KOCATURK adlı kullanıcının mesajları

    Gamo'dan saçma sapan bir model daha.
    Pistonlu tufeklere şarjör yapmak her zaman yanında dez avantajı da beraberinde getirir güç kaybı gibi ! Kaldiki o namluyu kırdıktan sonra pelletide elimle koyarim...
    Şahsi kanaatim, isteyen istediğini beğenip kullanabilir... :)

    Bu hobiye bende Hatsan AT 44 ile başladım. Pompaydı scubaydı hortumdu vs birsürü malzeme ile dolaşmaktansa 2 adet (4,5 ve 5,5 kalibre) kırma namlu havalı tüfek sahibi olarak devam ediyorum. Al tüfeği eline koy pellet kutusunu cebine çık yola. Kırma namlu candır

    Kirma namlu havalı tüfek ile pcp arasında gezegenler kadar fark var !

    önemli olan hill pompa basıyormu yani 250 bar 500cc 590 tl fiyatı var şu anda hill mk4 boşuna yatırım yapmayalım

    Normal hill pompa ile daystate airrangere 270 bar basiyorduk ,her hangi bir sorun yaşamadık lakin Hatsan pompa ile 270 bari bırak 200 bar bile basarken 3 kere bozulup servise gittiğini biliyorum.

    Yani işte ! :) Hatsan ürünleri hepsi bir birinden fantastik, hele mod 25 teki tepme alıcı sistem bambaşka, :) lakin parasının hakkını veriyor ne diyim, daha iyi olabilirdi ama olmamış, en azından bana 120metrede 5 lt pet vurma zevkini yaşattı ! :)

    54 almadan önce bende yaylı tepecek diye düşünüyordum ! 54 un diğer yaylilarda göre en büyük artısı durbunden bakarken atis anını gorebilmeniz soda şişesinin parçalara ayrıldığını yada diğer hedeflerin vurulma anıni yakalamak ! Bu malesef diğer yaylı tufeklede mümkün değil !

    mod 54 alman dragunowu. 18 grain atıyorum onunla muazzam uyumlu birbirine. acaba 18 grain in tufege ve yay çok zarari olurmu.

    Hic bir şey olmaz, 54 ile ben 28 grain eunjin atiyordum 30 metrede tek delik yapıyordu..elimden bir kamyon yaylı tüfek geçti 54 kadar memnun edeni olmadı, pcp tadında bir yaylı tüfek!

    Setlerin pellete oturması sonucunda pellet sürtünerek ilerler ancak gereğinden sıkı olursa bu pelletin yivlerin dibine temas ettiği anlamına gelir ki bu da pelletin traşlandığı anlamına gelir bu da hiç iyi birşey değildir. Uzun lafın kısası gerektiği kadar yani sadece setlerin pellete oturduğu kadar zor ilerlemesi lazım namluda.

    Havali silahlarda pellet , ateşli silahlarda ise çekirdekler setlere temas ettiği kadar yivlerede temas eder aksi halde basınç kaybı olur ve pellet yada çekirdek hedefe düzgün gidemez !

    Arkadaslar tesekkurler. Sorun oringte sanirim. Fakat dediginiz gibi yarim siktim tıs sesinden sonra fakat yinede butun hava kacti. Garanti yollayin dedi fakat daha oncede yolladim yapmamislardi

    Sn.deniz garantisi yapsalar bile bir kaç tüp kullanımından sonra gene aynısı olacak tekrar servise yollamak zorunda kalacaksınız bu döngü böyle sürüp gidecek !

    konuyu açan arkadaşa yardımcı olmak için yazdım. co2 gerekli veya gereksiz o kişiye göre değişir.servisi yok,co2 gereksiz para tuzağı demenin konuyu açan arkadaşa yardımı dokunmaz

    Arkadas ben bu yolların hepsinden geçtim , tabancayı aldığım mağaza ile gorustum servisi yok dediler ! Yani tabancayı alırken bir şey olursa bize getirin yardımcı oluruz diyorlar bir şey olunca da servisi yok diyorlar bu alış veriş yaptığım 5 ayrı mağazada böyle oldu , elimden bir kaç model geçti her defasında aynı oldu, evde bir suru hurda var bu yüzden co2 tabancalarada soğuk bakıyorum ve gereksiz goruyorum çünkü gereksiz 100 lerce TL veriyoruz 5 tane tüp bitirmeden elimizde kalıyor hele bir gamo r77 almistimki 1 tüp bitirmeden bozuldu geri iade etmek istedim kullandığınız için alamayiz dediler olaya bak !
    Aslında sorunu olan arkadaşa en büyük yardımı co2 tabancaya para vermeyin diyerek zaten yaptım ! Bu hobiyi seviyorsaniz yaylı piston tabanca alın tüfek alın ,pcp alın ama co2 tabanca almayın ! Haaa derseniz ki benim param çok illa co2 tabanca alacağım ama kolay bozulmasin bozulursada parçasını bulayım o zaman 1000 kusur TL verin cp88 alın 99 yada beretta modelini alın 10 metrede kağıt hedefleri delersiniz !!!
    Siz daha faydalı bir şey yapacaksanız buyurun yazın da bende faydalanayim evde cz75 d compact bozuk şekilde duruyor ve servis olayı yok buyurun söyleyin ne yapmalıyım aynı şekilde 4 tane daha tabanca var onlarda bozuk !

    tabancayı aldığınız yeri arayın sizdeki tabancanın teknik servis hizmetini veren firmayı öğrenin orayı arayıp sorunu anlatın yardımcı olurlar
    eğer tabancanın içinde tüp bıkarsanız oring in ömrü kısalır tüpü bitip tabancadan sökün

    Teknik servisi yok ! Bende de asg var parça kırdı 1senedir evde yatıyor ! Her zaman diyorum arkadaşlar bu co2 tabancalar ın alayı para tuzağı çöp ! Umarex cp 88 ,99 , beretta modellerine parça bulursunuz lakin bu tabancalarada 1000 kusur tl para istiyorlar bu da gerçek tabanca parası ! Ben çözümü yaylı pistonlu tabancada buldum hem bozulmuyor hemde co2 tabancalar ile kıyaslanamayacak güçte!