TFN adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba arkadaşlar rx5 türkiyede bazı bayilarde var fakat hepsi 5.5 mm .

    4.5 mm olanını nasıl buluruz bilgi sahibi olan arkadaşlardan rica etsek yardımcı olurmusunuz bu konuda.

    Selamlar arkadaşlar, Gamo Hunter 440 4.5 mm almıştım yıllar önce, atış sonrası namlu kilit mekanizmasında dağılma gördüm. Resimlerde var. Başta teknik servisi İdeal av olmak üzere irtibata geçmediğim yer kalmadı. Antalya'daki tamircilere gittim kimse yapamadı. Gamo'nun ABD ve İspanya'daki sitelerine bile yazdım ancak sonuç alamadım. İnternet sitelerinde İkinci el satan varmı diye baktım onu da bulamadım. Tavsiyeleriniz varsa alabilirim. Saygılarımla..

    Merhaba hocam nasıl oldu sorun çözüldü merak etdim.

    Arkadaşlar herkese selamlar

    Stoeger rx20 s3

    Stoeger rx40 bu tüfek ler hakkında bilgisi olan kullanıcıların yorumlarını ve izlenimlerini merak ediyorum web te kullanıcı bilgilerini bulmak mümkün değil bizim altın gibi forumumuz sayesinde her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz herkese teşekkürler iyi hobiler.

    Bende yakında ikisi arasında bir seçim yapacağım .

    Parolaları: Tek atış tek ölüm.....!


    Türk Silahlı Kuvvetleri, "en çekinilen savaşçılar" olarak nitelendirilen keskin nişancılarını, özel kurulan birlikte yetiştiriyor.


    "Keskin nişancı okulu" olarak da anılan birlikte, kursiyerlere gizlenme ve sabır eğitimi veriliyor, "tek atış tek ölüm" parolasıyla hedefi vurmaları sağlanıyor.


    Birlik komutanlarınca seçilen fiziki kondisyonu yüksek, refleksleri sağlam uzman çavuşlar, ATUNEB'de 5 haftalık eğitimden geçiyor.


    Teorik ve pratik olarak verilen eğitimin sonunda başarılı olanlar keskin nişancı brövesini takmaya hak kazanıyor.


    Eğitmenler tarafından keskin nişancı tüfeği accuracy'nin özellikleri kursiyerlere detaylıca anlatılıyor. Eğitmenler ilk yerli üretim keskin nişancı tüfeği olan Bora-12 hakkında da kursiyerleri bilgilendiriyor.


    Kursiyerler en az tüfek kadar önemli olan mesafe ölçüm cihazı lazermetre, havadaki nemi, basıncı, sıcaklığı ölçen hava ölçüm cihazı, dürbün ve balistik bilgisayarı da kullanmayı öğreniyor.


    Ardından keskin nişancı adaylarına hava şartlarının atışa etkileri konusunda dershanede eğitim veriliyor. Kursiyerlere uzun mesafeli atışta rakımdan, hava sıcaklığına, basınçtan, neme kadar birçok unsurun etkili olduğu anlatılıyor.


    Eğitimlerin ağırlıklı bölümünü ise atış oluşturuyor. Kursiyerler havalı atış poligonunda nişancılık yeteneklerini geliştirirken simülasyon dershanesinde doğru atışın nasıl olması gerektiğini bilgisayar destekli öğreniyor.


    Birlikteki son teknolojiyle donatılmış olimpik atış polifonu ise dikkat çekiyor. Keskin nişancı adaylarına en az nişancılık kadar önemli olan hedefin tespiti ve teşhisi konularında da eğitim veriliyor.


    Gizlenme ise birlikteki bir diğer önemli eğitim konusu olarak kursiyerlerin karşısına çıkıyor. Keskin nişancı adayları bu eğitimde arazi şartlarına uygun bir şekilde gizlenmeyi ve mevzilenmeyi öğreniyor.


    Atışlarda başarılı olanlar keskin nişancı brövesi takmaya hak kazanıyor.


    Kaynak : Haberturk


    [Resim Engellendi: http://www.hurriyet.com.tr/_np/5961/24195961.jpg]

    Şansıma böyle kişilerle karşılaşmadım henüz burda alışveriş yapdıgım arkadaşlar genelde eski tanıdık üyeler ne mutlu bana ki arkadaşlar güvendiginden birçogunun parasını yatırmada kargoyu gönderen arkadaşlar oldu forumumuzda budenli kaliteli insanlarda mevcut ben tanımadıgım yeni üyelerle alışveriş yapmıyorum para hesabınıza eksiksiz yatmadan kargoya vermeyin almaya niyetli olan aynı gün havalesini yapar zaten .

    tomahawk görmüşdüm burda bir bayide 2 tane vardı inceledim tetikleri metaldi gri renkli fabrikadan yeni gelmiş fakat namlu yıvleri kötüydü namluda zor acıldı tokatlamakdan elim agrıdı tekrar kapatamadım namlu dil yatagında boşluk vardı tetik saga sola hafif oynuyordu o dönem stoeger x20 mim vardı stoger 2.3 adım öndeydi o anki degerlendirmeme göre yoksa almayı düşünüyodum .

    Weihrauch HW50 4.5mm benimde arasıra niyetlendiğim bir model yakışıklının birkaç resminide koysaydınız buarada keşke paylaşımının devamını bekleriz nezamandır şişe patlatmıyorum kendim patlatmış gibi oldum yaylıyla patlayan şişelerin keyifi bir başka oluyor :)

    Ben artık pek havalısilahla ilgilenemediğimden daha alışveriş yapmak nasip olmadı ama 97k için özel üretim sekmanlı pistondan almak isterdim. T01 yazdığını gördüğümden uyup uymayacağını bilemiyorum dedim. Yanlış yönlendirme yapmamış olmak için.


    avcı10 arkadaşımın yorumlarına gelince. Benim bu forumdaki bulunma amacımı herkes aşağı yukarı bilir. Elimden geldiğince bildiklerimi paylaşmaya , yardımcı olmaya çalışırım. Ayrıca forumun en eski kullanıcısıyım hatta ilk 10 üyeden birisiyim. Kimseyi mesajlarımla dövmek gibi bir niyetim yok. Ortaya bir konu atıyorsam bunu örnekleriyle destekleyerek yaparım. Öyle kafadan atarak yok şu silah en iyisidir, yok bu silah beş para etmez demem. Neden en iyi olduğunu örneklerim. Neden kötü olduğunu örneklerim. Oturup en iyi tüfek top 10 listesi yapmak benim işim değil. Diana'nın pistonu kopmuş mu, oynamış mı, örneği işte budur. İster alırsın , istersen dünyanın en kral tüfeği bu dersiniz. Gerçekten hiç umurumda olmaz. Ama yanlış yönlendirme yapılmasına elimden geldiğince engel olmaya çalışırım. Bu da bağcıyı dövmek olarak adlandırılıyorsa forumun amacını sorgulamak gerekir. Geldiğinizden beri ne gibi bir paylaşımda bulundunuz. Top 10 listesi yapmak dışında... haa bir de güçsüz tüfekleri boncuk tabancası bunlarla av yapılmaz demek dışında.


    +10 sayın TheNightHawk söylediklerinize aynen katılıyorum bu forumda sizden çok şey ögrendim kişileri yanlış yönlendirmemek adına elinizden geleni yapdıgınız için size forum adına teşşekkür ederim saygılar ..

    Hatsan quatro tetik yaylı gurupda dıanayla karşılaşdırmak elbetde çok mantıksız fakat benim demek istediğim pcp de yaylılardaki gibi tetik kancasında piston yayının oluşdurdugu tansiyon olmadıgından daha stabil ince ayar yapmak mümkündür fakat asla diana t06 daki hissi veremez dıananın tetigi kadar bence piston keceleride çok kaliteli .
    Bir dönem quatro mod 88 im olmuşdu tetigi her düşürdügümde aynı hissi alamıyordum bazen herzamankinden daha çabuk veya daha sonra düşdügü oluyordu bu değişkenligi hobiye yeni başlayan birisinin farketmesi pek mümkün degil birde tetik yolunu kısaltdıgımda kundagı hafif yere vurdugumda kendiliğinden tetik düşürdügü oluyordu fakat yinede ayarlanabilir olması ve tetik bıcağının şekliyle yaylı gurubunda yerli yabancı birçok markadan daha kullanışlı oldugu söylenebilir .


    Yaylı tüfeklerde tetik nekadar kaliteli olursa olsun hassas ayar yapmak dogru değil heleki güçlü yaylılarda tetbiri elden bırakmamak lazım atş sırasında oluşan sarsıntıdan tetik ayarı zamanlada bozuluyor benim kullandıgım 460 oluşan sarsıntıdan tetik hassasiyeti değişiyordu mesela fakat sertleşiyordu ucuz yaylılarda durum tam tersi olabilirdikkat etmek lazım .

    ve fotolar gunun ozeti... Diana ile yakın temasta bulundum.Tetiğine bayıldım.bir yaylı için inanılmaz güzel.At44 ün tetiği 10 kat daha sert...
    kundak kalitesi metal kalitesine bayıldım :) arpacık metalden yapılsa imiş kalite ve görünüm 1 kat daha artardı..


    Tabiri caizise nişanı nereye alırsan pelet oraya güçlü bir şekilde gitmekte.şimdi 460 magnum gücünü ve kalitesini anladım :)


    460 gez atışları çok güzeldir ben kullandıgım yaylılarda ençok gez atışlarında 460 ı sevmişdim fakat metehan at44 dün tetigi 10 kat daha ser oldugunu katılmıyorum şuan kullandıgım at44 ün quatro çok hassas ayarlamak mümkün sanırım senin kulandıgın at44 quatro olmayan modeldi :)

    Yeni tüfeginiz hayırlı olsun İlk izlenimleriniz dogru işcilik bakımından x20 den bir adım öndedir ve kalite bakımındanda ve birçok yaylıdan kaliteli ve işçiligi nededeyse kusursuz oldugu dogrudur .
    Ahşap asansör kundak dürbün extraları :P