proteam adlı kullanıcının mesajları

    aylon yada mika netliği bozmazmı diyelimki sorun teşkil etmiyor. peki artıkıl ı tam merkeze koyabilecekmisiz hadi oda oldu cizeceğiniz artıkıl nekadar simetrik olucak. yani uzak yada yakın mesafede dot hesabınızı tutturabilmeniz açısından sordum.

    artikili google amcadan gorsellerden indiricem ama anladigim kadariyla durbunde para mercek kalitesi zoom miktari para ediyor. Mildotlar tutar yeterki arti kili durbun yerine gore olcekli kucukteyim.ama bilgili ustalarda fikirlerini beyan eseceklerdir

    aynı şey bende de oldu kolu çekip kapatmadan tetiğe bastım kolu kapatma pozisyonuna zorladı ve hava harcadı ; mantıken sorun çıkmaması gerek ama hayırlısı

    yok bende kolu tuttuğum için sadece çekiç kola vurdu yavaşca kapadım silah kurulmamış gibi oldu ve hava harcamadı. ben bunu sürekli yapmanın bir zararı varmı diye soruyorum

    ben tam bilgi sahibi değilim fakat mod 125le beraber verilen optima dürbünün daha önce içini açıp zımba yayı ile güçlendirme yaptım ; mercek üzerine aynen dediğin gibi baskı yapılmış hareket eden artı kıl değil merceği tutan boru sonuçta oraya ne koyarsan koy ama böyle hassas bir işi bireyselde yapabilirmiyiz bence çok zor denemek lazım

    becerebilirsem forumda bir çok hobidaşın işine yarar. hatta zoom yapan merçeklerin üzerine bir türlü koya bilsek zoom yapıldıkça büyüyüp küçülen artıkıl olur :)

    Merhaba sevgili airguntürk ailesi, bazen at 44 long silahımda sadece şarjör değiştirmek veya kullanmaktan vaz geçtiğimde boş şarjör takmak istiyorum. kurmalı kolu çekikken geçenlerde elim tetiği çekti çekiç sesi aldım bir baktım ki boşa hava harcamadan tetik düştü. ama bu silaha zararlımı bilmiyorum o yüzden sormak istedim ve eğer busakıncalı ise tetiği atış yapmadan düşürmenin başka yolu var mı? Teşekkürler.

    Merhaba hobidaşlar, optimanın atrıkılından memnun değilim. elimdede bir tane bozuk + sı yırtık bir optima var. Tam çöpe atıyordum aklıma bir fikir geldi. internetten bir tane artıkıl resmini png olarak indirip photoshopta gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra püskürtmeli yazıcı ile ince bir naylona basıp bu naylonuda ince bir cam üzerine çıkatma gibi yapıştırıp dürbünün içine koymayı düşünüyorum.böylece istediğim atıkılı kullanabileceğim. fikrime olumlu yada olumsuz eleştiride bulunacak hobidaşlarımın katkılarını, tavsiyelerini bekliyorum. teşekkürler.

    820 fps 250 m/s ye denk gelir, yani 100 metreyi Pellet 0.4 saniyede kat eder. Birde pelletin oluşturduğu sesin kulağa gelmesi var. Ses hizi 343 m/s 100 metreyi 0.29 sn de alır. Toplamda gidiş geliş 0.69 sn yapar. Bir nokta vardı gozden kaçırmamak gerekir, namlu çıkış hızı mesafe kat edildikçe düşer yani yani 100 metreyi pelet sürekli 250 m/s de kat etmeyecektir. Dolayısı ile duyulan süre 1 sn'ye yaklasacaktir.

    yani pellet hedefe 0.40 saniyede ulaşacak ama biz etkiyi 1 saniyede mi göreceğiz

    joule; namlu çıkış kinetik enerjisi birimidir. Pelletin kg cinsinden ağırlığını, Pelletin m/s cinsinden namlu çıkış hızının karesi ile çarpıp çıkan sonucu ikiye bölerek hesaplanır.



    820 fps =249 metre/s
    22grain =1.42 gram
    (249*249*1,42)/2=44020 joul 44 joul mu deniyor

    Üstadlar merhaba. Bugün atışa gittim yaklaşık 100 metre deki çöp konteyneri üzerine şişeleri dizdim. Silahım at 44 tac long pellet sport on 22grain hedefe atış yaptıktan yaklaşık 1 saniye sonra çarpma sesini alıyorum bir hesap yapıyorum 1sanıyede 100 metre 100*60 dakikada 6000 metre 6000*60 saatte 360000 metre 360000 /1000 saate 360km hız ama benim tüp regülatörlü ve hatsan reg takılı 820fps ye ayarlı ama neden gözlemlediğim böyle değil. Mermi 250 m/s ile bile çıksa dış faktörler olsa bile 100 metreyi çeyrek saniyede alması gerekmez mi? çünkü ses kızı san,yede yaklaşık 350 metre yani sesi geç duyma gibi bir sıkıntıda yok. çıkmadım işim içinden. sizde de böylemi oluyor.

    Sağ vurma sebebi tüfekteki yivlerden dolayıdır siz ne kadar optik merkezlesenizde aynı düzende olsada dürbün sağdan vuruş kaydedersiniz hatta gez arpacıkla attığınızda bile sağdan vurursunız önce silahın yivlerden kaynaklanan sapmasını sonra yükseliş sapmasını gidermelisiniz

    nasıl yapılıyor bilgilendirirmisiniz?

    Optik merkezlemeden sonra Dürbün istikameti ile namlu istikameti dkeyde paralel olacağından 5-10 cm aşağ ıvurması normaldir. Kulelerle sıfılama yapılması gerekir. Ancak sağa sola fazla sapma oluyorsa Dürbün ile namlulu istikameti arasında sağ ve solda yani yatayda kayma olduğu sonucu çıkarılabilir. Bunun nedeni dürbün ayakları sağlıklı takılmamış olabilir yada dürbün ayaklarının takıldığı kızakla namlu doğrultusu arasında fark olduğu sonucuda çıkarılabilir.

    anladım ama bişiyi merak ettim. dürbün en düşük zoomda dürbünden bakınca namlu ucunu aynı istikamette görüyorum ama yine sağa vurdu? Dürbünden nalu ucu veya arpacığın aynı istikamette görülmesi yanılsama mı nedir?

    Mustafa Ekiz Bey, bir şey sormak istiyorum. Sizin ürettiğiniz regulatörleri 1bar la pellet fırlatacak şekilde ayarlaya biliyormusunuz? 2. olarak bu mümkünse fps ne olur. neden böyle birly soruyorum at 44 long ile 200 bardan 100 bara 100 atış yaparım diye düşündüm mantıklımı onuda bilmiyorum. Aydınlatırsanız çok mutlu olurum. Teşekkürler.

    Benim komik bir fikrim var :) marketten piliç alıp ona tahribat denemeleri yapsak. aslında herkesin merak ettiği birşeyde olur canlıya atılınca ne gibi sonuçlar çıkkıyor meraklar giderilir mi acaba :)