TFN adlı kullanıcının mesajları

    Bu pelet namlularınıza zarar verebilir, bende bir zamanlar aldım ve 20 - 30 tanesini bir kap içinde erittim, eriyik içinde %50 ye yakın yabancı madde vardı, curufu söylemiyorum, kum gibi.


    mustafa abi zaten cin malı içinde kim bilir ne var ama şuda var pellet namluya dogru dürüst degmiyor namluya koyuyorum pelleti 2 ciyide koyuyorum hiç zorlanmadan giriyo 2 şer 2 şer atıyorum ;hirr; ama boş etkiside yapsa isabetli bak hakkını yemeyelim ^^ hiç capak yok .. bunları tüfegimin yayı gevşediginde kullanıcam şu an yay hala sert tüfegin biyeri kırılıcak diye korkuyorum ..

    Bunların 5.5luklarını almıştım ben de... Zannedersem aynı yerden, Komando'dan aldık ikimiz de. O tarihte ellerinde Gamo yoktu. Yeni mi getirmişler?


    Şüan da yok ellerinde gamo kalmadı ^^ ama balıkesirede biyerde var komando avdan yukarıya dogru yürü hasan baba carşısını gec köşede bi eczane var ordan saga dön düz git orda bi av bayi var ismini bilmiyorum 5.5 mm elinda baya ceşitli pellet var ..

    Bugun denedim arkadaşlar 20 mt mesafeden gayet isabetli fakat etekleri çok ince ve silah boş etkisi yapıyor en son isticem şey yani X( itelediler resmen ya fazla bi çapak yok gomolardan daha az capak var ama etekler kötü beni aldatan bu pelletlerin içi dolu olması yani cok az boşluk var içinde ..

    Arkadaşlar gecen gün balıkesirde bikac avbayi gezdim gamo promagnum aldım yüklü miktarda adam bunuda iteledi arada buda gamolardan aşakalmaz dedi 8o daha denemeye fırsatım olmadı daha önce kullanan arkadaşlar varmı acaba forumda sahidende gamo ayarındamı yoksa harbi harbi iteledimi adam bana bunları ;şrofls;.


    [Resim Engellendi: http://img141.imageshack.us/img141/6687/84303560.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img141.imageshack.us/img141/2826/89569639.jpg]


    [Resim Engellendi: http://img141.imageshack.us/img141/3348/85056769.jpg]

    bu tüfeğin namlusu kısa gibi görünüyor mesafede problem çıkarır mı


    yani uzun namlu = uzun mesafe değil mi?


    4.5 mm mod 95 ve mod 125 kullanıyorum mod 125 başdan insan hoşlanıyor güçüne hayran bırakıyor ama yayı sert oldugu için kurulumuda zor oluyor bide isabetli bi silah olmadıgını anladıgında eline bile almak istemiyorsun ama mod 95 öyle degil gercekden isabetli namlusu kısa ama 40 50 mt mesafeden gayet başarılı mod 95 ara ara kendini hatırlatıyor ama sonucda 250 tl bi silah madem 400 tl ayırdın birazdaha ekle üzerine diana al bana bakma ben havalı tüfekği kullanmasından çok söküp takmasını seviyorum hatsan bende calışıyor ama bu işlerden anlamıyosan hiç kendini üzme kardeşim durduk yere kahır etme kendini ^^ al bi diana keyfine bak başın agrımaz ya :thumbdown:

    Contanın sağlam olduğuna eminseniz, tüfek kurulu değilken ve namlu kapalı iken namlu ucundan üfleyererek keçeden hava kaçağı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Hem kolay hem risksiz olur.


    Selamlar


    Evet buşekildede anlaşılıyo benim tarif etdigim yöntem dogru bir biçimde yapılırsa kecenin ne durumda oldugu anlaşılabiliyor nekadar aşındığı ben anlıyorum ama daha önce denememiş arkadaşlar belki farkedemez bilemiyorum..

    keçeye bakmadım,yay son derece sağlam,yayın sertliği ilk aldığımdan sonra biraz daha kolay kuruluyor.yani dize yaslayıp sıkıca asılınca kuruluyor,contadada sorun yok gibi.benim sorunum piston keçesinde.keçe ve yeşil gresle sorunum kalmaz diye düşüyorum.yanlışım varmı?


    Bence yok senin sorununda benimkisiyle aynı sanırım, fabrika yağı bitene kadar beli olmuyor bende degişdirdim keçeyi içinden çıkan keçe resmen küçülmüş yenisi tam oturdu keçenin hava kacırıp kaçırmadığını anlayabilecegin bir yöntem söylim tüfefi al namluyu tokatladıgında namluyu yarım kurulmuş bi vaziyetde tut parmağınla gövdedeki hava trasfer deliğini kapa namluyu hafir kurup bırakırmış gibi yap ama parmagını kıstırma keçe saglamsa eger parmagını kenarından havanın sesli bir şekilde çıkdıgını görürsün ben mesela namludan kurma tüfek elime geçdiginde ilk bu hareketi yaparım ..

    zaten tufanow da o anlamda dememiştir.tabiki işe yaramaz bir tüfek söküp takmayı,bakımını yapmayı mükemmel ölçüde bilen birinin elinde bile iyi bir tüfeğe dönüşmez.haklısın.


    Evet dediğiniz gibi namlu kötüyse yapılaçak pek bişi yok ama arkadaşın karşılaşdığı güç kaybı sonrasında tüfegi söküp bir baksa sorun nerde keçemi bozulmuş yaymı kırılmış tüfegi kurarken yayın sertligi ne derece namludaki jontamı hasar gördü benim demek istedigim buydu

    4.5 mm agır pellet kullanıldığı takdirde uzak mesafelerde delici etkisini koruyabiliyor 5.5 , 6.35 biraz hedefe geç ulaşıyor burda amaca göre calibre secmek en mantıklısı bence


    arkadaşın gamo cfx ( 5.5 mm ile mod 95 (4.5 mm yi karşılaşdırdık gıres yağı tenekesini 10 mt den mod 95 çift taraflı delerken gamo tek taraflı deliyor burdanda şu sonuş cıkıyor gerci forumda defalarca yazıldı 5.5 , 6.35 mm calibreye sahip silahların güçüde fazla olması gerekiyor yani 1 kg ağırlıgındaki taşi 20 mt uzağa atıyoruz 2 kg ağırlıgındaki taşı 10 mt ye atabiliyoruz düşdügü yer çamur olduğunu farzedelim 2 kg ağırlığındaki taş çamura daha çok batmış olduğunu görürüz bi örnek daha ben 1 kg taşı 20 mt atabildim bi başkası 2 kg taşı yine benle aynı yani 20 mt attı peki neden ? cevap çok basit çünki taşı atan kişi cüneyt arkın da ondan veya dıana 450 #hims

    hatsanın aynı model tüfekleri arasında bile dağlar kadar fark olabiliyor malesef.keşke hepsi sizinki gibi olsa. :)


    Bence şöyle diyelim hatsan alıyosan tüfeği söküp takmasından tamirinden anlayacaksın çünki diger tanınmış modellere göre çok daha sık arıza çıkartıyor ama arızayı kendin giderebilecek teknik yeterlilige sahipsen hatsan tam sana göre :)

    ''geldi bahar ayları,gevşedi hatsan yayları'' da denebilir.


    Hiç üstüme alınmadım ;tacli# 4000 gecmişdir yapdıgım atış yayda çok az bir gevşeme oldu oda güçünde pek bi fark yapmadı hala zehir gibi 200 tl almışdım helal olsun :love:

    Ben mod 95 tetik tertibatının içi yeşil gres dolu temizlemeye elim ermiyor o şekilde kullanıyorum tetik normal sertligini koruyo ama kurarken his vermiyo hani ordaki cengel pistonu tutdugunda kurulma sesi yok o şekilde 2000 yakın atış yapdım ama tetik hiç kacırma yapmadı fakat yayı aşırı güçlü en basitinden mod 125 kacırabilir ..

    Bence siz onu cevrenizdeki bi silah tamircilerine götürün anlatın derdinizi çok kucük bişey o büyük ihtimal basit şeyler kafa karışdırır bi gösderin yada forumda kıralın bu modelini kullanmış bi arkadaşdan yardım isteyin kolay gelsin ..

    ;şrofls;. ;şrofls;. Eline sağlık ....


    Bende kullandıkca iyice sevmeye başladım bu 95 sas ı.En iyi tüfeğim oluverdi ;şrofls;. Ahşap kundak ayrı bi güzel olmuş bu tüfekte,valla plastik kundağı elime alasım gelmiyor artık ;şrofls;. Yeşil gressten sonra çok stabilleşti,öyle sessiz rahat,problemsiz,namlu şaşırtıcı.hayret hiçte sorun yapmadı hatsan olarak ;şrofls;. Yarın yine beraberiz arazide ;şrofls;. bu sefer bi video yapacam ama...saygılar


    Alex kardeş hani video başka bir başlıkda ise haber ver kardeş birde namlu şaşırtıcı demişsin beni hala şaşırtıyo 8o hatsan acaba başka bir firmayamı yapdırdı bu namluyu onu bırak mod 95 namlusu bi hayli kısa ona rağmen isabetli beni asıl şaşırtan nomlunun kısalıgı ...