayı pimindeki oynamalardı.
    Güç kaybının nedenini öğrenmek için silahı detaylı incelemeye aldığımızda piston yayında herhangi bir sorun olmadığı gözle kolay farkedilemeyen küçük bir üretim hatasının performansa önemli ölçüde yansımaydı.
    Neden: Pistondaki sıkışan havanın namluya transferi sırasında hava kaçağını önleyen ve silahın gücünde önemli bir rol oynayan o ring'in yeterli sıkıştırmayı yapmaması ve oturduğu yuvanın 0.8mm daha derin açılması hızdaki düşmeye neden olmaktadır.
    Çözüm: Sıkışmayı gereken oranda sağlayabilecek 0 ring'in oturduğu yuvayı destekleyen pullar yada 0.8mm olan boşluğu kapatabilecek biraz daha kalın bir 0 ring silahımızı eski performansına döndürecektir.Çözüm gayet basit.
    Not: Son 6 ay içinde 350 M. alan arkadaşlarımızın tüfeklerinin hızlarını kontrol ettirmeleri faydalı olacaktır.
    Testler için ihtiyacımız olan silahları ve gereken kolaylığı sağlayan,sorunun çözülmesinde bizi yalnız bırakmayan ithalatçı firma avdoğa'ya Airgunsniper'lar olarak teşekkür ederiz..


    Saygılarımla


    Arazide görüşürüz.

    merhabalar arkadaşlar


    gamo hunter 1250 alacaktım,forumu inceledikten sonra diana 350 magnum almaya karar verdim..lakin şimdide kalibre aklıma takılıyor.90 100 metre atışları yapmak istiyorum


    4.5 kalibre daha hızlı olduğundan tercih etmeyi düşünüyorum. [*]4,5 mm - .177 caliber [*]16.1 grains
    evanix pelletler var..uzak atışlarda savrulma yapmayacağını düşünüyorum..siz ne dersiniz.ve üzerisine mildotlu gamo 4*16-44 AO almayı düşünüyorum..nasıl olur


    vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli..


    herkese iyi günler

    merhabalar arkadaşlar


    ilk msjım bu..selamlar


    gamo hunter 1250 tüfek alıyorum ve üstüne 50 mm çapında bir dürbün almayı düşünüyorum..yine gamo marka ve mildotlu..mercek çapının büyük olmasından dolayı dürbünün tüfek üstüne oturmasında veya dürbün ayarı yapmada bir sıkıntı yaşarmıyım..yoksa rahatlıkla kullanabilirmiyim..hunter 1250 kullanan arkadaşlar memnunlarmı


    teşekkürler